Gebeliğe Hazırlık Hamile kalmak isteyen herkes buraya toplanalım 🧿

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Yaa..Allah kolaylık versin hepimize canım inşallah sen de daha fazla beklemeden bebek sahibi olursun..benim yeğenim 3 tüp bebek ve 4 yıl deneme süresi sorunda kendiliğinden oldu.
Bebek gelmesi gereken zaman geliyor demek ki daha vaktiniz gelmemiş.
Bende öyle düşünüyorum,
Allah nasip ederse olacak, elimizden geleni yapıyoruz ve sabırla o vaktin gelmesini bekliyoruz.

Umarım beni de fazla bekletmez😔 Aslında hala çocuksuz yapamam modunda değilim sadece bu belirsizlik hissi canımı sıkıyor. Normal hayatima devam edemiyorum acaba hamile miyim hissiyati ile.. Fazla cay kahve icsem vicdan azabi, sigara icmiyorum arada derece canım çekse, spora falan rahat rahat gidemiyorum hatta ev işi yaparken bile kendimi yordum mu acaba diye rahat edemiyorum..
Ben bunları 6 yıldır her ay yaşıyorum, bazen kendime şaşırıyorum bunca yıl nasıl sabretsin bu kadar çocuk isterken bununla nasıl başa çıktın diye. Allah sabrını da veriyor gerçekten, inşallah daha da bekletmez 🙏

kızlar bugun doktora gittim moralim snirlerim cok bozuldu klomen vermişti bana 3.kez onuda kullanınca 6cm lik kist oluşmuş dogum kontrol hapı verdi 1 ay sonra tekrar cagırdı ama gitmiycem doktor değiştiricem bide şimdi bnunla ugras temzdi bende kist falan yoktu ne yapıcam ben yaa

Ben de 1 yılın ardından ovulasyon testi deneyerek 2.ayda hamile kaldım şuan 7 aylık hamileyim 😊 Sizlerde ovulasyon testiyle doğru günleri değerlendirerek gebelik şansını yükseltmey deneyebilirsiniz.
meehaba ovulaayon testini biraz anlatirmısınız lutfen

meehaba ovulaayon testini biraz anlatirmısınız lutfen

Ovulasyon testi hamile kalmak için en elverişli günleri tespit etmeye yarıyor canım. İşleyişi gebelik testiyle aynı. İdrarla yapılıyor, fakat ovulasyon testini her yaptığımızda 2. çizgi silik te olsa çıkar. Çünkü LH hormonu vücudumuzda her zaman bulunur. Bizim amacımız bu hormonun en yüksek olduğu günü tespit edebilmek. Yani 2.çizginin en en koyu olduğu günü bulmak. Her iki çizgide aynı koyuluktaysa ogün yumurtlama demektir. Test tekrar silikleşmeye başladığındaysa yumurta çatladı demektir. Yumurtlama ve peşinden gelen 3 günü değerlendirmek gerekiyor. Testi yapmadan 2 saat kadar önce sıvı alımını kesiyoruz. Günün ilk idrarı OLMAMALI ve 12:00 - 16:00 saatleri arasında yapmalıyız. Aklıma gelenler şimdilik bunlar umarım işe yarar.

Bizde uzun zamandır denememize rağmen olmuyor herhangi bir ilaç kullanmadım doktor önermedi ama bu ay tekrar gitmeyi düşünüyorum em azımda yardım cok olacak bazı takviyeler verir belki

Arkadaşlar merhaba. Daha önce de yazmıştım buraya. Dün nihayet doktora gittim. Adetin 2.gününde gel hormon testi bakalım dedi. Dünde bikaç tane test yaptı. Prolaktin 10.19 çıktı ki 2017de gittiğimde 16.91 miş. Düşmüş olması iyi mi kötü mü bilemedim. 2017de gittiğim doktor hormon bozukluğun var demişti ama adetin2.günü falan bakmamıştı. Neyse TSH 1.53 çıkmış o da 2017 de 2.02ymiş. Adetime daha 1 ay var ve meraktan çatlamak üzereyim. Aslında adetin 2.günü gitsem daha iyi olacağını biliyodum ama devlet hastanesine gidiyorum randevu alamadım. Dün gece araştırırken yumurta rezervine bakıldığını öğrendim adetin 2.günü yapılan tahlillerde. Ve yumurta rezervininde sigara kullanımıyla ve yüksek kiloyla düştüğünü. Ne yazık ki ikiside bende var. Sigarayı bırakmıştım 2 hafta önce kilo işi içinde diyet yapıyorum 3 aydır ama en az 30 kilo fazlam var daha yarısını bile veremedim. Çok stres oldum napıcam ben

Arkadaşlar merhaba. Daha önce de yazmıştım buraya. Dün nihayet doktora gittim. Adetin 2.gününde gel hormon testi bakalım dedi. Dünde bikaç tane test yaptı. Prolaktin 10.19 çıktı ki 2017de gittiğimde 16.91 miş. Düşmüş olması iyi mi kötü mü bilemedim. 2017de gittiğim doktor hormon bozukluğun var demişti ama adetin2.günü falan bakmamıştı. Neyse TSH 1.53 çıkmış o da 2017 de 2.02ymiş. Adetime daha 1 ay var ve meraktan çatlamak üzereyim. Aslında adetin 2.günü gitsem daha iyi olacağını biliyodum ama devlet hastanesine gidiyorum randevu alamadım. Dün gece araştırırken yumurta rezervine bakıldığını öğrendim adetin 2.günü yapılan tahlillerde. Ve yumurta rezervininde sigara kullanımıyla ve yüksek kiloyla düştüğünü. Ne yazık ki ikiside bende var. Sigarayı bırakmıştım 2 hafta önce kilo işi içinde diyet yapıyorum 3 aydır ama en az 30 kilo fazlam var daha yarısını bile veremedim. Çok stres oldum napıcam ben
Prolaktin yüksekliği gebeliği engelliyor. Ve seninkinin düşmüş olması iyi bisey canım. Çok stres yapma,hormonların dengesizlesir. Diyet ve sporla kilolarını verebilirsin. Hayırlısı inşallah 🤗

Prolaktin yüksekliği gebeliği engelliyor. Ve seninkinin düşmüş olması iyi bisey canım. Çok stres yapma,hormonların dengesizlesir. Diyet ve sporla kilolarını verebilirsin. Hayırlısı inşallah 🤗
Bir an önce adet günüm gelsinde şu amh a falan bakılsın istiyorum yaaa. Bide bu rezerv olayının tedaviside yokmuş sanırım dimi 😔 teşekkür ederim güzel mesajın için ayrıca insan bi umut arıyor

Bir an önce adet günüm gelsinde şu amh a falan bakılsın istiyorum yaaa. Bide bu rezerv olayının tedaviside yokmuş sanırım dimi 😔 teşekkür ederim güzel mesajın için ayrıca insan bi umut arıyor
Amh yukselebiliyormus clife macun kullanın bi cok başarılı örneği var doktorlar yukselmez diyor ama yukseliyormus denemekten zarar gelmez instagram dan takip edin arastirin inşallah sifa olur

Canım rendavu almana gerek yok doktora adetin 2 gününde olduğunu söylüyorsun ve direk tahlil veriyorlar böyle konularda yardımcı oluyorlar değerlerinin düşmesi iyi bir şey ama hala biraz daha yüksekliği var ve adetin iki ve üçüncü günü bakıldığında daha iyi oluyor sonuçlar için bence gitmeni şiddetle öneririm ona göre doktorun tedavisi daha farklı olacaktır 🙏🏻

Bende adetimi bekliyorum hormon testini tekrarlamak için. Rezerv olayı hakkında bilgim yok canım. Ama rabbimin yanında herşeyin tedavisi vardır. Onun katında imkansız yoktur. Umut etmeye devam 🤗

Bende adetimi bekliyorum hormon testini tekrarlamak için. Rezerv olayı hakkında bilgim yok canım. Ama rabbimin yanında herşeyin tedavisi vardır. Onun katında imkansız yoktur. Umut etmeye devam 🤗
Kesinlikle öyle bizi de haberdar et umarım gönlünce olur her şey 🙏🏻

Canım rendavu almana gerek yok doktora adetin 2 gününde olduğunu söylüyorsun ve direk tahlil veriyorlar böyle konularda yardımcı oluyorlar değerlerinin düşmesi iyi bir şey ama hala biraz daha yüksekliği var ve adetin iki ve üçüncü günü bakıldığında daha iyi oluyor sonuçlar için bence gitmeni şiddetle öneririm ona göre doktorun tedavisi daha farklı olacaktır 🙏🏻
Yaa çok teşekkürmederim bilmiyodum ben kara kara düşünüyodum randevuyu nasıl yapıcam diye 🙈 evleneli 4 sene oldu. Hayırlısı ne zamansa o zaman olsun diyodum hiç üstüne düşmemiştim bu konunun. E bide kilolu hamile kalmak iyi değil diye heo bi zayıflama çabası. Onu da beceremedim tabii. Zaten bence doktorunda ilk söhyleyeceği şey bu olucak. Gerçi yaz başından beri bi 7 kilo verdim. Bikaç hafta bırakmıştım diyeti ama bu hafta yeniden başladımm1.2kg daha vermişim.. hala 20 kiloya yakın fazlam var. Sizce çokmmu zararlı kilolu gebelik. Ne düşünüyosunuz bu konuda. Gerçekten bende çok isterim bütün fazlalıklar gittikten sonra bişeyler denemeyi ama 28bitti 29a girdim eşim 34 yaşında kasımda 35 olacak. Ben zayıflayana kadar yaş geçiyor yani.

X