Gebeliğe Hazırlık Hamile kalmak isteyen herkes buraya toplanalım 🧿

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ablalarım merhaba aranıza yeni takılıyorum 👌🏻
Korunmasız ilişkiye girmemize rağmen hala gebe kalamadım doktora ilk gittiğimde eşimde de bende de problem olmadığını söyledi daha çok yeni 1 sene sıkıntı olmaz yaşınız küçük demişti sizden ricam kim ne yapıyor hamile kalmak için kullanıp faydasını gördüğünüz ürünler var mı inşallah hepimiz hamile kalırız 🙏🏻🙏🏻
Bende 3 yillik evliyim bebegimiz olmuyordu e haliyle uzuluyorduk, gitmedigimiz doktor kalmadi, en son bi doktor dedi ki senin hamile kalman imkansiz, hemen tedaviye baslamazsan ileriki zamanlarda tedavi cevap vermeyebilir dedi hemde sadece iltihap yuzunden. Daha sonra is yeri doktoruna gosterdigimde ultrasonu bana rahmimin dogustan ters oldugunu ve birkacta dogru pozisyon soyledi, simdi hamileyim 13 haftalik 😊

2 yıl oldu hala bekliyorum.. evlendigimin 5. Ayı hamile kaldim kimyasalmiş düştü bidaha kalamadim tedaviye ve aşlamaya rağmen.. nasip

Canım bunu sana doktorun mu söyledi?
Doktor söylemedi ama internette yazıyor. Bende marttan beri spor yapıyorum yoğun yaptığım zamanlar adet dönemim kısaldı araştırdım sporla alakalı olduğunu gördüm. Haftada 3saat yorucu olmayan sporlar yapın deniyor.
 Vasiliki Moragianni: Bu değişir. Egzersizin hem erkek hem de dişi üreme sistemleri üzerinde etkileri olabilir. Kadınlar açısından, kas kütlesi karşılığında vücut yağının azalmasına yol açan yoğun egzersiz adet düzensizliklerine, yumurtlama problemlerine ve hatta adetlerin kesilmesine ve dolayısıyla kısırlığa neden olabilir. Ayrıca, anabolik steroidler veya performans arttırıcı maddeler kullanan erkeklerde veya kadınlarda, üreme sistemi geçici olarak veya bazı durumlarda geri dönüşümsüz olarak "kapanabilir".

Kanıtlar, sıkı fiziksel egzersizin IVF başarısında olumsuz bir etkisi olabileceğini göstermiştir. Araştırma çalışmaları, egzersiz ve IVF tedavisi sonuçları arasındaki ilişkiyi incelemiştir ve bir çalışmaObstetrics & Jinekoloji dergisinde yayınlanan, yorucu fiziksel aktivite (özellikle yoğun kardiyovasküler egzersiz) ve negatif IVF sonuçları arasında doğrudan bir ilişki buldu.

Doktor söylemedi ama internette yazıyor. Bende marttan beri spor yapıyorum yoğun yaptığım zamanlar adet dönemim kısaldı araştırdım sporla alakalı olduğunu gördüm. Haftada 3saat yorucu olmayan sporlar yapın deniyor.
 Vasiliki Moragianni: Bu değişir. Egzersizin hem erkek hem de dişi üreme sistemleri üzerinde etkileri olabilir. Kadınlar açısından, kas kütlesi karşılığında vücut yağının azalmasına yol açan yoğun egzersiz adet düzensizliklerine, yumurtlama problemlerine ve hatta adetlerin kesilmesine ve dolayısıyla kısırlığa neden olabilir. Ayrıca, anabolik steroidler veya performans arttırıcı maddeler kullanan erkeklerde veya kadınlarda, üreme sistemi geçici olarak veya bazı durumlarda geri dönüşümsüz olarak "kapanabilir".

Kanıtlar, sıkı fiziksel egzersizin IVF başarısında olumsuz bir etkisi olabileceğini göstermiştir. Araştırma çalışmaları, egzersiz ve IVF tedavisi sonuçları arasındaki ilişkiyi incelemiştir ve bir çalışmaObstetrics & Jinekoloji dergisinde yayınlanan, yorucu fiziksel aktivite (özellikle yoğun kardiyovasküler egzersiz) ve negatif IVF sonuçları arasında doğrudan bir ilişki buldu.
Benim eşim özellikle sormuştu doktora sporu bırakalım mı nette olumsuz şeyler yazıyor diye hayır hayır kesinlikle bırakmayın onların dayanağı yok o zamah her spor yapan kısır olurdu dedi.Ben de pıhtılaşma da olduğu için sen zaten asla hareketsiz kalma dedi.6 aydır spor yapıyorum.Ne tür spor yaptığımı da söyledim sorun yok dedi.Ben zaten bu hafta sporu bıraktım tatile gideceğim için.İnşallah sıkıntı yaratmaz.

Siz spor yapıyorsunuz ya ağır spor yaptığınızda yumurtlama sonrası zamanı kısaltıyor.Bende spor yapıyorum bir ara haftada 4 gün yapıyordum sizin kdar olmasa da biraz zorluyordum kendimi o dönem hep erken oldum, tüp bebeğe hazırladığım için azalttım sporu. Bilginiz olsun sporla bağlantılı olabilir
Yaa öylemi..Cok teşekkür ederim bilgilendirme için..evet aslında sporu sık ve düzenli yaptığımdan beri döngü sürem azaldı, eskiden 32 - 33 gündü..Ben adetin 10.günü doktora gittim 7 mm lik yumurta vardı, doktor çok iyi dedi rahim de gebeliğe hazırlanmış dedi..Acaba yumurta yeterli büyüklüğe mu ulaşamıyor...Eşime söyledim hala bana spor yap alakası var bırakma sporu diyor😫

Yaa öylemi..Cok teşekkür ederim bilgilendirme için..evet aslında sporu sık ve düzenli yaptığımdan beri döngü sürem azaldı, eskiden 32 - 33 gündü..Ben adetin 10.günü doktora gittim 7 mm lik yumurta vardı, doktor çok iyi dedi rahim de gebeliğe hazırlanmış dedi..Acaba yumurta yeterli büyüklüğe mu ulaşamıyor...Eşime söylemistim daha once, bana spor yap alakası var bırakma sporu diyor😫

Benim eşim özellikle sormuştu doktora sporu bırakalım mı nette olumsuz şeyler yazıyor diye hayır hayır kesinlikle bırakmayın onların dayanağı yok o zamah her spor yapan kısır olurdu dedi.Ben de pıhtılaşma da olduğu için sen zaten asla hareketsiz kalma dedi.6 aydır spor yapıyorum.Ne tür spor yaptığımı da söyledim sorun yok dedi.Ben zaten bu hafta sporu bıraktım tatile gideceğim için.İnşallah sıkıntı yaratmaz.
Ağırlık çalışmak, vücudu çok zorlamak, erkeklerde bisiklet kullanımı bu tarz sporlarına bahsettiğim. Eğer ağırlık çalışıyorsanız sıkıntı olacağını sanmıyorum ama haftada 4 5 saat toplam, fazla yormadan gerekiyormuş vücudu. Ben aerobik yapıyorum ve üstüne 1 saat yürüyorum 6 aydır

Sanırım sadece hafif tempolu yürüyüş öneriyorlar doktorlar..

Yaa öylemi..Cok teşekkür ederim bilgilendirme için..evet aslında sporu sık ve düzenli yaptığımdan beri döngü sürem azaldı, eskiden 32 - 33 gündü..Ben adetin 10.günü doktora gittim 7 mm lik yumurta vardı, doktor çok iyi dedi rahim de gebeliğe hazırlanmış dedi..Acaba yumurta yeterli büyüklüğe mu ulaşamıyor...Eşime söyledim hala bana spor yap alakası var bırakma sporu diyor😫
Hayırlı Yumurtanın yeterli büyüklüğe ulaştınığını anlamak içün adetin 21. Günü progesteron testi yaptırabilirsiniz.
Spora alışınca bırakma düşüncesi insanı rahatsız ediyor 😂ama tempoyu düşürmekte fayda var.

Hayırlı Yumurtanın yeterli büyüklüğe ulaştınığını anlamak içün adetin 21. Günü progesteron testi yaptırabilirsiniz.
Spora alışınca bırakma düşüncesi insanı rahatsız ediyor 😂ama tempoyu düşürmekte fayda var.
Peki ben bu testi istediğini söylesem doktora yapar mi ki? Benim doktorum çok kati 6 ay deneme olmadan hiç bir şey yapmak istemiyor, bunların hepsi dış müdahaledir strese sokar hiç bunlara gerek yok diyor.

Peki ben bu testi istediğini söylesem doktora yapar mi ki? Benim doktorum çok kati 6 ay deneme olmadan hiç bir şey yapmak istemiyor, bunların hepsi dış müdahaledir strese sokar hiç bunlara gerek yok diyor.
Bunlar rutin kontrollerde yapılması gereken. Siz yeni mi başladınız denemeye ve yaşınız kaç? Kaç yıllık evlisiniz? Bunlara göre hiçbirşey yapmadan bekleyebilirsiniz stres olmazsınız. Ama uzun zamandır deniyorsanız ozmn değişir.

Merhaba aranıza yeni katıldım. Adetim çok düzensiz yeni evliyim 2 ay oldu. Adetim 11 gün gecikti kasık ağrılarım var lekelenme oldu. Adetimin 5nci günü gebelik testi yaptım birşey çıkmadı. Hala adet olamadım çok skntı içindeyim sinir stres herşey var.uyku problemi yaşıyorum gece uykum yok. Doktora gitmeyede korkuyorum hayal kırıklığına uğrayacağım diye😪

X