Doktor söylemedi ama internette yazıyor. Bende marttan beri spor yapıyorum yoğun yaptığım zamanlar adet dönemim kısaldı araştırdım sporla alakalı olduğunu gördüm. Haftada 3saat yorucu olmayan sporlar yapın deniyor.
 Vasiliki Moragianni: Bu değişir. Egzersizin hem erkek hem de dişi üreme sistemleri üzerinde etkileri olabilir. Kadınlar açısından, kas kütlesi karşılığında vücut yağının azalmasına yol açan yoğun egzersiz adet düzensizliklerine, yumurtlama problemlerine ve hatta adetlerin kesilmesine ve dolayısıyla kısırlığa neden olabilir. Ayrıca, anabolik steroidler veya performans arttırıcı maddeler kullanan erkeklerde veya kadınlarda, üreme sistemi geçici olarak veya bazı durumlarda geri dönüşümsüz olarak "kapanabilir".
Kanıtlar, sıkı fiziksel egzersizin IVF başarısında olumsuz bir etkisi olabileceğini göstermiştir. Araştırma çalışmaları, egzersiz ve IVF tedavisi sonuçları arasındaki ilişkiyi incelemiştir ve
bir çalışmaObstetrics & Jinekoloji dergisinde yayınlanan, yorucu fiziksel aktivite (özellikle yoğun kardiyovasküler egzersiz) ve negatif IVF sonuçları arasında doğrudan bir ilişki buldu.