Gebeliğe Hazırlık Hamile kalmak isteyen herkes buraya toplanalım 🧿

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bird ovu kullanan kızlar benim döngü 28 gün genelde, 15 gün yumutlama görüyorum geçen ayda böylr oldu normal değil mi 🤔
merhaba ben de bu ay ovulasyon testi kullandim 28 gunde bir adet goren kadinin illa 14. gunu yumurtlamasi lazim diye bir kaide yok bunlar normal kafaniza takmayin bu gunleri degerlendirin hatta esinizde sperm sorunu yoksa sabah aksam degerlendirin derim

• Beğen
Reactions: N8M
Ablalarım merhaba aranıza yeni takılıyorum 👌🏻
Korunmasız ilişkiye girmemize rağmen hala gebe kalamadım doktora ilk gittiğimde eşimde de bende de problem olmadığını söyledi daha çok yeni 1 sene sıkıntı olmaz yaşınız küçük demişti sizden ricam kim ne yapıyor hamile kalmak için kullanıp faydasını gördüğünüz ürünler var mı inşallah hepimiz hamile kalırız 🙏🏻🙏🏻
Canim benim olmuyor kafasndan cık oncelikle benim 8 9 ay olmadı ama allahn izniyle 2 aylk gebeym suan 1 yillik evliyim :) hic aklmda olmadgi bir zamanda gebe kaldm kafanı bosalt zamana brak goruceksn rabbiminde izniyle olucak :)

• Beğen
Benim adetine 2 gün var ama sabah çamaşırımda kahverengi leke gördüm😫Çok moralim bozuldu heralde adet olcam😓

Benim onden lekelenmem olmaz hic, ama pembe ise hamilelik belirtisi olabilir diyorlar. Var ise test yapsan cikar. Bende cikmadi adette olamadim ins bgn olurum

Benim onden lekelenmem olmaz hic, ama pembe ise hamilelik belirtisi olabilir diyorlar. Var ise test yapsan cikar. Bende cikmadi adette olamadim ins bgn olurum
Yarın sabah test yapcam canım..İlk uyandığımda yapayım..Tabi yarına kadar edete dönerse yapmama gerek kalmayacak..Biz ne yapabiliriz acaba kendi kendimize bu süreci kolaylatırmak için..Ben çok umutluydum çünkü korunmadığı il ay hamile kalan çok kişi var..

Yarın sabah test yapcam canım..İlk uyandığımda yapayım..Tabi yarına kadar edete dönerse yapmama gerek kalmayacak..Biz ne yapabiliriz acaba kendi kendimize bu süreci kolaylatırmak için..Ben çok umutluydum çünkü korunmadığı il ay hamile kalan çok kişi var..

Bilsem valla napcami sasirdm:) ari sutu bal polen propolis aldim ben onu denicem birde b12 vs kontrolu icin doktora gidicem bu ay adeti olunca

merhaba ben de bu ay ovulasyon testi kullandim 28 gunde bir adet goren kadinin illa 14. gunu yumurtlamasi lazim diye bir kaide yok bunlar normal kafaniza takmayin bu gunleri degerlendirin hatta esinizde sperm sorunu yoksa sabah aksam degerlendirin derim
Eşimd sperm sorunu var mı bilmiyoruz yavrum eğer bu ayda tuturamazsak bidahaki ay gidicez. Günleri değerlendiriyoruz bakalım inşallah gitmeye gerek kalmax

Bilsem valla napcami sasirdm:) ari sutu bal polen propolis aldim ben onu denicem birde b12 vs kontrolu icin doktora gidicem bu ay adeti olunca
Yapabileceklerimiz:
- Günde 2 fincan aslan pençesi çayı
- Soğan Kürü
- Arı Sütü-Bal-Polen Karışımı (Hangi marka iyi bilmiyorum)
- İnnovita Ovülasyon testi
Bunlar üzerinde düşünüyorum şuan:) Ben bir de vücudumu zorlayacak derecede spor yapıyordum, ağırlık da çalışıyordum belki ona ara verebilirim diye düşündüm...
Yumurtlama takibi de yaptırılabilir, ama benim doktorum 6 ay deneme süreci olmadan ve sonrasında erkek testleri yapılmadan yumurtalama takibi yapmıyor. Hangisini yapsak ki. Bende pazartesi arı sütü bal polen sipariş etcem, sen hangi markayı kullanıyorsun araştırdın mı? Bu arada regl gününü regl olmadan geçirdiğine göre test sonradan pozitife de dönebilir...İstersen testi tekrarla..

Eşimd sperm sorunu var mı bilmiyoruz yavrum eğer bu ayda tuturamazsak bidahaki ay gidicez. Günleri değerlendiriyoruz bakalım inşallah gitmeye gerek kalmax
Benim komsum tam bir sene ugrasti pko vardi fakat bir doktor da dememis ki esine de bakalim diye. Sonra esi de gorundu meger esinin sperm sayisi cook dusukmus bu ay olur insallah olmazsa bi gorunun derim cunku ozellikle devletteki doktorlar hic esine de bakalim demiyolar sadece vitamin yazip gonderiyolar

• Beğen
Bende pko var 5 aydır korunmuyorum şimdilik cyclo-progynova kullanıyorum. Bu hapı kullanırken hamile kalanlar varmış bakalım bekliyorum

Benim komsum tam bir sene ugrasti pko vardi fakat bir doktor da dememis ki esine de bakalim diye. Sonra esi de gorundu meger esinin sperm sayisi cook dusukmus bu ay olur insallah olmazsa bi gorunun derim cunku ozellikle devletteki doktorlar hic esine de bakalim demiyolar sadece vitamin yazip gonderiyolar
Doğru canım sonuçta bu ortaklaşa bişey iki kişide kontrol olmalı. Ben daha yeni evliyken gitrim korunmayı düşünmüyoruz sağlık sorunum var mı diye. Özele gittim herşey normal çıktı hormon testleri ultrason falan bakıldı stres yapma herşey normal dedi. Ama eşim daha gitmedi açıkcası antibiyotik falan kullandım diye bend pek önemsemedim ama bı Ayda olmazsa bidaki ay gidelim dedik eşimle

Yapabileceklerimiz:
- Günde 2 fincan aslan pençesi çayı
- Soğan Kürü
- Arı Sütü-Bal-Polen Karışımı (Hangi marka iyi bilmiyorum)
- İnnovita Ovülasyon testi
Bunlar üzerinde düşünüyorum şuan:) Ben bir de vücudumu zorlayacak derecede spor yapıyordum, ağırlık da çalışıyordum belki ona ara verebilirim diye düşündüm...
Yumurtlama takibi de yaptırılabilir, ama benim doktorum 6 ay deneme süreci olmadan ve sonrasında erkek testleri yapılmadan yumurtalama takibi yapmıyor. Hangisini yapsak ki. Bende pazartesi arı sütü bal polen sipariş etcem, sen hangi markayı kullanıyorsun araştırdın mı? Bu arada regl gününü regl olmadan geçirdiğine göre test sonradan pozitife de dönebilir...İstersen testi tekrarla..

Yok kuzum ya donse bile sagliksiz bir gebelik olur gec dollenme ihtimali yok cunku ben ovulasyon testi ile iki aydir takip ediyordum. Acaba innovita mi alsam?
2 aydir sporuda biraktim aslinda doktor sporla olmaz dedi.
Ari sutu bal polen propolis karisimi aldim canim
Sogan kuru kist icin vs diyolar rahim muaynemde oyle birsey cikmamisti bide midesi rahatsiz olanlara onermiyorlar benim rahatsiz:KK43:
Benim doktorumda 6 ay bisey yapmiyor malesef. Bu ay adet olunca 3. Gunu hormon testlerimi yaptircam. Aslan pencesi cayi neye yariyormus?

Yok kuzum ya donse bile sagliksiz bir gebelik olur gec dollenme ihtimali yok cunku ben ovulasyon testi ile iki aydir takip ediyordum. Acaba innovita mi alsam?
2 aydir sporuda biraktim aslinda doktor sporla olmaz dedi.
Ari sutu bal polen propolis karisimi aldim canim
Sogan kuru kist icin vs diyolar rahim muaynemde oyle birsey cikmamisti bide midesi rahatsiz olanlara onermiyorlar benim rahatsiz:KK43:
Benim doktorumda 6 ay bisey yapmiyor malesef. Bu ay adet olunca 3. Gunu hormon testlerimi yaptircam. Aslan pencesi cayi neye yariyormus?
Pardon canım, doktor sporu gebe kalmak açısından sakıncalı mı buldu??Benim bu konuda bir bilgim yok ve ben nerdeyse 3 senedir hafanın en az 3-4 günü haldır haldır spor yapıyorum hemde vücudumu çok yoracak derece. Bana doktorunun spor konusunda ne dediğini açıklayabilir misin? Çok teşekkürler..
Benimde rahmim temiz ve gebeliğe hazır çıkmıştı 10.kontrolde..
İnnovitada daha belirgin çıkıyormuş yumurtlama süreci..
Asna pençesi bir takım hormonları dengeliyormuş ama o da bilmeden kullanılmamalı tabi..

Pardon canım, doktor sporu gebe kalmak açısından sakıncalı mı buldu??Benim bu konuda bir bilgim yok ve ben nerdeyse 3 senedir hafanın en az 3-4 günü haldır haldır spor yapıyorum hemde vücudumu çok yoracak derece. Bana doktorunun spor konusunda ne dediğini açıklayabilir misin? Çok teşekkürler..
Benimde rahmim temiz ve gebeliğe hazır çıkmıştı 10. gün kontrolde..
Asna pençesi bir takım hormonları dengeliyormuş ama o da bilmeden kullanılmamalı tabi..

Canim benim olmuyor kafasndan cık oncelikle benim 8 9 ay olmadı ama allahn izniyle 2 aylk gebeym suan 1 yillik evliyim :) hic aklmda olmadgi bir zamanda gebe kaldm kafanı bosalt zamana brak goruceksn rabbiminde izniyle olucak :)
Kafanı nasıl boşalttın koz bizede anlatsana benim bi türlü çıkmıyor valla😂 2 gündür yumurtlama tarihim dün çatlama oldu günleri değerlendiriyoruz ama kafamda deli sorular 🤭 Tuttumu tutcak mı bu ay mo diğer ay mı derken delirmeceler🤣🤣

Evet canim tutunmasini zorlastirir dedi, yapma dedi. Aletli pilatese gidiyordum ben. Ondan oncede pole dans yapiyordum sinifta iki kisi pole yaparken hamile kaldigini ogrendi oluyor mu tabiii ki olabiliyor. Ama tonla zaten dusurebilecek etken varken bunu goze almak istemedim yoksa yillardir duzenli spor yaparim:KK43: bu arada ilk 3 ayda da onermiyorlar sonrasinda hamile pilatesi ya da yoga

Merhaba, ağırlık çalışmaları, vücudu yoran sporlar yumurtalık kalitesini bozuyormuş. Gebelik planlayanlara haftada 4 5 saat hafif tempoda pilates, yoga, yürüyüş,yüzme tarzı sporlar öneriyorlar.

X