- 16 Haziran 2014
- 225
- 153
- 333
- Konu Sahibi _kivircikk
-
be daha yeni öğrendim hamile olduğumu..Bazıları ilk denemede hamile kalıyo, bazıları da aylarca yıllarca uğraştıktan sonra hamile kalıyo. Hamile kaldığınızı öğrendiğiniz ay neler yaptınız ya da neler yapmadınız. Tedaviler, bitkisel karışımlar, psikolojik durum hepsini merak ediyorum. Deneyimler aktarıldıkça değerleri artar, deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
ilk bebegım dusukle sonuclandıBazıları ilk denemede hamile kalıyo, bazıları da aylarca yıllarca uğraştıktan sonra hamile kalıyo. Hamile kaldığınızı öğrendiğiniz ay neler yaptınız ya da neler yapmadınız. Tedaviler, bitkisel karışımlar, psikolojik durum hepsini merak ediyorum. Deneyimler aktarıldıkça değerleri artar, deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
Canım ben doğum kontrol hapını midemden ameliyat olacağım için bırakmıştım. Çocuk düşüncemiz yoktu. Eski polikistik over hastasıyım, 7,5 yıl ilaç kullandım ve şişmanım. İlaç içmesem de hamile kalamam dedim. İlacı gönül rahatlığıyla bıraktım. Bıraktıktan 2,5 3 ay sonra hamile kalmışım. Bebek düşünmediğimiz için bir ön hazırlık yapmadım. Ama psikolojik açıdan olsun olsun gibi bir sıkıntım da olmadığı için çok rahattım. Sana tavsiyem denemelere başladıysanız folik asit kullanman, düzenli ilişki ve doğal olduğuna inandığın besinler tüketmen. Allah'ım bize aratmadı çok şükür. Aklımızda bile yokken verdi bebeğimizi. İnşallah sağ salim kucağımıza da alırız. Darısı başına. Son söz: Kendini psikolojik açıdan rahat tut :)Bazıları ilk denemede hamile kalıyo, bazıları da aylarca yıllarca uğraştıktan sonra hamile kalıyo. Hamile kaldığınızı öğrendiğiniz ay neler yaptınız ya da neler yapmadınız. Tedaviler, bitkisel karışımlar, psikolojik durum hepsini merak ediyorum. Deneyimler aktarıldıkça değerleri artar, deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
sana biseyler sormak istiyorum ozaman... bende adetime 15 gun kala korunmayi birakip hemen hamile kalanlardanim cok sukur.. ben 7 hafta 3 gunluk hamileyim.. gecen hafta bulantm coktu bir kere istifar ettim doktora gittgimde bebegimin kalp atisini duyduk atisini gorduk... doktor bulantinin sagliikli oldugunun gostergesi demisti ama doktordan sonra hic bulantim vs yok ama cok istahli degilim korkmalimiyim yoksa normalmiilk bebegım dusukle sonuclandı
bırdaha hamıle kalmak ıstemıyorum yapamam ben anne olmayı beceremıyorum derken hamıle oldugumu ogrendım suan 29 haftalık hamıleyım ve bu 29 haftayı korkarak yasadım doguma kadarda yasacagıma ınanıyorum cunku ilk bebegımı kaybetmıstım
nelere dıkkat ettım ilaçlarımı duzenlı ıcmeye dıkkat ettım ilk haftalarda folıkasıt kullaıyodum sımdı ıse 6 farklı ılac kullanıyorum :) vıtamın-kalsıyum-magnezyum-balık hapı-ıdrar yolu ıltıhabı ıcın 2 farklsı ılac daha
agır kaldırmamaya dıkkat ettım,yedıklerıme dıkkat ettım,her yedıgım seyı ınt arastırdım atıyorum nohut yıyorum hemn yazdım nohutun hamılelıkte bebege faydaları nelerdır dıye bu sekılde hep bılgı sahıbı oldum salatalık yedım bebege faydası neymıs dedım arastırıdm
cevız badem cokca yedım
balıkda yemek gerekıyo ama ben yyemedım ıcın balık hapı kullanıyorum
ve bırde cocuk doguran her ınsan o konuda mastır yapmıs sanıyo kendısını,yanı demem sukı ağzı olan ve daha oceden cocuk dogurmus olan herkes bır ogut verecek kımı sacma kımı gerceklık payı olarak
kapının eşiğine oturma bebegın kordonu dolanır !
sacını kestırme bebegın omu kısa olur (uzun saclarımı kısacık kestırdım bebegın omrunu rabbım belırler benım kılım tuyum değil )
vs busekılde sozlerde cok duyacaksınızdır emınım :)
aklıma gelenler bunlar bende acemıyım bılmedıgım cok sey var
sadece 7 ayda yasadıgımı yazıyım dedım :))))
sana biseyler sormak istiyorum ozaman... bende adetime 15 gun kala korunmayi birakip hemen hamile kalanlardanim cok sukur.. ben 7 hafta 3 gunluk hamileyim.. gecen hafta bulantm coktu bir kere istifar ettim doktora gittgimde bebegimin kalp atisini duyduk atisini gorduk... doktor bulantinin sagliikli oldugunun gostergesi demisti ama doktordan sonra hic bulantim vs yok ama cok istahli degilim korkmalimiyim yoksa normalmiyani bulanti vs yok normalmi
sana sunu soyleyım ilk 3 ay cok bulantın olur derler dogru cogu kısıdede oluyor ama ben 1 veya 2 kere cıkarmısımdır bebegım saglıklı mı degıl cok sukur hıc bı sıkıntısı yok,iştagın bı gelır bı gider canım benımde oyleydı nomal yanısana biseyler sormak istiyorum ozaman... bende adetime 15 gun kala korunmayi birakip hemen hamile kalanlardanim cok sukur.. ben 7 hafta 3 gunluk hamileyim.. gecen hafta bulantm coktu bir kere istifar ettim doktora gittgimde bebegimin kalp atisini duyduk atisini gorduk... doktor bulantinin sagliikli oldugunun gostergesi demisti ama doktordan sonra hic bulantim vs yok ama cok istahli degilim korkmalimiyim yoksa normalmiyani bulanti vs yok normalmi
aslinda mesela sucuk vs cok severdim simdi pastirma sucuk kokusunu duysam migdem kalkiyo yani cok yemek yiemiyorm eskisi gibi yerken kesiliyo daha fazla yersem cikarcak gibi insallah benimde boyle saglikli devam eder.. aslinda cok saglikliymis mesela 8. haftada bebek boyu 1.06 olurmus benim 7.haftada 1.04 yani guzel gidiyor demekmis iste ilkkez olunca insan korkuyor.sana sunu soyleyım ilk 3 ay cok bulantın olur derler dogru cogu kısıdede oluyor ama ben 1 veya 2 kere cıkarmısımdır bebegım saglıklı mı degıl cok sukur hıc bı sıkıntısı yok,iştagın bı gelır bı gider canım benımde oyleydı nomal yanı
cok guzel masallah ben ilkkez migdem kalktigini vs soylemistim o yuzden oyle soyledi ama tesekkurler icim rahatladi..bulantının sağlıkla ilgisini kuran doktor ilginçmiş ama..
tam nedeni bilinmiyor.. hormonlar, psikoloji, vücut sağlığı deniyor..
ben 1 gün dahi ne bulantı yaşadım ne kustum..
çok sağlıklı bir hamilelk geçirdim hiç sorunum olmadı..
bebeğim de sağlıkla dünyaya geldi..
doktorum hep "şükret şanslı azınlıktasın miden sağlammış" derdi..
umarım boyle saglıkla devam eder canım rabbım bıran oce saglıkla kucagına almayı nasıp etsın ıslhaslinda mesela sucuk vs cok severdim simdi pastirma sucuk kokusunu duysam migdem kalkiyo yani cok yemek yiemiyorm eskisi gibi yerken kesiliyo daha fazla yersem cikarcak gibi insallah benimde boyle saglikli devam eder.. aslinda cok saglikliymis mesela 8. haftada bebek boyu 1.06 olurmus benim 7.haftada 1.04 yani guzel gidiyor demekmis iste ilkkez olunca insan korkuyor.
Bence en büyük etken düşünüpte stres yapmamak oldumu olacakmı olurmu bu çok etkiliyor. Rahat olmak gerekiyor o niyetle ilişki yaşamamak lazım bence akıldan çıkartmak lazım. Ben çok stres yapıyordum olmuyordu aman dedim olursa olur olmazsa Allah'ın bir bildiği vardır dedim ve beklemediğim ay hamile olduğumu öğrendim.
Evet allahim saglikla kucagimiza almayi nasip etsin inssenlen doğum yapma günlerimiz çok yakınmış
amin canım benimEvet allahim saglikla kucagimiza almayi nasip etsin ins
meraba canım .bende yaşadığım kadarıyla kendi gebeliğimden bahsetmek istiyorum.ilk evlendiğim sıralarda çocuk düşüncemiz pek yoktu daha doğrusu bi süre çalıştığım için erteledik.daha sonrasında adet düzensizliği dolayısıyla biçok doktora gittim hepsi hemen hemen aynı şeyi söyleyip durdu sonuçların temiz strestendir zmanla düzelir gibi şeyler... ta ki şimdiki kadın doğum doktorumla tanışana kadar.polikistik over teşhisini o koydu ve istesemde gebe kalamıycağımı söylemişti aynı zmanda biraz kilo fazlalığım vardı ve tabiki insülin direnci...o kadar çok üzülmüştüm ki sanki hiç anne olamazsın dedi gibi gelmişti.artık en kısa zamanda anne olmak istiyodum.hemen diyetisyen eşliğinde diyete başladım adet düzenleyici ve birde şeker ilacı kullanmaya başladım.henüz daha 5 kilo vermiştim ki hamile olduğumu öğrendim.ilk belirtimde göbeğimde çok silik bi şekilde beliren gebelik çizgisi oldu.bu çizgi kimilerinde son aylarda ortaya çıkarmış ama benim ilk günden beri var.benim hikayemde böyle umarım rabbim isteyen herkese bu duyguyu yaşatır ve bizimde bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder.en önemlisi hiç bir şekilde umudu kaybetmemek.ve gebelik asla hiç bir bünyede aynı şekilde işlemiyo...Bazıları ilk denemede hamile kalıyo, bazıları da aylarca yıllarca uğraştıktan sonra hamile kalıyo. Hamile kaldığınızı öğrendiğiniz ay neler yaptınız ya da neler yapmadınız. Tedaviler, bitkisel karışımlar, psikolojik durum hepsini merak ediyorum. Deneyimler aktarıldıkça değerleri artar, deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
be daha yeni öğrendim hamile olduğumu..ani hareketlerden kaçınmaya çalışıyorum. ağır kaldırmıyorum... daha çok dinlenmeye çalışıyorum... asıl tecrübeli olanlar yazsada bizde faydalansak
merhaba,
bende ilk ayımda hamile kaldım. şuan 10 haftalık hamileyim. hamile kalmaya karar verdiğim ay adetimin 2. gününden 12. gününe kadar bal+propolis+arı sütü karışımı 1 yemek kaşığı her Sabah aç karınla yedim. ayrıca bir çay kaşığı çörek otu yedim. tabi bunların hamile kalmamda etkisi oldu mu bilmiyorum. ilk ayımda hemen hamile kaldım. şuan da problemsiz hamileliğim devam ediyor. ağır kaldırmıyorum. ayrıca çalışmalara başladığımız günden itibaren kesinlikle bitki çayı içmedim. çevremdekiler yada okudularımı zararı yok desede içmedim. grip oldum ama ilaç almadan atlattım dinlenerek. mide bulantılarım oluyor ancak şuan hafif. geniz akıntım olduğu için 2 hafta çok kötü geçti gunlerim gece gündüz sürekli bulandı. doktora gittiğm bazı ilaçlarlar atlatmaya çalışıyorum. geniz akıntım tamamen bitince sanırım mide bulantılarım fazla olmayacak gibi. ama iştahım hiç yok diye bilirim herşeyi istemeyerek yemeye çalışıyorum.
her hareketimde bebeğimi düşünüyorum ona zarar gelmemesi için hızlı hareket etmiyorum. her yediğime dikkat ediyorum. nescafe kesinlikle içmiyorum. türk kahvesini sadece günde bir kere oda hergün değil tabi. süt ve süt ürünlerini mutlaka tüketmeye çalışıyorum. folik asitimi düzenli alıyorum.
bence her yaptığınız harekette herşeyde once bebeğnizi düşünün ve yemeden içmeden once zararı var mı yok mu araştırın. doktorunuza sorun.
umarım faydalı olabilmişimdir. birşeyler aktarabilmişidir.
Canım ben doğum kontrol hapını midemden ameliyat olacağım için bırakmıştım. Çocuk düşüncemiz yoktu. Eski polikistik over hastasıyım, 7,5 yıl ilaç kullandım ve şişmanım. İlaç içmesem de hamile kalamam dedim. İlacı gönül rahatlığıyla bıraktım. Bıraktıktan 2,5 3 ay sonra hamile kalmışım. Bebek düşünmediğimiz için bir ön hazırlık yapmadım. Ama psikolojik açıdan olsun olsun gibi bir sıkıntım da olmadığı için çok rahattım. Sana tavsiyem denemelere başladıysanız folik asit kullanman, düzenli ilişki ve doğal olduğuna inandığın besinler tüketmen. Allah'ım bize aratmadı çok şükür. Aklımızda bile yokken verdi bebeğimizi. İnşallah sağ salim kucağımıza da alırız. Darısı başına. Son söz: Kendini psikolojik açıdan rahat tut :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?