Bu yazıma yuppi hamileyim! diyerek başlamayı çok isterdim. Artık ne yapacağımı bilmiyorum. Normal sekilde olmuyor olmuyor. Neden ? diye soruyorum. Evlenmeden çok onceleri sanki hissediyomuş gibi benim çocuğum olmaz heralde diyordum. Önemini o zaman anlamadigimdan sanırım cok da takilmiyordum ama aklimin da bi ucundaydi.
3 cm lik polip icin histereskopi ameliyatina alındım ve ameliyat eden dr polip falan yok gayet temiz saçaklar da temizlendi dedi. Ee o zaman icerisi de temizse sorun yok normal olur dedim. 5 ay oldu olmadi tabi 2,5 ay adet de olamadım. Onu dene olumlama spor kafaya takma düşünme elimden geleni yapmaya çalıştım. Olmuyor. Sanırım artik olmayacağına inandım. Tüp bebek süreci bni çok tedirgin ediyo çalıştığım is yeri surekli izin almaya musait degil isten ayrilsam bu devirde nasil tedavi olucaz nasil gecinicez. Eşimle bu konuyu hic konusmuyoruz desem yeridir. O bni strese sokmamak için bn konuşurken onu uzmemek icin gercek düşüncelerimi soylemeyecegimden konu açılmıyor. Ne yapacağımı bilmez halde bekliyorum. Cok gec yaşta anne olmak istemiyorum olacaksa simdi olsun. Bilmiyorum bu düşünce dogru mu degil mi. 29 yıllık hayatimda benim tek sorunum sanirsam bu oldu. Yani hayatta daha nice acilar var şükür onlari yasamadim. Ama bu baska acı. Ben sanırım artık tam anlamiyla istemiyorum çünkü olmuyor kabullenmem gerek. Ama eşime haksızlık degil mi bu. O ne düşünüyor acaba. 2 yil kadar istememistik borc harc var diye. Bize hayat ders mi veriyor diye düşünüyorum. Kafam karışık ne yapacağımı bilmiyorum dr seçemiyorum . Mfk ile destek almaya calistim karışım ve folikasit kullaniyorum ilişki günlerine dikkat edeyim dedim. Planli olarak eşime söylemiyorum iş gibi görmemek icin ama diger türlüsü de zor oldu. Kendimce plan yapiyorum ee bakiyorum eşim mutsuz huzursuz sadece yatmak istiyo e bende diyorum ki vardir bi hayir en iyisi iliskiye girmemek falan düşünüyorum. Sinirleniyorum kızıyorum sonra bi bakiyorum hic iliskiye girmemişiz. Oluruna biraktim surekli.
Kimseye soyleyemediklerimi buraya yazdim.
Off çok zorlanıyorum.
Ovulasyon testi kullandınız mı?Bu yazıma yuppi hamileyim! diyerek başlamayı çok isterdim. Artık ne yapacağımı bilmiyorum. Normal sekilde olmuyor olmuyor. Neden ? diye soruyorum. Evlenmeden çok onceleri sanki hissediyomuş gibi benim çocuğum olmaz heralde diyordum. Önemini o zaman anlamadigimdan sanırım cok da takilmiyordum ama aklimin da bi ucundaydi.
3 cm lik polip icin histereskopi ameliyatina alındım ve ameliyat eden dr polip falan yok gayet temiz saçaklar da temizlendi dedi. Ee o zaman icerisi de temizse sorun yok normal olur dedim. 5 ay oldu olmadi tabi 2,5 ay adet de olamadım. Onu dene olumlama spor kafaya takma düşünme elimden geleni yapmaya çalıştım. Olmuyor. Sanırım artik olmayacağına inandım. Tüp bebek süreci bni çok tedirgin ediyo çalıştığım is yeri surekli izin almaya musait degil isten ayrilsam bu devirde nasil tedavi olucaz nasil gecinicez. Eşimle bu konuyu hic konusmuyoruz desem yeridir. O bni strese sokmamak için bn konuşurken onu uzmemek icin gercek düşüncelerimi soylemeyecegimden konu açılmıyor. Ne yapacağımı bilmez halde bekliyorum. Cok gec yaşta anne olmak istemiyorum olacaksa simdi olsun. Bilmiyorum bu düşünce dogru mu degil mi. 29 yıllık hayatimda benim tek sorunum sanirsam bu oldu. Yani hayatta daha nice acilar var şükür onlari yasamadim. Ama bu baska acı. Ben sanırım artık tam anlamiyla istemiyorum çünkü olmuyor kabullenmem gerek. Ama eşime haksızlık degil mi bu. O ne düşünüyor acaba. 2 yil kadar istememistik borc harc var diye. Bize hayat ders mi veriyor diye düşünüyorum. Kafam karışık ne yapacağımı bilmiyorum dr seçemiyorum . Mfk ile destek almaya calistim karışım ve folikasit kullaniyorum ilişki günlerine dikkat edeyim dedim. Planli olarak eşime söylemiyorum iş gibi görmemek icin ama diger türlüsü de zor oldu. Kendimce plan yapiyorum ee bakiyorum eşim mutsuz huzursuz sadece yatmak istiyo e bende diyorum ki vardir bi hayir en iyisi iliskiye girmemek falan düşünüyorum. Sinirleniyorum kızıyorum sonra bi bakiyorum hic iliskiye girmemişiz. Oluruna biraktim surekli.
Off çok zorlanıyorum.
Rabbim hepimize yardım etsin beklemek gerçekten zor ama daha tüm tetkikleri yapmadan tüp bebeği düşünme derim canım. Eşin de doktora göründü mü? Belki eşin de de problem olabilir. Biz de niye olmuyo diye düşünürken 1,5 yıl sonra eşimde porblem olduğunu öğrendik. 2,5 yıldır o güzel haberi almak için uğraşıyoruz.Bu yazıma yuppi hamileyim! diyerek başlamayı çok isterdim. Artık ne yapacağımı bilmiyorum. Normal sekilde olmuyor olmuyor. Neden ? diye soruyorum. Evlenmeden çok onceleri sanki hissediyomuş gibi benim çocuğum olmaz heralde diyordum. Önemini o zaman anlamadigimdan sanırım cok da takilmiyordum ama aklimin da bi ucundaydi.
Off çok zorlanıyorum.
Ay ya rabbim sağ salim kucaginiza almayi nasip.etsin allah herkese oyle esler nasip etsin kaynıniza acil şifalar versin ne kanseriydi acabaMerhabalar okurken duygulandım yazmak istedim. Bizim hayır bildiğimizde şer, şer bildiğimizde hayır olabilir biz bilemeyiz Allah bilir. İnanır mısınız bekarken bende öyle derdim çocukları aşırı severdim, insan en çok sevdiği ile sınanırdı çocuğum olmaz herhalde derdim kendi kendime. Evlendim 1 sene korunduk. Çocuk istiyorduk artık doktora gittim geldim gittim geldim miyom olduğunu bu şekilde cocuğum olmayacağını öğrendim olsun dedim vardır bi hayır ameliyat oldum. Olur artık dendi. 6 ay mecburi korunduk sonra tekrar denedik. Ve biz herşeye dikkat ettik yediğimiz içtiğimiz herşey ne takviyeler aldık anlatsam yorulurum o derece. Yumurtlama günlerimi takip ederdim test yaparak o günlerde denerdik fakat olmadı. 6 ay bu şekilde olmayınca tekrar doktora gittim amh çok düşük zor olur cocuğun dendi. 30 yaşına kadar oldu oldu olmadı işin çok zorlaşır diyerek hemde… bir ton stres. Bu sürede boşanmayı bile düşündüm. Olmayacaksa eşimin bari olsun dedim kendi kendime. Ama eşim.. Eşim çok tevekkül eden biridir imtihanımız bu olmazsa olmaz napalım derdi. Ben seninle evlendiysem benimde cocuğum olmaması gerektiği için derdi. Ama o deli gibi istiyordu biliyordum söylemiyordu ama hissediyordum ben. Bizimle evlenen 3 kuzenimiz oldu çocuk yaptılar işte istemedik oldu istedik oldu diye anlatırken.. yanımızda öpe koklaya severken.. içimin acısını anlatamam. Rabbim beni imrendirme diye yalvardım rabbime. Sonra aşılama yaptık yine olmadı.. sonra tüp bebeğe karar verdik. Tüp bebek tedavim sürekli ertelendi yumurtam az olduğu için. tam 7 ay boyunca gittim geldim. En sonunda tedaviye başladık 9 yumurtam toplandı sadece 1 tanesi döllendi kaldı elimizde. Sonra rahmin ince dendi birdahaki ay transfer. Hadi bundada bi hayır var dedik. Birdahaki ay transferme 4 gün kala eşimin abisi kanser olduğunu öğrendik. Yıkıldık eşim çok düşkündü. Onunda acil ameliyat olması gerekiyordu ve eşim her gün odalarda ağlıyordu. Bu süreç okadar zorduki ben tedavimi iptal etmek istedim bu sürede onlara destek olmak kendimi düşünmemek için. Ama eşim ve kayınvalidem karşı çıktı transfer olacaksın bundada bi hayır vardır dediler. Transfer oldum okadar dua ettimki okadar içim titriyorduki her gün sonuca doğru. Belkide eşimin abisinin duası kabul oldu bilmiyorum kanser olarak bize çok dua etti bizi çok düşündü.. O gün Allahım sonuç günü pozitifi aldığımız gün sanki herşeyi unutturdu rabbim tüm acımızı.. Şimdi 5 haftalık hamileyim. Sabrın solu selamet. Uzun oldu biraz hakkını helal et Şimdi bunları niye yazdım beterin beteri var ve bendende beterlerini okudum ben. Oyüzden lütfen her an sadece dua edin Allahım bize hayırlısını yazsın diye. Ve asla pes etmeyin. Deneyin deneyin tekrar tekrar. Kader gayrete aşıktır.
O kadar sevindim ki canım senin adına Rabbim sağlıcakla kucağına alacağın günleri görmeyi de nasip etsinMerhabalar okurken duygulandım yazmak istedim. Bizim hayır bildiğimizde şer, şer bildiğimizde hayır olabilir biz bilemeyiz Allah bilir. İnanır mısınız bekarken bende öyle derdim çocukları aşırı severdim, insan en çok sevdiği ile sınanırdı çocuğum olmaz herhalde derdim kendi kendime. Evlendim 1 sene korunduk. Çocuk istiyorduk artık doktora gittim geldim gittim geldim miyom olduğunu bu şekilde cocuğum olmayacağını öğrendim olsun dedim vardır bi hayır ameliyat oldum. Olur artık dendi. 6 ay mecburi korunduk sonra tekrar denedik. Ve biz herşeye dikkat ettik yediğimiz içtiğimiz herşey ne takviyeler aldık anlatsam yorulurum o derece. Yumurtlama günlerimi takip ederdim test yaparak o günlerde denerdik fakat olmadı. 6 ay bu şekilde olmayınca tekrar doktora gittim amh çok düşük zor olur cocuğun dendi. 30 yaşına kadar oldu oldu olmadı işin çok zorlaşır diyerek hemde… bir ton stres. Bu sürede boşanmayı bile düşündüm. Olmayacaksa eşimin bari olsun dedim kendi kendime. Ama eşim.. Eşim çok tevekkül eden biridir imtihanımız bu olmazsa olmaz napalım derdi. Ben seninle evlendiysem benimde cocuğum olmaması gerektiği için derdi. Ama o deli gibi istiyordu biliyordum söylemiyordu ama hissediyordum ben. Bizimle evlenen 3 kuzenimiz oldu çocuk yaptılar işte istemedik oldu istedik oldu diye anlatırken.. yanımızda öpe koklaya severken.. içimin acısını anlatamam. Rabbim beni imrendirme diye yalvardım rabbime. Sonra aşılama yaptık yine olmadı.. sonra tüp bebeğe karar verdik. Tüp bebek tedavim sürekli ertelendi yumurtam az olduğu için. tam 7 ay boyunca gittim geldim. En sonunda tedaviye başladık 9 yumurtam toplandı sadece 1 tanesi döllendi kaldı elimizde. Sonra rahmin ince dendi birdahaki ay transfer. Hadi bundada bi hayır var dedik. Birdahaki ay transferme 4 gün kala eşimin abisi kanser olduğunu öğrendik. Yıkıldık eşim çok düşkündü. Onunda acil ameliyat olması gerekiyordu ve eşim her gün odalarda ağlıyordu. Bu süreç okadar zorduki ben tedavimi iptal etmek istedim bu sürede onlara destek olmak kendimi düşünmemek için. Ama eşim ve kayınvalidem karşı çıktı transfer olacaksın bundada bi hayır vardır dediler. Transfer oldum okadar dua ettimki okadar içim titriyorduki her gün sonuca doğru. Belkide eşimin abisinin duası kabul oldu bilmiyorum kanser olarak bize çok dua etti bizi çok düşündü.. O gün Allahım sonuç günü pozitifi aldığımız gün sanki herşeyi unutturdu rabbim tüm acımızı.. Şimdi 5 haftalık hamileyim. Sabrın solu selamet. Uzun oldu biraz hakkını helal et Şimdi bunları niye yazdım beterin beteri var ve bendende beterlerini okudum ben. Oyüzden lütfen her an sadece dua edin Allahım bize hayırlısını yazsın diye. Ve asla pes etmeyin. Deneyin deneyin tekrar tekrar. Kader gayrete aşıktır.
Çok şükür Allah size o mutluluğu yaşatmış sağlıkla mutlulukla gelsin dünyayaMerhabalar okurken duygulandım yazmak istedim. Bizim hayır bildiğimizde şer, şer bildiğimizde hayır olabilir biz bilemeyiz Allah bilir. İnanır mısınız bekarken bende öyle derdim çocukları aşırı severdim, insan en çok sevdiği ile sınanırdı çocuğum olmaz herhalde derdim kendi kendime. Evlendim 1 sene korunduk. Çocuk istiyorduk artık doktora gittim geldim gittim geldim miyom olduğunu bu şekilde cocuğum olmayacağını öğrendim olsun dedim vardır bi hayır ameliyat oldum. Olur artık dendi. 6 ay mecburi korunduk sonra tekrar denedik. Ve biz herşeye dikkat ettik yediğimiz içtiğimiz herşey ne takviyeler aldık anlatsam yorulurum o derece. Yumurtlama günlerimi takip ederdim test yaparak o günlerde denerdik fakat olmadı. 6 ay bu şekilde olmayınca tekrar doktora gittim amh çok düşük zor olur cocuğun dendi. 30 yaşına kadar oldu oldu olmadı işin çok zorlaşır diyerek hemde… bir ton stres. Bu sürede boşanmayı bile düşündüm. Olmayacaksa eşimin bari olsun dedim kendi kendime. Ama eşim.. Eşim çok tevekkül eden biridir imtihanımız bu olmazsa olmaz napalım derdi. Ben seninle evlendiysem benimde cocuğum olmaması gerektiği için derdi. Ama o deli gibi istiyordu biliyordum söylemiyordu ama hissediyordum ben. Bizimle evlenen 3 kuzenimiz oldu çocuk yaptılar işte istemedik oldu istedik oldu diye anlatırken.. yanımızda öpe koklaya severken.. içimin acısını anlatamam. Rabbim beni imrendirme diye yalvardım rabbime. Sonra aşılama yaptık yine olmadı.. sonra tüp bebeğe karar verdik. Tüp bebek tedavim sürekli ertelendi yumurtam az olduğu için. tam 7 ay boyunca gittim geldim. En sonunda tedaviye başladık 9 yumurtam toplandı sadece 1 tanesi döllendi kaldı elimizde. Sonra rahmin ince dendi birdahaki ay transfer. Hadi bundada bi hayır var dedik. Birdahaki ay transferme 4 gün kala eşimin abisi kanser olduğunu öğrendik. Yıkıldık eşim çok düşkündü. Onunda acil ameliyat olması gerekiyordu ve eşim her gün odalarda ağlıyordu. Bu süreç okadar zorduki ben tedavimi iptal etmek istedim bu sürede onlara destek olmak kendimi düşünmemek için. Ama eşim ve kayınvalidem karşı çıktı transfer olacaksın bundada bi hayır vardır dediler. Transfer oldum okadar dua ettimki okadar içim titriyorduki her gün sonuca doğru. Belkide eşimin abisinin duası kabul oldu bilmiyorum kanser olarak bize çok dua etti bizi çok düşündü.. O gün Allahım sonuç günü pozitifi aldığımız gün sanki herşeyi unutturdu rabbim tüm acımızı.. Şimdi 5 haftalık hamileyim. Sabrın solu selamet. Uzun oldu biraz hakkını helal et Şimdi bunları niye yazdım beterin beteri var ve bendende beterlerini okudum ben. Oyüzden lütfen her an sadece dua edin Allahım bize hayırlısını yazsın diye. Ve asla pes etmeyin. Deneyin deneyin tekrar tekrar. Kader gayrete aşıktır.
Hemde kac ay yumurtlama oldu iliskiyi de tutturdum ama yok olmayacağı var demek kiOvulasyon testi kullandınız mı?
Bnde ayni sekilde bnden sonrakinin bnden oncekilerin 2.si oldu insan ister istemez sorguluyor. Esim baktirdi sorun yok pkos var bnde 1 asilama yaptik tutmadi. Tekrar aşılama olmasi gerek devlette tedavi icin ama ona gücüm yok sanirim cok düştümBiliyorum cok zor Rabbim hepimize yardım etsin , belki sizde sıkıntı yoktur esiniz tedavi oldu mu ürolojiye göründü mu , hemen tüp bebek demeyin, ilacla asilamayla da gebe kalan var bende 1 sene denedim herseyim normal gözüküyor ama eşim muayene olmadi belki sorun onda belki ondada bisey yok ama benim de olmuyor çocuğum etraf soruyor benle bir evlenenlerin yasitlarimin hatta küçüklerimin bile oldu
Hiç beklemediğimiz anda çiçek açar umutlarınız umudunuzu kesmeyin, kaç yıl sabreden insanlar var. Söylemesi kolay tabi ki burdan ama sabır ve umut..Hemde kac ay yumurtlama oldu iliskiyi de tutturdum ama yok olmayacağı var demek ki
Olsun o minigin tutunacagini hayal edin hep dogumunu size bakisini ilk kelimesini hayal edip dusunup tedavinize devam edin lutfen bırakmayın, Allah gerçekleştirmeyecegi seyleri hayal ettirmezmis bizler hayal ediyoruz rabbim gerçekleştirmeyi nasip etsin insallahBnde ayni sekilde bnden sonrakinin bnden oncekilerin 2.si oldu insan ister istemez sorguluyor. Esim baktirdi sorun yok pkos var bnde 1 asilama yaptik tutmadi. Tekrar aşılama olmasi gerek devlette tedavi icin ama ona gücüm yok sanirim cok düştüm
Onda sorun yok hsg cektirdim polip goruldu asilama icin ilac falan derken polip buyudu alalim dediler ameliyata girdim polip yok dediler. Denek gibiydim polip yoksa sorun da yoktur dedim ama hala olmuyor. Konusursamikimizin de psikolojisi alt ust olucak bilmiyorum ya ne desem ne yapsam zorRabbim hepimize yardım etsin beklemek gerçekten zor ama daha tüm tetkikleri yapmadan tüp bebeği düşünme derim canım. Eşin de doktora göründü mü? Belki eşin de de problem olabilir. Biz de niye olmuyo diye düşünürken 1,5 yıl sonra eşimde porblem olduğunu öğrendik. 2,5 yıldır o güzel haberi almak için uğraşıyoruz.
Eşin de ya da sen de problem olsun ya da olmasın umudunu sakın kırma.
Rabbim geciktiriyorsa güzelleştiriyordur.
Nasibimiz de varsa eğer elbet olacaktır.
Tek başına bu yükü de taşıma eşinle konuş dertleş bi yola girmeyi planlıyosan eşinle konuşarak kendinize bi yol çizersiniz. Rabbim hepimizin kucağını doldursun inşaAllah canım
Okadar çok duyuyorumki çocuğu olmayan. Sebepli sebepsiz çok var. Bizim neslimizinde sorunu bu galiba yediğimiz içtiğimizden midir anlamıyorum ama 5 kişide 1 kişinin çocuğu olmuyor yani. Oyüzden sadece siz böyle olmadığınızı bilin herşeyin bi vakti olduğunu kendinize sürekli hatırlatın. Biliyorum böyle konuşmak çok basit bende çok zorlandım ama başka çağremiz yokÇok şükür Allah size o mutluluğu yaşatmış sağlıkla mutlulukla gelsin dünyayaabinize acil şifalar diliyorum. Bu kadar uzun yazip bni önemsediğiniz icin de cok teşekkür ederim. Evet bnde cok inanırım Allah ol dedi mi oluyor. Ama ne bileyim ben denedigimiz aylar olsun tedavi olduğum aylar olsun hic hamile kalamadim düşüğüm bile yok yani hamile kalabilecegime inancimi yitirdim. Pozitif düşünmek istiyorum ama onu da yapamiyorum.
Bu yazıma yuppi hamileyim! diyerek başlamayı çok isterdim. Artık ne yapacağımı bilmiyorum. Normal sekilde olmuyor olmuyor. Neden ? diye soruyorum. Evlenmeden çok onceleri sanki hissediyomuş gibi benim çocuğum olmaz heralde diyordum. Önemini o zaman anlamadigimdan sanırım cok da takilmiyordum ama aklimin da bi ucundaydi.
Off çok zorlanıyorum.
Hay masallah benide duaniza katin ne olurCidden ne diyeceğimi bilemedim okuyunca gözlerim doldu ablacım ben 20 yasındayım ve 17 yasında evlendim zaten yasım küçük diye basta istemedim cocuk falan daha sonra 1.5 yıl denedik olmuyordu 3 yıl boyunca 2 defa rahim filmi ilaçlar vs çatlama iğneleri hersey oldu doktora git gel git gel eşim calısıyordu bende okulumu bitirdim vs ama bütün paramız neredeyse doktorlara gidiyordu bide ben şanlıurfa da yasıyorum bizim bu taraflarda cocugu yok diyince yaş vs küçük denmez neden olmuyor ne sorunu var kadının falan derler erkek de sorun oldugunu bile kabullenmezler cok şükür kaynanam eşim asla hamilelik bebek konusunda baskı falan uygulamadılar aksine hep ben doktora gitmek istedim ve stresten de olabilirdi ama rahimim yapısıklık dolmuştu enfeksiyon dan ve dayanamadım sonunda tv da Hakan çoksüer doktoru gördüm Diyarbakır da internetten arastırdım ve kendisiyle konustum direk adetim geldiginde yanına gittim cünkü her ay adetim gecikirdi bisey yok diye ağlar üzülürdüm ve gittim histeroskopi olmamı önerdi ve rahim yapısıklıklarını aldı ve ardından tüp bebek yaptırdım 5 tane bebegim oluştu 3 tanesini dondurduk ve 2 tanesini transfer etti ve cok şükür rabbim sesimi duydu ve ben 1 isterken rabbim 2 nasip etti ve suan 11 haftalık ikizlerime hamileyim demem o ki ben senden 8 9 yas küçük olabilirim evet ama inan yasadıklarını ben yasadım ve senin dediklerini okuyunca kendimi gördüm senin için cok dua edicem rabbimin eminim senin için beklediği cok guzel rızıkları var öpüyorum seni dua et ve mücadeleni asla bırakma aslaaa
Hay masallah benide duaniza katin ne olur
Tabiki ederim ne demek ümidinizi asla ama asla kesmeyinHay masallah benide duaniza katin ne olur
Pes etme asla...ben bu yaşta bu kadar mücadele edebildiysem sizler hayli hayli benden daha fazlasını yaparsınız eminim benHay masallah benide duaniza katin ne olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?