• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hamile kadına şeker yüklemesi zararlı mıdır ?

sevoo45

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2016
1
0
1
27
merhaba hanımlar arkadaşım hamile ve 6.ayında şeker yüklemesi yapılcak ama bunun zararlı mı zararsız mı oldugunu bilmiyoruz aranızda şeker yüklemesi yaptırıp da sorun yaşayan var mıbebeğe bir zararı var mıdır veya bebek doğduktan sonra aneye bir zararı olurmu araştırmalarıma göre 50gr şeker yüklemesi yapılıyormus ve günde biz bunun kat ve katını yiyoruz 1 çikolatada bile daha fazla şeker var bilgisi olan cevap verir mi şimdiden herkeze teşekkürler...

merhaba hanımlar arkadaşım hamile ve 6.ayında şeker yüklemesi yapılcak ama bunun zararlı mı zararsız mı oldugunu bilmiyoruz aranızda şeker yüklemesi yaptırıp da sorun yaşayan var mıbebeğe bir zararı var mıdır veya bebek doğduktan sonra aneye bir zararı olurmu araştırmalarıma göre 50gr şeker yüklemesi yapılıyormus ve günde biz bunun kat ve katını yiyoruz 1 çikolatada bile daha fazla şeker var bilgisi olan cevap verir mi şimdiden herkeze teşekkürler...
ben bi zararı olduğunu düşünmüyorum. avantaj dezavantaj ilişkisi olarak bakıyorum ben bu teste. bu testin yapılmaması beni ve bebeğimi riske atabileceği için ben olsam bu testi yaptırırım ve Allah izin verirde hamile kalabilirsem yaptıracağım da. uzmanlar bile bu test konusunda ikiye bölünmüş durumdalar o nedenle zararı var yada yok bişey diyemem ama yaptırmamanın daha riskli olduğunu düşünüyorum. ayrıca zaten gebelik şekeri durumu yoksa bir kerelik verilecek bu miktar 2 saat sonunda yıkılmış olacak ki çok daha fazlalarını tüketiyoruz aslında

Benim arkadaşım ilk hamileliğinde yaptırmış önce kan testi sonra koca bardak glikoz şurubu içirmişler tadı iğrençti çok zorlandım dedi sonra tekrar kan vermiş falan...tekrar hamile kalırsam yaptırmicam dedi bende nasip olurda kalırsam yaptırmayı düşünmüyorum insanın bedeni şekere ihtiyaç duyduğunda yanıt verir ihtiyacına göre karşılar ve bence bi kadın eğer hamileliğinde düzenli güzel tam tamına kaliteli beslenirse şekeriyle ilgili bi sorun olacağını zannetmiyorum vücudumuzun kimyasını çoğunlukla biz bozarız çünkü... nitekim canan karatayın şiddetle karşı çıktığı bu durumun da boş bi düşünce olduğunu düşünmüyorum neticede o bir prof...
Şuan 73 yaşında ve ne şekeri ne tansiyonu hiçbir hastalığı yokmuş
Hiçbir hastalığı vücut kendi kendine üretmez, onu tetikleyen bişeyler vardır muhakkak
Benim söyleyeceklerim bunlar :KK66:

Haa bu arada az önce bahsettiğim arkadaşımın ailesinde bi sürü şeker hastası olmasına rağmen kendine yaptırdığı şeker yüklemesinin sonucunda bişey çıkmamış;)

Geçtiğimiz ay yaptırdım, hiç de öyle anlatıldığı gibi kötü değil.
Elma aromalı soda tarzı bir içecek içiriyorlar, ki ben çayı 3 şekerli içen bir insan olarak azıcık bile rahatsız olmadım, tatlı bile gelmedi.
Hatta 'bu muydu abartılan' tepkisini verdim.
Sonrasında da bir sorun yaşamadım.
Gebelikte şeker bebek için oldukça riskli bir durum olduğundan, yaptırmakta fayda olduğunu düşünüyorum.

Bildigin enerji icecegi gibiydi tadi.fazla bi miktar yuklemiyolar 2-3 dilim baklava kadarmis sanirim.hic rahatsiz hissetmedim ben ama kisiden kisiye gore degisirse bilemem.

Merhaba! Hamileyken bu testi yapmak istemedim ve Türkiye'de onu kabul etmedim. Ama doğum için Amerika'ya gittim ve şeker test yaptırmak zorundaydım, Amerika'da onu mutlaka yapmak gerekiyor. Bence hiç risk yok, yapabilirsiniz onu

Benim doktoruma göre kişiye göre değişen bir durum bu şeker yüklemesi. Benim şekerim minimum değerin altında çıkınca yapmadı. Ama normal aralıkda çıkanlara da yapıyor.
Yapılması gerektiği halde yaptırmak istemeyenlerden de imzalı kağıt alıyor hatta, Sorumluluğu size aittir diye. Demem o ki yapılması önemli olmasa şayet böyle bir kağıt almaz doktor. Yapacağım diyorsa yaptırın.

Back
X