Hamile iken yada öncesi Tomografi yada röntgen çektiren var mı?

dbasli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
28
2
86
İstanbul
merhaba,
gebelikten yaklaşık 1 ay önce yada gebe iken röntgen - tomografi çektiren var mı? sorun yaşadınız mı? henüz hamile değilim ancak bu ay kısmetse planlıyoruz. bu hafta da röntgen çektirmem gerekiyor, gerekirse belki tomografi çekilecek kontrol amaçlı. duyduğuma göre tomografi çekilirsen en az 6 ay hamile kalmaman gerekiyormuş. böyle bir bilginin aslı var mı merak ediyorum.. umarım o kadar uzun süre gerekmiyordur.. :çok üzgünüm:

ben hamile değilim ama ben de bu hafta mamografi çektiricem.doktorum bu ay korunun dedi.henüz kesin kanıtlanmadı ama verilen ışının yumurta kalitesini bozduğu sanılıyo dedi.yani tabi mamografiyle diğer görüntüleme yöntemleri arasındaki fark nedir bilmiyorum.ama tomografiden sonra 6 ay korunmak gerektiğini de hiç duymadım.en azından röntgen çektirdikten sonra 1 adet gör sonra dene derim.ama bu tür şeyler kulaktan dolma bilgilerle olmaz bence mutlaka bi doktora danış.

Ben de hamileyim 3.ayımda elime röntgen çektirmeme izin verdi drum..ama 3. ay öncesi çok riskli diye biliyorum..Mümkün olduğunca çektirmemek gerekiyor

teşekkürler. yarın doktora gideceğim. kendisine bu konuyu danışacağım. sizlerlede paylaşırım.

benim bir gece aşırı baş dönmem oldu temografi çektirdim.test yaptım negatif çıktı.15gün sonra tekrar test yaptım pazitif çıktı.nasıl korktum.dr gittim telaşlı telaşlı hemen anlattım durumu dr gayet rahat bi durumda bişi olmamış dedi.hamilelik ya oluşmamıştı yada çok yeni ilk günlerdi bilemiyorum.düşürürdün kalp atışları olmazdı dedii.şimdi 4aylıkım bu ay gidicem şimdilik normal herşey.inşallahta böle devam eder.

bugün doktora gittim. içim rahatladı..gebelik yoksa hiçbir sorun yaratmayacağını, gebe kalmanında sorun yaratmayacağını söyledi :) . merak eden arkadaşlarada duyurulur :)

ben ilk ayımda yani gebelik oluşurken ya da tam oluşmamışken kaza geçirdim, röntgen çektiler.
Bir sorun olmadı ama yaşadığım stresi ben bilirim.Tomografi o ay gebe olma ihtimali olanların sakınması gereken bir şey, emar zararlı değil.Bir ay önce çektirmenin ya da gebelik henüz oluşturulmadan önce çektirmenin zararı yok.

Arkadaslar bn 35 gunde bir adet oluyorum adetime 1 hafta kala tomografi cekildim ilacli ve karnimin tomografisi tabi once gebelik test yaptrdim negatifti bni supelendiren tamda dolenme zamani tomografi cekilmem ya smdi gebelik olmusa korkuom

bende tomoğrafi çektirdim şimdi pişmanım keşke çekilmeseydim diyorum, çünkü gebelik istiyorum. belirli bi süre beklemem gerek mi acaba bilenler var mı ?

arkadaşlar merhaba ben cekilmedim 6 yasindaki kizim cekildi ben odaya girmwdim disarda bekledim ama kizim cekim odasindan cikinca geldi sarildi bana ben 10 haftalik gebeyim acaba riskli bi durummu yani radyasyon bana gecmismidir bilgisi olan yazsin lutfen

Merhaba üzerinden çok zaman geçti umarım yazımı okursunuz şu an hamileyim ve döllenmemin 6. günü gebe olduğumu bilmeden tomografi çekildim bebeğiniz doğdu mu ve sağlığı nasıl ? Cevaplarsanız çok mutlu olurum

Merhaba
Benzer bir durum benimde başıma geldi döllenmenin 10. Gününde böbrek tomografisi çektirdim daha sonrasında gebe olduğumu öğrendim şu an 6 haftalık gebeyim.Bebeğin kalp atışı duyuluyor doktorum net bişey söylemiyor bekleyelim diyor.benzer durumu yaşayan biri varsa eğer lütfen durumları hakkında bilgi verebilirler mi?

Acaba doğum yaptınız mı bebek nasıl

Acaba bebek doğdu mu ve nasıl

Merhaba, ben gebeligimin 6.ayinda tomografi cekildim, bebegin kolunda bir problem vardi Doktor istedi, AMA makinaya girdikten sonra sanki hersey daha tetiklendi bebegimin kolundaki kitle hizla buyudu, karnimin icimdeki hareketler hizlandi Ve ben 2 gun sonra bebegimi kaybettim, her ne kadar karnimin ustune koruyucu birsey koysalar ve bebege birsey olmayacak deselerde ben buna inanmiyorum sonucta sacimizdan tirnagimizdan yine aliyo lar o radyasyonu o donemlerde cok saglikli dusunemedim 8 ay oldu kaybedeli bebegimi.Allah kimseye yasatmasin, size tavsiyem bence girmeyin

Hamile oldugunu bilmeden röntgen çektirip sağlıklı bebek doğan var mı

Evet,ben :) 6 ay önce doğum yaptım çok şükür bi sıkıntı olmadı.Hamile olduğumu bilmeden cektirmistim

Ne güzel sağlıklı ömürlü olsun . Kabus gibi suan icin benim için. Daha yeni 5 hafta oldum dr da gitmedim stres yapıyorum . Siz ne zan cektitmistiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…