• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile Diyeti Seruvenim

Lamariposa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2020
750
967
53
Merhaba kızlar.

An itibariyle 25 haftalık tombiş bir gebeyim.🤰🙈 Evlenirken 62 kilo idim. Bu ikinci cocugum Allah kismet ederse, ilkindeki kilolari da veremedim gerek bazı sıkıntılar gerekse tembellikten ve maalesef son zamanlarda kan degerlerim özellikle trigliserit ve kolesterol, yağ oranım aşırı yüksek çıkıyor.😞

Gebelige 105 kilo ile basladim ilk üç ayda kusma ile 95e dustum simdilerde 102 civariyim.
Son uc ayda genelde daha hizli kilo aliniyor. Ancak benim almak yerine vermem gerekiyor hem doğum zamani hem lohusalik ve bebegim icin. Henüz seker yuklemesi yaptırmadım ama bu manzarayla onun da iyi çıkacağını pek sanmıyorum. 🙄

Kendi kadın doğum doktorum da bana acilen diyetisyen desteği önerdi. Yarın itibariyle diyetisyen ile üç aylık bir serüven başlıyorum. Ben bu konudaki arastirmalarimda pek örnek bulamamıştım sanki hamileyken kilo verilmez gibi düşünüyor insanlar. Halbuki bebeğin gelişimini engellemeden de yüksek kiloda iseniz zayıflamanın mümkün olduğunu gittigim bütün doktorlar(gerek jinekolog, gerek dahiliyeci gerek diyetisyen) onaylıyor.

Ya Allah Bismillah diyerek başlıyorum buradan da inşallah gelişmeleri paylaşacağım. Benimle yürüyecek birileri olursa da seve seve eşlik ederim.
Hepimize sağlıklı günler.🥰

Benim de şeker çıktığı için 12 kilo ile bitirdim hamileliği yoksa 20 kiloyu bulurdu 😀 çünkü hamileliğimin 3. Ayında 5 kilo almıştım

Benim de şeker çıktığı için 12 kilo ile bitirdim hamileliği yoksa 20 kiloyu bulurdu 😀 çünkü hamileliğimin 3. Ayında 5 kilo almıştım
Ne guzel kendini durdurabilmissin cnm. Irade gostermissin bravo. Hep elimizde aslında. 🥰

Diyet listeni paylaş lütfen bende 82 yim 4. Aya girdim henüz almadım ama öyle bir göbeğim var ki sanki 9 aylık. 😵‍💫

Bende 14 kilo aldım ve bu hafta itibariyle doktorum her şeyi yasakladı resmen, söyledikleri ile doymuyorum maalesef. Şimdi midem sürekli boş gibi hissediyorum çok mutsuzum 😟

Bende 14 kilo aldım ve bu hafta itibariyle doktorum her şeyi yasakladı resmen, söyledikleri ile doymuyorum maalesef. Şimdi midem sürekli boş gibi hissediyorum çok mutsuzum 😟
Valla canım işte mideyi genişlettik yiye yiye şimdi de bebeklerimizin ve bizim sağlığımız için küçültme vakti. Onlarin da gelecekte obez olmaması için. Napalim değer her şeye. Alışırız zamanla.

Valla canım işte mideyi genişlettik yiye yiye şimdi de bebeklerimizin ve bizim sağlığımız için küçültme vakti. Onlarin da gelecekte obez olmaması için. Napalim değer her şeye. Alışırız zamanla.
Gebelikten önce şeker baş düşmanımdı 🙄şimdi tatlılar gözümün önünden geçiyor hatta eşime liste verdim doğumdan sonra şunları hemen al hastanede yiyeceğim diye 😅😅

Bizimki obez olacak o kesin 😂

Gebelikten önce şeker baş düşmanımdı 🙄şimdi tatlılar gözümün önünden geçiyor hatta eşime liste verdim doğumdan sonra şunları hemen al hastanede yiyeceğim diye 😅😅

Bizimki obez olacak o kesin 😂
Yok yok kötüyu çağırma cnm olmaz inşallah sağlıklı olurlar hepsi

1000019085.jpg

1000019086.jpg

Kızlar 6 aylık 103 kiloyum. Benim için hazırlanan gebelik diyet listesi bu şekilde tabi herkesin listesi ayrıdır ama yine de yararlanmak benimle birlikte yapmak isteyen olursa diye paylaşıyorum.
A ayshem
Kontes001 Kontes001
The umbrella The umbrella
Sağol canım hemen hemen aynı bende 74 kilo olmuşum o yüzden ekmek komple kaldırıldı 🥰🥰

IMG-20230201-WA0000.jpeg

Selam kızlar bugün ilk günümdü önce temizlik sonra gezme sonra da misafir ağırlamaya çok yoğun geçti ama listeme uydum. Su an cidden aç hissediyorum ama dayanicam mecburen bir iki haftayı atlatırsam midem küçülür diye düşünüyorum inşallah.

bende takıpte kalayım hamılelıgımı yenı ogrendım , sağlıkla devam ederse bende saglıklı beslenme ve kontrollu kılo alma dusunuyorum.İlk gebeliğimde 58 kilo ıdım 76 oldum,doğum sonrası 56-58 arası ıdım.Son zamanlarda malesef cok hızlı kılo aldım. 71 kıloyum bunun ustunede kontrollu kılo alamazsam bebegım ıcınde benım ıcınde yuksek kılo sağlık açısından pek zararlı olur.Sizi takip edeceğim :)

bende takıpte kalayım hamılelıgımı yenı ogrendım , sağlıkla devam ederse bende saglıklı beslenme ve kontrollu kılo alma dusunuyorum.İlk gebeliğimde 58 kilo ıdım 76 oldum,doğum sonrası 56-58 arası ıdım.Son zamanlarda malesef cok hızlı kılo aldım. 71 kıloyum bunun ustunede kontrollu kılo alamazsam bebegım ıcınde benım ıcınde yuksek kılo sağlık açısından pek zararlı olur.Sizi takip edeceğim :)
Hayırlı olsun cnm sağlıkla gelsin. 😇
Birlikte daha güçlüyüz.

Bugün 3. Günüm ve sömestr tatilinde olduğumuz için gunlerim sürekli koşturmaya ve dışarıda geciyor. Elimden geldiğince listeye sadık kaldım ama bazı minik esnemelér oldu. Bakalım Salı günü tartıda eksi değer görebilecek miyim🥰😍

Back