• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Hamile arkadaşlar, merak ediyorum??

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canim bende 1.5 yil sonunda hamile kalabildim. Aklina gelmemesi imkansiz ama asiri stresin hamilelige engel oldugunu ben cok iyi anladim bu surecte. Rahat olmakta fayda var. Ben ocak ayinin sonuna dogru tup bebege hazirlanirken aralikta hamile kaldim. Kafamda hep tup bebek vardi ancak o ay incir kuruyle degerlendirmek istedim. Yine kafamda yer edinmis oldu ama tup bebek fikri rahat olmami sagladi. Cunku maddi manevi tup bebege hazirlanmistik.
Her ay ust uste iliski deneme ragmen hamile kaldigim ay yumurtlama haftamda yanliz 2 iliski oldu ona ragmen tuttu. Rabbim saglikla dogmasini nasip etsin. Ve cani gonulden anne olmak isteyen herkese yasatsin bu duyguyu.
Bu arada kasim ayinda asilamam tutmadi oncesinde 2 ay klomen kullandim olmamisti. Temmuzda rahim filmi cektirmistim. Esimin de testleri cok iyiydi. Durumumuz sebebi aciklanamayan infertiliteydi. Yani stres faktoru.
Ne kadar güzel hayırlı olsun darısı başımıza umarım biz de anne olabiliriz

Kizlar bir sey soyleyeyim mi? Hepsii hiiiiikaaaayyyyeeeee.... 1.5sene once bos gebelikten kurtaj oldum 7 kusur haftalikti... korunmayi biraktiktan 3 4 ay sonra hamile kalmistim. Bu 1.5 sene boyunca ovulasyon testleri mi doktor takipleri miiiii klomenler miiiii??.... ne varsa denedim. Pko degilim. Ona ragmen 2 ay arayla klomen verdi doktorum hatta benim israrlarimla cunku normal yumurtlayan ve sorun olmayan kadinlarimizda klomen kullanimi gereksiz... ayrica cok onemsemiyorlar ama rahim duvarini acaip sekilde inceltiyor ve dollenme olussa bile sonraki donemlerde rahim duvari kalinlasmadigi icin bebek tutunamiyor....nitekim buraya konu actim. D vitamini ve b12 takviyesi almaya basladim. Bu ikisinin yeterli olmamasi durumunda gebe kalmakta zorlaniyor insanlar. Ama inanin actigim konuya 1 kisi falan ilgi gosterdi. Kimse iplemedi bile.... bu 2 takviyeyi kullanip 1 ay sonrasinda kafamdan herseyi atarak ama esime de caktirmadan ates takibi yaparak hamile kaldim cok sukur. Kizlar su bir gercek ki esinize cocuk yapma niyetiyle "ayy bugun yumurtlama gunum hadi birlikte olalim" diye yanasmayin. Esinizin aklindan bunu cikarip atin. Lafini bile acmayin. Bizden ziyade erkekler bu psikoloji altinda ezilip kendilerini yetersiz hissetmesin. Eminim cocuk yapmaya calisan tum ciftlerrr eslerinize sorun... kendini robot gibi hissediyor mu hissetmiyor mu?... hele ovulasyon testlerine zerre guvenmiyorum. pko degilseniz durduk yere klomen kullanip rahim duvarinizi inceltmeyin. Her seyin vakti var. Ve kafanizi rahat tutun. Dedigim gibi en onemlisi de esinize yumurtlama donemleriniz hakkinda bilgi verip onlari strese sokmayin. Stresli surecler sperm hareketlerini etkiliyor. Hakkinizda hayirlisi olsun bol bol tum isteyenlere dua ediyorum...

Hangi marka takviyeleri kullandınız acaba ?

canım eşinde ne sorun var bizdede sorun eşimde nasıl bir tedavi uygulanıyor.
Canım biz bir buçuk yıldır uğrasıyoruz ben sadece geçen yıl kasımda bir kez kimyasal gebelik geçirdim. Bir yıl olunca doktor eşimi de görmek istedi sperm testi istedi. Sperm testimiz çok berbat olmamakla birlikte değerler sınırın biraz altında çıktı. Sadece en kötüsü ileri hızlımız sıfırdı. Bunun üzerine eşim ürologa gitti. Urolog elle muayene edip çift taraflı varikosel teşhisi koydu. Eşim ekimde ameliyat oldu bekliyoruz bu ay kontrolü var değerleri inşallah düzelmiştir.senin eşinin problemş nedir

evet, hamile kızlar bir buçuk yıldır hamile kalmaya çalışan biri olarak bir şey çok merak ediyorum, hamile kaldığınız ay eşinizle çalışmalar yaparken aklınızda sürekli bu sefer olacak mı acaba sorusu var mıydı?Herkes diyor ya tam aklımda olmadığı ay hamile kaldım. Ama benim hiç bir ay aklımda çıktığı bir zaman olmuyor bu dönemlerde hep planlı birliltelik oluyor.
Bizim normal rutinimizde 2 günde bir birlikte oluyorduk zaten en son hamile kaldığım ay aman ne acelem varsa olduğu zaman olur demistim :KK70:

Canım biz bir buçuk yıldır uğrasıyoruz ben sadece geçen yıl kasımda bir kez kimyasal gebelik geçirdim. Bir yıl olunca doktor eşimi de görmek istedi sperm testi istedi. Sperm testimiz çok berbat olmamakla birlikte değerler sınırın biraz altında çıktı. Sadece en kötüsü ileri hızlımız sıfırdı. Bunun üzerine eşim ürologa gitti. Urolog elle muayene edip çift taraflı varikosel teşhisi koydu. Eşim ekimde ameliyat oldu bekliyoruz bu ay kontrolü var değerleri inşallah düzelmiştir.senin eşinin problemş nedir
Bizde 15 aylık evliyiz cnm hiç gebelik oluşmadı geçen ay kontrollerinizi yaptırdik bende bir sorun çıkmadı çok şükür ama esiminin sperm sayısı azmış olan spermlerimde hareketi yavas şu anda ise yarayan bir sperm yok dedi doktor ilaç tedavisine başladık martta kontrolümüz var tekrar inşallah düzelmiştir değerleri.

Bizde 15 aylık evliyiz cnm hiç gebelik oluşmadı geçen ay kontrollerinizi yaptırdik bende bir sorun çıkmadı çok şükür ama esiminin sperm sayısı azmış olan spermlerimde hareketi yavas şu anda ise yarayan bir sperm yok dedi doktor ilaç tedavisine başladık martta kontrolümüz var tekrar inşallah düzelmiştir değerleri.
Varikoselle alakalı bir şey söylemedi mi canım

evet, hamile kızlar bir buçuk yıldır hamile kalmaya çalışan biri olarak bir şey çok merak ediyorum, hamile kaldığınız ay eşinizle çalışmalar yaparken aklınızda sürekli bu sefer olacak mı acaba sorusu var mıydı?Herkes diyor ya tam aklımda olmadığı ay hamile kaldım. Ama benim hiç bir ay aklımda çıktığı bir zaman olmuyor bu dönemlerde hep planlı birliltelik oluyor.

7 aylık evliyim tam sizin yazdığınız gibi oldu bu ay olmaz birbirimize vakit ayıramadık dedim ümidimi kestim o ay hamile kaldım şu an 8 haftalık hamileyim

Back
X