Gebeliğe Hazırlık Hamile arkadaşlar, merak ediyorum??

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Dilekdilek06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2018
284
131
23
evet, hamile kızlar bir buçuk yıldır hamile kalmaya çalışan biri olarak bir şey çok merak ediyorum, hamile kaldığınız ay eşinizle çalışmalar yaparken aklınızda sürekli bu sefer olacak mı acaba sorusu var mıydı?Herkes diyor ya tam aklımda olmadığı ay hamile kaldım. Ama benim hiç bir ay aklımda çıktığı bir zaman olmuyor bu dönemlerde hep planlı birliltelik oluyor.

Bebek yapmak için ilişkiye girmezseniz o an'a odaklanirsaniz yumurtlama günlerini tutturup uzanıp beklerseniz zamanı vakti saatiyse bir problem yoksa hamile kalirsiniz önemli olan hamile kalmak değil sağlıklı ilerlemesi ben kalıyorum ama düşük yapıyorum o yüzden kesinlikle iyi bir doktor kontrolunde olun kafanızı sürekli yapiyim da bebek olsun diye meşgul etmeyin.

Kizlar bir sey soyleyeyim mi? Hepsii hiiiiikaaaayyyyeeeee.... 1.5sene once bos gebelikten kurtaj oldum 7 kusur haftalikti... korunmayi biraktiktan 3 4 ay sonra hamile kalmistim. Bu 1.5 sene boyunca ovulasyon testleri mi doktor takipleri miiiii klomenler miiiii??.... ne varsa denedim. Pko degilim. Ona ragmen 2 ay arayla klomen verdi doktorum hatta benim israrlarimla cunku normal yumurtlayan ve sorun olmayan kadinlarimizda klomen kullanimi gereksiz... ayrica cok onemsemiyorlar ama rahim duvarini acaip sekilde inceltiyor ve dollenme olussa bile sonraki donemlerde rahim duvari kalinlasmadigi icin bebek tutunamiyor....nitekim buraya konu actim. D vitamini ve b12 takviyesi almaya basladim. Bu ikisinin yeterli olmamasi durumunda gebe kalmakta zorlaniyor insanlar. Ama inanin actigim konuya 1 kisi falan ilgi gosterdi. Kimse iplemedi bile.... bu 2 takviyeyi kullanip 1 ay sonrasinda kafamdan herseyi atarak ama esime de caktirmadan ates takibi yaparak hamile kaldim cok sukur. Kizlar su bir gercek ki esinize cocuk yapma niyetiyle "ayy bugun yumurtlama gunum hadi birlikte olalim" diye yanasmayin. Esinizin aklindan bunu cikarip atin. Lafini bile acmayin. Bizden ziyade erkekler bu psikoloji altinda ezilip kendilerini yetersiz hissetmesin. Eminim cocuk yapmaya calisan tum ciftlerrr eslerinize sorun... kendini robot gibi hissediyor mu hissetmiyor mu?... hele ovulasyon testlerine zerre guvenmiyorum. pko degilseniz durduk yere klomen kullanip rahim duvarinizi inceltmeyin. Her seyin vakti var. Ve kafanizi rahat tutun. Dedigim gibi en onemlisi de esinize yumurtlama donemleriniz hakkinda bilgi verip onlari strese sokmayin. Stresli surecler sperm hareketlerini etkiliyor. Hakkinizda hayirlisi olsun bol bol tum isteyenlere dua ediyorum...

Öncelikle hayırlı olsun inşallah sağlıkla kucağına alırsın:) eşim varikosel ameliyatı oldu üç ay önce açıkcası o soruyor artık yumurtlama günlerini işlerini bile ona göre ayarlıyo:) ama çok stres yapmıyor sadece çok istiyor. Yapım gereği aklımdan çıkarmam çok zor stres yapmamaya elimden geldiğince çalılıhorum ama o günlerde olacak mı acaba sorusu hep aklıma geliyor. D vitamini eşim de kullanıyor benim de sınırsa çıkmıştı. Damla olanı mı kullandınıx ben de kullanabilirm

İşte elde değil ki

Tesekkur ederim canim... esine de cok cok gecmis olsun. Eger saglik sorunu yoksa olmamasinin en buyuk sebebi stres diye dusunuyorum. Ben solgar kullaniyorum. B12 de 100 kusurlerde normal degerlrde cikmisti ama 600lere cikmasi gerekiyormus. Benimde 600lere cikti hamile kaldim. Tasinma telasimiz vardi tasindik yerlestik pat hamile kaldim. ☺ rabbim herkese nasip etsin...

Amin tatlım:) herkes rahat takmadığı bir dönemde hamile kalmış sanırım kafasına taktığı halde kalan yok. Ben kalırsam ilk olucam sanırım çünkü takmamayı yapamıyorum

Tesadüf eseri yorumunuzu okudum çok bilgilendirici bir yazı olmuş teşekkür ederim kendi adıma bende yaklaşık iki yıldır Bebek düşünüyorum yumurtlama takibi de yaptırdım yumurta gelişiminde ve çatlamada herşey yolundaydı klomen filan kullanmadım hiç acaba doktorum neden vermiyor diye düşünüyordum bir tane kimyasal gebeliğim oldu bu arada benimde

Eşimle cinsel ilişki sırasında aklıma gelmez ama öncesi ve sonrası tabi ki geliyor tamamen aklından çıkarmak çok zor geliyor bana da

Öncelikle merhaba canım bende yaklaşık 14 ay gebe kalmak için uğraştım her ay ne takipler ne yöntemler uyguladım ama hep hüsran, en sonunda artık kontrole gitmeye karar verdik eşimle meğerse eşimde sperm azlığı ve hareketsizliği varmış şuan tedavi aşamasında bu ay ilk.kez adetim gecikti eşim 15 gündür ilaç kullanıyordu acabami diye çok heyecanlandım ama malesef regli oldum umarım birdahaki ay olumlu olur, eğer gitmediyseniz önce kontrollerinizi yaptırım derim vakit geç olmadan tedavinizi olun bir sorun varsa, tez zamanda bebeginize kavuşursunuz inşallah:)

Canım merhaba sana da :) kader ortağım diyrbilirim sana o zaman:) benim de eşimde sperm hareketsizliği var varikoselmiş meğer ameliyat oldu üç ay önce inşallah tez zamanda olsun artık

İçeriği tam okumadım başlığa göre cevap veriyorum.
İlişkilerimiz artık robot gibi olmuştu gün aşırı deniyorduk ki yumurtlamayı kaçırmayalım garanti olsun diye.
Tam 1. Senemiz olduğunda hayatımda ilk defa 1 hafta geciktim. 4. Gün büyük bir hevesle kan verdim sonuç kocaman negatif. 3 gün sonra adet oldum. O ay çok üzüldüm yıl dönümümüz vardı heveslenmiştim. İnanmıştım olacağına.
Sonra işe girdim o ay zaten hevesim de kaçmıştı hatta deyim yerindeyse pes etmiştim saldım çayıra. Adetten itibaren 6-7-9-13 günler ilişki oldu ve sonrasında hiç olamadı. Yumurtlama zamanım 13. Gün Zaten tabi o gün farkında değildim. Öğreneceğim ay bile gecikmiştim ama imkan vermiyordum çünkü yeterli ilişki yok gözüyle bakıyordum. Bu şekilde olmuştu bizim gerçekten kafam rahattı ilişki görev için değildi öyle ki artık bıkıp o ay ilişkiye bile girmedik fırsatta olmadı zaten işlerden dolayı :) Stres en büyük düşman gerçekten ve düzenli beslenmek sandığımızdan önemli.

Hayırlı olsun ne güzelll:) ama ben yoğunken bile takip etmeden duraöıyorum artık eşim de hırs yaptı yuöurtlama günlerimi takip ediyor:)

Hayırlı olsun ne güzelll:) ama ben yoğunken bile takip etmeden duraöıyorum artık eşim de hırs yaptı yuöurtlama günlerimi takip ediyor:)
Teşekkür ederim :) Zaten takmayacam dediğinde olmuyor gerçekten anlıyorum çünkü bende okuyunca sinir oluyordum nasıl takılmaz ki diye. Ama herkesin bi kurulma noktası mı desem vazgeçtiği nokta mı desem öyle bir anı oluyor o zamanlarda tam Ümit kesmişken mucize geliyor :) İsteyerek yapılan birşey değil sanırım. Mesela çok duydum tam tüp bebek denemeye geçicez diye o rahatlıkla davranıp tedaviden hemen önce hamile kalmış olanı :) Hakkınızda hayırlısı olsun allah isteyen herkese sağlıklıca nasip etsin inşallah.

Canım merhaba sana da :) kader ortağım diyrbilirim sana o zaman:) benim de eşimde sperm hareketsizliği var varikoselmiş meğer ameliyat oldu üç ay önce inşallah tez zamanda olsun artık
Inşallah cnm bnm benim esimede ilaç tedavisine başlandı martta kontrole gidicek bakalım inşallah olumlu sonuç aliriz

Kızlarr merhabalar bende 1 yılın sonunda hamile kalanlardanım. Evet sizlere katılıyorum bende çıldırıyordum birisi "ya hiç aklımda yoktu hamile kalmışım" diyince. Ben hamile kaldığımın önceki ayı b12 ve folik asit takviyesine başlamıştım. O ay 2 gün gecikti adetim. Göğüslerim falan şişti midem bulanıyor dedim kesin hamileyim amaa nerde 3.gece şak adet oldum. Neyse gelecek aya dedim. Öncesinde bizde çok monoton düzenli ilişki içindeydik hep günaşırıydı. Hamile kaldığım ay ise bana bir enerji geldi gerçekten diyorum ilişkiye girerken hiç çocuk düşünmedim tamamen o anın tadınu çıkarıyordum. O ay çok ilişkimiz oldu bizim yani sayısını bile hatırlamıyorum resmen (kusuruma bakmayın yardımcı olmak adına detaylandırıyorum). Bide arkadaşım bana demişti ki önceki ay böyle belirtiler yaşadın bu ayı değerlendir kesin hamile kalacaksın. Ben hiç şaapmadım dedim beni ümitlendirmeye çalışıyor. Kızlar ama gerçekten Allaha şükür o ay hamile kaldım. Yani takip yapmadan ay bugün ovülasyon yok yarın şu bu diye düşünmedim. Eşimede hiç demedim ovulasyon günümü. Benim hikayem böyle inşallah bir yardımım dokunur. Ama kızlar gerçekten eğer b12 düşükse en kısa zamanda tedavi ettirin derim gerçekten bu vitaminin düşük olması engelliyoe gebeliği. Çünkü ben yıllarca çektim bunu. 1 yıl çocuğum olmadı çünkü tedavi olmamıştım. Tedavi olduğum ay hamile kaldım. Dilerim sizlerinde hayırlı yavruları olur canlarııım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…