Hamarat hanımlar

Güzel yemek yapmanın ilk adımı bol yağ bence.asla ayçiçek yağı ile yemek yapmak zeytinyağı ve tereyağı ile yemek yaparım.bir de pilav dışında ölçü kullanmam.Baharat çok kullanmıyorum en fazla pul biber ki artık onu da koyamıyorum kızım yemiyor.cok baharatlı yemekler özellikle etli yemekleri pek sevmiyoruz sanki et kotuymuste tadını bastırsın diye konmuş gibi düşündürüyor.
Ben taze zeytinyagi aldim.. o kadar cok kokuyorki.. yemek icin olan degil sanirim. Salatalara koysam bile o kadar baskinki kokusu tadi.. bu normal mi? Yoksa yillarca zeytinyagi diye baska birsey mi yemisiz?

Ben tekrar yaptım. Bir su bardağı yeşil mercimek bir buçuk su bardağı suda haşladım on iki on üç dik flaan. Sonra bir tavada bir buçuk kaşık sıvıyağında bir soğan ve üç diş sarımsak kavurdum bir dolu yemek kaşığı salça kavurdum. Sonra diğer tencereye ekledim. Mercimeğe. Üstüne beş su bardağı su koydum sıcak. İki çay kaşığı tuz. Yarımşar çay kaşığı baharat. Sonra tam pişmemişti ve iki su bardağı dhaa koydum kaynak su. Sonra da yarım yemek kaşığından biraz fazla tereyağında yarım yemek kaşığı un kavurup ekledim. Donuç su
Domates salçasını istersen 3 kaşık koy canım onun rengi yine çıkmaz biber gibi olmaz yani,yeşil mercimek çorbasına un ve sarımsak koyma derim soğanı saçla ile kavur ve kuru nane ekle çorbalara kuru nane çok güzel yakışır yeşil mercimeği akşamdan ısla derim ertesi gün haşla fazla haşlama çorbada da pişer 5 bardak su 1 litre eder 5 değilde 4 koy,içine az birşeyde erişte at şehriyede olur,eğer mercimekler yine pişmezse mercimeğin cinsinden de kaynaklı olur.

Mercimekli pilav asla sulu olmaz pirinç pilavı gibi diri diri olur ve en son aşamada kızgın zeytinyağı ile birlestiririm ben

1 su bardağı bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek(Küçük kahverengimsi olursa daha iyi olur)
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
Tuz–Karabiber–Pulbiber
Hazırlanisi
Mercimekleri yıkayıp yaklaşık 3 su bardağı su ile orta ateşte hafif yumuşayana kadar pişirelim ,mercimeği tamamen pişirirseniz bulgur eklendiği zaman bulgurunda pişme süresince pişmeye devam edeceğinden mercimek dağılır ,tam yumuşamadan henüz tane tane olan mercimeğin siyah suyunu dökelim, salça ve suyu ekleyip karıştıralım sonra bulgur ve suyu ekleyelim ,suyunu çekene kadar pişirelim ,suyunu çekince altını kapatalım 5-10 dk demlendirelim, cezveye yağı koyalım ve iyice kızdırıp pul biberi döküp, altını kapatalım, pilavımıza döküp karabiber ilavesiyle karıştıralım.

Deneyin kesinlikle pişman olmazsıniz Antep usulü bu

Back
X