Hamarat hanımlar

Bu yeşil mercimek yemeğini kıymalı dene derim..
Ispanağı da öyle kıymalı yaparım
Ha yeşil mercimeğin çorbasını yapacak isem erişte ve mercimekli yaparım ..
Ayrıca tarhana çorbası yapacaksam da az bir yeşil mercimek haşlayıp, yeşil mercimekli tarhana yaparım enfes olur..
Ya daaaa yaz ayların da yeşil mercimekli ve erişteyi ayrı ayrı haşlayıp hafif sulandırılmış sarımsaklı yoğurtla karıştırıp üstüne salçalı naneli sos yakıp yeşil soğan ile yerim :KK70:

Az yağlı yemek iyidir ama yemek yağsız olunca lezzeti olmuyor. Birde yeşil mercimeğe rende havuç ve patateste ekleyebilirsiniz.

Ya kızlar yaptığım yemeklerde hep bir tat eksikliği oluyor. Nerede yanlış yaptığımı da anlamıyorum. Tadı tuzu olmuyor. Geçen gün yaptığım kuru fasulye ot gibiydi ya hiç tadı yoktu. Bugün de yeşil mercimek yaptım ama o da tam olmadı. Bana bir el atsanız neyi eksik yapıyorum sizce? Bir buçuk su bardağı yeşil mercimeği ıslattım suda ılık su bir saat kadar sonra haşladım bir litre suyla kara suyunu döktüm. Sonra yine aynı tencereye bir yemek kaşığı sıvıyağ koydum bir soğan doğradımm yemeklik bir yemek kaşığından biraz az domates salçası koydum bir de üç dış sarımsak salça soğan ve sarımsak Tan sonra ondan sonra da azcık mercimekleri de karıştırıp bir litre kaynar su koydum tekrar kaynadı. Bir buçuk çay kaşığı tuz axcık pul biber kara biber koydum. Çok tatsız geldi. Bir çay kaşığı daha tuz koydum. Şimdi biraz daha iyi ama sanki birşeyler eksik salçayı mı az koydum acaba yemeğin suyu renksiz geldi gözüme
Yani yanlış anlama ama böyle sade mercimek zaten başlı başına güzel bi yemek olmazki
Ya erişte koyar corba tarzı yaparsın
Ya bulgur koyar pilav yaparsın
Ayrıca sulu yemek yapacaksan mercimegi önceden haşlamana gerek yok.salçalı suya atsaydın hem yumusar hem iyice salçayla karışırdı

Kimyon,kirmizi toz biber ve salcayi bol kullanmanizi oneririm yani isin özü baharat ve salcada.Bir de salcanin markasi da önemli.Ben ev yapimi kullanmiyorum ve yemeklerimi herkes cok begenir
Bende ev yapımı kullanmıyorum antep gibi bi yerde yaşamama ragmen:) salça işinden anlamıyorum cünkü
Acaba hangi markayı kullanıyosunuz

Şu an bu yemeği kurtarmaksa niyetin birşey önereceğim. Yağı koy kızdır ğstüne küp küp kesilmiş soğanları at karamelize et kahverengileşsin tadı iyice geçsin en son biraz un at çevir un kokusu gidene kadar sonra içine nane koy bolca ama bir çorba kaşığı bir buçuk çorba kaşığı falan çevir onu da güzelce sonra bunu yemeği kaynatırken içine karıştıra karıştıra ekle. Böyle güzelce kaynat tuzunu kontrol et eksikse ekle. Mercimek pişirirken bir iki damla limon damlatırsan suyuna kararmaz.

Salca ve yag az, bi tencere yemege 1 sogan buyukse ancak olur. Yoksa 2 olsun.
Suyu azar azar eklemelisin. Yoksa bulasik suyu gibi olur boyle.

Bence de salca ve baharati az kullaniyorsun. Kirmizi mercimege karabiber pul biber tuz falan da atarim ben.
Bir de sogan. Sogani az kullaninca yemek tatsiz oluyor.

Ben tekrar yaptım. Bir su bardağı yeşil mercimek bir buçuk su bardağı suda haşladım on iki on üç dik flaan. Sonra bir tavada bir buçuk kaşık sıvıyağında bir soğan ve üç diş sarımsak kavurdum bir dolu yemek kaşığı salça kavurdum. Sonra diğer tencereye ekledim. Mercimeğe. Üstüne beş su bardağı su koydum sıcak. İki çay kaşığı tuz. Yarımşar çay kaşığı baharat. Sonra tam pişmemişti ve iki su bardağı dhaa koydum kaynak su. Sonra da yarım yemek kaşığından biraz fazla tereyağında yarım yemek kaşığı un kavurup ekledim. Donuç su

Ben tekrar yaptım. Bir su bardağı yeşil mercimek bir buçuk su bardağı suda haşladım on iki on üç dik flaan. Sonra bir tavada bir buçuk kaşık sıvıyağında bir soğan ve üç diş sarımsak kavurdum bir dolu yemek kaşığı salça kavurdum. Sonra diğer tencereye ekledim. Mercimeğe. Üstüne beş su bardağı su koydum sıcak. İki çay kaşığı tuz. Yarımşar çay kaşığı baharat. Sonra tam pişmemişti ve iki su bardağı dhaa koydum kaynak su. Sonra da yarım yemek kaşığından biraz fazla tereyağında yarım yemek kaşığı un kavurup ekledim. Donuç su

Eklentiler

• 1558311069148..webp
    1558311069148..webp
    31,9 KB · Görüntüleme: 42
Mercimeği kaynayinca kara suyunu cikarmak icin biz soguk su ekleriz bi daha kaynatiriz ve o suyu dokmeyiz lezzeti orda

Domates ve biber salçasını birlikte kullanım birde salçayı ve yağı çoğaltın daha lezzetli olacaktır :)
Birde ben bütün yemeklerime vegeta (sebze çeşnisi) diye geçiyor onu kullanırım tuz yerine harika tat veriyor deneyin isterseniz :))

Yemeğin görüntüsü bu sekilde. Çok yağlı yemeyiz normalde de. Pilavı bir tatlı kaşığı sıvıyağ ve bir tatlı kaşığı tereyağ ile bir su bardağından yapıyorum onun yağ oranı iyi oluyor.
Salçası az gelmiş ve mercimekler güzel pişmemiş gibi duruyor. Suyla özdeşmemiş yani.

Sarimsak eklenmez bence. Ben yakistirmam yani. Hem 3 dis cok fazla. Baharatlar pisirmenjn sonunda konulur.
Ayrica suyu cesmeden koyuyorsan cok kotu olur. Ben her yemege icme suyu kullanirim makarnada bile

Ya kızlar yaptığım yemeklerde hep bir tat eksikliği oluyor. Nerede yanlış yaptığımı da anlamıyorum. Tadı tuzu olmuyor. Geçen gün yaptığım kuru fasulye ot gibiydi ya hiç tadı yoktu. Bugün de yeşil mercimek yaptım ama o da tam olmadı. Bana bir el atsanız neyi eksik yapıyorum sizce? Bir buçuk su bardağı yeşil mercimeği ıslattım suda ılık su bir saat kadar sonra haşladım bir litre suyla kara suyunu döktüm. Sonra yine aynı tencereye bir yemek kaşığı sıvıyağ koydum bir soğan doğradımm yemeklik bir yemek kaşığından biraz az domates salçası koydum bir de üç dış sarımsak salça soğan ve sarımsak Tan sonra ondan sonra da azcık mercimekleri de karıştırıp bir litre kaynar su koydum tekrar kaynadı. Bir buçuk çay kaşığı tuz axcık pul biber kara biber koydum. Çok tatsız geldi. Bir çay kaşığı daha tuz koydum. Şimdi biraz daha iyi ama sanki birşeyler eksik salçayı mı az koydum acaba yemeğin suyu renksiz geldi gözüme

o kara suyunu dökersen bütün tat gider ,

Mercimegin ivine kucuk kucuk kofte koyabilirsin eriste sehriye bunlarla cok guzel olur bence sen pisme ayarini yapamiyorsun yemegin goruntusunden onu anladim

Güzel yemek yapmanın ilk adımı bol yağ bence.asla ayçiçek yağı ile yemek yapmak zeytinyağı ve tereyağı ile yemek yaparım.bir de pilav dışında ölçü kullanmam.Baharat çok kullanmıyorum en fazla pul biber ki artık onu da koyamıyorum kızım yemiyor.cok baharatlı yemekler özellikle etli yemekleri pek sevmiyoruz sanki et kotuymuste tadını bastırsın diye konmuş gibi düşündürüyor.

Back
X