- 6 Ağustos 2015
- 1.808
- 1.223
- 133
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
Fazla mı haşlamışım?Mercimek çabuk pişer kara suyunu almak için biraz haşlasanız yeter , özleşmemiş koyulmamış suyu hemen piştiği için ...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Fazla mı haşlamışım?Mercimek çabuk pişer kara suyunu almak için biraz haşlasanız yeter , özleşmemiş koyulmamış suyu hemen piştiği için ...
Sıcak suda bekletmene gerek Yok , kaynayınca 10 dakika yeterli haşlamak için ve mercimeğide kavur biraz soğan salçayla beraberFazla mı haşlamışım?
Tatsızdı yarım çay kaşığı tuz daha koydum. Şimdi biraz daha iyi ama sanki bişeyler daha eksik. Neyin eksik olduğunu anlamak da marifet vallaBuyrun beni mi cagirdiniz
Iyi pisirmemis olabilirsin..sulu olur oyle..eksi oluyosa salcasini fazla kaciriyor olabilirsin. Tatsizsa tuzu eksik olabilir
Ne kadar yağ koymalıyım mesela bu yemek içinYağsız yemeklerin
Mercimek biraz yağı sever
Yemek deneyim mazeme işidir
Ya belli başlı yemekleri artık tam kıvamını tutturp tarif defteri yapmak istiyorum ki her yaptığımda güzel olsun. Köftem güzel oluyor ama bakliyatlarda bir sıkıntı var. Her zaman yenecek yemekleri öğrenmeye çalışıyorumCanım daha kolay yemek secebılırsın yesıl mercımek fılan begenılmesı zor yemek. Daha boyle fırında patates kofte tavuk tarzı yapsan mercımek corbası gıbı.
Evde sumak da yok ben bi markete gideyim bariNerelisin biz kaburga koyarız zeytinyağlı larada yeşil fasulyeye lahanaya,sarma dibine çorbalara dehşet değiştirir tadını..baharata kıy patetes salatasının favorisi sumaktır mesela zeytin yağlı herşeyin içine yaptığın yemek oranına göre değişen şeker koyarız..sütlaca bir cimcik derler tuz sonra kıyma harçlı yemeklere köfte karnıyarık farketmez maydonoz konur..sonra böreklere mutlaka tereyağı soğan elde doğranırsa daha lezzetli olur yemekler makine tadı gerçekten değiştirir gibi gibi işine yarar inşallah:)
yemek özleşmemiş. Bakın ben size 2sinin de tarifini vereyim bi böyle deneyin efsane oluyor.Yemeğin görüntüsü bu sekilde. Çok yağlı yemeyiz normalde de. Pilavı bir tatlı kaşığı sıvıyağ ve bir tatlı kaşığı tereyağ ile bir su bardağından yapıyorum onun yağ oranı iyi oluyor.
Şunu şu an denesem olur mu ki acaba tereyağ ve un kısmınıMercimeği önce az suyla haşla bir bardak mercimeğe birbuçuk su bardağı kadar 10 dkda haşlanıyor şişiyor mercimekler suyu çekiyor süzülecek su kalmıyor sonra soğanları bi tencerede kavur salçayıda kavur mercimeği at içine kaynar su ilave et orta ateşte pişsin suyu kıvamı gelince tereyağ yarım yemek kaşığı unu kavur karıştır pişen yemeğe tuzunda at çok lezzetli oluyor![]()
20 dkdan fazla başlandı.baya diriliği gitmişti.Kuru fasulyeyi nereden alıyorsun marketlerdeki kuru fasulyeler hiç güzel olmuyor.
Yeşil merceği fazla haşlamaşsın, yağını salçasını pişirmek için koyduğunda özdeşleşmeden pişmiş büyük ihtimalle o yüzden güzel olmamış olabilir. Birde eristeyle daha güzel olur yeşil mercimek.
Canım ben kurufasulyeyı nohutu guzel yaparım. Mercımek corbam fılanda guzel olur. Bazı yemekler salca severken bazıları salca sevmez bazıları yag ceker bazıları yagı kusur tabırı caızse. Nohut kuru fasulyeyı aksamdan ıslarsın zaten benım olcum ıkı kısı oldugumuz ıcın bır su bardagıdır. Fasulyeyı ıslarım zeytınyag soganın hafıf oldururum etını koyup bıraz karabıber koyarım sonra karısık salca kullanırım bır kasık kadar bır kasık kadar tereyag koyarm fasulyesını koyup sıcak su her yemege sıcak su koymak lazım bırde suyu ıkı parmak gececek kadar koyarım cok sulu yemek lezetlı olmaz az gelırse sonradan ekleyebılırsın. Gerısı duduklunun huyunu bılmek benım 40 dk pısıryor fasulyeyı kaynadıktan sonra tam kıvamında olur yemek oncesı bır saat kadar dınlendırırım. Tuzu pıserken koyarm tadına barm eksık olursa pısınce sıcakken bır kasık daha koyarm. Yanı her ınsan farklı yapar ama sonucta lezetlı cıkarır yemegı oyle deyım yanı.Ya belli başlı yemekleri artık tam kıvamını tutturp tarif defteri yapmak istiyorum ki her yaptığımda güzel olsun. Köftem güzel oluyor ama bakliyatlarda bir sıkıntı var. Her zaman yenecek yemekleri öğrenmeye çalışıyorum
Teşekkür ederim bilgiler içinbana gore iyi yemek yapmanin puf noktasi kaliteli malzeme yagi salcayi bol koymak iyi kavurmak ve kapagini acmadan kisik ateste pisirmek.sizin yemekler bana cok yagsiz geldi acikcasi.damak tadiniza yagsiz uygunsa bilemem tabii de bizim icin yagi yemegin uzerinde yuzmese de olmali yani baya.
Siz bence mercimegi cok fazla hasladiginiz icin yemek cabuk pismis haliyle ozlesmemis birbiriyle malzemeler.salcasi az suyu da fazla bu arada.
Düdüklüden korkuyorum. Eşim mercimek çorbası olarak istedi sulu istedi biraz o yüzden suyunu fazla koydum ama haşlama suyunu az koyup daha kısa sürede haşlamam gerekiyordu sanırım salça ve yağ miktarını da biraz arttırarak.yemek özleşmemiş. Bakın ben size 2sinin de tarifini vereyim bi böyle deneyin efsane oluyor.
Kuru soğanı doğrayın üstüne fasulyeleri koyun düdüklüye göz kararı su koyun ve sakın tuz atmayın. (Tuz sertleştirir fasulyeyi pişmez, nohutu ise tam tersi daha çabuk kıvamına getirir.) ıslattınız mı ıslatmadan mı koydunuz düdüklüye ona göre ayarlayın süresini. Düdüklünün kapağını açtıktan sonra altını tekrar yakın. Ayrı bi tavada domates ve biber salçasını kavurun ve kaynayan yemeğin üstüne ilave edin tuzunu atın bi 10 15 dakika özleşene kadar kaynatmaya devam edin. Lokum gibi oluyor tadı da muhteşem oluyor.
Mercimeği de haşlanıp suyunu çekecek kadar su koyup haşlayın, fazla su koyup süzmeyin ki vitamini gidip posa yemeyin. Soğan sarımsak kavurun ayrı bir tavada sonra salçalarını ilave edin, bu arada su kaynatıp mercimeklerin üstüne su ekleyin. Çok sulu yemek güzel olmaz özlü olcak şekilde ayarlayın suyun miktarını. Kavurduğunuz salçalı sosu katın mercimeğin üstüne ve kuru nane ekleyin. İnanılmaz lezzet katar. Evet ölçü vermedim farkındayım çünkü hep el ve göz kararı yaparım, yiyenler tadına doyamaz. Sizde yaptıkça ustalaşırsınız.
Bu arada pilavın yağını çok az kullanıyorsunuz yapışır o şekilde. Yemeğe tadını veren yağı salçası baharatlarıdır.. Tabi bunların kalitelisi lezzeti katlar.
Suyu kara olmasın diye düşünmüştüm. HaklısınızSalcasi ve baharati az
Ayrica mercimegi haslayip suyunu neden dokuyorsunuz? Butun yararli kismi o. Geriye kalanin ot kadar yarari yok,sadece karin doyurup tuvalete de birakiyorsunuz su durumda.
Makarnalar,bakliyatlar ,etler ve tum sebzeler haslanip kendi suyuna pisirilir. Suyunu dokecekseniz kuru ekmek yiyin,bunca yemek yapma zahmetine gerek yok.
Musait bir zamaninizda köy tavugu,köy hindisi,kusbasilik parca et dana veya kuzu,ilikli kemik alip bol suda pisirin. 12 saat az ateste kaynatip suyunu buzluk bolmesinde kucuk parcalarda saklayin. Karton tek kullanimlik bardak veya kucuk buzluk kullanabilirsiniz. Yemeklerinizin icine piserken bunlardan koyun lezzeti yerine gelir.
Hem lezzeti onemli hem de sagligi onemli yemeginizin. Bilincli tuketici olun,gencsiniz,cocugunuz olacak. Bunlari bilmezseniz yanlis beslenirsiniz ailecek
Olur en azından alıştırma olurŞunu şu an denesem olur mu ki acaba tereyağ ve un kısmını