- 6 Ağustos 2015
- 1.808
- 1.223
- 133
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Yağ ve salça az gibi geldi bana. Bir de ölçülü yapınca iyi olmuyor sanki... Göz kararı ile efsane tatlar elde ediyorum ölçülüde tırt. Rahat davranmayı deneyin yemek konusunda.
Biber salçası yok da şu an evde.Bir yemek kaşığı biber salçası olabilirdi mercimekte,domates salçası her yemeğe kullanmıyorum ben ekşilik veriyor ...
Bu çorba özleşmemiş. Mercimek taneleri fazla.Tencereye su koymadan soğanla falan kavurdunuz mu mercimekleri önce?Yemeğin görüntüsü bu sekilde. Çok yağlı yemeyiz normalde de. Pilavı bir tatlı kaşığı sıvıyağ ve bir tatlı kaşığı tereyağ ile bir su bardağından yapıyorum onun yağ oranı iyi oluyor.
Mercimek çabuk pişer kara suyunu almak için biraz haşlasanız yeter , özleşmemiş koyulmamış suyu hemen piştiği için ...Yemeğin görüntüsü bu sekilde. Çok yağlı yemeyiz normalde de. Pilavı bir tatlı kaşığı sıvıyağ ve bir tatlı kaşığı tereyağ ile bir su bardağından yapıyorum onun yağ oranı iyi oluyor.
Benimde öyleydi daha sonra düzeldi şimdi herkes bayılır yemeğime size bi yöntem söyleyim uygulayın öncelikle kaliteli ürün kullanın yemeklerde kullandığınız salça yağ soğan gibi malzemeleri iyice pişirin sonra ana maddeyi koyun ve püf noktası kısık ateşte pişirin yemek özünü alarak içini ala ala pişsin çok ta kapağını açıp kapatmayın ki aroması kaybolmasın ve erken saat de pişirin ki yemek sofraya gelmeden dinlensin aradaki farkı göreceksiniz..Ya kızlar yaptığım yemeklerde hep bir tat eksikliği oluyor. Nerede yanlış yaptığımı da anlamıyorum. Tadı tuzu olmuyor. Geçen gün yaptığım kuru fasulye ot gibiydi ya hiç tadı yoktu. Bugün de yeşil mercimek yaptım ama o da tam olmadı. Bana bir el atsanız neyi eksik yapıyorum sizce? Bir buçuk su bardağı yeşil mercimeği ıslattım suda ılık su bir saat kadar sonra haşladım bir litre suyla kara suyunu döktüm. Sonra yine aynı tencereye bir yemek kaşığı sıvıyağ koydum bir soğan doğradımm yemeklik bir yemek kaşığından biraz az domates salçası koydum bir de üç dış sarımsak salça soğan ve sarımsak Tan sonra ondan sonra da azcık mercimekleri de karıştırıp bir litre kaynar su koydum tekrar kaynadı. Bir buçuk çay kaşığı tuz axcık pul biber kara biber koydum. Çok tatsız geldi. Bir çay kaşığı daha tuz koydum. Şimdi biraz daha iyi ama sanki birşeyler eksik salçayı mı az koydum acaba yemeğin suyu renksiz geldi gözüme
Seni ve ev yapımı lahmacununu unutmuyorum hamarat kadınBuyrun beni mi cagirdiniz
Iyi pisirmemis olabilirsin..sulu olur oyle..eksi oluyosa salcasini fazla kaciriyor olabilirsin. Tatsizsa tuzu eksik olabilir
Salca az suyu fazlaYemeğin görüntüsü bu sekilde. Çok yağlı yemeyiz normalde de. Pilavı bir tatlı kaşığı sıvıyağ ve bir tatlı kaşığı tereyağ ile bir su bardağından yapıyorum onun yağ oranı iyi oluyor.
Eğer yemekleri sadece domates salçası ile yapıyorsanız sade domates kullanmayın biber salçasıda kullanın bir kaşık biber bir kaşıkta domates kullanırsınız ikisini karıştırarak mercimek,kuru fasülye gibi yemeklere kimyon çok güzel tat verir tavsiye ederim, suyunu illa 1 litre koyacaksınız diye birşey yok biraz daha az kullanabilirsiniz bazen yemeğin suyu çok olursa tadını oda bozabiliyor,et ve tavuk yemeklerinde karabiber ve kırmızı biberin yanısıra kekik ve sarımsak kullanın derim.Ya kızlar yaptığım yemeklerde hep bir tat eksikliği oluyor. Nerede yanlış yaptığımı da anlamıyorum. Tadı tuzu olmuyor. Geçen gün yaptığım kuru fasulye ot gibiydi ya hiç tadı yoktu. Bugün de yeşil mercimek yaptım ama o da tam olmadı. Bana bir el atsanız neyi eksik yapıyorum sizce? Bir buçuk su bardağı yeşil mercimeği ıslattım suda ılık su bir saat kadar sonra haşladım bir litre suyla kara suyunu döktüm. Sonra yine aynı tencereye bir yemek kaşığı sıvıyağ koydum bir soğan doğradımm yemeklik bir yemek kaşığından biraz az domates salçası koydum bir de üç dış sarımsak salça soğan ve sarımsak Tan sonra ondan sonra da azcık mercimekleri de karıştırıp bir litre kaynar su koydum tekrar kaynadı. Bir buçuk çay kaşığı tuz axcık pul biber kara biber koydum. Çok tatsız geldi. Bir çay kaşığı daha tuz koydum. Şimdi biraz daha iyi ama sanki birşeyler eksik salçayı mı az koydum acaba yemeğin suyu renksiz geldi gözüme
Canım daha kolay yemek secebılırsın yesıl mercımek fılan begenılmesı zor yemek. Daha boyle fırında patates kofte tavuk tarzı yapsan mercımek corbası gıbı.Ya kızlar yaptığım yemeklerde hep bir tat eksikliği oluyor. Nerede yanlış yaptığımı da anlamıyorum. Tadı tuzu olmuyor. Geçen gün yaptığım kuru fasulye ot gibiydi ya hiç tadı yoktu. Bugün de yeşil mercimek yaptım ama o da tam olmadı. Bana bir el atsanız neyi eksik yapıyorum sizce? Bir buçuk su bardağı yeşil mercimeği ıslattım suda ılık su bir saat kadar sonra haşladım bir litre suyla kara suyunu döktüm. Sonra yine aynı tencereye bir yemek kaşığı sıvıyağ koydum bir soğan doğradımm yemeklik bir yemek kaşığından biraz az domates salçası koydum bir de üç dış sarımsak salça soğan ve sarımsak Tan sonra ondan sonra da azcık mercimekleri de karıştırıp bir litre kaynar su koydum tekrar kaynadı. Bir buçuk çay kaşığı tuz axcık pul biber kara biber koydum. Çok tatsız geldi. Bir çay kaşığı daha tuz koydum. Şimdi biraz daha iyi ama sanki birşeyler eksik salçayı mı az koydum acaba yemeğin suyu renksiz geldi gözüme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?