Hamarat hanımlar

mutemadiyenuzgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
1.808
1.223
133
Ya kızlar yaptığım yemeklerde hep bir tat eksikliği oluyor. Nerede yanlış yaptığımı da anlamıyorum. Tadı tuzu olmuyor. Geçen gün yaptığım kuru fasulye ot gibiydi ya hiç tadı yoktu. Bugün de yeşil mercimek yaptım ama o da tam olmadı. Bana bir el atsanız neyi eksik yapıyorum sizce? Bir buçuk su bardağı yeşil mercimeği ıslattım suda ılık su bir saat kadar sonra haşladım bir litre suyla kara suyunu döktüm. Sonra yine aynı tencereye bir yemek kaşığı sıvıyağ koydum bir soğan doğradımm yemeklik bir yemek kaşığından biraz az domates salçası koydum bir de üç dış sarımsak salça soğan ve sarımsak Tan sonra ondan sonra da azcık mercimekleri de karıştırıp bir litre kaynar su koydum tekrar kaynadı. Bir buçuk çay kaşığı tuz axcık pul biber kara biber koydum. Çok tatsız geldi. Bir çay kaşığı daha tuz koydum. Şimdi biraz daha iyi ama sanki birşeyler eksik salçayı mı az koydum acaba yemeğin suyu renksiz geldi gözüme

Tek tavsiyem bol baharat kullanın ben kimyonu çok kullanıyorum sadece tatlılar ve pilava kullanmıyorum diyebilirim 😂 salça nerdeyse minimumda kullanıyorum hiç sorun yaşamadım denecek kadar az yaşamışımdır 🥰

Yemeğin görüntüsü bu sekilde. Çok yağlı yemeyiz normalde de. Pilavı bir tatlı kaşığı sıvıyağ ve bir tatlı kaşığı tereyağ ile bir su bardağından yapıyorum onun yağ oranı iyi oluyor.

Eklentiler

• 1558303445555..webp
    1558303445555..webp
    42,9 KB · Görüntüleme: 202
Yağ ve salça az gibi geldi bana. Bir de ölçülü yapınca iyi olmuyor sanki... Göz kararı ile efsane tatlar elde ediyorum ölçülüde tırt. Rahat davranmayı deneyin yemek konusunda.

Buna katılıyorum salça ve baharat konusunda elini korkak alıştırmıcaksın bence:)

Yemeğin görüntüsü bu sekilde. Çok yağlı yemeyiz normalde de. Pilavı bir tatlı kaşığı sıvıyağ ve bir tatlı kaşığı tereyağ ile bir su bardağından yapıyorum onun yağ oranı iyi oluyor.
Bu çorba özleşmemiş. Mercimek taneleri fazla.Tencereye su koymadan soğanla falan kavurdunuz mu mercimekleri önce?

Erişte de koysaydınız daha güzel olurdu salçasıda az gelmiş gibi ve biraz daha pişip özleşmeliydi ayrı haşlamak yerine ben bütün malzemeleri koyup salça soğan falan öyle haşlıyorum içinede biraz erişte koyuyorum

Mercimek çabuk pişer kara suyunu almak için biraz haşlasanız yeter , özleşmemiş koyulmamış suyu hemen piştiği için ...

Mercimeği önce az suyla haşla bir bardak mercimeğe birbuçuk su bardağı kadar 10 dkda haşlanıyor şişiyor mercimekler suyu çekiyor süzülecek su kalmıyor sonra soğanları bi tencerede kavur salçayıda kavur mercimeği at içine kaynar su ilave et orta ateşte pişsin suyu kıvamı gelince tereyağ yarım yemek kaşığı unu kavur karıştır pişen yemeğe tuzunda at çok lezzetli oluyor 🙋🏼‍♀️

Ya kızlar yaptığım yemeklerde hep bir tat eksikliği oluyor. Nerede yanlış yaptığımı da anlamıyorum. Tadı tuzu olmuyor. Geçen gün yaptığım kuru fasulye ot gibiydi ya hiç tadı yoktu. Bugün de yeşil mercimek yaptım ama o da tam olmadı. Bana bir el atsanız neyi eksik yapıyorum sizce? Bir buçuk su bardağı yeşil mercimeği ıslattım suda ılık su bir saat kadar sonra haşladım bir litre suyla kara suyunu döktüm. Sonra yine aynı tencereye bir yemek kaşığı sıvıyağ koydum bir soğan doğradımm yemeklik bir yemek kaşığından biraz az domates salçası koydum bir de üç dış sarımsak salça soğan ve sarımsak Tan sonra ondan sonra da azcık mercimekleri de karıştırıp bir litre kaynar su koydum tekrar kaynadı. Bir buçuk çay kaşığı tuz axcık pul biber kara biber koydum. Çok tatsız geldi. Bir çay kaşığı daha tuz koydum. Şimdi biraz daha iyi ama sanki birşeyler eksik salçayı mı az koydum acaba yemeğin suyu renksiz geldi gözüme
Benimde öyleydi daha sonra düzeldi şimdi herkes bayılır yemeğime size bi yöntem söyleyim uygulayın öncelikle kaliteli ürün kullanın yemeklerde kullandığınız salça yağ soğan gibi malzemeleri iyice pişirin sonra ana maddeyi koyun ve püf noktası kısık ateşte pişirin yemek özünü alarak içini ala ala pişsin çok ta kapağını açıp kapatmayın ki aroması kaybolmasın ve erken saat de pişirin ki yemek sofraya gelmeden dinlensin aradaki farkı göreceksiniz..

Kimyon,kirmizi toz biber ve salcayi bol kullanmanizi oneririm yani isin özü baharat ve salcada.Bir de salcanin markasi da önemli.Ben ev yapimi kullanmiyorum ve yemeklerimi herkes cok begenir

Eğer yemekleri sadece domates salçası ile yapıyorsanız sade domates kullanmayın biber salçasıda kullanın bir kaşık biber bir kaşıkta domates kullanırsınız ikisini karıştırarak mercimek,kuru fasülye gibi yemeklere kimyon çok güzel tat verir tavsiye ederim, suyunu illa 1 litre koyacaksınız diye birşey yok biraz daha az kullanabilirsiniz bazen yemeğin suyu çok olursa tadını oda bozabiliyor,et ve tavuk yemeklerinde karabiber ve kırmızı biberin yanısıra kekik ve sarımsak kullanın derim.

Dolma sarma türlerinde yine bütün baharat türlerini kullanın kara ve kırmızı biber,kuru nane,kimyon ve sumak ara sıra ben çok az kuru kekik atarım oda güzel tat veriyor.

Yeşil mercimek çorbasına erişte çok güzel yakışıyor tavsiye ederim,birazda limon suyu katın pişerken fazla değil az birşey.

Canım daha kolay yemek secebılırsın yesıl mercımek fılan begenılmesı zor yemek. Daha boyle fırında patates kofte tavuk tarzı yapsan mercımek corbası gıbı.

Back
X