Halüsinasyon mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

blackgray

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2022
495
891
Merhaba herkese… Moralim bozuk kızlar. Güneyde bi beldede tatildeyim. Birkaç gün kafa dinlemeye geldik ama dün gece yaşadığım bişey çok fena tadımı kaçırdı. Uyuyordum, sabaha karşı 04.30 civarı… Rüya görüyordum. Bi anda uyandığımda eşimin baş ucunda bi çocuk gördüm. Oğlum sandım. Gel annecim ne oldu, dedim ama hala uyku sersemliği var. Ses yok. Geri geri gitti,el salladı ve kapıya yöneldi. Kısa saçları olan,8-10 yaşlarında bi kız çocuğuydu. Hey hişşt dedim hayalse geçmesini bekledim ama yok görmeye devam ettim. Eşime bağırarak kalk içerde biri var dedim. Eşim yataktan fırladı ve eşimin kızın içinden geçtiğini gördüm ve gerçekten içerde o kız çocuğunun olmasını bekliyordum. Sonrasında kayboldu. Uyuyamadım,korktum. İnanılmaz ürkütücüydü. Birkaç defa yine uyku uyanıklık arasında örümcekler görüyordum. Kaç defa kalkıp odada örümcek aramışlığım var ama bu ilk kez başıma geliyor. Duyan üç harfliler diyor. Ben örümceklerden yola çıkarak yine halisünasyon dedim ama çok korktum. Zihnen çok yorgunum aslında… Evime döndüğümde hemen bir doktora gideceğim. Benim yaşadığımı yaşayan var mı acaba? Size de oldu mu hiç böyle?

Son düzenleme:
Merhaba herkese… Moralim bozuk kızlar. Güneyde bi beldede tatildeyim. Birkaç gün kafa dinlemeye geldik ama dün gece yaşadığım bişey çok fena tadımı kaçırdı. Uyuyordum, sabaha karşı 04.30 civarı… Rüya görüyordum. Bi anda uyandığımda eşimin baş ucunda bi çocuk gördüm. Oğlum sandım. Gel annecim ne oldu, dedim ama hala uyku sersemliği var. Ses yok. Geri geri gitti,el salladı ve kapıya yöneldi. Kısa saçları olan,8-10 yaşlarında bi kız çocuğuydu. Hey hişşt dedim hayalse geçmesini bekledim ama yok görmeye devam ettim. Eşime bağırarak kalk içerde biri var dedim. Eşim yataktan fırladı ve eşimin kızın içinden geçtiğini gördüm ve gerçekten içerde o kız çocuğunun olmasını bekliyordum. Sonrasında kayboldu. Uyuyamadım,korktum. İnanılmaz ürkütücüydü. Birkaç defa yine uyku uyanıklık arasında örümcekler görüyordum. Kaç defa kalkıp odada örümcek aramışlığım var ama bu ilk kez başıma geliyor. Duyan üç harfliler diyor. Ben örümceklerden yola çıkarak yine halüsinasyon dedim ama çok korktum. Zihnen çok yorgunum aslında… Evime döndüğümde hemen bir doktora gideceğim. Benim yaşadığımı yaşayan var mı acaba? Size de oldu mu hiç böyle?
Sizofreni başlangıcı .biran önce dr a görün

Yıllar önce arkadaşımın anlattığı bir olay aklıma geldi. Sevgilisiyle uyurken bir kız çocuğu görüyor daha sonra sen kimsin nesin derken korkup çocuğu fırlatıyor ve çocuğun duvarın diğer tarafa geçtiğini görüyor. Korkuyor tabiki sonra o an kapıya çıkıyor yan taraftaki adam çıkıp burda bir kız çocuğu gördünüz mü diyor. Korkunçtu dinlediğimde. Duanızı okuyarak yatın. Nimetin üzerinde yatmadığınıza emin olun.

Stresli bir dönem mi yaşadınız?

Ben lise sonda tam olarak böyle olmasa da buna benzer rüya-gerçeklik algısı gibi şeyler yaşıyordum. Mesela birinin bana vurduğunu hissediyordum falan. Destek almadım, aileme inandıramadım çünkü. Uzun sürse de zamanla geçti, ne zaman geçti peki? Hayatımdan stres yaratan kişiyi çıkarttığımda.

Rüya halüsinasyon arası bir şeydir korkmayın. gece her şey iki kat ürkütücü görünüyor sabah ben bundan mı korkmuşum diyoruz.

Konu kapanmasın diye çok bilmem kaç harflilere girmiyorum ama insanın aklına direkt o gelebiliyor korkunca. Mesela benim bi gece yatağım hafif hafif sallamıştı direkt koşup ışığı açıp yatağımın etrafını aradım. Meğer deprem olmuş sabah uyanınca bakmıştım. İnsan aklına ilk deprem gelecekken benim o gelmişti.

Neyse kimseye kulak asmayın korkmayın. Uykunuz derin değilse yatmadan melatonin falan alın.

Merhaba herkese… Moralim bozuk kızlar. Güneyde bi beldede tatildeyim. Birkaç gün kafa dinlemeye geldik ama dün gece yaşadığım bişey çok fena tadımı kaçırdı. Uyuyordum, sabaha karşı 04.30 civarı… Rüya görüyordum. Bi anda uyandığımda eşimin baş ucunda bi çocuk gördüm. Oğlum sandım. Gel annecim ne oldu, dedim ama hala uyku sersemliği var. Ses yok. Geri geri gitti,el salladı ve kapıya yöneldi. Kısa saçları olan,8-10 yaşlarında bi kız çocuğuydu. Hey hişşt dedim hayalse geçmesini bekledim ama yok görmeye devam ettim. Eşime bağırarak kalk içerde biri var dedim. Eşim yataktan fırladı ve eşimin kızın içinden geçtiğini gördüm ve gerçekten içerde o kız çocuğunun olmasını bekliyordum. Sonrasında kayboldu. Uyuyamadım,korktum. İnanılmaz ürkütücüydü. Birkaç defa yine uyku uyanıklık arasında örümcekler görüyordum. Kaç defa kalkıp odada örümcek aramışlığım var ama bu ilk kez başıma geliyor. Duyan üç harfliler diyor. Ben örümceklerden yola çıkarak yine halüsinasyon dedim ama çok korktum. Zihnen çok yorgunum aslında… Evime döndüğümde hemen bir doktora gideceğim. Benim yaşadığımı yaşayan var mı acaba? Size de oldu mu hiç böyle?
Bu gördüklerinizi hep "uyku-uyanıklık" arasında görüyorsanız, biraz beynimizin oynadığı oyunlar sanırım. Rüyaya geçişte beyin gerçekle rüyanın ayrımını yapamıyor olabilir mi diye düşünüyorum.. Çünkü bildiğim kadarıyla halüsinasyon olması için full uyanık ve ayık olmanız gerekiyor.

Diğer taraftan bu tip vizyonların (hani metafizik bi bakış açısıyla bakacak olursak) ruh rehberlerimizin (veya meleklerimizin, adına ne demek isterseniz artık) uyarıları olduğuna inananlar da çok var.

Uykuyla uyanıklık arasında böyle şeyler olabiliyor, normaldir. Ben de bir keresinde uyandığımda yatağımın yanında babamı gördüğümü sandım, birkaç dakika anlamadan muhabbet ettim. Sonradan gerçek olmadığını fark ettim. Fark edince korkmuştum ama şimdi biliyorum ki uyku evresinden çıkarken böyle şeyler olabilir korkacak bir şey yok

Ben lise sonda tam olarak böyle olmasa da buna benzer rüya-gerçeklik algısı gibi şeyler yaşıyordum. Mesela birinin bana vurduğunu hissediyordum falan. Destek almadım, aileme inandıramadım çünkü. Uzun sürse de zamanla geçti, ne zaman geçti peki? Hayatımdan stres yaratan kişiyi çıkarttığımda.
Evet özellikle son birkaç yıl hiç ayık gezemedim desem yalan olmaz.

Uykuyla uyanıklık arasında böyle şeyler olabiliyor, normaldir. Ben de bir keresinde uyandığımda yatağımın yanında babamı gördüğümü sandım, birkaç dakika anlamadan muhabbet ettim. Sonradan gerçek olmadığını fark ettim. Fark edince korkmuştum ama şimdi biliyorum ki uyku evresinden çıkarken böyle şeyler olabilir korkacak bir şey yok
Yaa ciddi misiniz? Çok ürkütücü gerçekten…

Evet bunu benim de yapmam gerekiyor.

Hayır hayır alkol kullanmıyorum. Ayık derken kafam sürekli dolu,sürekli bir stres halindeyim.

Anlıyorum, yine normal çünkü dediğim gibi benimde stresli bir dönemimdi çünkü o zamanki en yakın arkadaşım metafizikle alakalı şeyler yaşadığını söylüyordu, yanımda garip garip davranıyordu ergen manyak. Psikolojik olarak etkilenmiştim bende farkında olmadan ve bu tarz durumlar yaşadıkça araştırıyordum, korkunç şeyler çıkıyordu bu defa daha korkunç rüyamsı şeyler görüyordum. Arkadaşımla küstüm, bir süre sonra geçmişti. Çok geçmiş olsun, muhakkak destek alın, ne kadar güçlü olduğumuzu düşünsek de bazen yaşadıklarımız karşısında tek başımıza mücadele edemiyoruz ne yazık ki

Lütfen kendinizi korkutmayın büyük ihtimalle bilinçaltınız uykuya geçiş ebresinde ya da uyanırken size oyun oynuyor.İyice dinlenin kaliteli bir uyku iyi gelebilir.

Uykuyla uyanıklık arasındaki o saçma aşamada görülenleri ben ciddiye almıyorum. Benzer şeyler benim de başıma geliyor. Tamamen uyanana kadar zihnimiz bize oyunlar oynuyor. Stres de varmış sizde. Gayet normal bir durum bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X