Halüsinasyon mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sanirim stresle alakali. Stresle bas etmeyi ogrendiginizde yada stres hayatinizdan gittiginde normale donuyor.
Gecen yilki isim yuzunden hem anksiyete olmustum. Her gece odanin icinde birilerinin dolastigini goruyordum, bana guluyorlardi yataktan kalkamiyorum diye. Daha dogrusu gormek degil ama hissetmek, gulduklerinide duymak degil ama hissetmek. Degisik birsey. Cok uzun surdu. Korkudan biraz geceleri uyumaktanda kaciniyordum. Isten ayrilinca duzeldi. Bir daha hic olmadi.
Yada birkac yil once yine stresli bir donemimde aynisini yasiyordum. Her gece odama, eve birileri girip cikiyor, uyanik hissediyorum kendimi ama mudahale edemiyorum falan. Gozumu acmak istemiyordum korkudan gece birilerini hissedince, acsam belki bende alenen gorurdum.
Benimkiler hep yuksek kaygili donemlerimde oldu ve kaygi bitince, ben biseyleri degistirice tik diye kesildi.

Stresten oluyor böyle şeyler içinizi ferah tutun örümcek olayı bende de oldu bir kaç defa kabus gördükten sonra gözümü acıyorum bakıyorum örümcek baza başlığından yukarı çıkarak kaybolup gidiyor o an ürperti geliyor ama sonra umursamiyorum düşündükçe daha sık oluyor cunku

Uyku halinde böyle şeyler olabilir, çok yorgunken, çok yoğunken ya da aşırı derecede boşken de olabilir. Ruh sağlığınızın bozulduğunu göstermez. Kızınızın olacağını göstermez. Beynimizin saçlaması tümüyle. Ama aşırı korkup habire bu konuyu düşünürseniz, kendinizde bir sorun ararsanız ve olayın olayın olduğu vakitte bırakmazsanız o zaman dinlenemediğiniz, odağınız hep bu konuda olduğu ve stresli olduğunuz için ruh sağlığınız zedelenebilir. Ana fikir: Rüya ya da halisünasyon görmüş olabilirsiniz, normalde sağlıklı insanlar da farklı durumlarda kırk yılda bir böyle şeyler deneyimleyebilirler, olup bitti diye düşünüp üzerinde çok durmayın. İleride sizi rahatsız eden başka şeylerle birlikte tekrar ederse bir uzmana başvurursunuz, tek başına bu durum hiçbir şey ifade etmiyor. Ama zihninizde hep bu konuyla meşgul olursanız doğal olarak tekrar etme ve sizi rahatsız etme riski artar. Oluruna bırakın, kendinize iyi bakın. Uykudan önce gevşeme egzersizi yapmayı deneyebilirsiniz dinlenmek için. (Not: uzman psikoloğum)

Merhaba herkese… Moralim bozuk kızlar. Güneyde bi beldede tatildeyim. Birkaç gün kafa dinlemeye geldik ama dün gece yaşadığım bişey çok fena tadımı kaçırdı. Uyuyordum, sabaha karşı 04.30 civarı… Rüya görüyordum. Bi anda uyandığımda eşimin baş ucunda bi çocuk gördüm. Oğlum sandım. Gel annecim ne oldu, dedim ama hala uyku sersemliği var. Ses yok. Geri geri gitti,el salladı ve kapıya yöneldi. Kısa saçları olan,8-10 yaşlarında bi kız çocuğuydu. Hey hişşt dedim hayalse geçmesini bekledim ama yok görmeye devam ettim. Eşime bağırarak kalk içerde biri var dedim. Eşim yataktan fırladı ve eşimin kızın içinden geçtiğini gördüm ve gerçekten içerde o kız çocuğunun olmasını bekliyordum. Sonrasında kayboldu. Uyuyamadım,korktum. İnanılmaz ürkütücüydü. Birkaç defa yine uyku uyanıklık arasında örümcekler görüyordum. Kaç defa kalkıp odada örümcek aramışlığım var ama bu ilk kez başıma geliyor. Duyan üç harfliler diyor. Ben örümceklerden yola çıkarak yine halüsinasyon dedim ama çok korktum. Zihnen çok yorgunum aslında… Evime döndüğümde hemen bir doktora gideceğim. Benim yaşadığımı yaşayan var mı acaba? Size de oldu mu hiç böyle?
Ben okulda okurken bir keresinde annemle babamin isten gelip kapiyi anahtarla açip sohbdy ederek gulerek eve girdiklerini duymusdum. Sohbetlerini bile duymusdum. Yani her hangi tikirti sesi degil. Annemler geldi diyerek kapiya gittigimdd gelmediklerini gordum. Korkudan onlar gelene kadar sokakta durmusdum. Bizim evde gurultu ya da farkli goruntuler cok oluyordu. Komşularimizda da biz namaz kildiktan sonra gormedik duymadik. Komşularimiz hala duyar. Hatta yan evimizdeki 4cu ev sahibi. Gelen satip kaçiyor. Sizinki ama uyaniklik ruya arasi birsry ola bilir. Hele de yorgunsaniz. Kafadan atmaya çalisin. Nas felak okuyun

Merhaba herkese… Moralim bozuk kızlar. Güneyde bi beldede tatildeyim. Birkaç gün kafa dinlemeye geldik ama dün gece yaşadığım bişey çok fena tadımı kaçırdı. Uyuyordum, sabaha karşı 04.30 civarı… Rüya görüyordum. Bi anda uyandığımda eşimin baş ucunda bi çocuk gördüm. Oğlum sandım. Gel annecim ne oldu, dedim ama hala uyku sersemliği var. Ses yok. Geri geri gitti,el salladı ve kapıya yöneldi. Kısa saçları olan,8-10 yaşlarında bi kız çocuğuydu. Hey hişşt dedim hayalse geçmesini bekledim ama yok görmeye devam ettim. Eşime bağırarak kalk içerde biri var dedim. Eşim yataktan fırladı ve eşimin kızın içinden geçtiğini gördüm ve gerçekten içerde o kız çocuğunun olmasını bekliyordum. Sonrasında kayboldu. Uyuyamadım,korktum. İnanılmaz ürkütücüydü. Birkaç defa yine uyku uyanıklık arasında örümcekler görüyordum. Kaç defa kalkıp odada örümcek aramışlığım var ama bu ilk kez başıma geliyor. Duyan üç harfliler diyor. Ben örümceklerden yola çıkarak yine halüsinasyon dedim ama çok korktum. Zihnen çok yorgunum aslında… Evime döndüğümde hemen bir doktora gideceğim. Benim yaşadığımı yaşayan var mı acaba? Size de oldu mu hiç böyle?
valla çoğu arkadaş inanmasada ben bu dünyada tek olmadıgımıza inananlardanım,benim de gördüğüm şey vardı.adıne ne diyebilirim bilmiyorum ama doğa üstü oldugu kesin,ve herkes bana hayal vs dese de asla inanmıyorum,hiç bir bilimsel açıklama bana bunu iddia edemez

büyük ihtimalle öyle. stresli dönemlerimde bazen aylarca böyle şeyler yaşıyorum, bunun sadece rüya olduğunu ve bilimsel açıklamasını aklıma getirmeyi başarınca kendime geliyorum her seferinde. birilerinin beni tutup çektiğini falan sanıp çırpınıyordum. her ne kadar cinlere perilere hiç inanmasam da o yarı bilinçli halde insan çok korkuyor. dua etmenin size iyi geleceğini düşündüğünüz için iyi geliyordur tabii ki :)

konunun uzmanı vardı yukarıda, o daha doğru bir cevap verecektir.
dua edince neden geçiyor psikolojik mi peki?? bende buna takıldım::)

Çok teşekkürler herkese… Bugün gün içinde düşünmemeye çalıştım. Aktivitelere katıldım vs iyi geldi açıkçası. Gece olunca bi tık tırsabilirim ama :) Yani korku filmi gibi bişeydi yaşadığım. Umarım son olur. İşyerimde hala oturmayan düzenim,ev,çocuklar, anlamayan ve yardım etmeye üşenen bir eş,yabancısı olduğum bir memleketin ve kültürün gelini olmak vs vs uzar gider. Evet çok yıprqndığımın farkındaydım ama bu bana beynimin bi uyarısı gibi birşeydi sanki. Dikkat et kızım kendine gel dercesine :) Psikiyatriden ziyade psikolog ziyaretim olacak dönünce… Evet ihtiyacım var. Ağlamaya,kendime zaman ayırmaya,anlaşılmaya…

büyük ihtimalle öyle. stresli dönemlerimde bazen aylarca böyle şeyler yaşıyorum, bunun sadece rüya olduğunu ve bilimsel açıklamasını aklıma getirmeyi başarınca kendime geliyorum her seferinde. her ne kadar cinlere perilere hiç inanmasam da o yarı bilinçli halde insan çok korkuyor. dua etmenin size iyi geleceğini düşündüğünüz için iyi geliyordur tabii ki :)

konunun uzmanı vardı yukarıda, o daha doğru bir cevap verecektir.
bende inanmıyorum yada inanıyorum bilmiyorum.yıllar önce aynı ortamda bi arkadaşımla bic cisim gördük kalabalık bir ortamdaydık ve 6 kişilik grupta herkes sesten gecenin 3 'de evden kaçtık ama benim gördüğümü kimsenin görmediğini düşündüğüm için korkutmadadım kimseyi.ta ki ertesi ğün ortamdaki kardeşim diyebilecğeim biri gelip abla şu kolkukta bömyle kılıkta biri vardı diyene kadar.yani aynı anda ,aynı yerde ve ayn kılıkta birini görmüşüz.oysaki ben kimseye dememiştirm korkmasınlar diye

Şahsen ben 3 harflilere inananlardanim. Ama işin psikolojik kısmı da var. Stresli olduğum zamanlarda uyku uyanıklık arasında karabasan tarzı şeyler görürdüm. Stres geçince o da geçti. Bı defa okunmuş su icirdiler öyle geçti.
Geçen gün uyanmaya çalışırken duvarda yılan gördüm mesela. Hâlbuki dışarda kedi yılan yakalamıştı ona baktım sonra tekrar uyumaya devam ettim sonra da duvarda yılan gördüm. Zihin oyunu işte
Bı ara da duşa girmiştim. Evde kimse yoktu. Annemle babamın sesi geldi içeri girdiler falan. Gayet eminim geldiklerine . Duştan çıkınca baktım ki kimse gelmemiş.

Bana direkt tanı koyup şizofreni başlangıcı dedi :) Hemen doktora görünmelisin demeyi de ihmal etmedi.
Ay ne alaka ya tabi ki doktora gidin belli ki çok yoğun strestesiniz bende böyle bir dönemde birgün ellerimi ayaklarimi tutan birini gördüm ve uzun zaman nefes alamadım bağırmaya çalışıyorum olmuyor sonra hatta gece basması mi ne deniliyormus halk arasında sonra okudum ki bilimsel olarak yeri var ve yoğun stresten oluyor. Bir kere yaşadım on yıl olacak bir daha olmadı. Korkmayın yani

Bana direkt tanı koyup şizofreni başlangıcı dedi :) Hemen doktora görünmelisin demeyi de ihmal etmedi.
Benim de yanda ki komşularla başım dertte. O kadar gürültü yapıyolar ki gerçekten uyuyamıyorum ve uykusuzluktan sinirlerim iyice geriliyor. Bi gece uykumda bunların çamaşır makinesi çalışıyordu gecenin bir yarısı, o an sanki makine benim yanımdaydı sesini duydum gözlerimi araladığımda makine duvarı geçip girmiş yatak odama🤣

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X