Halk plajındaki kadınlara 'Kapanın' broşürü dağıtıldı

halk plajında tanga şeklinde bikini giyen hatunlarıda hoş karşılamıyorum ayrıca:27:

siz olayı anlamamışsınız sanırım.
diyorumki herkes kendi tercihini yaşar. ama kimse kimseye kalkıp şunu yap bunu yap evden dışarı çıkma gibi kendi seçimini empoze edemez. bu tacizdir.

ama oky,dinimizde Müslüman Müslümanı güzel bi dille uyarmak zorunda
biride gelmiş,beni uyarmasın demiş,burdan yazayımda cevapları burda toplıyım bari
kadın evden çıkamaz demişler,gerçekten izin verilmediyse dışarı çıkamaz
ama artık erkekler öyle değilki,herşeye izin veriyor
zaten islamı bilen bi erkekte eşini zora sokmaz arkadaşlar
bu kadar kasılcak bişey yok,çok sıkıntılı olan boşanır zaten
kimse burda kafasından sallamıyor,dinin gerçeklerini anlatıyoruz
ama ısrarla anlamak istemeyenler var,bu bizim çıkardığımız kanunlar değil
gelipte burdan sen şöyle dedin böyle dedin diye bi mana çıkarmayın

anladım erkekğin vicdanlı olmasıyla alakalı hayır eskidendi o şu an moda oldu diyebilirim pek çok nedenden kapanan var yani..herkeze gönülden isteyerek kapanmayı nasib etsin diyeyim..birde hayırlı eşler nasib etsin:26:

amin,şu moda işini anlamadım benim çevremde kapalılık moda diye kimse kapanmıyor
bi benmiyim görmeyen :26:
he ama şu varki şu tarz kapalılık moda deyip tesettür şeklini değiştirmek var
bunu hepimiz yapıyoruz zaman zaman...

ama oky,dinimizde Müslüman Müslümanı güzel bi dille uyarmak zorunda
biride gelmiş,beni uyarmasın demiş,burdan yazayımda cevapları burda toplıyım bari
kadın evden çıkamaz demişler,gerçekten izin verilmediyse dışarı çıkamaz
ama artık erkekler öyle değilki,herşeye izin veriyor
zaten islamı bilen bi erkekte eşini zora sokmaz arkadaşlar
bu kadar kasılcak bişey yok,çok sıkıntılı olan boşanır zaten
kimse burda kafasından sallamıyor,dinin gerçeklerini anlatıyoruz
ama ısrarla anlamak istemeyenler var,bu bizim çıkardığımız kanunlar değil
gelipte burdan sen şöyle dedin böyle dedin diye bi mana çıkarmayın
ebedi,iyide ben istemiyorum uyarılmayı.
bir kadının sokağa çıkmasını yasaklamayıda hoş görmüyorum. mizik dinlemesini istememeyi terlik giymemesini. sahi sen benden daha iyi bilirsin. ayakların görünmesi günahmı. yada müzik dinlemek yada sokağa kadının çıkmas,ıpantalon giymesi,.
gerçekten merak ediyorum bunlar varmı.

Son düzenleme:
ülkenin gerikalmış şehirlerinde varoşlarda vs evet ezilen ve kapatılan insanlar olabilir bu geri kalmışlıklarından..
istanbuldayım cipte ikitane soyyetik tesettürlü cipteler son model uzaktan hızla geliyorlardı..şimdi çok inançlı olduklarını idda edenler var ya birde yol müsait bir adım attım oğlumla ama dahada hızlı gitti yol vermedi..gerizekalılar dedim..o örtüyü niye taktın vicdansız dedim hepsini duydular hiç bir şey demediler.çocuklu anneye yol verirler artık..

Ne yazık ki problem çok büyük. Ve çok yönlü. Her şeyi o kadar dikkatli konuşmalıyız/yaşamalıyız ki... O kadar diken üstünde durmalıyız ki toplum olarak. O kadar ince eleyip dık dokumalıyız ki... Ben kapalı olmama rağmen birçok kez ben de eleştirmişimdir kapalıları. Çünkü -hele de bu devirde- kapalı olmak bir kimlik belirtmiyor ne yazık ki. Artık ben kişilik ortaya koymada kapalılara referans olamam. Olmam. Benim de can ciğer arkadaşlarım oldu açık. Çok açık insandan insanlık görmüşümdür. Hiçbir insanla konuşurken, başına, kıyafetine bakmam, duruşuna bakarım. Ama dinimin emirleri var mıdır, vardır, bu da benim inancım. Neyse uzatmaya hacet yok, konuyu tartışmak isteyen tartışır yine, ben sadece rahatsızlık duyduğum noktayı ifade ettim. Teşekkürler tartışma için..

bir kadının sokağa çıkmasını yasaklamayıda hoş görmüyorum. mizik dinlemesini istememeyi terlik giymemesini. sahi sen benden daha iyi bilirsin. ayakların görünmesi günahmı. yada müzik dinlemek yada sokağa kadının çıkmas,ıpantalon giymesi,.

bende yazayım dedim bildiğim kadarıyla isyan yada cinsellik içerikli şeyleri dinlemek kötülüğe teşvik edeceği için günah deniyor..
doğruluk payı olabilir..rahmetli Müslüm gürses uyarmıştı ya jiletleyenleri falan..

neyse eğer bunlar dinde varsa iyiki seçimimi yapmışım diyorum . bana asla uymayan şeyler bunlar çünkü.

Ne yazık ki problem çok büyük. Ve çok yönlü. Her şeyi o kadar dikkatli konuşmalıyız/yaşamalıyız ki... O kadar diken üstünde durmalıyız ki toplum olarak. O kadar ince eleyip dık dokumalıyız ki... Ben kapalı olmama rağmen birçok kez ben de eleştirmişimdir kapalıları. Çünkü -hele de bu devirde- kapalı olmak bir kimlik belirtmiyor ne yazık ki. Artık ben kişilik ortaya koymada kapalılara referans olamam. Olmam. Benim de can ciğer arkadaşlarım oldu açık. Çok açık insandan insanlık görmüşümdür. Hiçbir insanla konuşurken, başına, kıyafetine bakmam, duruşuna bakarım. Ama dinimin emirleri var mıdır, vardır, bu da benim inancım. Neyse uzatmaya hacet yok, konuyu tartışmak isteyen tartışır yine, ben sadece rahatsızlık duyduğum noktayı ifade ettim. Teşekkürler tartışma için..

çok doğru yazmışsın...

amin,şu moda işini anlamadım benim çevremde kapalılık moda diye kimse kapanmıyor
bi benmiyim görmeyen :26:
he ama şu varki şu tarz kapalılık moda deyip tesettür şeklini değiştirmek var
bunu hepimiz yapıyoruz zaman zaman...

Al sana kapalı bacım :)

$BolSa4fCMAAimqS.jpg

sözüm meclisten dışarı kesinlikle bir takım yobazlar şlerine geldiği gibi yorumluyor diye dinimden soğumam elhamdülillah Müslümanım..ev hanımıyım başım açık yanlızca eşim çalışıyor ben oğlumuza bakım yemek yapıyorum şartlar gereği..

arkadaşlar boşa konuşuyoruz...kimsenin kimseyi böyle elinde broşür kovalamasına gerek yok.........içinden gelen kapanır zaten zorlamayla olan işten hayır gelmez...tekrar söyleyim...bi de bu cemaat işinden nefret ediyorum....cemaat adı altında her haltı yiyenler var......

Bir saniye ya sen birazk endine gel bence 'senin gibi insanlar..' ne oluyoruz böyle ya. Uygun bir uslupla dövmüşsün resmen:ssz:
Çok açık ve net söyluyorum bu insanlar bunu inançlarına uğruna yapıyorlar ve güzel bir dille yapıyorlar ve kendinlerine göre iyi olan şeyi Allah emri diye düşünüp insanlara da emrediyorlar.

Ama ayrıca belirrttim ki keşke bu, plajda olmasaydı ve sadece kadınlardan bahsedilmesi de yanlış.
Şimdi ben bunları da söylemişken cümlelerimi seçip seçip beğenmen de tuhaf

Bu ne demek anlamadım? "kendi inançları uğruna mı"? Allahın emri diye düşünüp "emrediyorlar" mı?

Ben müslümanım, benim inancıma ya da düşünceme göre de bir insanın gözüne kadar kara çarşaf giymesi yanlış..Ama bu bana, eline bir şeyler tutuşturarak onun tercihine saygısızlık etme hakkını vermiyor..Banane isterse gözlerini de kapasın..

Yemin ederim xs falan olsam yokkini giyerim, öyle bir irite ediyor beni bu tarz dayatmalar.

Kime ne yahu? Bu ne saygısızlık? "kapanın"..Kime ne kime?

Kuranı kerimde her emir önce "ERKEĞE" inmiştir..

Önce erkekler o açık, iğrenç zihniyetlerini kapayıp bi düzene soksunlar..

Yazdıkça geriliyorum işte.

Son düzenleme:

bak sen Müslüman olmadığın için istemiyorsun tamam
ama bu ülkenin insanısın,senin müslüman olmadığını nasıl anlasın
alnında yazmıyorki,gelip uyarıyor
bu dinimizin emirlerinden birdir uyarmak
kadının sokağa çıkma meslesini anlattım
topuk haram deniyor bilmiyorum,ben terlik giyiyorum
pantolon derken kadının erkeğe,erkeğin kadına benzememesi lazım
aslında bunlar herkes tarafından bilinen şeyler
pantolon bolsa hatları belli etmiyorsa neden giyilmesin
ay niye bana soruyon,hocamıyım ben :)

siz olayı anlamamışsınız sanırım.
diyorumki herkes kendi tercihini yaşar. ama kimse kimseye kalkıp şunu yap bunu yap evden dışarı çıkma gibi kendi seçimini empoze edemez. bu tacizdir.

Evet tercih kişiye kalmıştır, tebliğin de yolları farklı farklıdır. Ben açıkçası "birini sözlerimle ya da tavırlarımla dinden soğutur muyum" acaba diye ölçe biçe yaşıyorum/yaşamaya çalışıyorum çoğu zaman.. Amcanın yaptığı tartışılır, konuşulur, tebliğ yapmaya çalışıyor kendince fakat bakın burada birçok kişiden ne kadar tepki aldı. Zaten dinden soğumaya hazır bekler de bir tavrımız var, bunu körüklememek lazım. Sizin sözlerinize cevaben söylememiş olabilirim, kimin ne yazdığı çok hatırımda değil şu an. Az önce belirttiğim gibi, ben üslubu kötü arkadaşlara takıldım...

çevremde başı kapalı her haltı yiyende var başı açık hoppala gibi görünen ama eve gidince ibadetini yapanda....başörtüsüyle evde oturmakla müslüman olunmaz....evet dinimizin gereği ama başı örtünce bitmiyor.....

Evet tercih kişiye kalmıştır, tebliğin de yolları farklı farklıdır. Ben açıkçası "birini sözlerimle ya da tavırlarımla dinden soğutur muyum" acaba diye ölçe biçe yaşıyorum/yaşamaya çalışıyorum çoğu zaman.. Amcanın yaptığı tartışılır, konuşulur, tebliğ yapmaya çalışıyor kendince fakat bakın burada birçok kişiden ne kadar tepki aldı. Zaten dinden soğumaya hazır bekler de bir tavrımız var, bunu körüklememek lazım. Sizin sözlerinize cevaben söylememiş olabilirim, kimin ne yazdığı çok hatırımda değil şu an. Az önce belirttiğim gibi, ben üslubu kötü arkadaşlara takıldım...

Tebliğ böyle yapılmaz..Bu yapılan tebliğ değil saygısızlık.

Back