Halk plajındaki kadınlara 'Kapanın' broşürü dağıtıldı

"Moda diye kapanan görmedim" demişsiniz ya, aklıma bu fotoğraf geldi, ekleyim istedim. :)

böylesini hayal etmedim,arkadaşla bizim demek istediğimiz kapalılık moda hadı kapanalım gibisindendi
ben bunlara inanmıyorum ya,internette karalamak için bazı çirkin videolar var

Şaşırdım...

Kadın erkek farketmeksizin yüzlerce kişinin içerisinde bikini giyebilen, mendil kadar bikini altısının arasına kaçmasına aldırmadan dolaşıp yatabilen, %90 soyunabilen kadınlara bu denli bir nasihatte nasıl bulunuyorlar...

Vay be sırf münafıklara tebliğ etmek uğruna sakallı cüppeli amcalar dedeler,mayolu bikinili kadınların olduğu plaja gidiyor; üstelik burunlarının dibine girip böyle gezmeyin,kapanın cık cık olmaz ki diyorlar.kadının açık olması günah,bu amcaların yaptığı sevap.bu cemaatin kadın kolları çalışmıyor herhalde.haa onların evden çıkması yasaktı değil mi pardon.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

İşte bahsettiğim üslub ve bazı şeyleri okumadan cevap yazma örneği. Ama üzerinde durmayacağım.

Son düzenleme:
cevap verirken neden aciz kalalılmki :)
sadece yanlış bişey söylemekten çekinirim,ALLAH'A sığınırım
bizler uyarmak zorundayız,oky bana bi soru sormuş,bildiğim kadarıyla cevapladım
bilmediğimide es geçtim,soru sorunca sana cevap vermemmi diyim,ne diyim?
evet anlamayanlar çıkacaktır,bu beni bağlamazki,benim ahiret yaşantıma zara gelmez
o yüzden içim rahat,soranada bildiğim kadar cevap verebilirim
baktım anlamıyor,orda bırakırım,duracağım yeri bilirim...

Hsyır anlatamadım galiba. Kesin cevaplar vermiyorsunuz, İslam aciz bir din değil, kesin cevapları vardır. Eğer kesin cevaplar bilinmiyorsa ya hiç verilmemelidir ya da hoca mıyım ben denmemelidir, eğer bilmiyorsanız bilmiyorum diyebilirsiniz, şahsen ben bilmiyorsam bilmiyorum diyebiliyorum. Hakkınızı helal edin, amacım kırmak değil.
Sorusu varsa sorsun bizzat Kur'andan, İncil'den ve Tevrat'tan cevap vereceğim.. Fakat ban yememek şartıyla ;)

böylesini hayal etmedim,arkadaşla bizim demek istediğimiz kapalılık moda hadı kapanalım gibisindendi
ben bunlara inanmıyorum ya,internette karalamak için bazı çirkin videolar var

Ben de espri olsun diye ekledim zaten :) Gerçek mi bilmiyorum.

"Moda diye kapanan görmedim" demişsiniz ya, aklıma bu fotoğraf geldi, ekleyim istedim. :)

Tebliğ bu devirde belki böyle yapılmaz, evet.
Saygısızlık mıdır? Sizin açınızdan baktığım zaman, evet.
Benim açımdan? Ben o kişiyi anlayabiliyorum.

Ne demek istedim?

Şöyle anlatmaya çalışayım "amacı saygısızlık yapmak değil" ama muhatap tarafından bu bir saygısızlık. Uygun bir örnek olacak mı bilmiyorum ama Türklerde ve bazı ülkelerde insanlarla karşılaşınca yanağından öpmek sevgi, görüşmekten dolayı memnuniyet ifadesi iken, bazı ülkelerde saygısızlık ifadesi, iğrenç bir davranış olabilir. Gördüğü bir İngilizi yanağından öpen bir Türk saygısızlık mı etmek istemiştir? Hayır. Ama bu İngilize iğrenç gelmiş midir? Evet. Onun gibi birşey... Uygun bir örnek oldu mu bilmiyorum.
Artık aynı ülkeyi paylaşsak da dillerimiz gittikçe farklılaşıyor...

Maalesef..İyice düşmanlaştırıldık..Bilinçli bir uğraşı ve çabayla kutuplaştırıldık.

Yıllar önce sofi bir arkadaşım bana bir tebliğ yapmıştı gözlerim dolmuştu..Tebliğ dediğin öyle yapılır..Bilare anlatırım onu da :)

Bu hareketin yeri plaj mı ayrıca? Düşünseniz ya, herkes bikinili, adamın biri geliyor kapanın broşürü dağıtıyor..Kan beynime sıçrar benim o durumda..Utanır insan yahu..Her şeyin bir yeri ve sırası vardır.

Son düzenleme:
Maalesef..İyice düşmanlaştırıldık..Bilinçli bir uğraşı ve çabayla kutuplaştırıldık.

Yıllar önce sofi bir arkadaşım bana bir tebliğ yapmıştı gözlerim dolmuştu..Tebliğ dediğin öyle yapılır..Bilare anlatırım onu da :)

Bu hareketin yeri plaj mı ayrıca? Düşünseniz ya, herkes bikinili, adamın biri geliyor kapanın broşürü dağıtıyor..Kan beynime sıçrar benim o durumda..Utanır insan yahu..Her şeyin bir yeri ve sırası vardır.

Ne güzel anlatmışsınız, o noktada herkes hemfikir zaten. Ben birbirimizi dinlemeden yaftalamaları kaldıramıyorum. Birbirimizi dinleseydik yıllarca başkalarını dinlemek zorunda kalmazdık bu ülkede..

Hsyır anlatamadım galiba. Kesin cevaplar vermiyorsunuz, İslam aciz bir din değil, kesin cevapları vardır. Eğer kesin cevaplar bilinmiyorsa ya hiç verilmemelidir ya da hoca mıyım ben denmemelidir, eğer bilmiyorsanız bilmiyorum diyebilirsiniz, şahsen ben bilmiyorsam bilmiyorum diyebiliyorum. Hakkınızı helal edin, amacım kırmak değil.
Sorusu varsa sorsun bizzat Kur'andan, İncil'den ve Tevrat'tan cevap vereceğim.. Fakat ban yememek şartıyla ;)

ben hep kesinlikle net şekilde konuşmuyorum,belki bilmiyorumdur yanlış bilgilendirmemek amacıyla
ama verdiğim cevap doğrulara yakın,mesela pantolon bol olmak kaydıyla neden giyilmesin
islamda tesettür bol giyinmek değilmi,hatlar belli olmayacak
ve çok renkli yani dikkat çekecek renkler olmayacak
Müslüman kadınlarda bu şekilde giyinebilir
ayağa gelince topuk haram diye biliyorum ama tam emin değilim
kimi ayak günah derken,kimi değil diyor
hocalar bile fetvada ayrılıyor
yani aslında dinin şusu busu yoktur haklısın,şudur şudur olması gereken
dini konuşmak yasak polemiğe dönüşürse :)
incil tevrata gerek yok,arkadaş islamı soruyor.

ilk önce gönül gözü açılmalı diyorum..sonra din her derde deva olabiliyor..ama açık yada kapalı eğtim şart ünüversite hayatı bile..ufku açılmalı kadın yada erkek herkezin..diğer kültürleri kitapları insanları tanısınki karşılaştırsın..sadece kulaktan dolma şeylerle beynini doldurmasın...:49:

Neden cevap vermekte aciz kalacağınız şeyleri cevaplıyorsunuz o zaman? O amca gibi uyardın mı, uyardın.. Gerisini salla gitsin. Ne sen onun inancını anlarsın ne de o senin inancını anlar. Aksi halde dine saygısızlık başlar burada.
Ayrıca medcezir
İlk ayetler erkeklere inenmemiştir bize Cemalnur felsefesi yapmayın..
Yok erkekler kendini toplasın sonra biz toplarız ne ya? Size diyorum ki adam elinde grup sex kartvizitiyle milleti çağırıyor, adam tezgah açmış sex partisine genç kızları çağırıyor. bunlar varsa bu hayli hayli olmak zorunda. Nedense kimse benim cevaplarımı görmüyor..
Çarşaflılardan hazmetmiyorsunuz ama profil resminizde olan kişinin eşi de çarşaflıydı, hatırlatırım.. Selametle...

Önce "o kişi" dediğiniz ATATÜRK'ün ismini zikretmeyi öğrenin..sonra tartışalım..

ilk önce gönül gözü açılmalı diyorum..sonra din her derde deva olabiliyor..ama açık yada kapalı eğtim şart ünüversite hayatı bile..ufku açılmalı kadın yada erkek herkezin..diğer kültürleri kitapları insanları tanısınki karşılaştırsın..sadece kulaktan dolma şeylerle beynini doldurmasın...:49:

Evet, önyargıların kırılması gerek. Bunun için de açıkmış, kapalıymış farketmeden insanların sadece fikirlerini konuşturması gerek. Birbirimize "her an bana bir kötülük yapar" "şimdi bana bi laf sokar" gözüyle bakmamamız gerek. Yeri geldiği zaman açığın kapalıyı, kapalının açığı mertçe savunabilmesi gerek. Beraber yaşamayı öğrenmemiz gerek... Çok doluyum bu konuda, yoruldum, yeter :)

ben hep kesinlikle net şekilde konuşmuyorum,belki bilmiyorumdur yanlış bilgilendirmemek amacıyla
ama verdiğim cevap doğrulara yakın,mesela pantolon bol olmak kaydıyla neden giyilmesin
islamda tesettür bol giyinmek değilmi,hatlar belli olmayacak
ve çok renkli yani dikkat çekecek renkler olmayacak
Müslüman kadınlarda bu şekilde giyinebilir
ayağa gelince topuk haram diye biliyorum ama tam emin değilim
kimi ayak günah derken,kimi değil diyor
hocalar bile fetvada ayrılıyor
yani aslında dinin şusu busu yoktur haklısın,şudur şudur olması gereken
dini konuşmak yasak polemiğe dönüşürse :)
incil tevrata gerek yok,arkadaş islamı soruyor.

Hayır efendim, İncil'e, Tevrat'a gerek var. Onları bilsinler ki İslamın harikalığını öğrensinler... Misyonerler neler yapıyor biliyor musunuz? Kiliseye tek başıma gitmeye korkuyorum, papaz büyüsüyle nasıl hakimiyetleri altına aldıklarına inanamazsınız bki bizzat tanıdıklar var. Bunlar oluyorken masum bir iki broşürü böylesine eleştirmek hatta inadına hiçbir şey giymem diyecek raddeye getirmek bana saçma ve boş geliyor.
Büyü yapılmasını nasıl yorumluyoruz hanımlar? Bunlar Türkiye'de oluyor, hadi ayaklanıp Taksim'e inelim madem broşüre bu kadar kıyamet koptu büyüyle istemsiz olarak insanları köleleştirmek gibi vahim elem bir şey için heralde ayaklanmamız gerek :20:

Hayır efendim, İncil'e, Tevrat'a gerek var. Onları bilsinler ki İslamın harikalığını öğrensinler... Misyonerler neler yapıyor biliyor musunuz? Kiliseye tek başıma gitmeye korkuyorum, papaz büyüsüyle nasıl hakimiyetleri altına aldıklarına inanamazsınız bki bizzat tanıdıklar var. Bunlar oluyorken masum bir iki broşürü böylesine eleştirmek hatta inadına hiçbir şey giymem diyecek raddeye getirmek bana saçma ve boş geliyor.
Büyü yapılmasını nasıl yorumluyoruz hanımlar? Bunlar Türkiye'de oluyor, hadi ayaklanıp Taksim'e inelim madem broşüre bu kadar kıyamet koptu büyüyle istemsiz olarak insanları köleleştirmek gibi vahim elem bir şey için heralde ayaklanmamız gerek :20:

politikacılar yaptı insanları kutuplaştırdı her iki tarafta..
buda dış güçlerin ekmeyine yağ sürebilir..haa başımızdaki her düşünceden insanın bu umrunda değilse vay halimize..fanatik futbolculara döndü millet..kardeşlik ve barış içinde yaşarken

Bana o brosurler hic masumca gelmedi.
Bir kere yeri degil.
Dinler oldugu surece misyonerlerde olacak, ama Allah bize akil fikir vermis ayirt edebiliriz sonucta.
Bence korkmaya hic gerek yok.
Buyu ? Konu iyice degismeye basladi.

Back