Halk plajındaki kadınlara 'Kapanın' broşürü dağıtıldı

Kısasa kısas değil hanımefendi, anlamadığınız şey benim insanların kötü hissetmelernden zevk alıyor olmam değil. Kalkıp sizin burda ya bi açık size aynı şeyi yapsaydı tavrınıza örnek verdim. Kkimseye hakaret edilmesin, farkında mısınız bilmem ama dağıttıkları broşürde yok böceksiniz, fok faresiniz yok bilmem örümcek kafalısınız vs.diye herhangi bir hakaret içeriği yok. Ama Ankara'nın elit! yerlerinde oturan nene bile diyemeyeceğim kadar gaddarlığa sahip 60 70 yaşlarındaki insanlar! turist olarak bir yere gittiğinizde sırf örtülüsünüz diye "bak bi de utanmadan aramızda yürüyor, böcek bunlar, siz gebereceksiniz, sonunuz kötü" diye size hakaret ediyorsa kalkıp o tesettürlüyü savunan birileri olmalıydı, ama olmadı, aksine insanların hoşuna gitti, eğer benim teyzelerim kendi yurtlarında sırf çarşaflı oldukları için küfürler işitip taşlanmışlarsa yine sizin gibi düşünenler savunmalıydı, ama demekki sizin gibi kimse düşünmedi, herkes yaşasın dedi.. Bakın bakalım İslam tarihine, hangi açık bir bayana Efendimizin hakaret ettiğini duymuşsunuz, kötülüğü iyilikle sal lafı vardır. Ben yine de bana hakaret eden o çağdaş! kadınlara otobüste yer veririm, benim dinim bana böyle öğretti..
İnanın sizin içiniz benim kadar dolu olamaz...
Size dolmuşta hakaret eden kendi terbiyesizliği dolayısıyla etmiştir. Dini emretmedi yani emin olabilirsiniz...
Selametle..

Yalnız böyle yaparak kendi dinlerinin de üstüne basıp geçiyorlar,çünkü o cemaatte kadınlar da var , onlar görevlendirilseydi madem. O erkeklerin mayolu, bikinili kadınların olduğu yere gitmesi ve onları görmesi, izlemesi çok uygunsuz ve rezillik. Kadına dağıttırsalarmış broşürü, böyle erkeklerin gelip göz zinası yapması çok komik olmuş. Yani bu birinin gidip katillere 'Cinayet işlemeyin yoksa size tecavüz ederim.' demesi gibi olmuş. Sonra Müslüman erkekler hep kötü biliniyor dünyada hep bu anlayış yüzünden. O broşürü bir kadın dağıtmalıydı, namus din yalnızca kadına değil erkek içindir de birçok Türk bunu anlayamıyor. Bu sakallı adamların bikinili kadınların yanına gidip broşür dağıtıp kapalı giyinin diye uyarması yalnızca komik ve cehaletlerini gözler önüne seriyor.

Son düzenleme:

Doğru söylüyorsunuz, bunda hemfikiriz doğal olarak..

Eskiden hiç yoktu böyle şeyler yok açıksın,kapalısın kardeş kardeşe düşman oldu..gerek yoktu bunlara..

Neden benden sorumlu oluyormuş yahu herkesin kendi günahı kendine kuranda zaten herşey yazmıyor mu açar okur bilgilenir ama kendien göre istediği şekilde yaşar eğer günahsa onu da göze almışızdır zaten değil mi yani gelip ikaz etmesi de hiç hoş değil gerekte yok buna yani bunu vazife edinmek gereksiz. Hele hele öyle kadınlar dışarı çıkamaz filan bu mu tebliğ ben kuranda böyle bir şey yazdığınız da okumadım yani abartı değil mi zaten dediklerinin din ile alakası da yok dini kullanıp kendi düşüncelerini dikte etmeye çalışıyorlar hayır yani onları tebliğ edince oradaki inşalar yaa böyleymiş deyip davranışlarını mı değiştirecekler ne alaka birinin demesiyle.

meryemde söylemiş,evet Müslüman Müslümanı uyarmak zorunda
sen alırsın yada almazsın bu sizlerin bileceği iştir
ben hala analmadım bu kadar sert çıkışacak bişi yok ortada.

Neden uyarmak zorunda? bu ona görev olarak mı verilmiş zaten kuranı az çok herkes biliyor isteyen istediği gibi yaşar. Kuran tebliğleri açıktır ve kimsenin bunu hatırlatmasına gerek yok ayrıca verdikleri tebliğlerin çoğunun kuranda yazanlarla da alakası yok kadınlar dışarı çıkamaz, kaş aldıramaz filan ne alaka. Böyle bir görevi neden üstleniyor her koyun kendi bacağından asılır sen bildiğin halde neden uyarmadın diye bir günah mı var Kuran var zaten öğrenilecek kutsal kitap araya birinin girmesine gerek yok. Tercihlerden dolayı kimse ikaz edilemez bizi ikaz etmek onara mı kalmış hem de plajda yani. O insanlar o dedi diye gidip kapanacak mı hayır yani anlamsız zaten. Ben uyardım ister uyar ister uymaz ne demek öğretmenim mi velim mi bu insan benim. 18 yaşından sonra bir insan kendi yaptıklarından kendi sorumludur her konuda ikaz edecek ne cürretle.

Hiç bir cemaat, tarikat, vs mensup olmayan biri olarak;

meryemd isimli arkadaşa yazan bütün arkadaşlara diyorum ki, dini bir terim kullandığı için, bu terimlere aşina olmadığınızdan belki, yanlış anlamışsınız. "İyiliği emir, kötükülükten nehy (uzaklaştırma)" kalıplaşmış dini bir terimdir. Oradaki "emir" de dini bir terimdir, sizin anladığınız gibi "yapmak zorundasın" anlamında emir değil. Nasihat, tavsiye, anlatma vs. hepsine emir denir. Allah'ın kulundan istediği bir şeyi, diğer insanlara sadece "duyurmak" da "iyiliği emir" kapsamına girer. "İyilik" ise bu kullanımda "Allah'ın kulundan istediği kendi yararına olan şey"dir. Hem "iyilik" hem "emir" kavramları birçok kadının "özgürüm ben" çağırtısına ters geldiği için sizi de irrite etmiş olabilir. Biraz bu terimlere aşina olsanız arkadaşı daha rahat anlardınız.

İkincisi, yanlış yerde yanlış tebliğ yöntemi, tamam, ama sebepleri konuşulur, o ayrı. Konu içinde sadece bu konuşulursa ben de kendimi yormamış olurum.

Üçüncüsü, ben de bir türlü anlam veremediğim, bu hem dinine, imanına, ahlakına, kalbinin ne kadar ışıl ışıl olduğuna toz kondurmayan bazı arkadaşların (içinde mod bile var) bu tezlerini savunurken etrafa savurduğu dalga geçmeleri, alay etmeleri vb. de kenara bırakarak, "bunların derdi, bunların işi, bunlara göre........." diye diye konuştuğunuz kesimin koca bir dindar kesimi hedef aldığını size hatırlatırım. Eve kapanmak, alışverişe gitmek, müzik vs. zaten ülkemizde sürekli din adına tartışılan şeyler, tek tek konu açılsa üzerinde sayfalarca tartışılır, anlaşılan anlaşılır, anlaşılmayan herkesin zaten keyfine kalmış bir vaziyette. Fakat en azından dünyanın geri kalanındaki müslümanların yaşantısı ile dalga geçmeyin. Sizinle nasıl dalga geçilmesini istemiyorsanız öyle dalga geçmeyin. Size nasıl çirkefleşilmesini istemiyorsanız öyle çirkefleşmeyin. Belki evde oturmak, müzik dinlememek, alışverişi eşinden beklemek size göre komik, acınası vs. olabilir ve böyle yaşayan kadınları salak zannediyor olabilirsiniz, çünkü size de yıllarca bu kadınların ezildiği, hor görüldüğü, adam yerine koyulmadığı anlatıldı. Kafasına vura vura kapattılar da evden çıkmıyorlar zannettirildi. Öylesi varsa ona bir şey demem fakat gayet de aklı başında olarak bu hayatı tercih eden binlerce insan var. Konuştuğunuz her bir kelime ile, açık saçık kadınlarla hiçbir davası olmayan hemcinslerinizi kendiniz aşağılıyorsunuz. Sorulsa belki kadın haklarını bile savunanlarınız vardır aranızda. Hatta belki de şu konu içinde bile kadın haklarını savunuyorsunuzdur kimbilir?

Çok konu var ama, bir de şuna azıcık değineyim, dindar erkekleri "abaza da ondan böyle yapıyor" olarak görmek hangi aklın mantığın ürünüyse o aklı-mantığı tebrik ediyorum.

Merak edenler için: tesettürlüyüm, çalışıyorum, müzik dinliyorum, çalışma ortamımı bile dini sınırları koruyacak şekilde ayarlamaya çalışıyorum; çalışmayan (çalışmak zorunda kalmayan), müzik dinlemeyen, evinden dışarı çıkmayan ve alışverişini eşi yapan kadınlara hayranlıkla bakıyorum; evliyim ve eşimden belki de binlerce açık kadının görmediği kadar saygı, sevgi ve alaka görüyorum. Hiç kimsenin ne kadar daha fazla çırılçıplak dolaştığı umurumda değil (ihtiyaç olduğu zaman tebliğ, iyiliği emir, kötülükten nehy, dua etme ve benzeri konular kendi dünyamda olmak üzere) ve benden farklı yaşayan insanlarla dalga geçmiyorum. Benim değerlerimle alay edilip, bir de bunları aydınlık (!) kafalarla yapılmasını da aklı başında bir kadın olarak reddediyorum, kınıyorum.

Tepkim sadece dindarlıkla dalga geçenlere, üslubunca fikir alışverişi yapanlar zaten üstüne alınmayacaktır diye ümid ediyorum.

Son düzenleme:
evliyim ve eşimden belki de binlerce açık kadının görmediği kadar saygı, sevgi ve alaka görüyorum

şu yazdığınız çok garip ilgi alaka görmeniz eşinizin karakteri ile ilgili benim rahmetli annem tesettürlüydü ,mütevazi güzel bir hanımdı ama ilgi alaka görmedi babamdan yani..açıklıkla kapalılıkla ne ilgisi var..inançlarımız varsa kapalılar cennete gidecek değil..rabbim bilir herkezin kalbini...

Son düzenleyen: Moderatör:
.....................

benim anlatmak istediğim kapalılar çok namuslu açıklar günahkar diye sığ ve dar bakan insanlara..her iki taraftada çok üstün ve çok aşağıda olanlar var kesinlikle..zorla kapatılan ve tayt giymeye alışığım tayt giyebilirmiyim kapanınca yazan arkadaşlar var ..:44:

Ben bütün tesettürlüler ilgi görüyor demiyorum, benim ailemden de çok kötü evlilikleri olanlar var, beni geren nokta kapalı kadınların sürekli ezildiği önyargısı... Anlayamıyorum bu düşünce nereden geliyor? Din kadınları ezmiyor, yüceltiyor. Dediğiniz çok doğru, karakterle de alakası var ama din kadına değer verir, yüceltir, erkeğe eşini Allahın emaneti olarak gösterir. Gerçekten bunu uygulayanlar da eşine saygı sevgi gösterir zaten. Ben dindar kadının sürekli ezik bir hayatın öznesi olarak görülmesinden rahatsızlık duyuyorum.

Kapalılıkla değil de sevgiyle alakalı o,bunu neden buna bağlamış acaba?

Söylemeden geçemeyeceğim; bu konu kapanır.

Gayet dogal herkes inancini yaymakta serbesttir. Hristiyan ve diger misyonerlerin yaninda hic kalir. Tc yi gayrimuslimlesme cabalarina karsi gayet iyi yapiyorlar.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Şu üslub ile konuşsun arkadaşlar, konuya cevap bile vermem. Ama üslub, ama üslub...

ülkenin gerikalmış şehirlerinde varoşlarda vs evet ezilen ve kapatılan insanlar olabilir bu geri kalmışlıklarından..
istanbuldayım cipte ikitane soyyetik tesettürlü cipteler son model uzaktan hızla geliyorlardı..şimdi çok inançlı olduklarını idda edenler var ya birde yol müsait bir adım attım oğlumla ama dahada hızlı gitti yol vermedi..gerizekalılar dedim..o örtüyü niye taktın vicdansız dedim hepsini duydular hiç bir şey demediler.çocuklu anneye yol verirler artık..

siz olayı anlamamışsınız sanırım.
diyorumki herkes kendi tercihini yaşar. ama kimse kimseye kalkıp şunu yap bunu yap evden dışarı çıkma gibi kendi seçimini empoze edemez. bu tacizdir.

tesettürlüde mükemmel insanlar vardır mutlaka ama her onu giyende hakkını veremiyor maalesef keşke bizi utandırsalar..

arkadaş onu demek istememişki
kapalı kadınları söz hakkı sahibi değil,kocasının boyunduruğu altında gibi bi intiba var
ona istinaden yazmış,o cümleyi
kapalıyım ama seviliyorum,saygı duyulan bi kişiyim demiş

anladım erkekğin vicdanlı olmasıyla alakalı hayır eskidendi o şu an moda oldu diyebilirim pek çok nedenden kapanan var yani..herkeze gönülden isteyerek kapanmayı nasib etsin diyeyim..birde hayırlı eşler nasib etsin:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…