- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.243
- 823
Bu arada kimi,yazdıkları nedeniyle eksilediysem sırf karşılığı vermek için alakasız eksi basıyor
Tebliğ, dini bilmeyen insanlara yapılır.. dini bilip, uygulamak istemeyen insanlara yapılan şey tebliğ değil baskıdır.. iyiliği emredip, kötülükten men etmeye çalışmak da bu şekilde yapılmaz, kaldı ki yine dini bilip ona göre yaşayan/yaşamayan insanlar için bu da tercihtir.. kaldı ki broşürde yazılanlar kime göre neye göre doğrudur? tartışılır..
Kendi inançları doğrultusunda, inananlara Allah ın emrini emretmişer ama zorbalıkla değil
E peygamber görevi de böyle
Dediğim gibi yapılana değil içeriğe kızdım ben bu benim fikrim
Ne sacma bir konu, yani yorum yapsam mi yapmasam mi diye iki saat dusundum. Amcam biraz daha cesaretini toplayip ciplaklar kampina gitseymis...Orada belki teblig yapsa idi daha cok sevaba girerdi... Meryem de "bikiniye saygi" demis bir yerde.. Ona da cok guldum.. Kiyafetlere saygiyi iyicene abarttik, basortusune saygidan basladik, bikiniye kadar geldik. Birakin artik cula caputa saygi duymayi yav, onemli olan insan, onemli olan karsilikli etkilesim. Insan var, bir durusu, bir bakisi, iki kelami saygi uyandirir, insan var ne giyerse giysin adam yerine konulmaz. Hayat boyle birsey iste.. Mesela bu brosurcu amca... Bir karis sakali ve cubbesi ile ciplak kadinlar arasinda dolasan, her birine yaklasip plajda rahatsiz eden biri, bir sapiga ne kadar saygi duyarsam o kadar saygi uyandirir bende..
bikiniye saygıbak bende güldüm bu lafa
iyide saraylım sende başörtüye,o başörtüyü takanada saygı duymuyorsun,e buda sana göre çul çaput,insan değilmi?
Herkes istediği gibi giyinir. Ama hiç kimseyi ben şöyle giyinyorum bana saygı duymak zorundasınız diye telepte bulunamaz. Hatta bir siyasi bunu talep etmişti ''Rektörler size saygı duruşuna duracak'' diye. Hindistan'da ineğe, burda kıyafete saygı
evet bende aksini iddia etmedimki,herkes istediği gibi giyinsin
ama saygı duymak demek o kişinin kıyafetinide kapsamıyormu?
ben sana saygı duyuyorum,ama kıyafetine saygı duymuyorum demek değilmi bu?
bana çelişkili geldi.
Türkiye'de kıyafet giyilmiyor, reklamı yapılıyor. Hani bir söz var ''Elbiseler gördüm içinde insan yoktu, insanlar gördüm üzerinde elbisesi yoktu.''
hangi kıyafetin reklamları bunlar ?
o zaman hepimiz reklam yapıyoruz,birbirimize saygı duymayalım
İnsanlar kıyafetleriyle karşılanır, bilgi ve görgüleriyle uğurlanırlar'' diye bir söz okumuştum. Ben insanlara bilgi ve görgülerine göre saygı duyuyorum. Kıyafetlerine göre karşılama da çok hatalı. Ama insanların ben şöyle giyiniyorum, ben şu marka arabaya biniyorum. Bana saygı duyun, benimle ilgilenin çabalarını hissediyorum.
son cümlelerinde hemfikiriz zaten,ama biz bundan değil,açık kapalılık gibi örneklerden bahsettiğimizi düşünüyorum.
İnsanları örtülü açık, minili maxili diye bölmeyelim. Herkes kendine yakıştırdığını giysin. Aksi takdirde bölücü oluruz. Ama eğer örtülü olmak karakterlilik simgesi olacaksa; örtülü olup çok kaaktersiz insanlar tanıyorum.
bikiniye saygıbak bende güldüm bu lafa
iyide saraylım sende başörtüye,o başörtüyü takanada saygı duymuyorsun,e buda sana göre çul çaput,insan değilmi?
Gülay benmi yanlış anlatıyorum,yoksa yanlış anlamak için çabalıyormusun :)
bende diyorumki evet bölmeyelim,herkese saygı duyalım
yani demek istediğimi nasıl dallandırıp budaklandırıp bu hale getirdin bravo
yani konu şuna geldi kapalı ama şunu şunu yapıyor,off çok sıkıldım bu muhabbetlerden
ısrarla anlamak istemiyorsun,kim dedi şimdi açık böyle kapalı şöyle diye
şu laflarıda kullanmayın çok itici oluyorsunuz.
karaktersizliğe gelince her kesimden var,bunu tek kesimle örnek vermekte çok ayıp.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?