canım evimin işinide yaparım forumada yetişirim çalışkan kadınım vsselamyahu cryptic cigim merakettim sirf ondan soruyom hani yanlis anlama sen bukadar yoruma yetismeyi nasil beceriyosun.hani esin ailen sorumluluklarin falan yokmu? yada hizmetcin falanmi varda o hallediyo islerini? her yazilana yetisiyon masallah.ben bugun fazla takildim vaktimin gittigine yaniyomda sen aglamalisin.heryere yetismene gerek yok canim bu kadar kaptirma kendini yahu:)))
itirafmı..??? itiraf değilhayatım .. gerçek lerr.. bir parti ülkesinde çoğunluk oy alacakk buna rağmen ezilecek ,,büzülücek aman gelin ne isterseniz yapmaya hazırım diyecekk ,,yok öyle bir dünyaaa.. sence varmıı.. paylaşmaya evet .. ama tavizlere hayırr..Evet, dinlemez. Biz de ondan bahsediyoruz işte senelerdir. Akp'nin milli irade sözleri sadece lafta, milli iradeden kastı tüm millet değil, sadece kendi seçmeni. Bunu hepimiz zaten biliyoruz da bir Akp seçmeninden bunun itirafını duymak ayrı bir eğlenceli(!) oldu.
senin bu yazıların varsayımdan ve senin kafandaki düşüncelerden öteye geçmezz.. o başbakanlık sistemi o çok beğendiğiniz..yabancı ülkelerde varr işinize geldimi aman avrupa ülkesi ne medeni ne güzel diyorsunuz ..işinize gelmedimi iran modeli diyorsunuzz.. başkanlık sistemi nedir ne değil hiç araştırmadan ahkam kesmek atıp tutmak bizim insanlarımıza mahsus herhall.. bir araştır yahu nedir bu başkanlık sistemi eğer olursa ne getirir ne götürür bizdenn.. hani bu başkanlık sistemini tayyip söyledi yaaa.. tamam anında afarozz.. ah ah biz bilmezmiyiz sizleriii..üniter yapısı ne demek,, bozulacak ne demek,, bir siyasetçi bir fikir attığı zaman ortaya bir araştır yahuu..Ülkenin nasıl bir kaosa sürüklendiğini ve daha neler olabileceğini gören kesim elbette zil çalıyor..Ne sandıydınız?
Devletin üniter yapısını bozmaya çalışan biriyle karşı karşıyaydık..Bu ülke için bu nasıl bir tehlike acaba sizin bunu aklınız alıyor mu?
Türkiye için daha doğrusu malum şahıs için başkanlık sistemi, yani ideolojisini ve yolunu göz önüne alırsak, iran modeli bir otokrasi demek...
Bu gerçekleşirse ya da gerçekleşseydi ben o zaman görürüm hepinizi..
canım evimin işinide yaparım forumada yetişirim çalışkan kadınım vsselam
Al cicim sana gelsinn bu bak hangi ülkeler de başkanlık sistemi varmışş..Ülkenin nasıl bir kaosa sürüklendiğini ve daha neler olabileceğini gören kesim elbette zil çalıyor..Ne sandıydınız?
Devletin üniter yapısını bozmaya çalışan biriyle karşı karşıyaydık..Bu ülke için bu nasıl bir tehlike acaba sizin bunu aklınız alıyor mu?
Türkiye için daha doğrusu malum şahıs için başkanlık sistemi, yani ideolojisini ve yolunu göz önüne alırsak, iran modeli bir otokrasi demek...
Bu gerçekleşirse ya da gerçekleşseydi ben o zaman görürüm hepinizi..
canım evimin işinide yaparım forumada yetişirim çalışkan kadınım vsselam
Başkanın bakanları, Anayasa Mahkemesi yargıçlarını, başsavcıyı, emniyet genel müdürünü ve kuvvet komutanlarını büyükelçileri atama yetkisi var.
-Meclisin kabul ettiği yasaları hatta bütçeyi veto edebiliyor, meclise yasa tasarısı sunabiliyor.
-Partili başkan, 3 yılda bir yapılan seçimlerinde adayları belirleyebiliyor. Kendisinden sonra istediği kişiyi aday gösterme hakkı var.
-Savaş ve barışa karar verebiliyor, milletlerarası anlaşmaları müzakere yetkisi mecliste değil başkanda.
sogulamadan sirf savunam diye googleyinca oyle oluyo.. turkiyenin sorunlarinin temelinde de bu biat kültürü var zaten.. bizimkinde güç arzusu var doymak bilmiyo yetmiyo tek güc kendisi olsun.. postmodern sultanlik istiyo..Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 10 ilden 380 muhtarla bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan dünkü konuşmasında başkanlık sistemiyle ilgili olarak tüm yetkilerin devlet başkanında toplandığı Meksika modelini örnek verdi
Tek turlu seçimle 6 yıl için seçiliyor
Meksika’da ABD’den çok daha geniş yetkilere sahip bir başkanlık sistemi var. Meksika tipi başkanlık sisteminin detayları:
- Başkanlar tek turlu seçimle halk tarafından seçiliyor. Hangi aday daha fazla oy alırsa başkan o kişi oluyor. Şu anki başkan Nieto, yüzde 38 oy alarak 2012’de seçildi.
-Başkan 6 yıllık dönem için seçiliyor. Bir daha seçilme şansı yok.
-Başkan yardımcısı ve başbakan bu sistemde yok. Neredeyse tüm yetkiler başkanda toplanıyor.
- Başkanın bakanları, Anayasa Mahkemesi yargıçlarını, başsavcıyı, emniyet genel müdürünü ve kuvvet komutanlarını büyükelçileri atama yetkisi var.
-Meclisin kabul ettiği yasaları hatta bütçeyi veto edebiliyor, meclise yasa tasarısı sunabiliyor.
-Partili başkan, 3 yılda bir yapılan seçimlerinde adayları belirleyebiliyor. Kendisinden sonra istediği kişiyi aday gösterme hakkı var.
-Savaş ve barışa karar verebiliyor, milletlerarası anlaşmaları müzakere yetkisi mecliste değil başkanda.
Sizin araştırma yanlis olmuş hanımefendi.
Az daha arastirin.
Bu ülke demokrasi ile yönetilecek kimsenin tek elinde olması mümkün degildir.
herkes buna alissa iyi eder.
İsrail eski başkanı Simon Peres ile bizim bazı vatandaşlarımızın seçim yorumu örtüşüyor. Demiş Peres,Erdogan Türkiye yi İran gibi yapmaya çalışıyordu, bu olmadı. Ortadoğu'ya 2 İran fazla....
Bu düşünce tarzı, şeriat geliyor tellalcilerinin feryadiyla aynı. Zaten bizim seçim sonucumuz israilde kutlandı. Kimlerle aynı fikirde olduğumuz acaba kimin piyonu olduğumuzu gösterir mi? Bizim zannettigimiz fikirlerimiz bilincaltimiza bize düşman olanlar tarafından senelerce yavaş yavaş zihnimize işlenmiş olabilir mi? Neyse, bu açıdan da bir bakılması derim ben...
Eee? Bu benim yazdığıma cevap mi?Evet İsrail'de havai fişeklerle 40 gün 40 gece kutlama yapılıyormuş "Erdoğan'ı yendik artık başkan olamayacak, oleyy!!!" diye. Merkel'in de pilav döktürdüğünü duydum, Almanya bizi hep kıskandığı için derin bir oh çekmiş.