Halk başkanlığa ‘hayır’ dedi

ana dilde sanat yapmak, şarkı söylemek istedl fırlatan bu millet...
şimdi apo çıkaacak naraları atan partiye destek verir oldu....
olan 99 yılında hayatının geri kalan 1 senesini gurbette geçirmek zorunda olan ahmet kaya ya oldu...
milliyetçilik hamur gibi çıkardan çıkara şekillenir oldu...
Ş bakın burda biri paylaşmış. Şu üç dönem kuralına takılan çok sevgili kuzu hdp nin kimin sayesinde konuştuğunu söylemiş. Öncedem Kürdüm diyemiyordun hepsi bizim sayemizde oldu demiş. Dikkat et yalmız sayemizde diyor yüzünden değil. Sizin oyy kimler girdi meclise dediğinizden bunu yapanlar gayet memnun hatta hatırlatıyor ona göre he biz yaptık unutmayın diye

oylar çalındı diye haykırmayacağım,muhalefet taraftarları gibi...
demek ki birşeyler yanlış yapılmış....halk vermek istememiş...
eğer çalınmış olsaydı en kritik seçimde çalınırdı....bunu da görmüş olduk...
zaten gecen secimlerde callndgi tespit edilenler mahkeme kararyla da onaylanan sandiklar var.. akpli sandik baskaniniz da parte oy kaydrdigi ispatlandi ve bes sene hapis cezasi aldi:) bu dedillernzle aklanamyolar malesef.. :)) hirszliga izin vermemek icin didinen binlerce gonulluden olusan oy ve otesine selam olsun..

sogulamadan sirf savunam diye googleyinca oyle oluyo.. turkiyenin sorunlarinin temelinde de bu biat kültürü var zaten.. bizimkinde güç arzusu var doymak bilmiyo yetmiyo tek güc kendisi olsun.. postmodern sultanlik istiyo..
kesinlikle,saray boşuna yapılmadı egolar uğruna,yahu senin halkın aç
emekliye 60 tl bir yılda
maliye bakanı çıkmış,emeklinin alım gücünü arttırdık diyo
milletle dalga geçer gibi
burası petrol zengini ülkemi
dünyaya kafa tutacağız
tutalım ama neyle
petrol zengini değiliz
çin gibide değiliz
üretimden çok tüketime yöneltilmişiz
herşeyi özelleştirip
halkın kaderini özel sektörün insafına bırakmışlar
ama kendileri devletten sonsuz beslenir
bir akp li arkadaş çıkmış
tüm gençler devlete kapak atmak istiyor diyo
türkiye cumhuriyetindeki her gencin
devlet korumasında çalışmayı isteme hakkı vardır
bu nasıl bir düşünce tarzı
akp li bir arkadaş bana anlatsın

oylar çalındı diye haykırmayacağım,muhalefet taraftarları gibi...
demek ki birşeyler yanlış yapılmış....halk vermek istememiş...
eğer çalınmış olsaydı en kritik seçimde çalınırdı....bunu da görmüş olduk...
kesinlikle,saray boşuna yapılmadı egolar uğruna,yahu senin halkın aç
emekliye 60 tl bir yılda
maliye bakanı çıkmış,emeklinin alım gücünü arttırdık diyo
milletle dalga geçer gibi
burası petrol zengini ülkemi
dünyaya kafa tutacağız
tutalım ama neyle
petrol zengini değiliz
çin gibide değiliz
üretimden çok tüketime yöneltilmişiz
herşeyi özelleştirip
halkın kaderini özel sektörün insafına bırakmışlar
ama kendileri devletten sonsuz beslenir
bir akp li arkadaş çıkmış
tüm gençler devlete kapak atmak istiyor diyo
türkiye cumhuriyetindeki her gencin
devlet korumasında çalışmayı isteme hakkı vardır
bu nasıl bir düşünce tarzı
akp li bir arkadaş bana anlatsın

Mansur yavaş insan hakları mahkemesine başvurdu ya hakkının yendiği gerekçesi ile ben ordan çok emin olarak Mansur lehine karar bekliyorum. O zaman bağımsız bir mahkeme tarafından da tasdiklenmiş olacak bu işler. Merakla bekliyorum cidden bi an önce sonuçlansa

Ş bakın burda biri paylaşmış. Şu üç dönem kuralına takılan çok sevgili kuzu hdp nin kimin sayesinde konuştuğunu söylemiş. Öncedem Kürdüm diyemiyordun hepsi bizim sayemizde oldu demiş. Dikkat et yalmız sayemizde diyor yüzünden değil. Sizin oyy kimler girdi meclise dediğinizden bunu yapanlar gayet memnun hatta hatırlatıyor ona göre he biz yaptık unutmayın diye
akp onlara tölerans gösterdi evet ...neden herkes eşit olsun diye....yüzlerine bakılmıyordu...hakkariye bile havaalanı yapıldı...ve daha neler neler...onlar bunu suistimal etti....
ayrıca akp nin koyu milliyetçi tutumu hiçbirzaman olmadı...bence olmamalı da....
ahmet kaya yaşamış olsaydı iade-i itibar yaparlardı....
benim demek istediğim...
apo yu as ipin yoksa al sana ip diyenlerin , açılımı eleştirenlerin oy atmaları...

Türkiye için daha doğrusu malum şahıs için başkanlık sistemi, yani ideolojisini ve yolunu göz önüne alırsak, iran modeli bir otokrasi demek...

senin bu yazıların varsayımdan ve senin kafandaki düşüncelerden öteye geçmezz.. o başbakanlık sistemi o çok beğendiğiniz..yabancı ülkelerde varr işinize geldimi aman avrupa ülkesi ne medeni ne güzel diyorsunuz ..işinize gelmedimi iran modeli diyorsunuzz.. başkanlık sistemi nedir ne değil hiç araştırmadan ahkam kesmek atıp tutmak bizim insanlarımıza mahsus herhall.. bir araştır yahu nedir bu başkanlık sistemi eğer olursa ne getirir ne götürür bizdenn.. hani bu başkanlık sistemini tayyip söyledi yaaa.. tamam anında afarozz.. ah ah biz bilmezmiyiz sizleriii..üniter yapısı ne demek,, bozulacak ne demek,, bir siyasetçi bir fikir attığı zaman ortaya bir araştır yahuu..

Al cicim sana gelsinn bu bak hangi ülkeler de başkanlık sistemi varmışş..
Başkanlık Sistemi İle Yönetilen Ülkeler, Devtler Hangileridir

Afganistan
Amerika Birleşik Devletleri
Arjantin
Azerbaycan
Belarus
Bolivya
Brezilya
Dominik Cumhuriyeti
Endonezya
Ermenistan
Ekvator
El Salvador
Filipinler
Guatemala
Güney Kore
Haiti
Honduras
İran
Kazakistan
Kenya
Kıbrıs
Kolombiya
Kosta Rika
Liberya
Meksika
Nikaragua
Nijerya
Panama
Paraguay
Peru
Seyşeller
Sierra Leone
Sri Lanka
Sudan
Surinam
Şili
Tanzanya
Türkmenistan
Uganda
Uruguay
Venezuela
Zambiya

BAŞKANLIK SİSTEMİ NEDİR?
Yasama ve yürütmenin birbirinden sert bir şekilde ayrılmasıdır.

Özellikleri:

- Yürütme organı tek kişiliktir.
- Başkan halk tarafından seçilir.
- Başkan yasamayı feshedemez.
- Aynı kişi hem yasamada, hem yürütmede görev alamaz.
- Başkan yasama işlerine karışamaz.
- Yasama ve yürütme güçlerinin birbirinden sert olarak ayrıldığını ifade eden sistem olan başkanlık sisteminde yasama yürütmeyi, yürütme de yasamayı feshedemez.

BAŞKANLIK SİSTEMİNİN DÖRT ANA AVANTAJI

Başkanlık sistemini savunan düşünceye göre bu sistemin dört ana avantajı var:

Doğrudan yetki: Başkanlık Sistemi'nde başkan doğrudan halk tarafından seçilir. Bazılarına göre bu; devlet başkanının gücünü dolaylı yollardan göreve getirilen liderlere kıyasla daha meşru kılar. ABD'de devlet başkanı halk oylamasından hemen sonra toplanan Seçiciler kurulu tarafından seçilir.

Kuvvetler ayrılığı: Başkanlık sisteminde başkanlık ve yasama meclisi iki paralel yapı olarak işlev görür. Bu sistemin destekçilerine göre; böylelikle her iki birim birbirini karşılıklı olarak denetleyerek suistimalin ve makamın kötüye kullanılmasının önüne geçilmiş olur.

Hızlı karar mekanizması:Güçlü yetkilerle donatılmış bir başkan değişiklikleri ivedilikle işleme koyar. Fakat bunun yanında bazılarına göre kuvvetler ayrılığı sistemi yavaşlatır.

İstikrar: Sabit bir görev süresi olan devlet başkanı her an değişebilecek bir başbakana kıyasla daha istikrarlı bir ortam temin edebilir.

Dünyadaki Başkanlık Sistemi

Tekrar okuyun yazdığımı..Bu ülke için başkanlık sistemi, otokrasi demek..

Başkanlık sistemini "demokratik olgunluğa" erişmiş ülkeler için uygun bir modeldir..

Kuvvetlerin tam bağımsızlığını gerektirir..

Yargının bağımsızlığının rafa kaldırıldığı, yürütmenin tek elde, yasamanın üstünde ve denetlenemez olacağı bir model he?

Çok beklersiniz:KK51:

biz baskanimizi istiyoruz başkan RECEP TAYYİP ERDOGAN... bi gun gelexek burada bunuda kutlayacagiz.hic merak etmeyiniz.yavv seviyom su adami yaa nasil bir irade nasil bir dik durus asillik adamda hepsi toplanmis.seviyoruz biz bu adami..ortalik lutfen karismasin kimsede msjimi alintilamasin.cok mu bunlarda benim yorumum.kimse saldirmasin sevmiyoz nefret ediyoz diyenler varken kimse buna ses cikarmasin emi
Ama olmadı şimdi,içimde kaldı.Neyse bir daha ki mesajına artık :KK69:

TE="_AgLaTaN KaFe_, post: 41319129, member: 586384"]akp onlara tölerans gösterdi evet ...neden herkes eşit olsun diye....yüzlerine bakılmıyordu...hakkariye bile havaalanı yapıldı...ve daha neler neler...onlar bunu suistimal etti....
ayrıca akp nin koyu milliyetçi tutumu hiçbirzaman olmadı...bence olmamalı da....
ahmet kaya yaşamış olsaydı iade-i itibar yaparlardı....
benim demek istediğim...
apo yu as ipin yoksa al sana ip diyenlerin , açılımı eleştirenlerin oy atmaları...[/QUOTE]
İade i itibar için yaşamak gerekmiyor yalnız buyursun yapsın. Ben de kendisinin sanatını beğerim
Evet hapisten çıkarıp milletvekili yapmak tolerans ise burda hdp meclise sizin yüzünden girdi diye acitasyon yapılmasın. Alt tarafı toleransmış baksana. Bı arada ben Erdoğan kadar ayrıştırıcı birini görmedim. Alevilere neler dedi. Çiftçiye ananı al git dedi. Kadın mı kız mı bilmem diye çok iğrenç bir ayrımcılığa gitti çok gereksiz bir laftı o . Daha sayayım mı?

Başkanlık sistemini "demokratik olgunluğa" erişmiş ülkeler için uygun bir modeldir..

Yargının bağımsızlığının rafa kaldırıldığı, yürütmenin tek elde, yasamanın üstünde ve denetlenemez olacağı bir model he?

canım sana cevap yazmicamm .. sana yorumda yapmicam... Bir yorumunda babanın hasta olduğunu okudum çok büyük geçmiş olsun şifalar olsun bir yere kadar elbette savunurum ama öyle bir nokta gelirki tamam derim ..

canım sana cevap yazmicamm .. sana yorumda yapmicam... Bir yorumunda babanın hasta olduğunu okudum çok büyük geçmiş olsun şifalar olsun bir yere kadar elbette savunurum ama öyle bir nokta gelirki tamam derim ..

Tesekkur ederim, Allah razı olsun..

Burda fikirler ve dusunceler carpısıyor..kisisel bi durum yok inan..cogu zaman nicklere dahi bakmıyorum, yazılanlara bakıyorum..

insaniyet baska bisey ..Tekrar tesekkurler..

İade i itibar için yaşamak gerekmiyor yalnız buyursun yapsın. Ben de kendisinin sanatını beğerim
Evet hapisten çıkarıp milletvekili yapmak tolerans ise burda hdp meclise sizin yüzünden girdi diye acitasyon yapılmasın. Alt tarafı toleransmış baksana. Bı arada ben Erdoğan kadar ayrıştırıcı birini görmedim. Alevilere neler dedi. Çiftçiye ananı al git dedi. Kadın mı kız mı bilmem diye çok iğrenç bir ayrımcılığa gitti çok gereksiz bir laftı o . Daha sayayım mı?
afedersin cok daha kotu seyler dediler ermeni dediler afedersiniz rum dediler.. i es gecme.. bu cumlelerde aşagiliyici hor gorucu bakis yuzeye cimis. Ama lafa gelince yaradilani severiz yaradandan ötürü...kasaba kahvesinde bi amca soylese bi nebze cahil de gec de...

Son düzenleme:
itirafmı..??? itiraf değilhayatım .. gerçek lerr.. bir parti ülkesinde çoğunluk oy alacakk buna rağmen ezilecek ,,büzülücek aman gelin ne isterseniz yapmaya hazırım diyecekk ,,yok öyle bir dünyaaa.. sence varmıı.. paylaşmaya evet .. ama tavizlere hayırr..

Türkiye Cumhuriyeti Devleti adı üstünde Cumhuriyettir ve onun gerektirdikleri doğrultusunda yönetilir. Siz ülkemizdeki rejimi farklı bir rejimle karıştırdınız sanırım. Kimse bu memlekette kafasına estiği gibi davranamaz... Şekerim.

tek çıkarımız demokrasi ve cumhuriyet olduEn Büyük TÜRKİYE

İsrail eski başkanı Simon Peres ile bizim bazı vatandaşlarımızın seçim yorumu örtüşüyor. Demiş Peres,Erdogan Türkiye yi İran gibi yapmaya çalışıyordu, bu olmadı. Ortadoğu'ya 2 İran fazla....
Bu düşünce tarzı, şeriat geliyor tellalcilerinin feryadiyla aynı. Zaten bizim seçim sonucumuz israilde kutlandı. Kimlerle aynı fikirde olduğumuz acaba kimin piyonu olduğumuzu gösterir mi? Bizim zannettigimiz fikirlerimiz bilincaltimiza bize düşman olanlar tarafından senelerce yavaş yavaş zihnimize işlenmiş olabilir mi? Neyse, bu açıdan da bir bakılması derim ben...
Iste buna cok gulerim. Bir Akpye oy verenlerin zihinleri pür î pak diger zavalli secmenlere de telekinezi yontemiyle chp mhp hdp ye oy verdirilmis. Gezide de yine ayni yontemle masa olarak kullandilar bizi zaten

Vah zavalli bizler. :KK53::KK53::KK53:

X