• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

halk bankası servis personeli sınavı

sekher1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2012
144
0
46
Ankara
arkadaşlar ben sınava ankara da gireceğim ve ilk kez giriyorum daha önce gireniniz var mı?

ve sınava kaç kişi gircek bilginiz var mııı???

Ben de adanada gireceğim
yazılı ve sözlü sınavlar nasıl,zor mu?
Çalışma koşulları nasıl?
Bunları çok merak ediyorum

Ben de adanada gireceğim
Çalışma koşulları nasıl?

Servis personelliği nasıl bir iş, bir de her aşamayı geçtik diyelim, işe başlama tarihi ne zaman olur acaba.Hani doğumdan sonraya denk geliyorsa ben de başvurayım diyorum :9:

Servis personelliği nasıl bir iş, bir de her aşamayı geçtik diyelim, işe başlama tarihi ne zaman olur acaba.Hani doğumdan sonraya denk geliyorsa ben de başvurayım diyorum :9:

Sınav başvuruları sona erdi bildiğim kadarıyla...
27 Nisan son başvuru tarihiydi diye biliyorum

ben 2 sene önce girmiştim zor gelmişti bana açıkçası.
okulum olduğu için hiç çalışmadan girmiştim ama matematik ve türkçe zorlamıştı osym gibi değildi.
mantık soruları vardı . geometri ağırlıklı. genel kültür genel yetenek zaten.
pardon aynı sınavdan bahsetmiyoruz sanırım. sözlü derken ?
ben halk bankasının sınavına girmiştim bu farklı bir şey sanırım

Son düzenleme:

servis personelliğine lisans mezunları başvurabiliyor.ama zaten başvuru süresi bitti.muhasebeye felan bakıyorlar.

ben 2 sene önce girmiştim zor gelmişti bana açıkçası.
okulum olduğu için hiç çalışmadan girmiştim ama matematik ve türkçe zorlamıştı osym gibi değildi.
mantık soruları vardı . geometri ağırlıklı. genel kültür genel yetenek zaten.
pardon aynı sınavdan bahsetmiyoruz sanırım. sözlü derken ?
ben halk bankasının sınavına girmiştim bu farklı bir şey sanırım

önce yazılı aşaması var daha sonrada sözlü aşamasıda var.sınav aslında zor değil bence gördüğüm sorulara göre ama şöyle bişe var ki süre çok kısıtlı hızlı düşünme gücünüzü ölçüyor.

Ben de adanada gireceğim
Çalışma koşulları nasıl?

yazılı sınavı ilk sayfada resimler varmış altında kişilerin isimleri yaşları özellikleri yazıyormuş.bize 1 dk süre felan verceklermiş.sonra hep berbar cevircez ve özelliklerini aklımızda tuttugumuz kadarını yazcakmışız.ayrıca bi başka aşamasında 257911..15(sallıyorum tabi bunu) boşluğu doldurun diceklermiş işte bizde mesela tek sayılar yazılıyor die düşünüp oraya 13 yazılcakmış.böyle kolay sorular ama süre çok az.

çalışma koşullarıda parası başlangıç 1150 lira daha sonraları prim var 3 ayda bir 1 maaş ikramiye var. yükselme şansı en fazla olan işlerden biriymiş.

ben bunları öğrenebildim...

Ben de adanada gireceğim
Çalışma koşulları nasıl?

yazılı sınavı ilk sayfada resimler varmış altında kişilerin isimleri yaşları özellikleri yazıyormuş.bize 1 dk süre felan verceklermiş.sonra hep berbar cevircez ve özelliklerini aklımızda tuttugumuz kadarını yazcakmışız.ayrıca bi başka aşamasında 257911..15(sallıyorum tabi bunu) boşluğu doldurun diceklermiş işte bizde mesela tek sayılar yazılıyor die düşünüp oraya 13 yazılcakmış.böyle kolay sorular ama süre çok az.

çalışma koşullarıda parası başlangıç 1150 lira daha sonraları prim var 3 ayda bir 1 maaş ikramiye var. yükselme şansı en fazla olan işlerden biriymiş.

ben bunları öğrenebildim...

Hıımm..
teşekkürler bilgi için :34:
Zorlayacak heralde beni bu sınav bakalım artık,inşallah kazanırız...

Bu hafta sonu sınav var
korkmaya başladım:18:

Yazılı Sınava İlişkin Detaylar

Sınavın Süresi: 3 Saat (180 dakika)

Oturum Sayısı: Tek oturum

Soru Sayısı: 120

Yabancı Dil: İngilizce, Almanca, Fransızca

Soru Dağılımları:

Servis Görevlisi Sınavı

BÖLÜMLER SORU AĞIRLIĞI SORU SAYISI SINAV SÜRESİ

Yabancı Dil % 10 12 soru

180 Dakika

Genel Kültür % 20 24 soru

Genel Yetenek % 30 36 soru

Alan Bilgisi * %40 48 soru

TOPLAM % 100 120

Servis Görevlisi Alan Bilgisi Soru Dağılımı

BÖLÜMLER SORU AĞIRLIĞI SORU SAYISI

Maliye % 10 5

Genel Hukuk % 15 7

Muhasebe % 15 7

Ticari Aritmetik % 20 9

Genel Ekonomi % 40 20

TOPLAM % 100 48

Değerlendirme

Değerlendirme doğru cevap sayısı üzerinden yapılacak, yanlış cevaplar dikkate

alınmayacaktır. Testteki doğru cevap sayısı adayın testten aldığı ham puanını oluşturacaktır.

Sınav sonuçları, tercihte bulunulan il bazında ayrı ayrı en yüksek puandan başlayarak

sıralanacak ve belirlenen kontenjan kadar aday (son adayla aynı puanı alan tüm adaylar dahil)

60 puan ve üzerinde olmak koşuluyla mülakata çağrılacaktır.

ALINTIDIR

Son düzenleme:
MAAŞ

- Servis Görevlileri; 1 ay tek 1 ay ikramiyeli ve 1 ayda primli olmak üzere senede toplam 16 maaş alır.

- Maaşlar tek yatan aylarda şubenin bulunduğu yere (İstanbul, OSB'ler vs...) ve pozisyona göre 1200-1400 TL arası yatar.

- İkramiyeli aylarda 2500 - 2800 TL arası değişmekte olup yine pozisyona göre şekillenmektedir.

- Primli aylarda ise tutturduğunuz hedefe göre 1200-1400 TL + PRİM olarak yatar.

- Ayrıca günlük (iş günü) 7,5 TL ye denk gelecek şekilde ortalama 150 TL'lik yemek kartı verilir.

- Yemek hariç ortalamaya böldüğünüzde (3 aylık) 1700-1800 TL arasında bir rakama denk gelir.

- Bir de ayrıca mayıs ayında bankanın kuruluş gününe denk gelen temettü dağıtımı yapılır ve bu da en az 1 maaş veya en çok 3 maaş olmak üzere o yılki banka karlılığına göre değişir.

SERVİS GÖREVLİSİ NEDİR NE İŞ YAPAR?

- Servis görevlisi bankaya başladığında 6 aylık bir stajyerlik dönemi geçirir ve bu süre zarfında içinde 10 günlük bir temel bankacılık eğitimi alır.

- Servis görevlisi işe ilk başladığında ünvan olarak ''stajyer servis görevlisi'' pozisyon olarak da ''banko görevlisi'' olarak başlar. Tabi ki bu süre zarfında kendinizi gösterir atak davranırsanız, stajyerliğiniz bitmeden benim gibi ticari krediler asistanı olabilirsiniz...

- Servis görevlisi genellikle stajyerlik bitiminde kredi servislerinde asistan olarak görev yapar. Bazıları da operasyon asistanı olarak görev alır.

SOSYAL HAKLAR

- Baştan söyleyeyim, Devlet memuru değiliz. İş kanununa tabi işçiyiz :) Fakat diğer bankalar gibi kafasına göre işten çıkarma gibi bir durum söz konusu değil. Ben buna kısaca ''Devlet destekli işçi'' diyorum.

- Halk sandığı denen bir sandığa bağlıyız ve her türlü sağlık sorunumuzu bu sandık çözüyor.

ÇALIŞMA SAATLERİ

- Çalışma saatleri sabah 09:00 - 18:00 arası tabi bu görünen... Görünmeyen ise 18:00'da kesinlikle çıkamıyoruz. Saat 21:00 da işi biten şubeler biliyorum. (tabi bunlar genellikle şehir içi yoğun şubeler)

- Servis imkanı yine şubeye ve yere göre değişmekte...

alıntıdır(Memurlar.net)

Sonuçlar açıklandı kızlar. Ben hala girmek için uğraşıyorum sisteme..
Sonuçlarımızı paylaşalım.

Back