• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Halıların üzerine yolluk sermek

Kesinlikle öyle. Eşim aşırı titiz. Herşey her zaman temiz olacak. O yollukları kaldır ama haftada 1 2 silersin halıları diyor. Terasa falan cıkıyoruz. İllaki batarmıs halılar
Titizse titiz, sırf o titiz diye genç yaşta dizleriniz üzerinde halı silmekten dizlerdeki koruyucu keseler zedelenir, diz kapaklarınızdan ameliyat olmak zorunda kalırsınız.
Bugün birçok ev kadınının ya dizleri ağrıyor, ya eklemleri, ya fıtık oluyor çoğu can kıymeti bilmeden haldır huldur iş yapmaktan.

Sizde konu sadece adamın titizliği değil, kaba tabirle parayı veren düdüğü çalıyor, eşyaları eşinizin ailesi almış, eşinizde ailesinin korkusuna eşyalara bir şey olmasın diye size baskı yapıyor.

Valla ben büyük konuşmayayım, hadi büyük konuşayım çünkü çekemem öyle anne babası kızacak diye bana baskı yapan eşi, kimseye de eşya aldırmazdım, ki aldırmadım.
Velev ki aldılar aman şuna örtü ört, aman buna dikkat et deseler tüm eşyaları kapıya koyardım, kendi aldıklarımı kullanır koltuksuz kanepesiz ama örtüsüz kayınvalidesiz rahat ederdim, kimsenin gönlünü eğleyemem.

Son düzenleme:
Benim kayınvalide evlendiğimde döşek verdi ben istemedim ondan bir şey.görsen nasıl eski bir şey. Sonra yüklük yaptırdık ben döşeği verdim bir yere bana bundan 2 tane döşek yap dedim tabi yemi kılıf falan da aldım. Eşim yüklüğü gösteriyordu annesine . Annesi döşeğin olmadığımı farketmiş geldi hemen sordu😅 ben onu verdim bir yere ben o kocaman döşeği kaldıramam 2 döşek yapılacak ayrıca yeni kılıf falan aldım dedim. Sesini çıkaramadı🤪 ben olsam senin yerinde o eski şeyleri hayatta kullanmam. Yesyemi evini batırma. Benim kayınvalide mesela çok pis hijyen bir şey yok. Seninkine bilemem tabi
Temız bızımkı de ama o kadar yollugı kaldır cırp gercekten benı mahvediyor. Yollugı kaldırıp halıya elektrik süpürgesi tutuyorum

Dalga mı geçiyor? Haftada 1-2 halı yıkayan nerde görüşmüş? Bizde örtü falan yok hiç de kirlenmiyor. Süpürsen yeter. Sürekli yerlere bir şey mi döküyorsunuz? Hem madem kendi silmiyor ona ne ki? Tartışılacak şey bile değil, söylemeden direkt kaldırır koyardım bi kenara, sevmiyorum böyle diye. Siz onay almadan kaldırmak istemiyorsunuz galiba.
Dıyo ki sürekli terasa falan cıkıyoruz. Balkona cıkıyoruz. Halı batar toz olur dıyor. Hayır 1kez döktüm o da mutfaga. Ayrıca zaten bırsey döksemde halıya da gecıyor

Dıyo ki sürekli terasa falan cıkıyoruz. Balkona cıkıyoruz. Halı batar toz olur dıyor. Hayır 1kez döktüm o da mutfaga. Ayrıca zaten bırsey döksemde halıya da gecıyor
Balkonda terlikle duruyoruz, içeri girerken terlikleri dışarda bırakıyoru. Neden toz olsun? Hem üstüne serdiğiniz de kirlenmiyor mu netice olarak? Ha onlar kirlenmiş ha halı kirlenmiş ne fark ediyor ki anlamadım. Niye halı almış madem, kaldırın halıları toptan rahatlayın. Her gün silersiniz yerleri.

Yeni evliyiz..Koridor halılarım gri mavi renk. Halı ölçülerini alırken kp yolluk yaparız buraya falan demişti anlamadım. Ölçü aldılar. Ev yerleşti. Eşim yolluk serelim halı kirlenmesin dedi. Koltuk üzerler, salon, koridor ve mutfak halimin hepsinin üzeri örtülü. İnanın bi temizlik yapacagım hepsini tek tek kaldır zor geliyor. Bu arada bu yollukların eni kısa kalıyor yani halının yarısı açıkta. Evin görüntüsü hoşuma gitmiyor.Eşimde kaldırma deyip duruyor. 2 tane kuşum var bu arada. Ama salondan diger odaya gitmiyorlar.Halı kirlenir açık renk diyor. Hadi salon neyse de koridorlarda yolluk örtmek mantıklı mı. Hiç hoşuma gitmiyor. Yaptıgın temizlik gözükmüyor. O kadar begenerek aldım halıları ama herşeyin üzeri örtülü
Güleceğim tuttu kız kusura bakma😂😂Son cümlen beni kopardı.Çok tatlı yazmışsın o kadar beğenerek aldım ama her şeyin üzeri örtülü😂Eşimle prensibimiz aldığımız her şeyi kullanmak ve eskitmektir.Mesela güya misafir için olan yemek takımlarımı severek kullanıyoruz.Misafir için köşede niye yemek takımını bekleteyim.Millet günlük takımını kendi kullanıyor en güzelini misafire koyuyor.Yohhh yaaa ben niye kullanmayayım kırarım da dökerim de parasıyla aldım tadını çıkarayım.Kaldır o yollukları da gözün gönlün açılsınn.O neyin kafası kızzz üç günlük dünyada millet ne değişik

Balkonda terlikle duruyoruz, içeri girerken terlikleri dışarda bırakıyoru. Neden toz olsun? Hem üstüne serdiğiniz de kirlenmiyor mu netice olarak? Ha onlar kirlenmiş ha halı kirlenmiş ne fark ediyor ki anlamadım. Niye halı almış madem, kaldırın halıları toptan rahatlayın. Her gün silersiniz yerleri.
Eşimin resmen bir yer batacak diye ödü kopuyor. Aşırı titiz. Pazarları Temızlıgı bırlıkte yapıyoruz. O konuda ıyı oluyor. Ama ben bazen tek yapıyorum. Tek tek bı suru yolluk kaldır,örtü kaldır. Çırp hepsını. Tekrar ser. İnanın zaman alıyor. O yolluklar bakıyorum, bu nerenindir falan. Bugün bir gözüme battılar artık. Kvnin kendı evınde örtü yok. Bunları kendı evıne sermedım sermez. Çatıda öyle Durmus yıllarca. Benım yenı evıme mı layıklar yani. Koridoru kaldırdım. Suan korıdor gözüme öyle guzel gelıyorkı. Hosuma gitmiyordu. Mutfagı da kaldırcam. Annesı gelınce bozulacak. Istersen gotur sen ser dıycem. Hosuma gıtmıyor, köy evı gıbı duruyor dıycem

Güleceğim tuttu kız kusura bakma😂😂Son cümlen beni kopardı.Çok tatlı yazmışsın o kadar beğenerek aldım ama her şeyin üzeri örtülü😂Eşimle prensibimiz aldığımız her şeyi kullanmak ve eskitmektir.Mesela güya misafir için olan yemek takımlarımı severek kullanıyoruz.Misafir için köşede niye yemek takımını bekleteyim.Millet günlük takımını kendi kullanıyor en güzelini misafire koyuyor.Yohhh yaaa ben niye kullanmayayım kırarım da dökerim de parasıyla aldım tadını çıkarayım.Kaldır o yollukları da gözün gönlün açılsınn.O neyin kafası kızzz üç günlük dünyada millet ne değişik
İnanın tekli koltugum koyu renk bordo.onu da ört dıyorlar. Annesı ona göre örtü dikecekmiş. Eşime bugun dedım balkondan atcam bunları dedım. Bıraz tartıstık. Kaldır ama batınca temizlersin dedi. Korıdordakılerı kaldırdım. Sırada mutfak var. Onu da yarın halletcem. 🤣🤣🤣🤣🤣

Eşyaları kayınvalideler almış, o yüzden konu sahibesini eve emanetçi yapmışlar, mallarının iyi korunmasını, temiz bakılmasını istiyorlar, eşi de anne babacığının parasıyla alınmış ürünleri korumakla mükellef sonra kızarlar.

Bunun başka bir açıklaması yok bence.
Eşyayı isterse babam alsın 😂 ev benim eşya benimdir artık

Eşyayı isterse babam alsın 😂 ev benim eşya benimdir artık
Hayır hatırlıyorum o gün halıları ıcın örtü alıyorlardı. Sonra aralarında konustular. Buraya yolluk yaparız falan. Ben anlamadım basta. Bana bı Allahın kulu sormadı. 6tane falan var evde onlardan. Kaldırcam ama taktım

Bana dıyokı eşim yolluk sermezsen haftada bir iki halıları silersin diyor.
Babasinın uşağımı varmış kalksin kendi silsin valla ilk evlendim zaman Sabahtan akşama kadar iş yapardim sabah kalkardim hergun ayni işleri 160 metrekare evimi hergün silerdim bir balkonum vardi başı var ucu yoktu orayı bile elle silerdim
Bu 4 5 sene böyle gitti
Sonra düşündüm çocuk yok bişey yok kim s.... evin içine yani bıraktım

Hayır hatırlıyorum o gün halıları ıcın örtü alıyorlardı. Sonra aralarında konustular. Buraya yolluk yaparız falan. Ben anlamadım basta. Bana bı Allahın kulu sormadı. 6tane falan var evde onlardan. Kaldırcam ama taktım
Eşine de sorma bence işe gidince kaldir hepsini kendini kurbanmi ediceksin ev eşyasına ölümlı dünya için

Babasinın uşağımı varmış kalksin kendi silsin valla ilk evlendim zaman Sabahtan akşama kadar iş yapardim sabah kalkardim hergun ayni işleri 160 metrekare evimi hergün silerdim bir balkonum vardi başı var ucu yoktu orayı bile elle silerdim
Bu 4 5 sene böyle gitti
Sonra düşündüm çocuk yok bişey yok kim s.... evin içine yani bıraktım
Ben haftada bır detay temızlık yapıyorum. Eşim aşırı titiz. Yok orda sac var, aa ketılı yıkamamışsın. Ben aşırı titiz degılım. Temizdir ev ama kı hergun ayrıntılı temizlemem.ılk zaman hergun toz alır, heryeri vileda yapar supururdum. Ama acayıp yorulurdum.Haftada 1temızlıyorum ayrıntılı. Zaten ıkı kısıyız. Aşırı batmıyor

Ben haftada bır detay temızlık yapıyorum. Eşim aşırı titiz. Yok orda sac var, aa ketılı yıkamamışsın. Ben aşırı titiz degılım. Temizdir ev ama kı hergun ayrıntılı temizlemem.ılk zaman hergun toz alır, heryeri vileda yapar supururdum. Ama acayıp yorulurdum.Haftada 1temızlıyorum ayrıntılı. Zaten ıkı kısıyız. Aşırı batmıyor
Canının kıymetini bil net bende çok titizimdir hastalık derecesindeydi şuan dasa arada tutuyor ama kendimi tutuyorum yapmıyorum herzaman
Benim eşim de temizdir oda karısırdı bana şimdi de görunce yapma ne gerek var yapma diyor 😁😁

Back