31 Mayıs 2010; 0

03
Seçtiğiniz mesajın linkini aşağıdaki kutudan kopyalayabilirsiniz.
Kırby sentria ??
--------------------------------------------------------------------------------
Bu kirby meselesi beni şüphelendirdi. Haftasonu için şehirdışına çıkmıştım eve geldim annem ile sözleşme imzalamışlar. Yalnız fiyatı duyunca şüphelendim. 4400 tl 24 ay vadeli. Hemen internet üzerinde bi araştırma yaptım ve cihazın sıfır fiyatını yazan yok sadece birkaç söylem var bu çok garip. İkincisi bütün 2.el ürün satılan sitelerde rainbow kirby ve adını hatırlayamadığım markaların 2. elleri satılık ama garip olan hepsinin formatları aynı; sıfır gibi 1-2 yıllık, servisli 1500-1700 tl . Çok garibime gitti, hepsi çok benzer. 3. garip olay, bütün forum sitelerinde henüz yeni kayıt olmuş, 1-2 mesaj atmış kişiler yok, ben doktorum, yok ben mühendisim, çok faydalı mutlaka alınması gereken cihazlar diye yorum yapmaları. Ben de makina mühendisiyim, süpürge odamda duruyor, günümüz üretim teknolojisi ile bu denli seri üretim ile ( anneme ayda 200 adet sattıklarını söylemişler ve bu sadece Türkiye'de) 4400 TL. Teknoloji satıyolar diyebilirsiniz ama en az 5-6 firma var aynı teknolojiye sahip, demek ki bu artık gizli bir teknoloji değil yani artık bu ürünü geliştirmek içi harcanan ar-ge masrafları çıkmış demektir, bu da teknoloji satıyolar tezini çürütüyor. 4. garip olay madem bu kadar iyi bir cihaz bu kadar bosch, samsung, siemens gibi dev firmalar bu pazara girmiyor. 5. garip olay artık gülüyorum

niye bir büyük mağazaları yok, 5000 tl vererek satın aldığım bir ürünü sabit yeri belli olan muhattabı olan bir yerden almak isterim, bunun servis zorunluluğu, yedek parça temin garantisi nerde, sözüm ona 30 yıl varmış. Var da muhattap kim, 10 yıl sonra seni cep telefonundan arayıp parça getir mi diyecem, getirmez ise, ''bak şimdi çok kızdım'' mı diyecem.

saçmalık.
Yarın ödeme almaya geleceklermiş ve kesinlikle ürünlerini geri verdirecem. Bu iş bana titan zinciri olayını hatırlatıyor, pazarlama sahtekarlığı kokusu alıyorum, bir de annem anlattı, satınca şubeyi arıyorlarmış yok orda zil çalıyorlarmış, bu tarz olaylara şahit olmuştum.
Arkadaşlar bu yazıyı okuduktan sonra cihazla ilgili bütün düşüncelerim degişti. Burdaki yazılanların çok dogru olduguna karar verdim ve her cümlesine katılıyorum. Sizleride bilgilendirmek için paylaştım.:44::44::44::44: