halay çekmeyi bilmeyen gelin: )

elagam

Beraber büyüyoruz kızım; )
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2010
3.490
125
113
iyi akşamlar kızlar: )
3 haftadan az kaldı düğünüme ama ben halay çekmeyi bilmiyorum: )
nişanda bi şekilde atlattım,oyun havasına katıldım ama halaya gelince yoruldum ayağına sıvıştım gruptan
düğünde atlatamazsam rezil olurum: )
normalde oyunu hiç sevmem,insanın istemediği ot başında bitermiş misali oyun hastası bi yere gelin gidiyorum: )
netten aradım ama bulamadım.
halay nasıl çekilir?
kaç ayak yürüdükten sonra durulur?
cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum

Alemsin civcivim.

Dört ayak yürüdükten sonra dur,sol ayağını sağa salla.İki adım daha yürü sağ ayağını sola salla.Yani sağ gösterip sol salla.

Gelinliğin bir avantajıda istediğin gibi dans edebilmen çünkü ayak hareketlerin eteğin boyundan dolayı görünmemesi. bende bilmiyordum. zaten ayaklara bakarak çözüyorsun bir süre sonra :)

Alemsin civcivim.

Dört ayak yürüdükten sonra dur,sol ayağını sağa salla.İki adım daha yürü sağ ayağını sola salla.Yani sağ gösterip sol salla.

dur geliyorum bugum: )))

Gelinliğin bir avantajıda istediğin gibi dans edebilmen çünkü ayak hareketlerin eteğin boyundan dolayı görünmemesi. bende bilmiyordum. zaten ayaklara bakarak çözüyorsun bir süre sonra :)

öylede:)millet geri giderken ben ilerde,onlar ilerdeykende ben arkalarında olursam ne olacak: )
inşallah belli olmaz yaaa: )

yetenek yok bende yaaa :86:
açtım müziği ne ritim var ne bişey: (
yetişemiyorumda müziğe

günaydın kıslarrr cnm sölye nışanlına öğretsin çok zor bişi değil zaten gelin olcaksın mecbur oynicaksın o yüzden biran önce öğrenmeye bak tatlım

Ay ben de bilmiyorum Ama öğrenenler düğünde oynaya oynaya öğreniyor,bir bilen yok mu çevrende beraber çalışın düğüne kadar :) Tek başına zor öğrenirsin bence

allah iyiliğini versin ya gülmekten alamadım kendimi
canım rahat ol gelnlikle kim hangi adımı atıyosun fark bile etmeyecek gelinliğini güzel topla çok havaya kaldırma millet ileri gidince sende git geri çıkınca sende çık bi iki dön yoruldum de otur oyun havasında kalk
gelinliğin altında belli olmaz çok kaldırma eteğini yeter en güzel günün olacak kafanı bunlarla kurcalama tadını çıkarmaya bak bol bol oyna
benim ayaklarım uyuşmuştu kına ve düğünde düşün

oyyy binbir çeşidi var bu halayın.amma velakin bırak halay çekmeyi düğün ortamı o gürültü bile geriyor beni uyuz oluyorum lorke lorke kıvıranlara ileride evlenirsem ne yapacağım hiç bi fikrim yok ama halay çekmek zorunda değilsin bence

acaba konuyu ben mi açtim diye bi düsündüm valla
amaaan tatlim inan bana gelinlikten gözükmez ayaklarin, çaktirmadan da yanindakini izlersen sorunu halledersin bence bosver sikma o tatli canini aaaa
( kizim sana söylüyorum gelinim sen duy gibi oldu, bende ayni durumdayim yahu )

günaydın kıslarrr cnm sölye nışanlına öğretsin çok zor bişi değil zaten gelin olcaksın mecbur oynicaksın o yüzden biran önce öğrenmeye bak tatlım

nişanlım bilmiyorki bilmediğimi
utanıyorum bilmiyorum demeye: (

Ay ben de bilmiyorum Ama öğrenenler düğünde oynaya oynaya öğreniyor,bir bilen yok mu çevrende beraber çalışın düğüne kadar :) Tek başına zor öğrenirsin bence

çevremde bilen var ama öğretecek zaman yok bide utanıyorum işte: (

ay inşallah arada kaynarım sedoş yaaa
yoksa rezil olacağım cidden :86:

bana kalsa ben yerime çakılır,tövbe kalkmamda...
erkek tarafı acayip oyun hastası zorla oynatıyorlar adamı
nişanda resmen köşe kapmaca oynadım yaw :86:
yok yoruldum,yok beni çağrıyorlar,yok tuvaletim geldi bahanesiyle sıvıştım her fırsatta

geçen bi kınaya gittim öğreneyim diye,beni halaydan attılar
bakıyorum yanımdakilere ama yapamıyorum bi türlü,onlar ilerdeyken ben pat geri aatıyorum kendimi ya da tam tersi: (

öncelikle allah mesut etsin,bende oynamayı hiç bilmem ama halaya karıştın mı bir şekilde kaynıyorsun arada kimse farketmiyor
bilenleri takip et öğrenirsin iki figür

öncelikle allah mesut etsin,bende oynamayı hiç bilmem ama halaya karıştın mı bir şekilde kaynıyorsun arada kimse farketmiyor
bilenleri takip et öğrenirsin iki figür

çok teşekkür ederim amin: )
öyle yapacağım artık,öğrenemiyorum çünkü :26:
Allahtan gelnilik tarlatanlı,kabarık
kimse çakmaz bilmedğiimi :86:

Halk eğitim merkezlerinden halk oyunları bilen birinden kurs alsın diyor annem

Halk eğitim merkezlerinden halk oyunları bilen birinden kurs alsın diyor annem

annene bi sorsana sabahtan öğlene kadar dersi var,sonrada haftaya başlayacak finallerine çalışıyor
kaç parçaya bölünüpte gitsin :86:
şaka bi yana,gidecek saniyem bile yok,offff of

Ben oynamayı çok severim. öyle süper oynamam ama beceririm. Hele halay horon türlerine daha yatkınım. Birgün doğulu bir arkadaşımızın düğününe gittik. Hiç bilmediğim bir oyun oynuyorlardı. Müziğin coşkusundan duramadım girdim aralarına aynı onlar gibi yaptım. Zaten 2-3 baktıktan sonra kaptım. Hatta herkes ya sen nerden öğrendin bizim yörenin oyununu ne güzel oynadın filan dediler Eskiden lise dönemlerimde utanır kalkmazdım onun sıkıntısını çok sonraları çektim. Ama şimdi beceremesem de kalkıyorum. Sonuçta bu bir yarışma değil. Bu güne kadar ne ben ne de yakınlarım oyun oynamayı beceremeyen biri ile asla dalga geçmedik hatta dikkatimizi bile çekmez o coşkudan. Eminim senin düğününe gelecekler içinde bu böyledir. Sen eğlenmene bak. Bende oryantalden pek anlamıyorum. Kuzenler öğretmeye çalışıyor ama olmuyor. Sanırım yetenekle ilgili ha birde içten gelen birşey bu. Önce rahat ol. Müziğin ritmine uy. Kalp atışı gibi yolda yürümek gibi doğada herşeyin bir ritmi vardır. Müziğin temelide ritmdir. Onun için o ritmi yakaladığında biraz da rahat olduğunda herşey kendiliğinden düzelir. Birde insanlar bana bakıyor rezil oldum beceremiyorum gibi şeyler düşünüp kendini kasarsan hiç yapamazsın. Kendini ritme kaptır başka birşey düşünme gerisi teferruat, bak gör başaracaksın.

Oynayamayan ve oynamayı sevmeyen birisi olarak oynayasım geldi,yemin ederim.

ne güzel anlatmışsın: )
keşke bende de o yetenek olsa ama nerde
ben baksamda beceremiyorum yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…