• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Halamın kocası son durum kavga

Sabah demişlerdi gidicek diye kalkasiya konuya baktım gittiler mi diye konu sahibi de yazmamis meraktan ölüyorum suan. gitmwmislerdir onlar hiç sanmiyorum

Bana kalırsa en büyük hata evlatlarda. Çok zor bir hastalık ve psikolojik olarak da maruz kalan herkesi tüketiyor. Evlatlar daha tedavinin başında babalarının rahat edeceği bir ev tutmaları gerekirdi. Konu sahibinin evini akıllarının ucundan bile geçirmemeliydiler. Hem hastanın da moralinin yüksek olması lazım. Ne biçim evlatlar ve ne biçim bir düşünce sistemi... Konu sahibi siz de hasta adamla konuşmak yerine çocuklarını arayıp bir an önce ev tutmalarını ve sorunu çözmelerini isteseydiniz. Sizin tek hatanız hasta adamla mevzuyu çözmeye çalışmanız olmuş. Sizin için de zor bir süreç tabi sağlıklı düşünememişsiniz...

Evet ben de bu noktalara takıldım. Bir de neden her gelişme için ayrı konu açılıyor? Devam konusu açmak yasak değil miydi? Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye.
Bunlar dışında gelişmeleri çok merak ediyorum.
Hayır artık devam konuları açmak yasak değil ama aynı içerikle aynı konuyu birkaç kez açtığınız da tekrar konu sayıp taşıyoruz, üye aynı konuyu tekrarlamaya devam ederse şahsen ikaz ediyorum, defalarca açmanın gereği yok çünkü.

Ben anne babanızı da çok umursamaz gördüm.Babanız büyük olarak ağırlığını koymalıydı , hala ve enişte yaşınız küçük diye sizi sallamıyor gibime geldi.Babanız araya girip kızkardeşine söylese bu şekilde kavga gürültü de olmazdı diye düşünüyorum.Herkes yerini yurdunu bilirdi.Şimdi kabak yine sizin ve eşinizin başına patladı.

Konu sahibi de eşi de bence çok toy , hala ve çocukları da bunu kullanıyor.Yani hala yerine hasta enişteyle konuşmak falan bunlar çok toyca hareketler.Halaya öncesinde söyleyip enişteyle yüz yüze gelinmeden iş halledilebilirdi ya da babalarına söylemeleri gerekirdi.Şimdi dışardan bakınca hasta adama bakamadılar , bir de üstüne tartışmışlar olucak.Neyse Allah hayırlısını versin.

Bu konu da bu tür şeyleri yaşayan herkese ders olsun.Böyle durumlarda en başından önlem alınması gerekiyor demek ki.2,5 ay boyunca yapılan tüm iyilikler çöp oldu şimdi.Enişteye 1 gün bakmıcak insanlar bile konu sahibi ve eşini eleştirmeye başlarlar artık.

valla yorumlara şastim kaldim... annem gidip kuzenimde kalmaz hele ki yeni evlenende ...yengem arar anneme lafi alttan gecirir ne işin var colugun cocugun yok mu der ? caresizlik olsa anlarimda eve cikacak durumlari varmis ... sabret diyenlerin evine yollayin halani ve esini ..başa gelene kadar bak ne olacak demek kolay ...

Empati yapıyorum. Ben konu sahibi gbi yapamazdım. Halam ve eniştem gelicekler ve eniştem kanser.
Evin içinede etseler kalkın gidin diyemezdim. Adam kanser morale ihtiyacı var.
Beni kullanıyolar, evimi pislettiler,yemek yaptırmıyolar,odamı kullanıyolar çıkın gidin bu evden diyemezdim. Kocamı frenlerdim birgün aynı şey bizimde basımıza gelebilir. Çaresizlik çok kötü bir şey. Allah kimseye yaşatmasın. Rabbim kimseyede muhtaç etmesin.

Cok bencil ve yuzsuz kisilermis ailecek... Bir defa cocugunun sana hesap sormaya hakki yok. Adam olsaymis da anasina babasina ayri eve cikin aylarca genc bir cift ile agir hastalarin ayni evde kalip depresyon, hastalik, moral bozuklugu ile yasamasi dogru degil, haksizlik bu diyebilseymis. Ne kadar hazirci insanlar var ya!

Bence siz asiri hosgorulusunuz. Sizi tanidiklari icin rahat rahat davraniyorlar.

Valla olmazsa siz tasinin onlar o evde otursun ciddiyim.

Esin de bir noktaya kadar katlanir. Ve dua et yarin bir gun esin 7 kat uzaktan akrabasini buna kisas olsun diye yaniniza getirmesin, uzun sure misafirlige...

Onlsr bir kere agirbasli olgun insan olsalar sizin yatak odanizi zapt etmezlerdi. Ustune ustluk birde sikayetlerini dile getirmisler. Belli ki yuzsuz insanlar hic uzulmeyin sakin.

Empati yapıyorum. Ben konu sahibi gbi yapamazdım. Halam ve eniştem gelicekler ve eniştem kanser.
Evin içinede etseler kalkın gidin diyemezdim. Adam kanser morale ihtiyacı var.
Beni kullanıyolar, evimi pislettiler,yemek yaptırmıyolar,odamı kullanıyolar çıkın gidin bu evden diyemezdim. Kocamı frenlerdim birgün aynı şey bizimde basımıza gelebilir. Çaresizlik çok kötü bir şey. Allah kimseye yaşatmasın. Rabbim kimseyede muhtaç etmesin.
Çaresiz değiller işte sorun bu. Geçici eşyalı bir ev tutacak güçleri var ama beğenmiyorlar. Konu sahibine yakın bir yerde ev tutarlar, kızcağız yine gider gelir ilgilenir onlarla. Ama iyi niyetini suistimal ediyorlar

Canım iyi niyetli vicdanlısın ki bu zamana kadar sabırlı ve şefkatli olmuşsun. Hastalık zor Allah kimseye vermesin ama haklısın

Siz elinizden geleni yaptiniz.

Soran olursa 2.5 ay yatagimi bile verdim ama nereye kadar? Benim vicdanim rahat
.de.

Hic uzulme.

Ins tez zamanda ev bulur da cikarlar.

Allah sifasini versin

Eşinizin arkadaşı ev teklif etmemiş olsaydı, siz o evi temizletip göstermemiş olsaydınız evet artık gidin demek zalimlik olurdu. Yada zahmet edip onlara ev bulmaya çalışmasaydınız. Ama şu durumda hala vicdan yapmaya çalışanlar tüm gelişmeleri biliyor mu acaba? Tahminim gitmeyecekleri yönünde. Ama en azından odanızı almalısınız. Evin sahibinin kim olduğu artık netleşmeli.

cok uzuldum boyle olmasina :KK43: adam hasta uzulmemesi gerek dogrudur ancak sizi hic dusunmeden davranirlarsa olacagi buydu. Keske aileniz konussaydi cocuklarin evliligi sikintiya girecek gibi kendiniz de bi duzen kursaniz artik diye. Olan olmus artik. Daha fazla kirmadan sizlerde kirilmadan halledilir umarim

Şoklardayim Allah yardımcın olsun tutup kollarından atacak halin yok tabiki umarım kendiliğinden büyük bir kavga çıkmadan giderler. Yaptığın iyilik de Allah katında kaldı. Tekrar söylüyorum durumları varken ne kadar süreceği belli olmayan bir hastalığa siz ve daha da önemlisi eşiniz bakmak zorunda değil. Ana babanız değil. Tutup da kendi illerinde hastane varken sizin yanınıza geliyorlar üstüne yatak odaniza yerleşiyorlar. Burada duyar kasanlar aklinizi karıştırmasın. Maddi durumları olmasa ve yakın illerdeki hastaneleri begenmemezlik etmemiş olsalar biraz daha sabredin diyen ilk kişi ben olurdum.

Tek düşündüğüm adamcağızın hastalığı burada 'çok zor hastalık yea ama onlarda yüzsüzlük ediyorlar hak etmişler kov kız evinden' minvalinde ağız yaya yaya konuşmak çok kolay ama yaşamadan yada 1.derece yakını yaşamadan bilemiyor insan bu hastalığın psikolojik olarak nasıl sonuçları olduğunu, moral ihtiyacının ne denli önemli olduğunu.Rahatınız bozulmuş kabul. düşüncesizlik ediyorlar kabul.Ama benim rahatım mı merhametim mi? merhametim ağır basardı.
Umarım burada düsüncesizce konuşan insanlar bu hastalığın uzağından yakınından geçmez çünkü sadece çok zor denilip geçilecek kadar kolay değil.bazı yorumlar ciddi derecede midemi bulandırdı çok kötü kalpli insanlar var burada.Mağdur olan kişi kendileri olmadığında çok acımasız bazıları.

Son düzenleme:
Herbir şeye bozulup küsen bir amcam vardı, her küsüşün de babam zorla git barış derdi ben de toyluğumdan ezik ezik gider barışırdım. Sonuçta hiçbir zaman da bir abiliğini amcalığını görmedim. Her seferinde yine azar yine küsme. Son küsüşten sonra bir daha barışmadım. 5 sene olmuştur, oh çok rahatladım. Büyüklerin bu küçükleri ezmesine gıcık oluyorum. Lütfen aile büyüğü de olsa ezdirmeyin kendinizi. Herkes sınırını bilsin. Anne baba hariç kimseye karşı bir zorunluluğunuz yok. Küslük günah evet ama bunu önce küçükleri ezen büyükler düşünsün.

Son düzenleme:
Back