Nişan hala ağzımdan "anne-baba" çıkmıyor. çıkamıyor :(

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

eddamertt

Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2013
88
1
16
İstanbul
kızlar herşey oldu bitti çok şükür. ama hala kayınvalideme anne, kayınpederime baba diyemiyorum. ben diyemediğim gibi nişanlımda benim anne babama diyemiyor.
biz nişandan sonra konuştuk biraz süre verdik birbirimize.
ama kayınvalidem daha nişan ertesi günü artık anne de falan demeye başladı zaman zaman sıkıştırıyor. napicam diyemiyorum olmuyor. nasıl alıştırıcam dilimi. neden ona da anne demek zorundayız. başka bir ismi olsaymış keşke. ne bilim başka bir kelime yeni. pufffff
şu an resmen hitap edemiyorum. teyze dememi istemiyor anne diyemiyorum. birşey söylemek için resmen bana bakmasını ya da onun birşey demesini bekliyorum. Allah'tan nişanlım hiç sıkmıyor beni çünkü kendi de aynı durumda :) ama bizimkiler konuyu hiç açmadılar mesela. tecrübeli arkadaşlarım, bu konuda hikayesi olan arkadaşlarım yardım istiyorum...
öpüyorum sizleri teşekkürler.

canım ben nişanlımla yüzükler takılıp el öpülürken diyelim diye anlaşmıştım yoksa sonrası geç olur diye ama o an heyecandan kimseye hitap edemedim o benimkilerin elini öperken anne baba demişti sanırsam

neyse 1 hafta geçti ki görümcemin evlilik hazırlıkları için eminönüne gidecektik o anda beni karşıladıklarından sarıldım anne nasılsın dedim eminim o an demesem dahada diyemezdim

gün içinde yanlışlıkla teyze dedim hatta güldük anne teyze daha alışmadım ben dedim, sonra arkadaşlarıma bahsederken teyze değilde ismini başa koyara anne yada kayınvalide diye bahsedince işim kolaylaştı dilim alıştı , babasınada babalar günü için aradığımda dedim :) nişandan sonra idi babalar günü

bence sende yüzüne söleyemiyorsan arayıp direk konuya girip anne nasılsınız ne var ne yok diye başla derim, zor bişi değil çünkü onlar senin ailen oldular canım seni kızları gibi görüyorlarsa sende ailen gibi görmelisin söyle anne baba öyle çok zor değil söylemek canım

ayyyyy gizcimmmm çok zor çokkkk bide ben herşeyi Lankk diye söylerim hiç içimde tutamam. ama bu sefer tutulup kalıyorum. ananeler dedeler teyzeler ok. ama anne baba ? yokkkk. puffff
sizin anlaşmanız daha güzelmiş. ilk başta söyleseydik olsaydı bitseydi.

Benimde 26 sinda nisanim var. Ve 3 yıl önce babam vefat etti. Epeydir bu konuyu düşünüyorum nasil baba diyeceğim diye.3 yıldır ağzımdan baba kelimesi çıkmıyor nasıl yapıcam ((

Benimde 26 sinda nisanim var. Ve 3 yıl önce babam vefat etti. Epeydir bu konuyu düşünüyorum nasil baba diyeceğim diye.3 yıldır ağzımdan baba kelimesi çıkmıyor nasıl yapıcam ((

canım benim. Allah sana da güç kuvvet versin babacığına da allahım rahmetler eylesin.

Amin canım Sağol. Zor bir durum işte allah yardımcımız olsun

canım benim öncelikle hayırlısı olsun Allah tamamına erdirsin :)) bu konuyla ilgili bi topik açmıştım ben http://www.kadinlarkulubu.com/yeni-...yinpedere-anne-baba-demeye-zorlananlarrr.html istersen buraya da yazabilir ordaki arkadaşlarımzdan da fikir alabilirsin ) ben nişanlımın ailesini şimdilik seviyorum hani bu zamana kadar bi sorun çıkmadı aramızda bu yüzden nişandan sonra nişanlımın kuzeninde ilk defa karşılaştık anne bu ne güzellik dedim öyle başladı :)) kv, demek zorunda değilsin ne kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman söyle kızım dedi bende yoo anne içimden geliyo dedim zaten bir kez ağzından çıkınca gerisi geliyor kasma kendini akışına bırak bol şanslar )

kıyamam ben sana Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun ( benim nişanlımın kuzeninin karısının da babası vefat etmişti ve o bu durumu kayınvalidesine kayınpederine söylemişti benim babam vefat etti ve ben kimseye baba diyemem bu yüzden amca dicem diye ve karşı tarafta anlayışla karşılamıştı istersen sende böyle bişey yapabilirsin

Bende beceremem diye korkuyodum ama kendini sıktıkça dahada asilmaz hale gelir tatlim.ben kendimi rahatlattim ve basit bi cumle kurdum kayinvalideme sende oyle yap telefonda konusurken basladim ise.nasilsin anne diyerek cok zor oldu benim icin. mecburiyetmis gibi dusundum ve yaptim.sende dene.giz08 de demis o an demeseydim bidahada diyemezdim diye.gercektende oyle bisey bu. de ve kurtul bi an once sonrasi corap sokugu gibi gelir.

Son düzenleyen: Moderatör:
canım benimde nişanım var 26 sında.Allah rahmet eylesin.bakarsın babalık yapar yokluğunu doldurmaz ama sıcaklık olur sana inş.bende hayatta diyemem diyenlerdendim.söz yüzükleri takıldı benimki başladı annem babam demeye.sarılmalar falan.ben yobaz gibi kaldım resmen.1 hafta falan geçti.en güzeli telefonla..ben telefonla bir anda çıkardım ağzımdan sonrası geldi.

hepimize teşekkür ederim kızlar. inşallah bende en yakın zamanda dicemmm. allahım bi an evvel ağzımdan dökülsün kelimeler

Benim kp aslında iyi birine benziyor ama asık suratlı biraz ve yanında rahat değilim açıkçası. Adamın eline egiliyorum öpmek için el opturmeyi sevmiyor. Sevmedigi gibi yuzden de gorusmuyor oylece kalıyorum. Normalde cok modern insanlar.sözlümde onun mizaci öyle aslinda cok merhametli ve iyidir diyor. Bende pek konuyu uzatmadim sonucta babasi ve beni yanlış anlayabilir. Biraz da buyuzden bu konuyu düşünüyorum

Ben nisanlanmadan once "anne" asla diyemem " baba" cok kolaylikla derim sandim fakat kayinbabam ile telefonda konustugumda dilim tutuldu ve "babababaaa" diye bi acayip kelime cikivedi agizimdan

Kayinvalideme bi kac defa " teyze" dedim snr acaba hic anne demicekmi diye uzulunce, telefon ile aradim " anne nasilsin"? dedim kayinvalidemde " ANNEMMM" diyince insan daha bi sicaklik hissediyor simdi cok kolay diyorum.

kendi annem ilk basta demezsen hic diyemezsin sicasicagina soyleyi ver yoksa zorlanirsin dedi :)

işte bende ilk başta demedim. şimdi karşı karşıya kalınca ne diyeceğimi bilemeden ıkkkkk mıkkkkk diyorum ((

Ben sözden sonraki ilk yüz yüze görüşmemde demiştim yanılmıyorsam 1 ay sonra filandı telefonda demek istememiştim. Telefonda konuşurken de demiştim yüz yüze söylerim diye kayınvalidem de hiç sıkıştırmadı sen ne demek istiyorsan ne zaman demek istiyorsan o zaman de dedi. Şimdi 4 ay oluyor sözleneli o kadar rahat diyorum ilk başlarda biraz tuhaf oluyor tabi. Sözlüm de bize sözden sonra ilk kez geldiğinde baba dedi babama ondan önce nişanlık için annelerle alışverişe gittiğimizde de anneme ilk anne demişti hatta o gün anneler havada uçuyor arada kim kimin annesine hitap ediyor karıştırıyorduk.

(( ne güzelllll. bu fikre kendimi çok alıştırdım bende. dicem bende dicem. hayır birşey değil elaleme karşı ayıp oluyor yani farkındayım.

(( ne güzelllll. bu fikre kendimi çok alıştırdım bende. dicem bende dicem. hayır birşey değil elaleme karşı ayıp oluyor yani farkındayım.

De gitsin bir an önce canım alışırsın ondan sonra rahat söylersin merak etme bunun için mi kendimi kasmışım dersin.

inşallahhhh canım ya :)

canımm,

benim içinde çok zor oldu, benim kendi annem çok zorladı çünkü yengem anne diyemedi hiç bişey diyemedi,
anneme bi hitap şekli bile yok yani iyi anlaşıyolar ama söyleyemedi bi türlü.

ben telefonda söyledim, telefondada zor oluyo ama ilki için kolay olur atlatırsın bide yanlızken ara, etrafında biri olursa kasılırsın,
arkadaşımda söyleyememiş beni aradı ne yapıcam diye onada anlattım,
aynı gün aramış

ben şimdi annecim bile diyorum, ğzımdan öyle çıkıyo :)

Benim içinde çok zor oldu birde sözlüm devamlı neden anne demiyorsun teyze anne diyorsun diye baskı yapıyordu bende ilk arkadaslarımla konusurken isminin sonuna anne diye ekliyordum snra birgün dedim şimdi anne teyze karısık diyorum ama kendi ailemin yanında henüz demedim :)) annem zaten paylasamıyor beni birde anne dediğimi duyarsa kalbine iner kadının :)) ama demek için baya caba sarf etmen gerekiyor :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…