Haksizmiyim?

Siz bu konuda yanılıyorsunuz bana göre: Kimse sizin öz güvensizliğiniz yüzünden veya korkularınız yüzünden hayatını değiştirmek zorunda değil. Bu negatif düşünceler ve hareketler sizin tarafınızdan ilişkinin içerisine sokuluyor. Onları ortadan kaldırmak ona göre de sizin işiniz. Güvenmediğiniz insandan ayrılmak da sizin tarafından gerceklestirilmeli. Siz hep karşı tarafa karşı beklenti içindesiniz. Ama burda asıl sizin adım atmanız lazım. Kimse başkasının terapisti veya hayat koçu değildir. Sahsen bu yüzden panik ataklarım ve depresyona karşı birini hayatıma almadan tedavi gördü. Kimsenin hayatına negatif enerji katmamak icin
Tamam dogru söylüyorsunuz ama kadinin asiri güvensiz oldugu durumlarda ben böyle yasayamam deyip ayrilan erkekler de var ki günümüzde saglikli bir birey bulmak cok zor zaten. Ayrilmayipta karsidakini de birden degistirmeyi istemekte haksizlik bana göre partnerler bu konuda da birbirine destek olmali. Bu senin sorunun ne yaparsan yap diyemeyiz

Ben bana haber versin istiyorm aksam ki planini sizce cok mu bu? Mesela yapan insan öglende yapar isyerinde de yapar ama o zaman merak etmiyorm kontrol etmiyorm

O istediğiniz mesaj da kontrol etmek. Siz kurmayın diye adam eve gitsede gitmesede bildirmesi lazim. Diyelim ki size "Aşkım ben Sehatla yeni açılan Starbucks a gidip takilicagim biraz" dese içiniz rahat eder mi mesela?
Öteki tarafta siz partnerden hemen değişmesini beklemek doğru değil diyorsunuz, ama o istediğiniz gibi her gittiği yeri bildirse mesela (yani istediğiniz gibi hareket etse) birseyleri değiştirmeye gerçekten gayret edermisiniz. Cünkü açık konuşalim insanoğlu bazen pozisyonu rahat olunca tembel. Durumu olduğu gibi bırakır. Dediğiniz gibi iki taraf birbirine destek vermeli, ama sevgilinizin hep planlarını veya konumunu atması ilk yapılacak şeyler değil. O kendince bunu sizi rahatlamak için kolay çözüm olarak sunmuş olabilir, ama bence dogru bir yaklaşım değil

Bir süredir devam eden bir iliskim var, genel olarakta iliskilerde güven problemim var. Dün aksam tartistik. Genelde görüsmedigimizde birbirimize yazariz aksamki planim su ya da isten ciktim eve gidiyorum gibi. Her dakika hesap verme durumu yok ama aksam ki planimizi yazariz. Normalde aksam sekizde isten cikar dün saat sekizde benim yazdigim baska bir konuyla ilgili soruya tamam yazmis, ondan sonra da bir sey yazmadi. Bende kafam da kurdum biriyle mi bulustu acaba diye biraz bekledim sonra dayanamadim bir saat sonra aradim telefona cikmadi, ben biriyle mi bulustu diye kafamda kurdugum icin bir de telefonu acmamasi beni iyice sinir etti. Sonra bir on bes dakika sonra aradi bir sey mi oldu aramissin dedi ben de nerdeydin dedim o da bana hesap sorar gibi konusma senin hic mi güvenin yok dedi. Neyse sonra tartistik cok kötü. Normalde bugün buluscaktik. Telefonda bir yere varamicaz yarin konusalim dedi ben de sürekli erteliyorsun sorunlari dedim. Yarin konusuruz diyorum sana, yarin görüsürüz dedi ben de bir cevap vermedim telefonu kapattim. Sabahtan beri hic yazismadik sizce haksizmiyim? ben yazmalimiyim görüsüyormuyuz diye? ondan önce yazmayi gururuma yediremiyorum ama bir yandan da huzursuzum.Sizce ne yapmaliyim? yazmazsa ayrildik mi demek?
Buluşup ayrıla bilir. Güven onemlı bısey

O istediğiniz mesaj da kontrol etmek. Siz kurmayın diye adam eve gitsede gitmesede bildirmesi lazim. Diyelim ki size "Aşkım ben Sehatla yeni açılan Starbucks a gidip takilicagim biraz" dese içiniz rahat eder mi mesela?
Öteki tarafta siz partnerden hemen değişmesini beklemek doğru değil diyorsunuz, ama o istediğiniz gibi her gittiği yeri bildirse mesela (yani istediğiniz gibi hareket etse) birseyleri değiştirmeye gerçekten gayret edermisiniz. Cünkü açık konuşalim insanoğlu bazen pozisyonu rahat olunca tembel. Durumu olduğu gibi bırakır. Dediğiniz gibi iki taraf birbirine destek vermeli, ama sevgilinizin hep planlarını veya konumunu atması ilk yapılacak şeyler değil. O kendince bunu sizi rahatlamak için kolay çözüm olarak sunmuş olabilir, ama bence dogru bir yaklaşım değil
Hayir icim rahat etmicek bu sefer orda de ne haltlar karistiriyor diye düsünebilirim:) evet sorun bende ancak kendimi degistirirsem rahat nefes alabilirim. Ben su an calismiyorum o calisiyor calismak özgüveni cok gelistiriyor. Benim bos vaktim cok onun az. Benim param yok onun var. Ben bu sebeplerden dolayi kendimi bakim anlaminda cok saldim zaten bunlarin hepsi beni olumsuz etkiliyor. Kafayi karsiya takiyorm. Önce bunlari degistirmem lazim:KK43:

Hayir icim rahat etmicek bu sefer orda de ne haltlar karistiriyor diye düsünebilirim:) evet sorun bende ancak kendimi degistirirsem rahat nefes alabilirim. Ben su an calismiyorum o calisiyor calismak özgüveni cok gelistiriyor. Benim bos vaktim cok onun az. Benim param yok onun var. Ben bu sebeplerden dolayi kendimi bakim anlaminda cok saldim zaten bunlarin hepsi beni olumsuz etkiliyor. Kafayi karsiya takiyorm. Önce bunlari degistirmem lazim:KK43:

En azından sizi nelerin etkilediğinizin farkındasınız. Madem boş zamanınız var bunları kendinizi geliştirmek için kullanın. Kitap okuyun mesela ve videolar izleyin (ted talks var mesela özgüven ve kendini sevmek ile ilgili videolar var). Psikolojik destek imkanınız varsa değerlendirin. İşe girme şansınız varsa işe girin. Erkek arkadaşınıza bu kadar yüklenmezsiniz zamanla. Siz kendiniz ne kadar mutlu olursanız yaşadığınız ilişkide ancak o kadar mutluluk katabilir hayatınızda. Benim öz güvenim uzun süre çalıştığım halde ve okuduğum halde yerlebir olmuş durumdaydi. Beni birisi sevebilir fikri absürt gelirdi resmen. Zaten kendi gözümde yüzüklerin efendisindeki gollumdan farkım yoktu. Onun icin öz güvensiz hissetmenin yarattığı o boşluğu ve acıyı iyi bilirim. Ama zamanla ve azim ederek o ruh halinden çıkabilirsiniz. Emin olun siz kendinizi sevdikce, yaşadığınız iliskilerinde boyutu değişir.

X