Haksizmiyim?

Bir süredir devam eden bir iliskim var, genel olarakta iliskilerde güven problemim var. Dün aksam tartistik. Genelde görüsmedigimizde birbirimize yazariz aksamki planim su ya da isten ciktim eve gidiyorum gibi. Her dakika hesap verme durumu yok ama aksam ki planimizi yazariz. Normalde aksam sekizde isten cikar dün saat sekizde benim yazdigim baska bir konuyla ilgili soruya tamam yazmis, ondan sonra da bir sey yazmadi. Bende kafam da kurdum biriyle mi bulustu acaba diye biraz bekledim sonra dayanamadim bir saat sonra aradim telefona cikmadi, ben biriyle mi bulustu diye kafamda kurdugum icin bir de telefonu acmamasi beni iyice sinir etti. Sonra bir on bes dakika sonra aradi bir sey mi oldu aramissin dedi ben de nerdeydin dedim o da bana hesap sorar gibi konusma senin hic mi güvenin yok dedi. Neyse sonra tartistik cok kötü. Normalde bugün buluscaktik. Telefonda bir yere varamicaz yarin konusalim dedi ben de sürekli erteliyorsun sorunlari dedim. Yarin konusuruz diyorum sana, yarin görüsürüz dedi ben de bir cevap vermedim telefonu kapattim. Sabahtan beri hic yazismadik sizce haksizmiyim? ben yazmalimiyim görüsüyormuyuz diye? ondan önce yazmayi gururuma yediremiyorum ama bir yandan da huzursuzum.Sizce ne yapmaliyim? yazmazsa ayrildik mi demek?
sakın yanlış anlamayın fakat sanki güven problemi varmış gibi anladım ben , kaldıki gerçekten bir sorun varsa ortada oturup konuşun eğer ciddi bir ilişki içindeyseniz şimdiden sorunlarınızı çığ olmadan önce çözün ayrıca sevgide gurur olmaz bence

Böyle çok üstüne düşersen bir olayın, birşeyin herhangi bir olay olabilir gelir inadına seni bulur. Hep çevremde gördüğüm, duyduğum ve yaşadıklarım bu. Neyi çok üstüne titrer problem yapar özenirsen inadına o olay yaşanıyor. O yüzden böyle hayat geçmez evet güven problemin olabilir ama o duyguyuda törpülemek senin elinde. Benim böyle problemim var zaten deyip herkese herşeyi yaşatamazsınız. Bu erkek ark için değil kim olursa olsun bence yanlışsın. Çok bunaltıp sıkmak sizden kaçmasına kendisine nefes alabilecek alan yaratan kişilere yönelmesine neden olur o yüzden bence fazla üstüne düşmeyin bırakın ikinizde yetişkinsiniz.

sakın yanlış anlamayın fakat sanki güven problemi varmış gibi anladım ben , kaldıki gerçekten bir sorun varsa ortada oturup konuşun eğer ciddi bir ilişki içindeyseniz şimdiden sorunlarınızı çığ olmadan önce çözün ayrıca sevgide gurur olmaz bence
ama böyle bir sey nasil cözülür ki. Ben attigin adimlari lütfen bana haber mi ver demem gerekiyor.:KK43:

Böyle çok üstüne düşersen bir olayın, birşeyin herhangi bir olay olabilir gelir inadına seni bulur. Hep çevremde gördüğüm, duyduğum ve yaşadıklarım bu. Neyi çok üstüne titrer problem yapar özenirsen inadına o olay yaşanıyor. O yüzden böyle hayat geçmez evet güven problemin olabilir ama o duyguyuda törpülemek senin elinde. Benim böyle problemim var zaten deyip herkese herşeyi yaşatamazsınız. Bu erkek ark için değil kim olursa olsun bence yanlışsın. Çok bunaltıp sıkmak sizden kaçmasına kendisine nefes alabilecek alan yaratan kişilere yönelmesine neden olur o yüzden bence fazla üstüne düşmeyin bırakın ikinizde yetişkinsiniz.
acaba gizli gizli aldatiliyorsam korkusunu icsel nasil yenebilirim sizce? nasil rahat olabilirim nasil törpüleyebilirim?

Normalin dışında sorun vardır ,
Şahsen hiç darlamışsın diyemiyecem ,
Bekle yazsın konuşursunuz ipleri kaptırma

Normalin dışında sorun vardır ,
Şahsen hiç darlamışsın diyemiyecem ,
Bekle yazsın konuşursunuz ipleri kaptırma
tesekkür ederim önyargisizliginiz icin ama simdide yaz hic yazmazsa diye korkuyorum. Yarin da beraber gidecegimiz önemli bir plan yapmistik. Belirsiz ve sabirsizim su an.

tesekkür ederim önyargisizliginiz icin ama simdide yaz hic yazmazsa diye korkuyorum. Yarin da beraber gidecegimiz önemli bir plan yapmistik. Belirsiz ve sabirsizim su an.
İşte bu korkular sizi bastırıyor,zaten erkeklerde bu düşünceyle hemen atar gider bana hiç güvenmiyor musun diyor vee sonuç bi sürü aldatıldım konusu

yazmakla yazmamak arasinda gidip geliyorum su an.. normalde cok inat bir insanim ama korkularim onu bile bastiriyor su an

Bogucu oldugunu biliyorum yargisiz infaz yapmayin illa ki vardir sebepleri:KK43:
Elbette vardır. Ben de bunları aşmanız gerektiğini söylüyorum. Sürekli böyle şüphe ve paranoya içinde bi ilişki yürütmek sizi de çok hırpalayacak. Aradım, açmadı, biri mi var fikri sizce de aşırı değil mi ? Bizim ilişki dinamiğimiz böyle, o da bana yapıyor diyorsanız bi şey diyemem. Allah mutlu etsin.

acaba gizli gizli aldatiliyorsam korkusunu icsel nasil yenebilirim sizce? nasil rahat olabilirim nasil törpüleyebilirim?
Ben sizin yerinizde olsam bir uzman yardımı alırım. Ve hep şunu derim olmamış bir olayı olmuş gibi hayatımı zehir edip karşı tarafıda daralmanın bence hiçbir mantık yani yok. Yarının bize ne getireceğini biliyormuyuz hayır o zaman niye yarın ne olacak diye kafama takıp bugünü yaşamayayım.O yüzden ben bugünü doya doya yaşama taraftarıyım. Yarın aldatılırsam ki çok inanıyorum mutlaka insanın karşısına çıkar, birileri haber verir,birileri görür o zaman ona göre hareket eder sonucu keserim. Düşünce yapını değiştirebilirsin, güvensizlik kadar kötü bir duygu yok siz böyle yaparsanız yarın nasılsa bana güvenmiyor ki deyip başkasına daha çok meyilli olabilir o yüzden bence herşey düşünceden geçiyor.

benim korkum acaba baskasiyla bulusup orayi garantileyene kadar beni ayakta uyutur mu? bu korkuyuda cevremde duydugum örneklerden ve kendime az güvenmemden dolayi gelistirdim:KK43:

Mesele şu aslında: ikiniz içinde bulunduğunuz ruh halinizden dolayı karşı tarafa yukleniyorsunuz. Bunun sebebi farklı olabilir. Mesela bazı insanlar dediğiniz gibi o kadar öz güvensiz ki, kendini gerçekten sevilmeye laik görmüyor. Bu karşı tarafın suçu mu? Yoksa taa evvelden başlayan birşey mi? Karşı taraf güveninizi sarsacak şeyler yapmadıysa ve siz kendi kendine kurup duruyorsaniz top sizin tarafınızda demektir. Kendinizi bu konuda dizginleyip geliştirmeniz lazım. Karşı tarafa gelince: Şahsen eşime kendi zayifliklarimdan dolayı kötü davrandiysam hep özür diledim. Sorunun aslında onda değilde bende olduğunu da dile getirdim. Ama o durumların tekrarlanmamasina gayret gösterdim. Hepimizin travmalari ve korkularımiz var. Bu saklanacak veya utanılacak birşeyler değil bana göre. Ama onlar yüzünden başkalarına haksızlık etmemek ve boş yere yüklenmemek lazım.

Mesele şu aslında: ikiniz içinde bulunduğunuz ruh halinizden dolayı karşı tarafa yukleniyorsunuz. Bunun sebebi farklı olabilir. Mesela bazı insanlar dediğiniz gibi o kadar öz güvensiz ki, kendini gerçekten sevilmeye laik görmüyor. Bu karşı tarafın suçu mu? Yoksa taa evvelden başlayan birşey mi? Karşı taraf güveninizi sarsacak şeyler yapmadıysa ve siz kendi kendine kurup duruyorsaniz top sizin tarafınızda demektir. Kendinizi bu konuda dizginleyip geliştirmeniz lazım. Karşı tarafa gelince: Şahsen eşime kendi zayifliklarimdan dolayı kötü davrandiysam hep özür diledim. Sorunun aslında onda değilde bende olduğunu da dile getirdim. Ama o durumların tekrarlanmamasina gayret gösterdim. Hepimizin travmalari ve korkularımiz var. Bu saklanacak veya utanılacak birşeyler değil bana göre. Ama onlar yüzünden başkalarına haksızlık etmemek ve boş yere yüklenmemek lazım.
Bende su sekilde düsünüyorum diyelim ki partnerim de böyle bir güvensizlik durumu hissettim ve bu onun kendinden kaynakli. Böyle bir seyin bir günden bir güne degismeside imkansiz bir sey. Ben de ona göre davranirdim kendini güvensiz hissettigi durumlari tespit edip onlarla ilgili önlemler alirdim. Beni merak etme ben evdeyim ya da arkadaslarimlayim ya da kisaca ararim kendini daha iyi hissetcekse. Ha ben böyle yasayamam hesap veremem diyorsam da ayrilirdim o kisiden. Ama karsida ki kisi güvensizse sürekli sen hastamisin delimisin demenin de anlami yok bence.

Bende su sekilde düsünüyorum diyelim ki partnerim de böyle bir güvensizlik durumu hissettim ve bu onun kendinden kaynakli. Böyle bir seyin bir günden bir güne degismeside imkansiz bir sey. Ben de ona göre davranirdim kendini güvensiz hissettigi durumlari tespit edip onlarla ilgili önlemler alirdim. Beni merak etme ben evdeyim ya da arkadaslarimlayim ya da kisaca ararim kendini daha iyi hissetcekse. Ha ben böyle yasayamam hesap veremem diyorsam da ayrilirdim o kisiden. Ama karsida ki kisi güvensizse sürekli sen hastamisin delimisin demenin de anlami yok bence.

Siz bu konuda yanılıyorsunuz bana göre: Kimse sizin öz güvensizliğiniz yüzünden veya korkularınız yüzünden hayatını değiştirmek zorunda değil. Bu negatif düşünceler ve hareketler sizin tarafınızdan ilişkinin içerisine sokuluyor. Onları ortadan kaldırmak ona göre de sizin işiniz. Güvenmediğiniz insandan ayrılmak da sizin tarafından gerceklestirilmeli. Siz hep karşı tarafa karşı beklenti içindesiniz. Ama burda asıl sizin adım atmanız lazım. Kimse başkasının terapisti veya hayat koçu değildir. Sahsen bu yüzden panik ataklarım ve depresyona karşı birini hayatıma almadan tedavi gördü. Kimsenin hayatına negatif enerji katmamak icin

Bu fikirde en basta ondan vikmisti zaten bana dedi ki aksam isten cikinca eve gitmeyip baska bir plan yapcaksak birbirimize kisaca haber verelim demisti. Ama simdi yapmiyor.

X