• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haksiz yere suclaniyorum(disipline gidicem)

limonbanyosu

Sabır,bilgeliğin yoldaşıdır
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2018
2.059
631
123
Merhaba ablalarim yine ben size bir sey danismak istiyorum ben bugun sinifta kitap okuyordum ders edebiyatti aklima bir cumle takildi hoca duymadi cunku sinif cok sesliydi ben de bagirarak sinifa malmisiniz dedim o ara arkamdaki kizlar bagirarak hocam size mal dedi diye bagirdi ben de yok oyle bir sey dedim hoca disipline gidiyoruz dedi kadin mudur yardimcisina gitti once okulda 3 mudur yardimcisi var kadin olan ne diyosunuz hocam tutanak tutalim disiplin kuruluna sevk edelim dedi erkek olana soyleyecem dedi o ara beni apar topar yukari cikardilar sonra beni ispikleyen kizi asagi gondermisler kiz hakkimda yalanci sahitlik yapmis "hocam gece arkasini donup bu hoca mal ya" dedi demis ama yemin ederim demedim sahidim var pazartesi disipline gidicem napabilirim acil yardiminiza ihtiyacim var.Kendimi nasil savunabilirim

bu arada dilimi tutmam gerekirdi biliyoeim ama iş işten gecti :( :benneyaptimki:

kendini öğretmenine açıklamadın mı bu şekilde? inanmadı falan mı?

Ilkin senin lehine konuşacak bir şahit bulacaksın. Icap ederse ögretmenlerine yalvarıp yakarıp disipline sevk etmemeleri icin ikna edeceksin. Yoksa ömür boyu karşına çıkar bu suç.

Sonra sınıfta ögretmen varken sınıfın düzenini ve disiplinini sağlamaya çalışmaktan vazgeçeceksin.

Ilkin senin lehine konuşacak bir şahit bulacaksın. Icap ederse ögretmenlerine yalvarıp yakarıp disipline sevk etmemeleri icin ikna edeceksin. Yoksa ömür boyu karşına çıkar bu suç.

Sonra sınıfta ögretmen varken sınıfın düzenini ve disiplinini sağlamaya çalışmaktan vazgeçeceksin.
hatami biliyorum tutamadim o dilimi :( en yakin arkadasim sahidim olur onda sikinti yok ama verdi bile beni erkek mudur yardimcimiz pazartesi gorusucez dedi nanayi yedim kisaca bir ben yalanci sahitlik yapan kizin ustune yurudum bir sey olurmu?

Öncelikle ne olduysa onu anlatırsın sorulunca.

Ayriyeten, ders ortasında " mal mısınız" diye bağıran bir öğrenci cezasız kalmamalı. Lafı atmışsın, hocaya mı, sınıfa mı zaten belli değil. Ha sınıfa desen ne olur? Özrü kabahatinden büyük olur. Ders esnasında bağırarak hakaret eden birisin. Zaten başlı başına bir terbiyesizlik var ortada. Ceza alsan da haksız yere almış olmayacaksın. Biraz saygı.

Niyeyse hocalarınızın da anlayışı pek kıt. Sürekli bir talihsizliktir sizi suçluyorlar, sürekli sınıftaki gıcık kızların kurbanı oluyorsunuz. Hep sizi buluyor bu işler.
Bu arada sınıfa da “Mal mısınız” diye bağırmamanız gerektiğini fark etmişsinizdir belki. İletişimi bilmek mühim.

Öncelikle ne olduysa onu anlatırsın sorulunca.

Ayriyeten, ders ortasında " mal mısınız" diye bağıran bir öğrenci cezasız kalmamalı. Lafı atmışsın, hocaya mı, sınıfa mı zaten belli değil. Ha sınıfa desen ne olur? Özrü kabahatinden büyük olur. Ders esnasında bağırarak hakaret eden birisin. Zaten başlı başına bir terbiyesizlik var ortada. Ceza alsan da haksız yere almış olmayacaksın. Biraz saygı.
hatami biliyorum o dilimi tutamadim kizdigim sey yalanci sahitlik yapti ben onu allah belami versin ki hocaya demedim deseydim istedikleri cezayi versinler

Niyeyse hocalarınızın da anlayışı pek kıt. Sürekli bir talihsizliktir sizi suçluyorlar, sürekli sınıftaki gıcık kızların kurbanı oluyorsunuz. Hep sizi buluyor bu işler.
Bu arada sınıfa da “Mal mısınız” diye bağırmamanız gerektiğini fark etmişsinizdir belki. İletişimi bilmek mühim.
keske bagirmasaydim tutamadim iste uzuldugum nokta iftiraya ugruyorum :(

"Arkadaşlar biraz sessiz olabilir misiniz?" demeliydin en fazla. "Mal mısınız?" diye öğrencilere de bağıramazsın, hocana da. Tabi ki lafın nereye gittiği belli olmamış. Yani hakkında yalancı şahitlik yapıldığını söylüyorsun ama o kızın da üzerine yürümüşsün, yine disiplinsiz bir davranış. Sorunlarını bu şekilde çözemezsin, bilmiyorum ceza alır mısın eskiden olsa alırdın kesin ama şu an okullar eskisi gibi değil, lakayıt bir düzen var. Biraz saygılı olmayı öğrenmelisin.

keske bagirmasaydim tutamadim iste uzuldugum nokta iftiraya ugruyorum :KK43:
Kullandığınız ifade hocanıza seslenmenizin hemen ardından olduğu için arkadaşınız düşüncesinde ısrarlı. Ben de duysam aynını düşünürdüm. Her iki taraf da aksini ıspatlayamaz. İş hocanızı iknaya kalmış. Zaten haddinizi bilmediğiniz için ceza da almalısınız bence.

"Arkadaşlar biraz sessiz olabilir misiniz?" demeliydin en fazla. "Mal mısınız?" diye öğrencilere de bağıramazsın, hocana da. Tabi ki lafın nereye gittiği belli olmamış. Yani hakkında yalancı şahitlik yapıldığını söylüyorsun ama o kızın da üzerine yürümüşsün, yine disiplinsiz bir davranış. Sorunlarını bu şekilde çözemezsin, bilmiyorum ceza alır mısın eskiden olsa alırdın kesin ama şu an okullar eskisi gibi değil, lakayıt bir düzen var. Biraz saygılı olmayı öğrenmelisin.
kizin yalanci sahitlik yaptigini duyunca tutamadim kendimi zor tuttular kiz bana sen psikopatsin dedi

kizin yalanci sahitlik yaptigini duyunca tutamadim kendimi zor tuttular kiz bana sen psikopatsin dedi

Niye seninle uğraşıyor olabilirler bu kadar, hiç düşündün mü? Seni suçlamadan soruyorum bunu ama bir gariplik var mevzu anlattığın gibiyse. Kimse böyle bir sözü durduk yere kullanmaz.

Muhtemelen (kıza saldırdığını da göz önüne alırsak) bu ilk vukuatın değil. Disiplinsiz bir öğrencisin ve öğretmenlerinin senin hakkında olumsuz yargılara sahip olduğunu düşünüyorum. Bir yere kadar sabredip bu olayda patlamıştır muhtemelen. Cezanı al ya da en azından o kurulun karşısına bir çık bakalım. Belki bu korku kendine çeki düzen vermeni sağlar.

ailene anlatsana sana okul dışında destek aldırsınlar. derste ders dışı kitap okumak, rahatsızlığını hakaretle dile getirmek ve insanların üzerine yürümek normal değil.
destek aliyorum zaten ama dusunsenize hakkinizda yalanci sahitlik yapiyolar cok cabuk parliyorum sonunce de dilim yaniyo iste :(

Kullandığınız ifade hocanıza seslenmenizin hemen ardından olduğu için arkadaşınız düşüncesinde ısrarlı. Ben de duysam aynını düşünürdüm. Her iki taraf da aksini ıspatlayamaz. İş hocanızı iknaya kalmış. Zaten haddinizi bilmediğiniz için ceza da almalısınız bence.

Hakkatten ha, basbayağı "hocam mal mısınız" olmuş?
Diğer kızlar haklı, dağılalım. :)

Hangi dersin hocasiysa bu davranisi yaptiginiz ona gidin.
Cok pisman oldugunuzu, sinifta kendi basiniza duzen saglamaya calisip bagirmanizin yanlis oldugunu yani kisaca yapmamaniz gereken bir davranis yaptiginizi, bir daha asla tekrar etmeyecegini ve olayin aslinda nasil gerceklestigini anlatin. Hocanizdan özür dileyin. Umarim sizi affeder.
Yoksa baska bir arkadas yazms omur boyu karsiniza cikabilecek bir durum.

Muhtemelen (kıza saldırdığını da göz önüne alırsak) bu ilk vukuatın değil. Disiplinsiz bir öğrencisin ve öğretmenlerinin senin hakkında olumsuz yargılara sahip olduğunu düşünüyorum. Bir yere kadar sabredip bu olayda patlamıştır muhtemelen. Cezanı al ya da en azından o kurulun karşısına bir çık bakalım. Belki bu korku kendine çeki düzen vermeni sağlar.
bu ilk disiplinim olcak oncelerinde de kavgam oldu ama bir sekilde yirttim ya dovdugum kisiyi korkuttum ya da yalanladim

destek aliyorum zaten ama dusunsenize hakkinizda yalanci sahitlik yapiyolar cok cabuk parliyorum sonunce de dilim yaniyo iste :KK43:

ben mi çok tırsaktım acaba okulda ne yaşarsam hemen babamla paylaşırdım ve çözülmedik hiçbir sorunum olmadı bu zamana kadar. ailen nerede?

Back