haksız olan ben miyim sizce?

seloooo

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2015
461
60
38
31
selam kızlar. yazacağınız yorumlara ihtiyacım var.
abim biriyle beraber veevlenmeyi düşünüyorlar Allah kısmet ederse. arada kültür farkı mezhep farkı falan var ama bunların konuyla pek alakası yok. abim atandığı zamanlarda babama 17bin tl kadar kredi çekti ( babam çek demedi ben çekeyim dedi abim de bana verirler ben çekeyim dedi yanlış hatırlamıyorsam) babam biraz sorumsuzdur benim yani 50 yaşında şuan ama düzenli bi işi kendine ait bi evi yok. iş bulursa çalışır yoksa evde yatar başka bi arayışa girmez. neyse abim krediyi ödedi hala ödüyor. bu kredi yüzünden aralarında çok fazla anlaşmazlık çıktı. abim bi günden bi güne ne yaptın oğlum ödemekten zorlanıyor musun demedi diyor. babamda 2binden fazla maaş alıyor aylık yemek kira elektrik su ödemesi yok 1200 aylık nasıl yetmez ona diyor. bu şekilde tartışmalar oluyor ama arada kalan sürekli annem. yani ufak tefek tartışma değil aylarca konuşmadı abim babamla kredi yüzünden.
şimdi konuşuyolar ama can ciğer kuzu sarması değiller tabiiki. neyse abim 27 yaşında şimdi evlenmek istiyor ve kredi çekip ev almış. ailemden habersiz. ne babamın haberi var ne annemin. ama yengemin ailesinin haberi var. bi tek bizim yoktu sonra abim anneme söyledi ev aldığını. ama babam hala bilmiyor.
1. annem diyor ki babanın elinde avucunda yok ev aldın iyi güzel ama evlenmek istiyorsun baban yardım edemeyecek (en fazla 10bin kadar yardım edebilir) kredi çek diyecek ama zaten yüklü bi kredi çektin nasıl çekeceksin.babama ev aldım derse benden habersiz neden aldın diyecek
2. biz yarın yengemlere gitmeyi düşünüyoruz. yengemin annesiyle babası ayrı anneannesiyle abimlerin aldığı evde oturuyolar. abim ev aldı ama biz ilk defa yarın görücez o evi ve misafir olarak gidecez. bende abime dedim ki sen bizi çok fazla geri plana atıyorsun anneme şunu konuşma bunu deme bu konuyu açma diyorsun pasif oluyor kadın. put gibi oturmaya gitmiyoruz tabiiki konuşacak dedim. ve sen annenden babandan gizli ev aldın onlarında bundan haberi var demeyecekler mi bunlar nasıl illet bi aile ki çocuk anasından babasından habersiz ev alıyor. bide bu açıdan düşün dedim. cevap vermedi.
şimdi herkes herkesle konuşuyor ama benimle konşmuyor kimse ne abim ne kardeşim. ben mi hatalıyım yanlış mı düşünüyorum sizce?
karışık olduysa kusura bakmayın daha az önce tartıştık kafam dolu sorarsanız cevaplarım

Adamin kendi parasi almis. Sana niye dert ki? O öducek krediyi de.
evet ama kendi ailesinin haberi yok habersiz aldığını biliyolar. babam sorumsuz evet ama ne bilim başkasının gözünde babamın öyle olması zoruma gidiyor benim. yengemin bütün sülalesi abimin ev aldığını biliyor bi tek biz bilmiyorduk sorun değil mi bu sizce de? şuan bi resmiyet yokken yengem ve anneannesi oturuyor o evde

Abin dogru yapmış.
Sen haksizsin.
Seni ilgilendiren bir durum yok ki.
Ev almislar ve nasil odeyecekleri vs abinle sevgilisinin sorunu.
Sevgilisinin ailesiyle arasi iyiymis, saklamamis. Abinin iyi degilmis, soyleme ihtiyaci hissetmis.
Abinin bu tavri ileride nice sorunlari asmasina iyi gelecek, valla tebrik ederim.

Adam babasinin huyunu biliyo demek ki. Golge etme demis...

Tutupda üstüne yapmadı heralde babanız belki onada sorun çıkartır diye söylemedi

Kendi almış kendi satmış sizi bağlayan ?
beni bağlayan bişey yok tabiiki ama evi aldı anneme babama söylemeden aldı karşı tarafın bilgisi var ve onlar oturuyor evde. kendi bileceği iş tabiiki ama ev aldığı için şuan evlenemiyor babamında abimi evlendirecek gücü yok. böyle olunca tartışma oluyor

Tutupda üstüne yapmadı heralde babanız belki onada sorun çıkartır diye söylemedi
anneme söyleseydi iyi olmaz mıydı? yani ne bilim tanışma kız isteme olacak kız tarafı aileme karşı çok önyargılı olacak

Bekarligi suresince abin uzerine duseni yapmis ailesi icin maddi olarak kredi cekmis odemis vs
Simdi kendi yoluna bakmak istiyor bunun icin bir adim atmis ve gitmis ev almis iyi de yapmis
Korkmustur adam, babasi yine baska bir sey ister diye
Arti 27 yasinda koca adam ev alirken kimseye sormak zorunda degil parasi var ev aliyor borca giriyor neyse yani sizden bir beklentisi yok
Kisaca demis ki ailesine bir hayriniz yok bana bari kostek olmayin
Siz abinizin evine elbette misafir olarak gideceksiniz bu da ayri bir konu hemen benimsemeyin, ne katkiniz var ki kendinizi aile olarak ev sahibi hissediyorsunuz? (Sizden kasit ailenizi diyorum sahsinizi degil)
Karsi tarafa gelirsek,sizi laf etmeleri icin abinizin evinde oturmamalari gerekir malesef,abinize hatirlatin bunu

anneme söyleseydi iyi olmaz mıydı? yani ne bilim tanışma kız isteme olacak kız tarafı aileme karşı çok önyargılı olacak

Niye ön yargıli olsunlar ki babanizi da annenizide taniyacaklar zamanla ayrıca annenizi tanuyo zaten şu aşamada

evet üzerine düşeni yaptı tabiiki ama aylarca babamla konuşmadı eve gelmedi. kredi çekti ve ödüyo diye. zaten sahiplenme gibi bi durum söz konusu olamaz ama ben diyorum ki annem ve babamın bilgisi olmadan aldı o evi tamam ama karşı tarafın bilgisi fikri herşeyi sorularak alınmış bir ev. hani annemi babamı yoksaymış gibi

Yardım edeceği kadar yardım etmiş, bi teşekkürü de çok görmüşler çocuğa. Şimdi ev alırken söylese gene abine tırıvırı yaparlardı bi sürü.

Senin dediğin kızın ailesi biliyor da, neden bizimkiler geri planda kaldı bizim aile diğer ailenin yanında pasif kaldı sorunu anladığımca. Orda da hata etmiş evet, ama sorun yok gene de. Çocuk kendi emeğiyle gitmiş ev almış, kendi ödeyip kendi bunalacak.

Sen karışma bence.

Abiniz kendi ailesinden bir hayir gormemis belli ki karsi taraftan manevi destek bekliyor olabilir mi acaba? Aileniz biraz cuvaldizi kendine batirsa iyi olur, insan biraz dusunur biz nerde yanlis yaptik diye

Bence biraz kiskanmissin. Yada annenin laflari gaza getirmis seni
kıskançlığa dair bişey yok içimde ben bekarım ve evlenmek için yaşım daha küçük abimi kıskanmam için kalbimin çok kararmış olması lazım. ama annem o kadar takıntılı ki abime bişey demiyor ama kendi çok üzülüyor psikolojik tedavi görüyor abim ve babamın arasındaki sorunlardan dolayı

Abin neden bildirme geregi duysunki ev alirken?
Burdan yazdigin kadariyla, o baban yardim etmez. Bilse neee bilmese nee. Neden desinki "neden habersiz aldin benden" onuda anlamadim. Babaniz umursamaz sonucta.

Anneninde ekonomik ozgurlugu yok buyuk ihtimal, yine bilse ne blmese ne.

Abime bi noktada kizardim ben; annenin konusma meVzularina neden karisiyorki? Sevdigi kizin ailene yanlis bisy derde beni rezil eder diyemi korkuyor? Eger oyleyse cok kizardim.

evet benim takıldığım sadece orası zaten. haklısın galiba ben karışmam gereksiz oldu özür dileyeyim abimden

evet öyle galiba. yarın gidicez şu konuyu açma bu konuyu açma bunu deme şunu deme diyor sürekli

Abiniz kendi ailesinden bir hayir gormemis belli ki karsi taraftan manevi destek bekliyor olabilir mi acaba? Aileniz biraz cuvaldizi kendine batirsa iyi olur, insan biraz dusunur biz nerde yanlis yaptik diye
haklısın galiba. babamın savunulacak tarafı yok zaten ama başkası bunu bilmese de olurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…