haksız mıyım ???

kahvekokusu32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2014
513
230
bi konuda fikrinize ihtiyacım var 3 gecedir uyuyamıyorum... şimdi şöyle başlayayım, oğlumun okuldan arkadaslarının anneleriyle birer birer samimi oldum sonra onları da birbirine kaynaştırdım 2 yıldan fazladır 4 arkadaş sık sık bir araya geliyoruz. geçtiğimiz ay oğlumun doğ günüydü hepsi bendelerdi sağolsunlar. bu ay birinin oğlunundu ona da gittik, sonra seçim nedeniyle o doğ gününe gittiğimiz arkadaşımla facebook üzerinden tartıştık. siyasetle hiç alakam olmadığı halde yazıda genelleme yaptı herkesi karalamaması konusunda uyardım sonra yorumlarında bana terbiyesizleşme yazmış... o kadar çok üzüldüm ki, gece mesajlaştık alttan alacağına hala saldırıyor. sonra 3. arkadaşta ben bir cuma face den yine haram para ile kazanılan yemek , helal para ile alınan içkiden daha günahtır hayırlı cumalar yazmıştım. kız buna takmış kafayı sen Allah'a şirk koşuyorsun dedi, ona öyle demek istemediğimi haram kazanılan lokmanında en az onun kadar günah olduğunu belirrtiğimi söyledim. ısrarla tartışıyor benimle. konu kapanmıştı ki ona kırıldım derken ertesi gün diğer arkadas ki içlerinde en çok onu severim yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez çocuğunun temmuzda doğ günü vardı erken yapacağını söyledi bende kızla tartıştım bi süre bi araya gelmesem ii olacak dedim ama içime sinmedi sonra geleceğim dedim. doğ gününden bir gün önce yine o 3,arkadaşla telde konusuyoruz , bana yeniden aynı şeyi açıyor sen günaha girdin şirk koşuyorsun die.... nevrim döndü anlatamıyorum sana öyle demek istemedim die kaç kez söyledim. tartışmaya başladık keza öyle demiş bile olsam kime ne kimsenin inancından dedim kapadım yüzüne. sonra ertesi gün doğ günü yapacak kızla konustu muhtemelen kızda beni aradı doğ gününü iptal edeyim olmazsa çok gerildi ortalık dedi bende iptal etme o zaman ben biraz geç gelirim olmazsa sen onlar gidince haber verirsin dedim. akşamada 7 de kayınvalidesi falan gelecekmiş. bana sizde gelin dedi yok uğrarım akşam üstü olmazsa pzt görüşürüz dedim. ertesi gün üzüntüden nasıl bi baş ağrısıyla uyandım anlatamam, bekliyorum hiç biri aramadı... gecesine zaten cuma mesajıyla ilgili tartıştığım arkadasım dediğim insan engellemiş beni faceden... akşama doğru kız aradığında 6 yı geçiyordu kapıdan uğrayıp hediyesini bırakayım çocukların hiç halim yok cnm dedim. çrş ailemin yanına gidecğim memlekete. kapıdan verdim öptüm, ben hediye için aramadım dedi biliyorum cnm dedim erken olsaydı oturacaktyım ama misafirin gelecek dedim, çok bozuldu belliydi. sonra gece mesaj yazdım sen bana kırıldın herhalde ama akşamına misafirin vardı, ertesi gün pazar eşin evdeydi, pzt salıda görüşemezsek ben gidicem die getirdim dedim, alındım dedi. açıkladım ama hala soğuk. bugün aradım dedim eğer hala kırgınsan ikide bir arayıp rahatsız etmeyeyim seni die yok falan dedi yarın görüşürüz dedi ama durgundu. ben haksızmıyım... insanlar kırılmasın derken üzülen hep ben oluyorum.

Buluttan nem kapıp, ortamı boşa germişler. Sen geri adım atmışsın ama onlar maşallah iler koşuyorlar hala. Kendileri bilir

Din,siyaset işlerini arkadaşlıktan uzak tutsak keşke..

Haklı olduğunuz yerler de var,cılkı çıkmış bu samimiyetin bence.

size komik gelebilir ama gerçekten sinir bozucu olduğu için yazdım yaşları gerçekten merak ediyorsanız; tartıştığım iki arkadaş 28-39 ben 30 diğeri34 .
komik mi dedim ben ? sadece yaşını başını almış insanların bu tarz şeyleri aşamıyor oluşuna şaşırıyorum ki bunda da sizi suçlamıyorum karşı tarafı kastediyorum..evet arkadaşlarınız gerçekten sinir bozucu ve olgunlaşamamışlar mesafe koymak en doğrusu

Din,siyaset işlerini arkadaşlıktan uzak tutsak keşke..

Haklı olduğunuz yerler de var,cılkı çıkmış bu samimiyetin bence.
inanın bu yaşıma kadar hiç kimsenin ne inancına ne siyasetine karıştım, sohbetini bile etmem sevmem zaten. evde eşimle iki farklı görüşteyken bile konuşmuyoruz ki; ne o beni değiştirebilir ne ben onu... ben sadece genelleme yapmasına tepki göstermiştim.

mesafe koymaya da gerek kalmadı zannediyorum zira yetmiyormuş gibi silip engellemiş bir tanesi beni..

Küstün mü,kırıldın mı diye üzerine gıtmeyin hiç kimsenın... Bu durumdan ders çıkarın,demek ki kakare kikire geçirmişler sizinle vakit. En basit tartışmada tepki bu olmamalı "terbiyesizleşme" diyen taraf adına söylüyorum.

Es geçin hepsini tek tek,bazen samimi olmamak en iyi tavır oluyor.

mesafe koymaya da gerek kalmadı zannediyorum zira yetmiyormuş gibi silip engellemiş bir tanesi beni..
üzülünecek birşey yok gereksiz insanlarmış kendiliğinden hayatınızdan çıkmış siyaset vb. sebeplerden arkadaşlık bitirmez normal bir insan öyle değil mi bence sevinmelisin şekerim

inan insanlar o kadar saçma sebeplerden gidiyorlar ki hayatından inanamazsın senin gene iyiymiş ben benimkileri anlatsam karşımda saatlerce gülersin
normalde olsa asla takılmazdım böyle şeylere, ama ailemden uzakta yaşıyorum ve çevremde bi kaç arkadasım diyebileceğim insanlar olsun istemiştim. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi.

bana sanki sizle konuşmamak için, bahane aramışta, tam fırsat ayağıma geldi diye düşünüp, saçma sapan tartışma yapıp, sataşarak alakayı kesmiş gibi geldi. Yanılıyor da olabilirim.

normalde olsa asla takılmazdım böyle şeylere, ama ailemden uzakta yaşıyorum ve çevremde bi kaç arkadasım diyebileceğim insanlar olsun istemiştim. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi.
olur merak etme biri gider biri gelir kafana taktığına değmez inan

Sabit fikirli ve elestiriye kapali insanlari hayatinizdan uzak tutun zaten, yani aslinda isabet olmus.
benim bir arkadasim da almayi dusundugu elbise icin bu sana kucuk olmus, sirtindaki etler tasmis, bir buyugunu al dedim diye bidaha benimle konusmadi ustelik coluk cocuk sahibi koca kadin

Siz haksızsınız bi noktada. Sizin ikisiyle küs olmanızdan doğumgününe davet eden kadına ne? Ona ayıp olmuş. Davetine gelmemişsiniz. Tabii ki özgürsünüz ama darılmaya hakkı olan tek insan o burda. Diğerleriyle de daha muhattap olmayın. Ayrıca da kavgaya gerek yoktu siyasi görüşünüz uymak zorunda değil. Görüşmezdiniz olur biterdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…