• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haksız olan ben miyim

Garson benim babamın oğlumu ben şükür edeceğim. O işten para alıyor işini düzgün yapmayan adam işe girip parada almasın milletin hakkınada girmesin. Zaten işini düzgün yapmayanalr yüzünden bugün bu kadar sorun yaşıyoruz. Bi de işini düzgün yapmayanı savunun tam olsun. Getirdiği yemeğe tüküren adamı alkışlar iyi yaptı derseniz yarın gelir tesisatçı salonunun ortadına sçar sende olur canım böyle şeyler diyip agzına etmediğine dua edersin 👌🏻
Anlattığınız şeylerin sizin tavrınızla saldırganlığınızla alakası yok garson işini yapmıyorsa bağırmadan çağırmadan da şikayet edebilirsiniz gidip işletmeye yorum yapabilirsiniz madem hizmeti beğenmediniz 1 saat beklemek yerine kalkabilirsiniz konu saldırgan olmaya kavga etmeye gelmeden önce bir sürü seçeneğiniz var

Eminim siz fotoğraflarını çektiniz diye düzeltmişlerdir 😂😂😂

Animasyon ekibi oda mı ayarlıyormuş bu da ayrı komedi 😂😂😂
Aynı anda attıgım fotograf ve yorumlar beğeni aldı. Ve anlamadıgım şekilde ben yazdıktan sonr abir kaç şikayet daha yayınlanmış. 2 gün üst üste aynı şekilde kurulu tezgah neden şikayetlerin yayınlandıgı gün düzenlendi. Zaten biz anlamıştık. Çünkü ofistekiler sahaya gelip onlarda etrafın fotografını çekip şeflerle konuşma yapıyordu havuzdan gördüm eşime bak düzeltecekler deidm aynen öyle de oldu. Ayrıca siz niye bu konu hakkınd ayalan söylediğimi düşündünüz çok basit bir olay açıkcası bu bir tek bunu için olmazki çalıştıgım magaza hakkında reyonların sıkışıklıyla ilgili şikayet yazmışlar aynı gün görselcimiz geldi ve hemen düzelttik. Bu olması gereken değil mi

Oteli aradık 10 gibi şehre giriş yapacagız deidk. Organizasyon ekibinden bir beyefendi yol bpyu bizi aradı. Kendisi teklif etti. Tecrübesiz biride olabilir bilmiyorum sizi alabiliriz dedi. Ben şaşırdım şanslıyız dedim. Gittik ki rezil gibi bizi odaya götürdü oda toplanmamış geri indirk birdaha götürdüler odaya yine aynı şekilde oda topanmamış bir daha indik. Bu adamlar 11 giriş uygun değil diyebilir bize erken saat verdiklerini kurtarabilirlerdi ama bizi bavullarla dolandırıp odanın temizlenmediğini iki kere gösterdiler. Bu yüzden sinirlendim bana deseler ki malasef kuralımız bu zaten biliyoruz ama beni alıp o araçlara bindirip otel alanını turlarcasına gezdirip pis odaya çıkıp aaaa temzilenmemiş diye iki kere dolandırması beni sinirlendirdi.
Tamam erken gittiğinizi kabul ediyorsunuz yani sizi lobide ağırlayıp ya da restoranda bir şeyler ikram etseler daha şık olurmuş ama olmamış bunun yolu bağırıp çağırmak değil insanlar size bunu anlatamıyor siz bağırdınız diye bir şey telafi edilmedi size gel diyip mahçup oldukları için telafi yaptılar yani kibarca derdinizi anlatsaydınız da sonuç bu olacaktı

Anlatayım eşim küsüyor yüzünü düşürüp direkt be oldu bile demeden öıkış kapısına yöneldi bend eorda bulunan beyfendiye şikayetçi olmak istiyorum deidm garson kızda sinsi sinsi bakıp ben size giriş yapın dedim niye girmediniz diye başka birine suöu attı ama ben izliyordum zamanınd abu işlerde çalıştıgımdan bakıyorum öyle. Kendisi gitti tam karşımda sipairşleri giriyordu yan masanın siparişini girmiş bizimikini girmemiş.
Gerçekten herkes sinsi herkes işini yapmıyor bütün rezil hizmet sektörü size denk geliyor sizce de bir gariplik yok mu ? Ben eşiniz gibi amaaaan boşver kafasında bir adamın küsüp yüzünün düştüğünü değil de siz yine ortalığı ayağa kaldıracaksınız diye huzursuz olduğunu düşünüyorum

Siz hangi kanaldaki haberleri izliyorsunuz söyleyind ekapatayım çoluk çocuk görmesin ben daha hiç pacimer epraya buraya şikayet etti diye öldürülen birini görmedim
Siz şikayet etmiyorsunuz sürekli birileriyle kavga ediyorsunuz. ben de haklarima saygı duyarım ortalığı inleterek yapmiyorum ,gerekli görüşmeleri gerekli kararlilikta ve tonda yapıyorum hiç de eli boş dönmedim. 40 dk özel bir yer ya da yemek değilse kimse beni bekletemez el kolla uğraşmam direk gider gerekli kişiden açıklama beklerim tatmin etmezse beklemeye devam etmem çantamı alır çıkarım. Bunun için illaa da ERKEKKK olan kocamı beklemem. Benim eşim de sakindir amann ne olacak modudadir, huyu bu bilerek evlendim böyle sevdim şimdi niye sinir olayim. Sarhoş kızın yanına oturduğunda kız kalkmak isteyip de sarhoş sululuk yapsaydı ve eşiniz tepkisiz kalsaydı derdik ki okey ! Eşin ne diyecekti mesela ;" sarhossss adamm, kalk ordannn ,bacimmm gelll ,ben polisimmmm" mi diyecekti ? Belki kadın kocana ters davranacakti ? Adabı zaten sizin davet etmeniz olurdu. Surekkkllliii ama surekkkllliii negatif olayları siz yasiyorsaniz kendinize resmen cekiyorsunuz.

Benim kızkardesim hep şey der ;" ben hangi mekana girersem, bereketleniyor ve müşteri doluyor ." Olaya böyle bakınca hayat yaşanılır oluyor. Siz dışarıya " açılın ben hakkımı size yedirmemmmmm ulan" moduyla cikiyorsunuz .😑

ben zaten eşim oldugu için hep olayalrı alttan alır aman kavga çıkmasın derdim. Koskocaman bi restoran hafta içi gündüz saati oldugu için bomboş. Elli kere masamızın yanındna geçen garson bilerek yaptıgına eminim. Neyse görüyorumki ben kavga etsem eşim etmez zaten aman sus der. Gel gidelim. Geçen alışveriş yaptım 100 tllik ürünüm düşmüş orada değdm git söyle ben söylemem diyo ya nolucak adam seni dövmez ya. Akrabamız gidiyordu dedim beni söyle düşürmüşüm o beni bilir bulursa göndersin. Adam yerine başka ürün önerdi onu aldım. Bunlar bence basit şeyler kavgaya gerek yok. Söylemekte yeter
Benim eşim tartışır hiç alttan almaz geçenlerde hastanede emar sırası bekledik görevli tesettürlüyüm diye beni almadı git naparsan yap dedi hatta eşim hastaneyi inletti şikayet etti falan herkes bize bakıyor istemedim bu kadar abartsin. Böyle erkek de çok iyi değil ağzından ateş çıkıyor

Benim eşim tartışır hiç alttan almaz geçenlerde hastanede emar sırası bekledik görevli tesettürlüyüm diye beni almadı git naparsan yap dedi hatta eşim hastaneyi inletti şikayet etti falan herkes bize bakıyor istemedim bu kadar abartsin. Böyle erkek de çok iyi değil ağzından ateş çıkıyor
Neden tesetturlusunuz diye alinmadiniz? Tam olarak ne dedi gorevli?

Neden tesetturlusunuz diye alinmadiniz? Tam olarak ne dedi gorevli?
Şöyle ki benden önce sıram olduğu halde beş kişi girdi hepsi kadın ve tesettürlü değillerdi, onlar ile normal konuşup bana dönüp seni iki saat sonra alacağım dedi bende engelli çocuğumla gitmiştim söyledim durmuyor çocuk içerisi boş dışarıda alsaniz dedim. Yo bekleyeceksiniz dedi .beni ilgilendirmez dedi hatta on da olan emar a 12 gibi alırım kural bu dedi

Şöyle ki benden önce sıram olduğu halde beş kişi girdi hepsi kadın ve tesettürlü değillerdi, onlar ile normal konuşup bana dönüp seni iki saat sonra alacağım dedi bende engelli çocuğumla gitmiştim söyledim durmuyor çocuk içerisi boş dışarıda alsaniz dedim. Yo bekleyeceksiniz dedi .beni ilgilendirmez dedi hatta on da olan emar a 12 gibi alırım kural bu dedi
Siz bu ahrazı gerekli yerlere şikayet ettiniz mi yaptığı şey korkunç

O degil de gittiginiz otelden tutun aldiginiz deterjana kadar hep bir sorun yasamissiniz. 😃 Bu kadar negatifligin çekim kuvveti gibi geldi bana.

Ha otelde sorun cikmasi durumunu biz de yaşadik ama kavgayla degil eşim normal konusunca oda degisti yani. Sandiginiz gibi her şey ses yukseltip herkesi basiniza toplamakla cözülmüyor. Siz bu agresiflikle daha cok boyle seyler yaşarsiniz.
Bazen Türkiye kibar insanlara cehennem cidden. Bağırmadan yardımcı olmayan insanlar da var.

Konu sahibi,
Sizi anlıyorum. Ama çok hararetlisiniz. Biraz sakin. Dün T... İle başlayan online platformdan çiğköfte söyledim. Ekstra lavaş da söyledik. Adamlar bırakın ekstrayı, hiç lavaş koymamış. Napayım ben o çiğköfteyi? Gazete kağıdına mı sarayım?
Aradım müşteri hizmetlerini. Ya dedim lavaş + ek ücret ödediğimiz lavaşı gönderin, ya da ürünü iade edelim hiç dokunmadık. Aldığım cevap: ikisini de yapamayız sadece 7.5 lira iade edebiliriz.
Tane tane salağa anlatır gibi anlattım. Hamburger istesek tek ekmekle yollasalar napacaksınız bir ekmek parasını mı iade edeceksiniz? Çiğköfte var lavaş yok. Napayım ben somun ekmeğe mi sarayım?

Yok kadın delirtti beni anlamıyor. En son ellerim titredi. Sorun 7.5 lira değil. Çiğköfte de değil. Sorun işlerin düzgün ilerlememesi. İki elleriyle bir çubuğu doğrultamamaları.

Ben de baya sert konuştum. Ne oldu peki? Hemen üstlerine sordu, ve ücreti iade ettiler. Biz de yemedik çiğköfteyi.

Sorun çiğköfte değildi ama buna çok kızdım. Yani azıcık kibar, naif olsan helen yapacak bir şey yok tavrına bürünüyorlar. Seni enayi yerine koyuyorlar. Bu belli ki süt çocuğu ezelim bunu diyorlar. Azıcık sert konuşunca hemen hakkını iade ediyorlar.

Bu her yerde böyle olmaya başladı. Ben kibar olmayı severim. Ama ne zaman hakkımı kibarca istesem asla alamadım. Ne zaman şikayetvar vb. Yerlere yazsam anında çözüm. Onda da kibarca yazınca çözmüyorlar.

Bir örnek daha G.. ile başlayan kozmetik mağazasında bir maske indirime girmişti. Kasada fazla çıktı. İtiraz ettim. Geldi reyona görevli benle ve etikete baktı. Ben kibarca (onların gözünde salakça, safça) düzeltmelerini bekliyorum. Heralde salak gördü beni, dedi ki bu başka maskenin o da kalmamış. Okumam yazmam var. Görüyorum. Aynı maske. Hemen fotoğraf çektim. Şikayetçi oldum. Birkaç gün sonra aradılar, hediye çeki ve maske vermek istediler. Kabul etmedim. Benim için çalışana uyarı vermeleri yeterliydi. Ki öyle de oldu.

Yani lütfen, rica etsem vb. Deyip de işimi çözdüğüm tek bir şey hatırlamıyorum ben.

Bazen Türkiye kibar insanlara cehennem cidden. Bağırmadan yardımcı olmayan insanlar da var.

Konu sahibi,
Sizi anlıyorum. Ama çok hararetlisiniz. Biraz sakin. Dün T... İle başlayan online platformdan çiğköfte söyledim. Ekstra lavaş da söyledik. Adamlar bırakın ekstrayı, hiç lavaş koymamış. Napayım ben o çiğköfteyi? Gazete kağıdına mı sarayım?
Aradım müşteri hizmetlerini. Ya dedim lavaş + ek ücret ödediğimiz lavaşı gönderin, ya da ürünü iade edelim hiç dokunmadık. Aldığım cevap: ikisini de yapamayız sadece 7.5 lira iade edebiliriz.
Tane tane salağa anlatır gibi anlattım. Hamburger istesek tek ekmekle yollasalar napacaksınız bir ekmek parasını mı iade edeceksiniz? Çiğköfte var lavaş yok. Napayım ben somun ekmeğe mi sarayım?

Yok kadın delirtti beni anlamıyor. En son ellerim titredi. Sorun 7.5 lira değil. Çiğköfte de değil. Sorun işlerin düzgün ilerlememesi. İki elleriyle bir çubuğu doğrultamamaları.

Ben de baya sert konuştum. Ne oldu peki? Hemen üstlerine sordu, ve ücreti iade ettiler. Biz de yemedik çiğköfteyi.

Sorun çiğköfte değildi ama buna çok kızdım. Yani azıcık kibar, naif olsan helen yapacak bir şey yok tavrına bürünüyorlar. Seni enayi yerine koyuyorlar. Bu belli ki süt çocuğu ezelim bunu diyorlar. Azıcık sert konuşunca hemen hakkını iade ediyorlar.

Bu her yerde böyle olmaya başladı. Ben kibar olmayı severim. Ama ne zaman hakkımı kibarca istesem asla alamadım. Ne zaman şikayetvar vb. Yerlere yazsam anında çözüm. Onda da kibarca yazınca çözmüyorlar.

Bir örnek daha G.. ile başlayan kozmetik mağazasında bir maske indirime girmişti. Kasada fazla çıktı. İtiraz ettim. Geldi reyona görevli benle ve etikete baktı. Ben kibarca (onların gözünde salakça, safça) düzeltmelerini bekliyorum. Heralde salak gördü beni, dedi ki bu başka maskenin o da kalmamış. Okumam yazmam var. Görüyorum. Aynı maske. Hemen fotoğraf çektim. Şikayetçi oldum. Birkaç gün sonra aradılar, hediye çeki ve maske vermek istediler. Kabul etmedim. Benim için çalışana uyarı vermeleri yeterliydi. Ki öyle de oldu.

Yani lütfen, rica etsem vb. Deyip de işimi çözdüğüm tek bir şey hatırlamıyorum ben.

Coook fazla disardan yemek soyleyen biriydim Turkiyedeyken yemek uygulamasi uzerinden soyluyorduk yemekleri ve zaman zaman eksik vs oldugu oldu ama bu durumda musteri hizmeti vs karistirmadan direkt restorant ile iletisime gectigimizde gayet kibarca şu eksik dedigimde en ufak ikiletmeden her sorunumuzu çözdük her zaman.

Evet kibarca iş halletmek her zaman kolay olmayabilir ama biraz da alisveris yaptigimiz yerlere dikkat etmek lazim diye dusunuyorum.

Internet alisverisinde surekli kullandigimiz ve memnun oldugumuz siteyle 1 defa bir sorun yaşadik mesela bir daha asla kullanmiyoruz. Sikayet edip edip gidip iki gun sonra yine ayni yerlerden alisveris yapilirsa bir anlami yok.

Benim eşimin üç tane sonuçlanmış iki tane devam eden tüketici mahkemesi var. En son bilirkişi raporuna itiraz etti bilirkişi değişti uyap harç vs sürekli buralarda kafam yorulur nasıl uğraşıyorsun yargıtay kararları emsal davalar okuya okuya avukat oldun diye dalga geçiyorum. Mesela bi sorunmu yaşadı helede zincir bi kuruluşsa genel müdüründen tutun şirket sahibi bulduğu tüm sıralı amirlere tweet atıp şikayet oluşturup her kanalla uğraşıyor. Sürekli sizi şikayet ederim haklarımı biliyorum beni uğraştırmayın modunda bunun yanında çabuk sinirlenen bir tip trafikte atara atar kaç kere söz verdirdim bi gün senden daha delisi çıkar başımıza iş alırız die şimdi çoçuklarımız var daha düZeldi kendi kendine söyleniyor ve bence böyle insanlar çok yorucu

Back
X