haklı olduğumu düşünüyorum , sizce...

sopakuzuli

Guru
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2009
1.121
210
323
merhaba,
eşimle 4 senelik bi beraberlik sonucu evlendik.zaten o 4 sene nasıl geçti anlatayım size.
tanıştığımızda ikimide özel sektörde çalışıyorduk.sonra ben kpps hazırlandım işten ayrıldım ,kirzi filan çıktı oda işten çıkarıldı.ben kpps sınavını kazandım ve atrandım o hala işsizdi.tabi ailesidnen bi kere bile destek görmedi.kredi kartı borcu heray katlanarak büyüdü ama ailesi asgari bile yatırmradı.neyse ben atandım eşim işe girdi.ben eşya için apra biriktirdim oda çalışıtğı ile borçları temizledi.veeeeee seneler sonra evlencek duruma geldik.eşyaları aldım herşeyi iğnesine kadar kimsenin desteği olmadan yaptık.hatta düğünde ailesini taktığı altınları bile biz adlık düşünün artık.maddi desteği geçtik manevi oalrak bırakın destek olmayı el gibi davrandılar.sadece cisim oarlak millet dedikodu yapmasın diye geldiler buda canımızı çok sıktı.diğer evlatları arasıda ayrım yapıyorlar filan değil diğerlerinede yapmıyorlar böyle tuhaf bi durum.neyse evlendik takılanalr ve iki maaş giren bi evde birikeceği kadar biriken parayı ortak hesap açtırıp oraya yatırdık.ve dün bi baktım bu hesaptan 3000 tl çekilmiş.akşam sordum babası araa alcakmış evlat oarlak deste kolmak istremiş.ben şokkkkkkkk.manevi oarlak ulaşmadığı insanlara maddi oalrak resmen yaranmaya çlaışmış.bana gaddar demeyin sakın para umrudmadeğil umrumda olsa senelrce belezidm , düğünü kendi paramla yapmazdım.bednen gizli arkamdan iş çevirlmiş ve açıklama şu sana söylesem kızardın(açıklamaya bakın şimdi öğrendim daha az kızacam sanki).daha evime gelmişlikleri yok bırakın destek olmayı onalrın şerefini biz düşünüp kendi aldığımız altını taktırdık ve arab için benim param bana sorulmadan veriliyor.tabiki çıldırdım.neyse eşime dedimki madem sen destek olacak akdar olmuşsun o zman sen evli bi adamsın benden bu evin harcamasına 1 kuruş yok artık.kira elk tlf su neyse öde benim maaşım beni bağlar.vebunu yapcam arkadaşalr çektiği sıkıntı umrumda değil.o borç ödensin diye çektiğimizi ben bilirim.simit yedik parkkta onunla karnımızı doyurduk ama şikayet etmedim.ailesine banka mahkeme açmış dediğinde sadece azarladılar ve nasıl odluysa aradan çok zman geçmeden arba alcak para çıktı ortaya.bundan sonra masraflar seni bağlar dedim beni ilgilendirmiyor.(miilletin salonun da lcd tv yok bizimki bana güvenip yatak odasına plazma tv alma hayallerinde).arkdaşar haksızsın diyedne çıkacak ama ben kendimişu anda çok ahklı görüyorum.evet evlendik hayat müşterek am benim kişiliğim yomu nasıl arkadman iş çevrilir ban sorulmaz.dedim kendi paramı artık kendime yatıracm sesini çıkarmadı dediki sana güvenip evlendim bedne dedimki işte bedne onu diyorum senin maaşına güvenip evlendysek bunu uygulaycağım artık.insanlar asgari ücretle geçniyor sen iyi bi firmada iyi bir maaşa tabiki geçindirebiirsin.senin şartlarınla geçinmeyi ben kabueldorum dedim:)))) dediğim gibi aynen uygulaycağım.ve biliyorum ki 2 ay sorna dicekti bu ev bize lğs daha uygun bi eve çıkalım tmam dicem sen nasıl rahat edeceksen.(tamamen blöf beni pes ettiremk için yapcak).şimdi kararını almışsın bizden en istiyorsun diceksiniz birine anlatmazsam çatlaycaktım bütün gece bednen saklı iş çevrilmesine sinir oldum uyumadım günde bin kez arayanadam açıp bana sormadan böyle bi karar alıyor:((((((8

bazi yerleri pek anlayamadimbilmiyorumkismile
sana sormadan vermesi büyük hata , burda sen haklisin
parani verme sende, biriktir altin al felan
iste erkekler böyledir ne olursa olsun sonucda annem babam deyip bütün yapilanlari kolaylikla unutuyorlar

bu kızda çok cadı demeyin ama :))) çocuk yapma planımız vardı dedim bu beklesin biraz eşim neye uğradığını şaşırdı abartma dedi .dedim abartmıyorum eleştirdiğim şeylere boyun eğmemi bekliyorsun borcu , işsizliğe sesimi çıkarmadm çok daha iyi şartlarda beklemden kuruş harcamdan kavuşabilirdim biliyorsun dedim ama birbirimize inandığımız için evlendik dedim şimdi sen beni ezip geçiyorsun dedim.ve tekrarı olduğunda dahada abartılı kararlar alcam dedim.

bencede sonuna kadar haklısın verdiğin karardan sakın dönme canım

bazi yerleri pek anlayamadimbilmiyorumkismile
sana sormadan vermesi büyük hata , burda sen haklisin
parani verme sende, biriktir altin al felan
iste erkekler böyledir ne olursa olsun sonucda annem babam deyip bütün yapilanlari kolaylikla unutuyorlar

sağolun kızlar.dönmeyecem tabi kararımdan gıcık oldum bi kere.canı mneresini anlayamadın sorben cvp yazarım

bencede haklısın.afedersin ama elleri biraz para görünce her şey unutuluyor.

valla, haklısınız.
yapacağınız şeylerde çok doğru.
haketmiş gerçekten.
araba lüks ,sanki
aile arabasız, ölecek..
hani, hastalık falan olsa tamamda.
onun için bile size sorması gerekir.
çünkü para ortak...
sizin emeğinizle çalışarak kazandığınız o parayı size sormadan,ilgisiz ve sorumsuz ailesine vermesi,bence en büyük yanlış.ve size saygısızlık.
burnunu sürtün iyice biir.

zaten eline direk para olarak vermiyordum maaşı aldığımda ödemsi gelen ne varsa ödüyordum yada mutfak gidelrei taksitler filan. eskiden ben sana kıyamam evlenince çalışma diyordu şimdi diyorki hani memursun sana kredi çıkar araba alırız ben evi geçindirirm sende taksit ödersin filan.eşimi çok seviyorum beni kırmadı incitmedi kendinden önce beni düğşündü ama ban güvenmesin bunu istemiyorum.anladım ki eşin bile olsa n ekadar verirsen yetmiyor.yanlış anlaşılmasın para olayı değil her konuda benim eşim herşeyi halleder , hayatım sen güçlüsün yaparsın diye diye baktım tüm sorumluluk bana yüklenmiş ya.gidilecek yere bile ben karar veriyorum onunsorumluluğu bile bedne . ya ben çok dolmuşum ya :)))

sonuna kadar haklısın
ve kararından da donme
bu kadar fedakarlıgın karsılıgı bu olmamalı
yerınde olsam daha sert tepkı verebılırdım
herseye tamam ama guzune gulup art nıyete maalesef tahammulum yok
haddını bıldır

sağolun kızlar.dönmeyecem tabi kararımdan gıcık oldum bi kere.canı mneresini anlayamadın sorben cvp yazarım

su harflerin karistirdigin yerleri meselakaydirigubbakcemile3
valla tepkini koyman iyi olmus alisirsa cosar bu erkek milletialsanaalsanasmile
hadi hastalik olurda verilir ama araba lüks , parasi olan alir
peki görüsüyormusunuz ailesiyle, aslinda sizden ne gördükki bizden bekliyorsunuz simdi dicen ama bosver bana bakma senaklinialirimsmile
bundan sonra bulursa para verirsempatiksalakcinni

Çok ama çok haklısınız.Hiç haketmediğiniz bir durumla karşılaşmışsınız.
O da şok olsun biraz.Kararınız bence çok doğru ve mantıklı

valla, haklısınız.
yapacağınız şeylerde çok doğru.
haketmiş gerçekten.
araba lüks ,sanki
aile arabasız, ölecek..
hani, hastalık falan olsa tamamda.
onun için bile size sorması gerekir.
çünkü para ortak...
sizin emeğinizle çalışarak kazandığınız o parayı size sormadan,ilgisiz ve sorumsuz ailesine vermesi,bence en büyük yanlış.ve size saygısızlık.
burnunu sürtün iyice biir.

kesinlikle böyle düşündüm bende. biz kart borcunu biraz daha ödemsek adamı dolandırrıcılıktan içeri atacakardı umurlarında olmadı . şimdi neymiş araba banane. evimi gelip görmüşlükleri yok ama bizden çekinmeden para istiyorlar hedme borçta değil hediye.ay aklıma geldi yine ya

Çoook haklısın..

Bu erkekler böyle işte.
Hastalık olur acil birşey olur tamam babasıdır yollasın (senden habersiz yine yollayamaz)..

Ama babası araba alacak diye de, senden habersiz yollayamaz kusurabakmasın..
Çok doğru yapıyorsun.
Sakın dönme bu yoldan.Eğer 1 adım geri atarsan devamı gelir ,demedi deme.

su harflerin karistirdigin yerleri meselakaydirigubbakcemile3
valla tepkini koyman iyi olmus alisirsa cosar bu erkek milletialsanaalsanasmile
hadi hastalik olurda verilir ama araba lüks , parasi olan alir
peki görüsüyormusunuz ailesiyle, aslinda sizden ne gördükki bizden bekliyorsunuz simdi dicen ama bosver bana bakma senaklinialirimsmile
bundan sonra bulursa para verirsempatiksalakcinni

valla haklısın :roflol: harfler girmiş birbirine. ya görüşüyoruz ama yabancı gibi yani sadece iftarda yemek yada özel bi günde el ziyareti gibi .diyorum ya diğer çocuklarınada böyleler muhabbet ilerlemesin ki zorda olurlarsa kapımıza gelmesinlermantığı sanırım.

Çoook haklısın..

Bu erkekler böyle işte.
Hastalık olur acil birşey olur tamam babasıdır yollasın (senden habersiz yine yollayamaz)..

Ama babası araba alacak diye de, senden habersiz yollayamaz kusurabakmasın..
Çok doğru yapıyorsun.
Sakın dönme bu yoldan.Eğer 1 adım geri atarsan devamı gelir ,demedi deme.

beni çok iyi tanır canım damarıma bastı bi kere döneme. dedim senbenim tepkimi iyi hesaplarsın demekki başına gelcekleri göze alıp verdin kararını o zman sonucu sana süpriz değil dedim. o da diyorki parasenin için önemli değildi hani diyor.ayyyyy çıldırdım ya sorun paramı sankki resmen beni yok saymış.

hayır anlamadıgım madem o kadar hayrlı evlat olmak ıstıyor neden ortak paranızdan hem de habersız verıyor
versın sıkıyorsa maası kendı gelırınden
oncelık kendı yuvasının ıhtıyaclarıdır
onları karsıladıktan sonra kalıyorsa ve vermek ıstıyorsa bıle yıne de sorması lazım
sen gıt ortak hesaptan ver nıye araba ıcın

ay sınırlendım kocamın ılk evlendıgımız yıl benzer bır davranıs gırısımı olmustu da yemıstım adamı bır daha cesaret bıle edemedı

beni çok iyi tanır canım damarıma bastı bi kere döneme. dedim senbenim tepkimi iyi hesaplarsın demekki başına gelcekleri göze alıp verdin kararını o zman sonucu sana süpriz değil dedim. o da diyorki parasenin için önemli değildi hani diyor.ayyyyy çıldırdım ya sorun paramı sankki resmen beni yok saymış.

Napcaksın aslında biliyor musun böyle erkeklere..??

Çekeceksin hesaptan bir miktar para ondan habersiz:jeyyar:, sonra başka hesaba yatıracaksın o parayı..:jeyyar:

Bir zaman sonra farkedince o (aynen sen nasıl farkettiysen) , annemin borcu varmış onu kapadım:kahve: hayırdır birşey mi oldu diyceksin saf saf..:kahve:

Bakalım ne diycek?:1shok:

Birşey derse de, para benim için önemli birşey değil hayatım senin için de olmasın diyceksin..:kahve:sempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

Kalcak böyle..:1shok:

Valla böyle yapmak lazım bu erkeklere..sempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

haklısın canım bende aynı durumları yaşıyorum. evleneli 3,5 yıl oldu annesi babası ne maddi ne manevi hiç ortada yoktu. tam düğün borçlarını ödedik sahneye çıktılar şimdide ben yüz vermiyorum hatta annesi aramızı düzeltmek için 1 ay bizde kaldı yinede bende tık yok. böyle nasılsın iyimisinden sonra muhabbet yapmıyorum. çünkü bi yüz versem tepeme çıkacaklardı valla.

Back