Haklı mıyım? Yanlış mı düşünüyorum?

Sıkılmadan okudum. Çünkü bende ailemden çok çektim çok iyi anlıyorum seni. Allah yardımcın olsun arkadaşım. Benim de hikayemi bir gün okursan anlarsın beni, aile bu atamazsın ama ben kestim görüşmeyi. Haksızlık, adam kayırma ve yalanlar havada uçuşuyordu çünkü. Ben dayanamıyorum böyle şeylere. Sen iyi bile dayanmışsın tebrik ederim

Ben olsam o annenin evine gitmem. Eskiden ben de hiç kin tutmayan bir insandım. Sonra affettikçe insanların daha da arsızlaştığını gördüm. Beni üzen, kıran, bana kendimi kötü hissettiren herkesten uzaklaştım. Ailem bile olsa uzaklaştım.

Akıl sağlığınız için siz de uzak durun. Abiniz para isterse "Gurbette tek başıma anca kendime yetiyorum" diyin. Ablanız da vermesin para falan. Acımayın böyle insanlara. Ayaklarını yorganlarına göre uzatmayı öğrensinler. Yapamıyorlarsa ceremesini çeksinler.

Yengemle bire bir sorunumuz olmadı diyorsunuz ama sizi annenize şikayet edip bu yaşta dayak yemenize sebep olmuş. Satılan evdeki payınıza bile göz dikmiş. Yengeniz çok sinsi. Ailenizden gelen para kaynağı tükenince görürsünüz asıl yüzünü.

Öncelikle söylemeliyim ki çok çok çok haklısınız. Hataniz hala sorun çıkmasın falan diye susmaniz. Çünkü kusura bakmayın da yengeniz tam bir asalak. Millete yapışmış birileri üzerinden hayatını yaşıyor. Üstüne sizlerin sessiz kaldığını gördükçe hepten arsizligi ele almış.
Yarın öbür gün anne babanız yaslandiginda ya da ellerinde satacak hiçbir şey kalmadığında kızları var banane deyip çekilecek kenara siz de hakkınızı yedirdiginizle kalacaksınız. Ha hepten yengeyi suçlamak da yanlış, abiniz de pek matah değil. Hayır deseydi gücüm yetmiyor deseydi.
Ben sizin yerinizde olsam yaşadığım şehirden çok da gitmem yanlarina hala beraber yazlık tatili falan, yanlış yapıyorsunuz.kendi hayatınıza bakın annenizin kafası değişmez çok afedersiniz oğluşu suratına da etse b.kunu yerim oğlumun der.

Sonuna kadar okudum ve çok sinir oldum yengeniz ayrı abiniz ayrı anneniz apayrı bir kafadalar arada olan size olmuş. Kul hakkını katmasanız size pay vermeyi bile düşünmeyecekler ki zaten varı yoğu onlar yemiş size bişey kalmamış. Arsıza arsız olacaksın malesef ki o sana 1 diyosa sen ona 1000 söyle. Ayrıca domuz diye söylemek nedir ya dinimizde söylenmeyecek sözler arasında domuz mu denir bide öz kardeşin bu senin el kızı için ne kadar gözleri görmez oluyor bu erkeklerin ya. Sizin yerinizde olsam geçerim karşılarına her şeyi tek tek sayarım hakkım haram olsun derim görüşmeyi de keserim çok sinir oldum gerçekten. Abi para verip kardeşlerine bişey yapacağı yerde kızların eli para görünce ona da göz dikmiş

Ablamın 2023 e kadar tayin hakkı yok. 2019 da atandı. O zamana kadar evlenmezsek benim yaşadığım şehre tayin istemeyi düşünüyor.

Yok üstüme geliyormuş gibi düşünmeyin haklısınız söylediklerinizde. Vermenin bir sonu yok ki . Anne babadaki ev araba bitince sıra benimkine de gelebilir.

Sizce annem bizi hiç mi sevmiyor? Yani dışarıdan öyle mi görünüyor? Bir anne nasıl olur da kendi çocuğunu sevmez. Aslında hep abimi daha çok severdi. Ama bizi de iyi kötü severdi. Sevdiğimiz yemekleri yapardı. Okula aç göndermezdi. Gelini aldık. Annem için sıralama 1. Abim 2. Yengem 3 .Yeğenim 4.Ben/ablam oldu. Gelin bizden nasıl önce gelebiliyor anlamıyorum. Hani biz ablamla kötü insan olsak böyle yapsa tamam dersiniz ama biz çok sakin kızlarız. Bir de yemek içmekten açılınca şunu da söyleyeyim. Mesela yemek yiyeceğiz sofrada. Annem önce abime koyar sonra yengeme. Yemeğin en güzel kısımlarını koyar. Sonra bize koyar. Bunu mu kıskanıyorsunuz diyebilirsiniz belki. 9 yıldır hep 2 insana en önce en iyi yeri koyulunca benim gözüme batıyor açıkçası.

Çok teşekkür ederim önerileriniz için :)

Annem babam da kurtulsun istiyorum onlardan. Çekinsinler artık istemeye. O yüzden abim ve yengeme bir şeyler demek istiyorum kavga çıkarmadan. Ama nasıl olacak, ne diyeceğim bilmiyorum.
Hayır abinize sakın bir şey söylemeyin. Bu saatten sonra söyleyeceğiniz hiç bir şey fayda etmez, aksine zarar verir size. Laftan sözden anlayacak kişiler değiller. Üstelik onların arkasında anneniz gibi biri varken hiç yüz göz olmayın. Baksanıza borcunu isteyenlere bile anneniz neler demiş.

Bırakın anne babanızı ne halleri varsa görsünler, niye üzülüyorsunuz onlara. Alan razı satan razı, sizin ve ablanızın ayrı evi, geliri varken, anne babanızın durumundan size ne?

Siz kendi gelirinize sahip çıkın, fazla görülmeyin, onlar naparsa yapsın.

Yanlış düşünüyorsunuz. Yaşadığım şeyi anlatıyorum. Kabloyu elinden alsaydın diyenler oldu. Ne kadar hızlı vurduğunu, alamayacağımı anlatmak için "şak " ifadesini kullandım. Rahatsız edici oldu sanırım özür dilerim. Biri bana bu yaşta annemden dayak yedim dese ben de "dalga mı geçiyorsun" diyebilirdim ama yaşanabiliyormuş. Böyle anneler de var maalesef. Belki daha neler neler yaşanıyor başka evlerde.
O gün çekip gitmediğime ben de pişmanım. Giderek tepki gösterebilirdim. Önerileriniz için teşekkür ederim.

Ailenizi boşverin ne halleri varsa görsünler ama kendinizi ezdirmeyin.
Para istediklerinde asla vermeyin. Kredi çekmeyin.
Uzaktasınız zaten,yerinizde olsam ailemle bile görüşmem. Koskocaman kızlarını döven anneye edecek iki kelamım bile olmaz,olamaz.
Siz haklısınız,çekin elinizi eteğinizi ,desteğinizi. Böyle yaparak aileniz iyilik yapmıyor,abinizde,yengenizde kendi yağlarında kavrulmayı öğrensinler.

Aslında o gün de karşılık verebilirdik ama anneye el kaldırmak istemedik. Keşke evden gitseydik o gün. Gitmediğime pişmanım.
Ben olsam karşılık verirdim mesela. :) Doğru mu değil ama anne'nin evladını dövmesi de doğru değil o yüzden. Keşke yapsaymışsınız. Zaten fazla nahif biri gibi duruyorsunuz. Bu zamana kadar karşılarında dişli biri olsa idi afedersin ama bu kadar azıtamazlardı.

Okuyunca bile sinir oldum. Nedemek kablo ile şak şak vurdu ya.kesinlikle ittirirdim elinden o kabloyu alıp şak şak diye koltuga vururdum.
Bidaha o kadın yüzünden bize böyle davranirsan senin polise şikayet ederim ve o yengenin de seni gözünün önünde yerin dibine sokarım derdim. Abanda sende çok pasifsiniz üzgünüm.
Yapmayın ya ezdirmeyin kendinizi.
Meslek sahibi insanlarsiniz.
Böylemi çocuk yetireceksiniz.

Kusura bakmayın, anneniz gibi kadınlardan nefret ediyorum.
Oğluşunun aşkından etrafını görmüyor herkesi kırıp geçiriyor... Laf da anlamaz. Boşverin.
Herkesi boşverin.
Ne güzel mesleğiniz varmış ayrı bir düzeniniz...
Yaşayın, olmak istediğiniz insanlarla.
Ablanızla plan yapın
Abinizle yengenizle değil.
Annenize de tavrınızı net belli edin.
Yerinizde olsam hiçbirine maddi destekte bulunmam.
Uğraşsın dursunlar.
Böyle kan emici abilerle sıkça karşılaşıyoruz burada. İyiki abim yok dedim ha.
Asalak gibi sırtını baba parasına dayamış, süs bebeği karısını doyurmak için ailesini darma duman eden erkek müsveddeleri....

Asla vermem ve kredi çekmem. Zaten kendi kredim var o yüzden benden isteyemiyor abim.
O dayak çok zoruma gitti gerçekten. Annemi uyardığımda böyle yüz verirsen daha çok borç yaparlar diye sözlü olarak saldırıyor, bağırıyor. Konuşulmuyor ki. En son görüşmeyi kesicem sanırım bir süre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…