Haklı mıyım? Yanlış mı düşünüyorum?

Yok pisman olmazlar. Bu tür insanlar kendi yaptiklarini kritikleyemiyorlar. Suçu geline atarlar, sonra konu sahibine niye daha fazla para vermiyor diye. Sadece etrafin hayatini kötü etkilemeyi bilirler. Herkes sorunlu, bir onlar dogru. Konu sahibi ve ablasi kötü, bir o anne ve oglusu dünya iyisi gibi gibi.

Doğru söylüyorsunuz. Evlada destek olunabilir ama bunun bir ayarı vardır. Her şeyini de üstlenmezsin. Bir insan evlenmeye karar veriyorsa kirasını ödeyebilmeli. Evini çekip çevirebilmeli. Ailem ayarı en baştan kaçırdı. Çok şımarttı ikisini de.
Evlenirken maddi olarak ablama ve bana destek olamazlar zaten. Borç içindeler. Biz kendi kendimize ne yapabilirsek artık. Burada haksızlık var. Oğlunu borçsuz evlendir, kızlar borç yaparak evlensin. Olabilir her aile zorda kalabilir. Ama bizimkiler bile bile lades dedi.

Dövülmek bizim de çok ağırımıza gitti

Biz olayın doğrusunu anlatmaya çalıştık. Ama dinlemedi. Gelininin lafıyla saldırdı bize. Biz de fiziksel olarak karşılık vermedik. Annemiz sonuçta. Ama çok zorumuza gitti
Aynen öyle. Sanki yavrusu ablamla ben değil de gelinmiş gibi davranıyor. Ben gelini dışlayalım demiyorum. Tabi onu da bir kızı kabul etsin ama bize de bunları yaşatmasın. Adil olsun. Bunu isterdim. En azından tatildeki misafir olayını bizden de bir kez dinlemeliydi. Bize sormadı bile

Sizde karşılık verin değil elini tutun yani ne bileyim konuşarak yada o hamlesiyle evden çıkın gidin ya .

Belli ki ailenize fazlaca güveniyorlar düzelmeleri in anne babanızın resti çekmeleri lazım yoksa bu böyle devam eder. Siz zaten uzakmışsınız bireysel olarak araya mesafe koyarsınız abiniz ve yengenizle görüşmezsiniz en fazla bunu yapabilirsiniz.

Dayak olayından sonra soğuduk aslında biraz. Ama yine de görüşüyoruz, arıyoruz. Belki de dediğiniz gibi bir süre silsek aklı başına gelecek annemin. Bazen de insan 55 yaşından sonra değişmez. Biz hayırsız evlat oluruz diyorum. Sakal bıyık meselesi anlayacağınız. Gelin olsun kız olsun bir insan dinlenmeden yargılanmamalı. Mesela ilk biz anlatsaydık yengem şöyle şöyle yaptı diye. Yine bile ona gidip “sen de anlat bakalım” demesi gerekir. Kızına da geline de adil olmak gerekir. Annem kızlarına haksızlık yapıyor, hiç de gocunmuyor. Ablamla bizi görseniz evde varlığımız bile belli olmaz. Böyle sakin evlatları var ama bizi kötü bellemiş. Gelin iyi biz kötüyüz.
Domuz meselesi zaten çok yüzsüzce. Hadi abim dedi. Annemin uyarması gerekirdi. Şaka yapmıştır, dedi geçti.
Ben de öyle dedim. Bir kere hacizle yüz yüze gelsin korksunlar düzelirler belki dedim. Annem “kardeş düşmanı” dedi suratıma Bir insanın parası vardır, isterse yılda 10 kere gitsin tatile. Biz kıskanç değiliz gerçekten. Ama kayınvalide kayınpeder parasıyla böyle keyfi şey yapılmamalı. Bu yıl bile 2 kere egeye götürttü kendini. Borç gırtlağa kadar. 1 kere git uygun fiyatlı bir yere. Borcunu ödemeye çalış dimi? Yok nasıl olsa kayınvalide kayınpeder var. Çok dertliyiz gerçekten. Annem babam böyle giderse oturdukları daireyi bile kaybeder.

Kabloyla dövme olayına takıldım ben.. 24 ve 26 yaşındaki kazık kadar iki insana vurmak nedir yahu? Üstelik gelinin bir lafıyla..
Ben sizin yerinizde olsam mümkün mertebe abimden de yengemden de hatta annemden de uzak dururum.

Annem babam da kurtulsun istiyorum onlardan. Çekinsinler artık istemeye. O yüzden abim ve yengeme bir şeyler demek istiyorum kavga çıkarmadan. Ama nasıl olacak, ne diyeceğim bilmiyorum.

Yengemden ve abimden zaten çok soğudum. Merhaba, merhaba. Annem için ne yapabilirim onu silebilir miyim en azından bir süreliğine. Bilmiyorum.

Kaç yaşınıza gelmişsiniz anneniz sizi nasıl dövüyor orasını anlamadım.

İki kardeş annenize karşılık vermeseniz bile dövmesine engel olabilirdiniz sonuçta.

Diyelim ki bu kısım gerçek, abinize, yengenize ve annenize hepsine karşı çok çok pasifsiniz.

Ben yengemin aileme göründüğü gibi biri değil aksine kendini düşünen, lüks özentisi, bizim ailemizin parasına güvenen, içten pazarlıklı biri olduğunu düşünüyorum. Ailem de bunu görse keşke.
Keşke bizi savunsa. Arkamızda dursa. “Kızlarım tatile gitti sizle. Para da verdiler. Misafir çağırıp onları yerinden etmen hiç olmadı” dese. Ama bunu bile beklemiyorum. Bizi dinleseydi, “siz de anlatın bakalım bir” deseydi. Karışmasaydı hiç bu da kabulum. O bizi dövdü çok ağır bir durumdu

Ben de olsam aynı sizin gibi düşünürdüm ve sizin kadar sakin de olmazdım. Bundan sonra abinize ne yapılıyorsa aynısını ablanizla siz de isteyin. Her seferinde ona giden parayı ablanizla size de yapsinlar. Tek çocukları o mu? Sizi de düşünmek zorundalar. Sinir oluyorum çocuğunun hakkını diğer çocuğuna yediren ebeveynlere. Annesin sen ya nasıl ayrım yapabilirsin.

Öyle tabi ki. Her kadın pahalı markadan giyinmek ister, iyi arabaya binmek ister, refah içinde yaşamak ister. Ama bunların hepsi birden olmaz. Yavaş yavaş yaparsın yatırımını vs. Yine bile olmayabilir. Ya basit bir markanın bile bir kazağı 100-150 tl. Hayat çok zor. Bu nedenle insan kendi hesabını bilmeli. Ödeyemeyeceği şeyi almamalı. Keşke herkes istediğini alabilse ama mümkün değil. varlıklı insanlar anca öyle yaşayabiliyor. Orta sınıf mecburen hesaplayarak harcamak zorunda. Öyle yapmazsan böyle aileleri mahvediyorlar işte.
Ailemle görüşmemeyi başarabilir miyim bilmiyorum. Ama bazen düşünmüyor değilim.

Yok gerçekten dövdü. İstesek tabi ki gücümüz yeterdi, elinden kurtulurduk. Karşılık verirken yanlışlıkla vururuz, ittiririz diye bir atakta bulunmadık. Ama keşke eşyalarımızı alıp gitseydik o gün. Bu yüzden pişmanım.

Ben de pasif olduğumuzu düşünüyorum.Artık ses çıkarmak istiyorum. Ama ne diyebilirim, ne yapabilirim bilmiyorum. Çok zor bir durum.

Zaten böyle giderse oturdukları ev de, araba da gider. Ablam ya da benim yardımıma muhtaç kalırlar. Anne baba tabi ki sokakta aç açık bırakmam asla ama bu kalp kırıklığı hiçbir zaman geçmeyecek.

Hayır konusunu bile açmadı. Hiç pişman gibi bir hale bürünmedi.
Hanımefendi kusura bakmayın ama bu affetmek değil tabiri caizse gıkını çıkartamamak oluyor.
Belki üstünüze gidiyorum ama kendinize gelin lütfen.
Kendinizi bu denli ezerseniz sizin o aldığınız daire falan da gider yakında.

Alınmayın annenizden tanımadan nefret ettim. Sizinkini benzeyen hatta daha fenası olan bir yengem vardı (şeytan görsün yüzünü) abimle bile konuşmuyorum onun yüzünden ama hiç kimse "o bize iyi davranıyor" diye beni ezdirmedi. Kaç yaşında gencecik kadınsınız, çalışıyormuşsunuz, muhatap bile olmayın bir daha. Kendinize yazık etmeyin, bırakın kendi pisliklerini boğulsunlar. Değmez, kurtulun böyle insanlardan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…