Hakkimiz yeniyor neden susuyoruz

Delirmekuzereyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2023
1.372
2.585
Arkadaslar merhaba hic uzatmadan konuya giriyorum ben bu 3harfli uyuz marketlerden birindeyim daha önce fabrikalarda da çalıştım burasi evime yakin diye gireyim dedim zaten direkt aldilar ben girmez olsaymisim onlarda keşke almasalarmis.. Her neyse perşembe cuma saat 8 de is basi yaptim aksam dokuz bucukta marketi kapatip temizlik yapiyoruz süpürme paspas vs neyse cikis saatimiz 10 oluyor sayimi vs saymiyorum gece 2 yi buluyor ... günlük 13 ve 14 saat çalıştım bana basta mesai var dediler ama şuan görüyorum ki yokmus kasa da fazla çıkınca ceplerine sessizce indiren market kasada bir lira bile acik ciksa bizim maastan kesiyor normalde iki vardiya sabah 8 de giren 6 da çıkıyor 12.30 da giren aksam kapanışı yapıyor bir gün hafta içi persembe cuma haric izin günümüz var onda da ertesi gün hem açılışı hem kapanisi yapmak zorundaymisiz... Bu nasıl çalışma sistemi??? Hafta da 45 saatten fazla çalışan bir insana her is yeri mesai vermek zorundadir.. Bulmuslar liseden cikan daha önce tecrübeli olmayan gencleri eziyorlar ha bu arada eleman eksigi varken esnek çalışılıyormus esnek calismadan kastlari da saati belirsiz ve mesaisiz simdide ilçe de ki tüm marketlerine bizimle calismak istermisiniz yazmislar ben alisveris icin girdiğimde bir gördüğüm elemani ikinci kez gormuyordum bir iki kisi surekli calisiyir onlar da 18 19 yasinda hakkını savunmayan insanlar.. Yani benim maas eksik yattı kasadan fazla para çıkardığım da oldu para üstünü birakanlar vs olmustu o hiç konusulmazken cebimden para kestiler dava etsem sonuc alirmiyim ha bu arada yeniymisim diye sabah 8 aksam ne zaman is bitti o zaman cikmak uzere calisiyorum o da zaten saat 11 i bile buluyor hem acilis hem kapanis cikacagim zaten ama hakkimi nasil alirim nasil ararim maasi görünce dona kaldim(ise gireli bir ay oluyor deneme süreci 2 ay bu sahislar istifa isteyince de 15 gun ihbar süren var diyorlar deneme surecinde ihbar olmaz ki daha önce calismasam inanicam delirmek uzereyim )

İşe girerken herhangi birşey imzaladınmı sözleşme felan ve sen içeriye evrak verdinmi

Kız kardeşim üni. Başlamadan 2 ay çalıştı.
Ondan öncede ablam 1 ay çalışmış tı.
Gerçekten çalışma şartları çok ağır resmen sömürüyorlar insanı. Asla emekçinin hakkını vermiyorlar. İnşAllah dava edersiniz ve diğer haksızlığa uğrayan herkeste eder bunlarda adam akıllı bi sisteme geçerler.

Ben de dediğiniz gibi 2 vardiya biliyorum çalışmadım ama çalışan ark oldu ve markete bir sabah bir aksam gittiğimde farklı kişileri görüyordum. Hatta genelde sabahları bayan öğleden sonraları ise erkek bir çalışan oluyor. Sizin eleman eksikliği olmuş olsa bile çoktan şikayet etmeniz gerekiyordu kurumu. Çalışma saatleriniz çok çok fazla.

Evet fazla ertesi gun kalkamiyorum gözlerim elim yüzüm sis ise gidiyorum ama cikis istedim deneme sürecinde ihbar tazminati oluyor mu acaba

Başlığınıza istinaden yazayım, herkesin paraya ihtiyacı var maalesef o yüzden susmak zorunda kalıyorlar, bütün zincir marketler çalışanlarının mesai ücretleri sosyal haklarını vermede aynı mıdır bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla çalışma koşulları çok ağır, birini işe aldıklarında o eleman marketi de temizliyor mal sayımı da yapıyor mal gelince o koca koca kütük gibi paletler üzerindeki malları da taşıyor kasaya da bakıyor ama hepsi için asgari alıyor, kasaları açık verince ceplerinden ödemek zorunda kalıyorlar + bir olaya daha şahit oldum gece yarısı soyulan zincir marketin hırsızlık sonrası ettiği zararı da marketin şube sorumlusunun maaşından kesileceği söylendi her ay, tesadüfen konuşmaya şahit olmuştum, şube sorumlusu kadın üzüntüden ne yapacağını şaşırmıştı.

Hakkınız yeniyorsa açın davanızı.

Dandik ürünlü marketlerin çalışanları hep mutsuz ve asık suratlı ama anlıyorum artık. Asgariden fazlaya mi çalışıyorsunuz bilmiyorum ama paranın böyle değersiz olduğu bir dönemde ne fark eder yani. Kendi işimden şikayet ederdim ama şimdi diyorum iyi ki burada çalışıyorum. Beden işi çok zor

Deneme sürecinde olduğunuz için ihbar süresi diye bişey yok ben senelerce çalıştım yerinize eleman bulmak için o şekilde göz korkutmaya çalışıyorlar kendileri zor duruma girmemek için
Öyle bişey yok yani yarın gelmiyorum diyip çıkabilirsiniz inanmayın bunlara
Dava açmaya gelince de kazanırsınız belki ama uzuun yillar sürüyor benim 7 sene calistigim yerle (marketle) olan mahkemem 2 senedir sürüyor arabulucu ile anlasmiyolar bilerek uzun sürsün diye değmez yani direkt istifa ediyorum diyip çıkın kimse hicbisey diyemez 13 sene bu işi yapmış biri olarak söylüyorum

Asgari ücret ve kasada acik olunca cepten gidiyor

demek onun için sürekli eleman değişiyor.
eskiden M. iyiydi ama Koçtan gittiğinden beri o da da kötü sanırım

Yarin ise gitmehin oldu bitti .ilk 2 ay hic bir sekilde ihbar olmaz .yarin gitmezseniz hic bir sey diyemezler .hakkiniz aramak icin mahkemeye basvurmalisiniz.devam ederseniz 2 ayiniz dolunca gercektennihbar beklersiniz ohbardada mesai saatiniz dolunca cikarsiniz biter gider .istifa eden insanlar ihbar surelerinde pek canla basla calismazlar .buda bir gercek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…