Hakkımı helal etmiyorum!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de her gün bunu düşünüyorum bu virüs sadece bize var herhalde herkes dışarda onlara virüs mirüs yok

kardeşinin maaşıyla tulum maske almasına kafam takıldı devlet vermiyor mu ?

Sakınan göze çöp batar da saldım çayıra mevlam kayıra düşüncesindekilere bir şey olmazsa kahrolurum
Oluyor oluyor çevremden duyduklarımdan biliyorum. Ama ben kendilerinden çok etraflarına zarar olduğuny düşünüyorum, eğer herkes kurallara tam anlamıyla riayet etseydi 1 ayda biterdi. Bir sürü insanın gelir kapısı kapandı maaş alamıyorlar dükkanlarını açamıyorlar. üstüne bildiğiniz devletin cebinden yani bizlerin de parasıyla tedavi test binlerce şey yapılıyor. Neden??? Evde oturamadıkları için. Gezmeye gittikleri için.
Bu hak değil midir? Biz kendini umursamayan köyüne akrabasına gidenlerin tedavi masrafını karşılamak zorunda mıyız? Çok kötü kalpli gibi görünüyorum belki ama gerçekten yıldım artık hele hastaneye girip çıkan çalışan insan olmasına rağmen gezen mi dersin türlü türlü uydurma yollarla şehirlerarası seyahat izni koparmaya çalışan mı..

O kadar haklisiniz ki ,20 marttan beri hafta 1 oda 2 saat acil ihtiyaçlar icin hamileyim ,doktor icin gidip geliyorum,hakkima giriyor o gezenler,maske takmayanlar, esim saglik personeli gormedim 25 martran beri ,annemi babami, bi suru su donemde bana destek olacak sevdigimi ,sagolsun kv yanimda ,genc bir kv oda olmasa kafayi yiyicem

Virüs ülkeye girdiği günden beri bir yaşındaki kızımla evdeyiz. O bunalımdan çıkıp bu bunalıma giriyorum. Kuzum geçen kıyafetini alıp kafasına geçirmiş dış kapıya gidiyordu, içim ezildi

Memleketteki anne babama evde kalın dedik. Babam kahvehaneye giderdi. Gitmedi ama her gün alışverişe gitti. Yürüyüş niyetine. Kızdım duyunca önce ama sonra düşündüm adam ne yapsın hayatı boyunca böyle olay yaşamamış. Virüs nedir, nasıl bulaşır bilmiyor. Götüntülü aradım ve sakince tek tek anlattım. Gözleri korktu ve eve kapandı tamamen. Bu sefer psikolojik sorunlar başladı. Panik atak benzeri şeyler anlatmaya başladı. Anneme bir gün sana zarar vermemek için zor tutuyorum kendimi demiş. Hemen taksiyle önce emniyete sonra psikiyatriye gittiler. İlaç kullanıyor şimdi. Daha sakin artık. Bir de bunların derdi yüklendi bana. Günde on kere arıyorum. Her akşam görüntülü arıyorum. Allah biliyor ya annemin sesini her duyduğumda seviniyorum.

Nisanın ikinci haftasından itibaren çok güzel seyahat planlarımız vardı. Uyku problemi olan kızım var. Çok az uyuyorum. Ankara’da yaşıyoruz ve eşim işe gidiyor. Market alışverişini çamaşır suyu ve su karıştırıp siliyorum tek tek ambalajdan. Havalandırıp yerleştiriyoruz. Doğru veya yanlış anca bu rahatlatıyor beni. Tam spor salonunda spora başlamıştım ve iki kilo vermiştim. Ama fazlasını aldım. Düzensizlikten şişiyorum artık. Üzülüyorum gerçekten. Hakkımı da helal etmiyorum keyfi çıkıp gezene.

kardeşinin maaşıyla tulum maske almasına kafam takıldı devlet vermiyor mu ?
24 saatlik nöbette ilk iki hafta her birinden üçer tane vermişler. Sonraki haftalarda ikişer tane. Ve iki haftaya yakındır her 24 saat için birer ekipman. Öyle olunca kendisi alıyor. Diğer tüm arkadaşları da öyle hatta.

İşte beni de bunalıma sokan bu. Sırf birilerinin keyfi yüzünden süreç uzuyor. Basit bir komutu anlayıp uygulamak bu kadar zor olmamalı. Taş taşı demiyorlar ki işin yoksa evde kalacaksın. Sanki yazgımız umursamaz insanların keyfine bağlı gibi.

Rabbim sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin inşallah ailecek rahat ve mutlu bir kavuşma yaşarsınız. Üzüntünüzü burdan hissettim. Benim derdim de bu... Her şeyden fedakarlık yapan insanların hakkına girilmesi. Size burdan kocaman sarılıyorum

Okul kapandığında bu güne 1 kere çıktım o da mecburdum gerçekten. Eşim çıkıyor ihtiyaçlarımızı karşılamak için o da haftada 1 yani. Dediğin gibi ölmedik yani... Amaç sağlıkçılarımıza yardımcı olabilmek, kimsenin hakkına girmemek. Zor da değil bence. Ekmekleri buzluğa attım tazeden, çiğ sütlerden de buzlukta. Lavaş tarzı ekmekler yapıyorum, çorba da kaynıyor şükür. Ama bakıyoruz TV'de ve sosyal medyada, maşallah hiç öyle salgın varmış gibi değil.

Maalesef öyle ve kimine göre bu dertten bile değil. Allah sonumuzu hayır etsin.

Valla bizim binaya normalden daha çok misafir geliyor.sanki korona birtek bize var. Nasıl bir hayal dünyası bilmiyorum.
Milletin çocukları sokakta. Ben de anlamıyorum bu insanı. Hıç korkmuyorlar

Ya ben buradaki bazi uyelere hayret ediyorum cidden .
Bu kv görümce elti tayfasina karsi elinizde inanilmaz bi koz var kullansanıza bunu.
Gitmeyin yahu hayir deyin laftan anlamayana hastayım iyi hissetmiyorum deyin bu kadar basit.
Konu sahibi çok güzel yazmışsınız alkışladım oturduğum yerden.

Sonunda o adamın kafasına ulaşmaktan korktum. Çok ikna edici çünkü
Kesinlikle bende ama nefis işte normalde akşama kadar yatan insanlar bile geziyor bencilce olacak ama kendini koru gerisini boşver o kadar zaman geçti bu saatten sonra kimse anlamaz yaz geldi

Krizi fırsata bile çevirebiliriz, çok haklısınız. Hayır demekte sıkıntı yaşamadığım için aklıma gelmemişti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…