Hakimle astsubayın evlenmesi durumunda kimin atandığı yere gidilir?

belindasays

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2023
14
-7
24
Herkese merhaba:) kızlar bir hakimle astsubayın evlenmesi durumunda atama durumları nasıl olur? Yani hakimin atandığı yere mi gidilir yoksa astsubayın mı? Ben hakim astsubaydan daha rütbeli olduğu için astsubay hakime tabi diye biliyorum ama yanılıyor olabilirim. Bilen varsa bilgilendirirse çok sevinirim, iyi günler

Bunun rutbeyle ilgisi yok. Ogretmen ve doktor arkadaslarim savcı eşlerinin eş durumuna tabii. Cunku onlarin kurumu bu konuda esneklik taniyor. Ama bunlar kadroda odluklari icin boyle. Ayni ogretmen qrkadasim sozlesmeli iken yer degisikligi durumu olmadigi icin savci esi yanina gelmisti. Doktor arkadasim da uzmanlik egitiminde iken universite personeli sayildigi ve yer degisikligi mumkun olmadigi ici esi yanjna gelmisti. Yani yer degisikligi esaslarina bagli kurumlarin. Yer degisikligi imkani saglamayan kuruma karsi HSK hakim savci eşi, eşinin yanina gonderiyor. Askeriyenin yer degisikligi durumlarini bilmiyorum. Ama buyuk ihtimalle hakim es digerinin yanina gidecek gibi duruyor. Cuku hakim-asker cift tanimiyorum ama asker-saglikci tanıdığım cift var , sağlıkçı askerin eş durumuna bagliyydi.

Asker polis nereye diğer meslek dalları oraya çoğunlukla ama hakim savcı bilemedim astsubayla evlenen hakim yok çevremde 😀 genelde hemşire öğretmen

benimde tanıdığım hep hakim hakimle ya da savcıyla ya da savci hakim veya savcıyla evlenmiş oluyor 😊 bir tanıdık hakim vardı esi subaydi ve eşine tabiiydi diye biliyorum.

Normal memuriyette eş ,Askere tabidir. Eşin tayin imkanı bulunmuyorsa asker ve polislere yalnızca bir defaya mahsus eşin yanına gitme hakkı tanınıyor sonra hep askerin polisin peşinde eşi 😁 ama hakimlik baslı başına bi şey şimdi bilemedim 😂

Normal memuriyette eş ,Askere tabidir. Eşin tayin imkanı bulunmuyorsa asker ve polislere yalnızca bir defaya mahsus eşin yanına gitme hakkı tanınıyor sonra hep askerin polisin peşinde eşi 😁 ama hakimlik baslı başına bi şey şimdi bilemedim 😂
Hsk nin personel sayisi diger kurumlar kadar cok olmadigi için, kurul olarak kisinin durumuna ozel degerlendirme yqpabiliyorlar. Kararnamde tayin doneminde durumunu izah edip basvuru yaptiginda degerlendiriyorlar. Ha sağı solu belli olmayan bir yer hsk ama oyle genel gecer kurallar yerine personelin ozel durumuna gore yer belirleme yapabiliyorlar. Askeriyede kati tayin kurallari varsa muhtemelen hakim olan eşine uyacaktir

Tanıdığım bir doçent doktor komiserle evliydi. Doçent doktorun rütbesi komiserden yüksekmiş, doktor çakılı olduğu için komiseri tayin etmiyor devlet. Bu mantığa göre hakim astsubaydan üstün olacağı için astsubay, hakime göre tayin olur diye düşünüyorum. Tahminim bu yönde 😂

Herkese merhaba:) kızlar bir hakimle astsubayın evlenmesi durumunda atama durumları nasıl olur? Yani hakimin atandığı yere mi gidilir yoksa astsubayın mı? Ben hakim astsubaydan daha rütbeli olduğu için astsubay hakime tabi diye biliyorum ama yanılıyor olabilirim. Bilen varsa bilgilendirirse çok sevinirim, iyi günler
Ay hakim siz misiniz ilk kez normal hayatta karşılaştım 😅

X