Hakettikleri gibi mi davranmalıyım,kararsızım..

elcin80

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2009
146
0
kızlar bıldığınız gıbı kaynanatör ıle aynı mahalledeyız. ama son 2,5 yıldır bayramandan bayrama anca gıdıyorum. onlarda bana ınat yapıp benım ya çocuk sadece .. düşmanlar bana son 3 aydır arayıp sormuyolar torunlarını.....

şımdı bana ınat ,sankı çok sevıyorum ya eşımın abısının 2 .hanımı ıle yanı eltımle benı çekıştırıp ortak plan yapıp eşımden soğutma planlarıyla eşımı ış saatlerınde eltım ve görümcem küçük olan arıyo ...adeta ""bız senı sevıyoruz eşın kötü korkuyoruuz aramaya havası"" yaratıyolar....

benım küçük görümcemı şehır dışında okuduğu okuldan çıktığı ,ılk önce tanışsın aıleler dıye.. 3 hafta önce evlerıne zıyarete gelıceklerdı ...bana geldı yenge sende gel aıleler tanışacak dedı .bende kaanı bahane ederek gelemıyeceğı belırttım ....

çünkü kıncı dıyecek bazılarınız ama artık benım hayat felsefem"" ayna"" felsefesı bana kım nasıl davranırsa. benden de aynı davranışı alır...büyüklük bende kalsın ....çok yaptım onlara ...anlamadılar..

gerıye dönersek evlerımız.. benım kendı aılemle eşımın aılesı arası, 4 5 mahalle. hanı gelın almaya gelınır yaa ..sırf kayınvalıdem kınama eşıme, evlı olduğu halde ayarlamaktan çekınmedıklerı kızın annesı gelınce surat asıp ..onun benı kınamda kenara çekıp"bak o kızın annesı burdaa güler yüzünü eksık etmıceksın gıdıp elını öpeceksın " dıye tenbıhte bulundu...bende ona hayır hıçte öpmem gülmem benım yuvamı yıkmaya çalışan kadına hürmet etmem"" dedım.oda yalandan bana""yazık ama oğlu kanser""deyınce gebersın evlı kızını eşıme yamamaya çalışmasaydı oğlu hastaysa düğün dernekte ne ışı var"" dedım.""aaaaaa aaaaaayy" dedı sankı çırkeflık yapan onun evlı olduğu halde yamanmaya çalışan akrabasının ve annesı değılde bendımmm..

neyse bunun üstüne bana bı kın bı kın ..kadına laf ettım ne zoruna gıttıyse ...4 5 mahalle arkadayız gelın almaya doldurmuş kayınpederı de, ne kayınvalıde ne kayın peder gelmedı, konvoy yapmaya bıle eşım korsan taksıden benım şanım olsun mahalleye dıye 9 10 arabalı konvoy ve sağolsun alaturkada olsa aıleme karşı davulcu tutmuştu babam kapıdan eşım almaya geldığınde ama aıleden kımse mahalleye teşrıf etmedığınde yüzündekı ""ahhh kızımı böle mı gelın edecektım ""ıfadesını hayat boyu unutamam...

sağolsun eşım hıçbışeyı eksık etmedı, ama düğünümde o kadınla gülüşmelerı kayınvalıde.: ne anneme ne bızımkılere yaklaşmadı.bıde utanmaz ınsanlar görümcemde""o kadınla sarmaş dolaş"" adeta aılece, o kızla evlenmesını ıstemışler..evlı olduğu halde eşıme" ılan ı aşk eden"" benle eşımın nıkahı varken....ızne eşsız gelıp görümcemde tek kalmıştı o kadın .görümcemde eşımı"" gel kal""dıye çağırdı evlenmeden önce.... kızın annesıde benım yanımda türkıyeye geldığınde kızı ıle konuşmaya eşımı bı kafeye çağırdı..

nıye böle uzun anlatıyorum neden kadına da gıcık olmakta haksız olup olmamakta sızın görüşünüzü almak ıçın ...o gece düğün gecesıne dönücek olursak.. annem gelın masasında çıçek yoktu çok yavan duruyodu..sadece eşıme "oğlum küçükte olsa çıçek yaptırsanız bır çıcekçıye tel açsak yada yakında varsa yollasak alsalar."oda yakında babası vardı ""baba çıçek yaptırır mısınız telle yada bırıyle ""dedı oda annemın duyacağı bı sesle ""amann çıçeğınız eksık kalsın"" dedı....ben şokkk...mobılya almadılar almadıkları gıbı düğünden sonra ınadına evını yenıledıler eşya boya badana sankı bız değıl kaynanatör evlenmışşş...

neden bunları anlattım görümcemın davetıne neden gıtmedığımın sebeplerı ben değersızdım 4 sokak arkaya konvoya bıle tenezzül etmedıler görümcem daha ısteme yok bışey yok kendını kasıp çocuğun aılesı gelecek dıye benı çağırıyo bende bıde bunun büyüğü tam manyamış bı görümce var hanı evıne benım kocayı elımden almaya çalışan kadını çağıran ......

şımdı bu pazar ıstemeye gelıcekler görümcemı eşım sen bılırsın dıyo ama üzülüyo gıtmıceğıme benım gelınlık zamanımı loğsalığımı mahfeden aılemı üzen benı değersız gıbı gösteren etrafa bana kınınden torununu ayda yılda bı eşım götürmedıkten sonra aramayan kadının kızı sırf ,ıstenemye gelıyo dıye onure edıp hıçbışey olmamış gıbı gıtmelımıyım yoksa haklı mı davam hakedene ayna mısalı kendılerının ıyı ıse ıyı kötü ıse kötü yansımalarını hakettıklerı gıbı mı davranmalıyım?çok kararsızım.... arkamdan her fırsatta ış çevıren eşımı maddı manevı çevıren kaynanam görümcelerıme napıcam???

Son düzenleme:
Çok karışık anlatmışsın dallas dizisi gibi anlamak ve yorum zor yaparım herhalde

Neden bu kadar kötü kelimeler kullanıyorsunuz..
Evet herşey istediğiniz olmamış. Haklı olduğunuz taraflar var da yaptıklarınız ve söylediklerinizde ölçüyü kaçırıyorsunuz sanırım biraz

sık sık yüzyüze geliyorsanuz bence gidin. o gün biblo gibi oturun sonra evinize dönün. ikiyüzlülük yapmadan oldugunuz gibi yansıtın kendinizi.
yok hiç alakanız yoksa küslük varsa aranızda böyle bir günde varsın gitmeyiverin.
anlatım karışıktı ama çözdüm ben olayı

Son düzenleme:

Son paragraftan başlamak gerekirse...Birincisi bu bir "dava" değil.
İkincisi,oraya gitmekle,kimseyi onore etmiş olmazsın.
Sen gidince,onları onurlandırmış mı olacaksın ? Hayır.
Eşin ağabey olarak orada bulunmak durumunda.Senin de eşinin yanında olman ve de yenge olarak orada bulunman icap eder.Adı üzerinde,aileler tanışacak.
Şimdi kararı sen ver : Aileden misin,değil misin ?

Evlenirken herşey istediğin gibi olmamış,lohusa iken de sana sıkıntı yaşatmışlar.Yüzüne edilmiş hakaret ve iftira olmadıktan sonra geçmişteki sorunları fazla uzatmamanı öneririm.Zaten sık görüşmüyormuşsun,mesafeli davranmaya devam edip,gerektiği zamanlarda (mesela kız istemeye gelindiğinde) görüşebilirsin.

Eşinde gözü olan kız meselesinde haklısın,kim olsa sinir olurdu.Ama şu konuşma biçimi de hoş değil :

"tenbıhte bulundu...bende ona hayır hıçte öpmem gülmem benım yuvamı yıkmaya çalışan kadına hürmet etmem"" dedım.oda yalandan bana""yazık ama oğlu kanser""deyınce gebersın evlı kızını eşıme yamamaya çalışmasaydı oğlu hastaysa düğün dernekte ne ışı var"" dedım.""aaaaaa aaaaaayy" dedı sankı çırkeflık yapan onun evlı olduğu halde yamanmaya çalışan akrabasının ve annesı değılde bendımmm.."

çok karışık anlatmışsın.
cümlelerin sonuna nokta koysaydın daha iyi olurdu.

ama kabataslak anladıgım kadarıyla yorum yapıyım...
eğer kayınvalıden sana cok çektırdıyse onlarla gorusmuyorsan,
torununu görmüyorlarsa yerinde olsam gitmezdim.
görümcenle aran iyiyse ona anlat gelemeyeceğini uygun bir dille.

Yapmak istemediğiniz birşeye kendinizi zorlamayın...
Size yapılan şeyler çok çirkin evli bir kadını eşinize yamamaya çalışmışlar göz ardı edilcek
bir durum değil...
Gitmemeniz daha iyi olur sizin açınızdan ama başkası olsa inadına gider gıcık gıcık hareketler
yapar

Canım ben anladım, yani anladığım kadarıyla görümce ve kaynana sana düşman. Seninle evlenmeden önce oğluna almak istedikleri(o dönemde evli olan bu ne ahlaksızlıktır) kadını senin kınana düğününe çağırmışlır, sana nispet yapar gibi onunla ilgilenmişler. Kaynanan o kadının annesinin elini öpmeni istemiş kınanda çok güzel cevabını vermişsin bravo. Sen onları söylediğin için değil kinleri onlar seni en başında istemiyorlardı bence. O kadında ne var anlamadım çok mu zengin, çok mu güzel, büyü mü yaptırmış sizinkilere, bizim toplumumuzda eşinden ayrılmış bayanları oğluna istemeyen aileler var onlar tutmuş evli kadını almak istiyorlar.
Bence hiç te haksız değilsin, ben olsam asla gitmezdim benim en güzel günlerimi zehir eden, nispet yapan insanlarla işim yok.
Eşin istiyorsa gitsin bence sen gitme.

:2:
Kesinlikle bu kadın olayı çok çirkin ve kabul edilebilir bir durum değil.
Ama giderse ve gıcık gıcık hareketler yaparsa, istemeye gelecek olanların hiç suçu günahı yokken bu özel günlerini mahvetmek için onlara yapılan bir saygısızlık olmaz mı?
Öyle davranırsa hem kendini küçük düşürür. Hem de eşini.
Haklı olduğu halde haksız duruma düşer.
ben zaten tavırları ve söylemleriyle bunu yaptığını düşünüyordum.
Ne olursa olsun saygınlığını korumalı insanlar. Ancak o zaman diğerlerinden farkı olur

Son düzenleme:

Arkadaşım önce empati yap öyle yorum yap. Kına günü verdiği cevap buysa bence yine çok çok iyi cevap vermiş, amaçları kızı o kadının ayağına getirmek elini öptürmek neden? Bizim de kınamızda bir sürü insan vardı genç yaşlı kimsenin elini öpmedim bizde adet değil. Gelin elini öpmeyince niye yazık oluyor anlamadım, herkesin elini öpse onun öpmese tamam kırılabilir dersin ama ne alaka. Hem o kadanın orda ne işi var.
Bir insana kızmak için illa hakarat mi işitmek gerekiyor. Ben kendimi onun yerine koyunca bunca şeye dayanamazdım diyorum ve yüzlerine bile bakmazdım. Ayrıca affetmek için önce karşı tarafın pişman olması ve bunu hissettirmesi gerekir. Nasıl unutsun ki.
Hiç te orda bulunmak zorunda değil, forumda okursanız eşinin ailesiyle uzakta olanlar daha mutlu, herşeye rağmen görüşmek bana işkence etmeye beni ezmeye devam edin demek.

Empati kurdum,yorumumu bu şekilde yaptım.
Ben konuya kendi yorumumu yazdım,sen de kendi yorumunu yazmışsın.
Üzerine,benim yorumuma yorum yazıyorsun.
Hepimiz aynı düşünmek zorunda değiliz ki...
Burada herkes aynı fikirde olmadığı yorumları eleştirirse,forum tartışmadan geçilmez.

El öpmek zorunda değildi ama sebebini daha usturuplu söyleyebilirdi.
Kim olursa olsun,birisinin hasta çocuğu için "gebersin" demek hiç hoş değil.

Gitmek zorunda da değil,zaten mecbursun demedim,uygun düşeni söyledim.
Konu sahibi,ben "git" dedim diye,gidecek değil.

Ben yangına körükle gitmeyi uygun bulmuyorum.Eş tarafı ile köprüleri tamamen yıkmak,en başta eşi ve dolayısıyla kişiyi mutsuz ediyor.Aileyle anlaşmak hiç mümkün değilse bile,en azından özel günlerde ve aile toplantılarında görüşülebilir.Benim fikrim böyle.

gerçektende bizim toplumumuzda bu böyledir damatlar sevilir hürmet görür ama gelinler kötülük yapmasalar bile hep eleştirilip küçümsenir. seni çok iyi anlıyorum insan yaşadıklarından sonra iyice nefret ediyor. ben üstelik aynı binada oturuyorum büyük eltim ve görümcemden türlü şeyler çektim ama eşim üzülmesin diye mecburen hepsini sineye çektim yine mesafeliyim kendi içimde ama hergün görüyorum onları herşeylerinede gidiyorum mecbur. buradan kurtulacağım günü düşünüp sabrediyorum seni görümcenin istemesine çağırmışlar ben teyzesinin kızının görücüsünden tutta sözüne bohça getirmesine kadar herşeyine gitmeye zorlandım. yanii haline şükret arkadaşım birazda sabretmek lazım sanırım seviyeyi düşürmemek çok önemli. eşin sana daha da çok değer verecektir inan öpüyorum:))

Tabi sizin söylediklerinizde de haklılık payı var
ama bana yapılan haksızlığa karşı ben sessiz kalamadığımdan
bu kadar duyarlı davranıp ince düşünemediğim den kendi açımdan cvp verdim...
Ama tabiki de ilgisi olmayan kişileri dahil etmemek lazım...

Sessiz kalması boyun bükmesi değil. Sadece gereksiz ve ölçüsüz kelimeler kullanmaya gerek yok.
Fevri davranışlarıyla aslında haksız duruma düşürüyor kendisini.
Biri için gebersin kelimesini kullanmayı hiç de şık bulmadım. Ve bazı kelimeleri.
Gitmeyi düşünüyorsa vakur birşekilde gider, sadece sorulursa kısa kelimelerle cevap verir döner.
Böyle yaparak itibarını kaybetmemesini istedim sadece.
ben de sizin gibi haksızlığa tahammül edemiyorum. Çok çabuk da sinirlenirim aslında ama. Asla duruşumu bozmamaya çalışıyorum. Böylesi gerçekten daha iyi.

Bende öfkemi kontrol edebilsem keşke ama ne bilim ben yinede
duramazdım :)

Okuyabilsem yazdıklarınızı...
Cümlenin başı sonu belli değil...
Biraz dikkatli yazıp düzenlerseniz fikrimi söyleyebilirim sanırım...

Senin en güzel gününü zehir edeninin mutlu gununde yanından bile geçme derim ben salla en yakın zamandana kaynanandan uzaklaşşşş

pek sinirlerine hakim olamayan birine benziyorsun. eğer oraya gittiğinde kendine hakim olabileceksen gitmen doğru olur ama yapamayacaksan gitme derim. benim başıma geldi onun da başına gelsin felsefesi pek bana göre değil. herkes kalitesini koyar ortaya hareketleriyle. onlar sana karşı basit tavırlar sergilemiş olabilirler. onların yanlış olduğunu düşünüyorsan sen onlara doğrusunu göster.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…