- 2 Haziran 2008
- 5.431
- 1.273
- 173
- Konu Sahibi Sevgi Kelebexgxi
canım anne babanın bıle haksız bedduası tutmazken onunkı mı tutcakmıs , senı korkutmaya calısmıs
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım anne babanın bıle haksız bedduası tutmazken onunkı mı tutcakmıs , senı korkutmaya calısmıs
bence de rahat ol canim...
haketmedigin halde sana yapilan bi beddua var, kaldi ki hakedene bile yapmamak gerek...
Sonucta sen o adamin evli barkliligini düsünmüssün... sen iyi niyet göstermissin... ama adam anlamamakta israr etmis... ailene iyi tanitsan ne olacakti ki, kuma mi alacakti seni.. hay Allaaahmm yaa sinir ooldum!
takma canim.. ins beddulari filan tutmaz... hem madem namazinda abdestinde niye beddua ediyo, niye evliyken baskalarinin pesinde kosuyo.. töbeler töbesiii!!
töbeler töbesiiiisırnaşık şey .. bence de canım kötü niyet iyi niyet insanın içinde saklıdır bilemezsin ama seni rahatsız ediyormuş sonuçta yani ben bunun altında kötü niyet ararım sen en doğrusunu yapıyorsun beddua etti aman görüşeyim de etmesin diye aman görüşme yine yapışık bi adam anladığım kadarıyla
Haksız yere beddua etmek çok günahtır.
Döner dolaşır sahibi bulur çünkü.
Madem namaz kılıyormuş,bunu da bilmiyormuymuş Allah aşkına ?
Bir yandan namaz eda eyleyip sevap kazanırken,öte yandan beddua ederek namazda kazandığı sevabını tüketiyor.
Namaz kılan bir müminin bunu bilmesi gerekiyor diye düşünüyorum.
Bakınız arkadaşım bir hadis-i şerifimizde ne diyor :
''Yapılan bir lânetin (bedduanın) yerine vardığında haksız yere yapıldıgını görünce sahibine döneceğini haber verir.''
Nitekim sen de haksız yere beddua almışın.Bunu da rabbim görüyor.Ona havale etmen en güzeli ve en yararlısı.Sakın sen de beddua ile karşılık verme...
Peygamber Efendimiz (s.a.s.):
"Kendi aleyhinize, evlâtlarınızın ve mallarınızın aleyhine sakın beddua etmeyiniz ki; duaların kabul olacağı bir saate rastlarsınız da bedduanız kabul olmuş olur."
O yüzden beddua etmeyi aklımızdan geçirdiğimiz zaman çok dikkatli olmamız ve iyi düşünmemiz gerekiyor ...
bak canım arkadaşımız ne güzel yazmış araştırmış hadis-i şeriflerde yazmış
allah razı olsun:teselli::1hug:
doğru kesinlikle üzme kendini yüce rabbimiz bir onay mercii değil unutma sakın gelen herşeyi onaylayıp uygulasın (haşa)
yani hakketmediğin bişey olmaz merak etme
benimde başımda böle bişey vardı staj gördüğüm sene ist.sigorta müd.bakırköyde
bir memur abi vardı.adam resmen sapıktı telefonlar evimi aramlar sözlü tacizler.canımı zor kurtardım güya çok dindardı:mymeka:
allahım sen affet bizi.ama böle insalarıda islah et inş.işten ayrıldım ev tel.kapattım cep tel değiştirdim evimi bilmiyordu çok şükür neyseki şimdi bişey yok:Saruboceq:
o sapık yüzünden bidaha eski arkadaşlarımıda görmeye gitmedim:çok üzgünüm: üstelik adam evliydiklava:
canım hiç üzülüp kendini sıkma eğer sen ona ümit verseydin sonrada tersleseydin tamam ama öyle diilki hem anlattığına göre ailenede öyle yanlış bişey dememeisin hiç üzlme canım bence bedduası tutmaz
sen ailene adamın dediği gibi sapık olarak anlatmadıysan beddua almaktan neden korkuyosun cnm.ne yüzsüz bide evli barklı diyosun ne üzülüyosun cnm boşver adamınkalitesi belli nede pişkinmiş annen ve baban biliyo adam hala ısrar ediyo bu kadarında pes yüzsüz adam