• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hakaret davası, duruşma

Işte mesajlar benim telefonumdan da değil.. anlattigimda cookk saçma geliyor, biri bana anlatsa ben de inanmam belki ama ne numara bana ait ne konuşma, 5 yaşındaki çocuk okusa mesajın muhattaplarindan birinin benim olmadığımı anlar.. benimle konuşmaları var ama onlar şikayet tarihinden en az 1 yıl önce ve onlarda hakaret yok mesela.. bir sürü mesaj sunmuş, bilgi karmaşıkligiyla ceza verildi bana
Evet öyle bir şey olabilir. Yoksa tehdit ve hakaret olsa bu kadar bir rakamla kurtulamazsınız. Ben aldım ceza. Şöyle karar veriyorlar. Sizi fakirleştirmeyecek, karşı tarafı zenginleştirmeyecek. Öncesinde polis işyerime geldi. benim gelirimi tespit etti.
siz inada bindirmeyin bence. Mümkün olduğunca çabuk uzlaşmaya bakın. Eşinizden de ayrılmışsınız. Bir an önce bu meseleyi kapatıp, önünüze bakın.

Evet öyle bir şey olabilir. Yoksa tehdit ve hakaret olsa bu kadar bir rakamla kurtulamazsınız. Ben aldım ceza. Şöyle karar veriyorlar. Sizi fakirleştirmeyecek, karşı tarafı zenginleştirmeyecek. Öncesinde polis işyerime geldi. benim gelirimi tespit etti.
siz inada bindirmeyin bence. Mümkün olduğunca çabuk uzlaşmaya bakın. Eşinizden de ayrılmışsınız. Bir an önce bu meseleyi kapatıp, önünüze bakın.
Ben zaten 10 yıldır devlet memuruyum, sabit gelirim var. Kadın sürekli tehdit hakaret diyor ama ortada benimle alakalı bisey yok.
Inada bindirmek değilde gururuma yediremedim, bu duruşmadan ne karar çıkarsa kapaticam artık konuyu. Cokk teşekkür ederim.

Ben zaten 10 yıldır devlet memuruyum, sabit gelirim var. Kadın sürekli tehdit hakaret diyor ama ortada benimle alakalı bisey yok.
Inada bindirmek değilde gururuma yediremedim, bu duruşmadan ne karar çıkarsa kapaticam artık konuyu. Cokk teşekkür ederim.
Avukat tutmadınız mı? Devlet memurusunuz bir de. Hakaret etmediğiniz halde neredeyse ceza alacaksınız. Doğru düzgün işi bilen bir avukat tutun bir an önce.

Avukat tutmadınız mı? Devlet memurusunuz bir de. Hakaret etmediğiniz halde neredeyse ceza alacaksınız. Doğru düzgün işi bilen bir avukat tutun bir an önce.

Avukatınız var mı?
Avukattan danışmanlık aldım, bu süreçte dilekçe kısmını da yazdı ama davaya vekaletini girmesini istememistim, dava geçen yıl başladı, o dönemde de eşinden ayrılıp başka bir şehre atandığım için yeniden ev kurmak maddi olarak zorladığı için vekaletini girdiğinde ücreti baya fark edecekti

Sorma Kristialia.. 2 gün önce ifade vermis kadin, neymis ben hakaret ve tehdit ediyormuşum, numaramı engelliyormuş sürekli yaziyormusum🤦‍♀️ kadın 1 yıldan uzun süredir numaramı bile bilmez, hep yalan.. inan parasında falan değilim ama gururuma yediremiyorum, devlet memuruyum birde hagb olarak görünecek, bunu da istemiyorum o yüzden itiraz ettim bakalim, inşallah ceza ortadan kalkar
Nasıl ya? Ben de zamanında böyle dava açmıştım eski erkek arkadaşıma ama bütün delilleri yazışmaları sunarak açmıştım. Delil olmadan nasıl fava açmış ki? Arama olarak dese onda da bakılıyor yani

Nasıl ya? Ben de zamanında böyle dava açmıştım eski erkek arkadaşıma ama bütün delilleri yazışmaları sunarak açmıştım. Delil olmadan nasıl fava açmış ki? Arama olarak dese onda da bakılıyor yani
Zaten ilk şikâyetine takipsizlik verildi, sonra bir sürü mesaj eklemiş, mesela çocuğu bizimle kalmıştı aramızdaki normal konuşmayı bile eklemiş, eski eşimle tartışmasını eklemiş dava bi sekilde açılmış, basit yargilama olunca da ne mesaj iceriklerine bakıldı ne de numaranın kime ait olduğuna, birkaç avukata sorduğumda basit yargilamayi pek önemsemiyorlar dedi, öyle karar cıktı

Avukattan danışmanlık aldım, bu süreçte dilekçe kısmını da yazdı ama davaya vekaletini girmesini istememistim, dava geçen yıl başladı, o dönemde de eşinden ayrılıp başka bir şehre atandığım için yeniden ev kurmak maddi olarak zorladığı için vekaletini girdiğinde ücreti baya fark edecekti
Evde koltuk olmasaydı ama avukatınız olsaydı. Bir de hatalar olduğunu falan yazmışsınız. Neyse şimdi bulun. Suçsuzsanız zaten karşı taraf öder. Bir de iftira davası açarsınız. Bir öğretmen olarak böyle bir ceza almanız mesleğinize de zarar verir.

Zaten ilk şikâyetine takipsizlik verildi, sonra bir sürü mesaj eklemiş, mesela çocuğu bizimle kalmıştı aramızdaki normal konuşmayı bile eklemiş, eski eşimle tartışmasını eklemiş dava bi sekilde açılmış, basit yargilama olunca da ne mesaj iceriklerine bakıldı ne de numaranın kime ait olduğuna, birkaç avukata sorduğumda basit yargilamayi pek önemsemiyorlar dedi, öyle karar cıktı
Ülkede ki adalet bakar mısınız? :) basit yargılamayı pek önemsemiyorlarmış. E devlet memurunun sicili kirlenicek suçsuz , haksız yere o ne olacak? Ay çok zor ya gerçekten.

Duruşmaya katılmak için mahkemenin bulunduğu yere gitmenize gerek yok. Davanızın görüldüğü mahkemeye dilekçe gönderin şu tarihteki duruşmaya segbis ile bulunduğum x ili mahkemesinden katılmak istiyorum, duruşmadan bağışık tutulmak istemiyorum şeklinde. Mahkeme bulunduğunuz yer mahkemesine segbis talimatı yazar, bulunduğunuz yer mahkemesinden asıl mahkemeye görüntü ve ses sistemiyle bağlanırsınız.

Son düzenleme:
Bu hakarete nedeniyle manevi tazminat davası değil, hakaret suçuna ilişkin ceza davası. Bu adli para cezası karşı tarafa ödenmeyecek, devlete ödenecek. Hakaret suçunun alt sınırı 90 gün adli ğara cezası zaten. Takdiri indirim haksız tahrik indirimi byu indirimi derken neticeten 40 gün apc çıkıyor genelde 20 tlden hesaplanıyor 800 tl işte

Bu hakarete nedeniyle manevi tazminat davası değil, hakaret suçuna ilişkin ceza davası. Bu adli para cezası karşı tarafa ödenmeyecek, devlete ödenecek. Hakaret suçunun alt sınırı 90 gün adli ğara cezası zaten. Takdiri indirim haksız tahrik indirimi byu indirimi derken neticeten 40 gün apc çıkıyor genelde 20 tlden hesaplanıyor 800 tl işte
Evet, dava asliye cezada görülüyor, basit yargilamadan dolayı da indirim oluyormus hepsinin sonucu dediginiz gibi bisey cıktı. Bulunduğum ilçe küçük bi yer, burda da segbis üzerinden katılabilir miyim bilmiyorum, mahkemenin fiziki şartlarına göre oynayabiliyormuş, onun hakkında bilgi alayım en iyisi teşekkür ederim

C

çok teşekkür ederim, şu saçma dava bile 3 yıldır falan sürüyor, bi kurtulayım o kadının yalan ve iftiralarını Allaha bırakıyorum
Basit yargılamada evrak üzerinden yürür dava,neden üç yıl ?
Bu arada itiraz ettiğiniz halde olumsuz sonuçlanirsa hagb hakkı da gidiyor,cezayı da indirimsiz ödüyorsunuz diye biliyorum.Umarim beraat gelir

Basit yargılamada evrak üzerinden yürür dava,neden üç yıl ?
Bu arada itiraz ettiğiniz halde olumsuz sonuçlanirsa hagb hakkı da gidiyor,cezayı da indirimsiz ödüyorsunuz diye biliyorum.Umarim beraat gelir
Farklı şehirlerdeyiz, dava 3 yıl değil aslında, şikayet ettiği tarihten beri devam eden süreç 3 yıl oldu. Ilk sikayetinde yaklaşık 1 yıl sonra takipsizlik cıktı, sonra itiraz etmiş o zaman dava açıldı. IInşallah beraat gelir, zaten evliliğim bitti bebek kaybettim psikolojimi alt-üst etti, üzerine bir de haksız ceza almam inşallah

Evet, dava asliye cezada görülüyor, basit yargilamadan dolayı da indirim oluyormus hepsinin sonucu dediginiz gibi bisey cıktı. Bulunduğum ilçe küçük bi yer, burda da segbis üzerinden katılabilir miyim bilmiyorum, mahkemenin fiziki şartlarına göre oynayabiliyormuş, onun hakkında bilgi alayım en iyisi teşekkür ederim
Her adliyede bi segbis olur mutlaka en az. Cezaevinden başka yerden insanları dinlenemek için

Back