Evleri kayınvalide ve kayınpeder yapmış. Ama şöyle olmuş olabilir. En büyük çocuk okumamıştır 13 yaşında çalışmaya başlamıştır. Evlerin yapılmasına destek olmuştır. Mesela benim 4 kuzenden ilk 2 büyük çalışarak eve destek olurken , 2 küçük okula gitti ve üniversite mezunu oldu. Şimdi kalan mirasta büyük ile küçüğün hakkı bir olmamalı bence. Büyükler hem evlerin alınmasına hem kardeşlerin okumasına destek oldu
şimdi daha netleşti.
öncelikle hanımefendinin eşinin bile maddi desteği olmayan, annesinin babasının yaptığı bir evde oturmak ve kira ödememek
başka evden hatta kira beklemek
eşinin maddi emekleri olsa dahi, bence doğru değil. çünkü sanki yıllarca eşi ile çalıştı her iki evde de hakkı var ve verilmiyor gibi bir imaj yaratıyor kendisi
ama mesela büyük cocuk olur, cocugun daha cok hakkı olur, buna uzulebılır kendısı esı adına. ama aılesı verıyor, vermıyor, neden kırayı bıze vermıyor dıye hakkı yenılıyor algısında olması garip.
benzer durumları bız de esımle calısıyoruz, annesı her cocuguna karsı adil olmaya calısıyor hatta esımın normalde 2 ev haketmesı gerekırken, ve esıme taparcasına severken dıyor ki, hepsıne 1 ev duşerken eşime 2 dusmesı lazım normalde. kendılerı de oyle dıyor ama dusmedı dıye de ne esım yakasına yapısıyor annesının, hatta 3 kıra alıp kenara atarken peynırıne kadar bız alıyoruz, ne de ben kavga edıyorum
cunku benım maddı manevı emegım olmayan bırsey ıcın, yuz goz olmak, hak talep etmek dogru değil.