• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hak etmiyor muyum anne olmayı?

deniztir

B&N
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2015
1.413
1.124
53
41
Merhaba... nasıl başlayacağım nasıl anlatacağım bilmiyorum. Bu bir soru mu, sorun mu yoksa iç dökmek mi onu da bilmiyorum.
3 sene önce 3 yaşındaki oğlumu beyin tümörü yüzünden kaybettim. Hem hastalık süreci hem de maalesef sonrası kabus gibiydi, tam bir yıkım evladını o halde görmek, canımızdan bir parçayı toprağa verdik...
toparlanmak ve hayata devam etmek sadece ben ve eşim değil ailelerimiz için de çok zor oldu. 3 sene belki iyileştirmedi ama gücümüzü toplamaya yetti çok şükür, iyi kötü devam ediyoruz, bir şekilde ayaktayız.
4 yıl boyunca antidepresan kullandık, oğlumuzun hastalığının son yılında başlamak üzere, eşim de ben de, iyileşmeye birbirimizi iyileştirmeye çalıştık. en kötü gecelerimizde birbirimize tutunduk, ben düştüm o kaldırdı, o düştü ben kaldırdım. Ve böyle böyle geride bıraktık o günleri, artık biraz daha anlamlı geliyor yaşamak, sebepleri sıralamak. 1 yıldır ilaçsız bir hayat yaşıyorum, psikiyatrist ile birkaç haftada bir telefonda görüşüyorum, her şeyin yeniden başladığını hissediyorum...
Gelelim sorunuma.. Son bir iki aydır eşimle yeniden çocuk sahibi olmaya karar verdik. Eşim ailesine bahsetmiş. Normalde sevinirler ya büyükler, bizimkileri bi endişe aldı. Şuan yurtdışındayız ailesi de burda ama dönüş planı var. Geçenlerde kayınvalidemlerde kalıyorduk, görümcem var evli olmayan, ben sadece kulak misafiri oldum, deniztir'in psikolojisi kaldıracak mı , bakabilecek mi bebeğe, istanbul'da tek olacaksınız, biraz daha bekleseniz olmaz mı...

Hiç duymamış gibi yaptım bunları, hala da öyle yapıyorum, ama eşim ertesi günü bana gelip hazır mıyız gerçekten diye sordu.
Gerçekten çok üzüldüm, görümcemin öğrenip böyle yorumlar yapmasına... Bir yandan haklı mı acaba diye düşündüm, bir yandan aslında ne kadar hazır olduğumu hatırlattım kendime...

Eşim her şeyini ailesi ile paylaştığı için ona hemen fikirlerini alma konusunda fazla kızamıyorum. Tanıyorum adamı cünkü, her zaman ailesinin desteğini alır sonra eyleme geçer. Ben daha kendi aileme bahsetmedim mesela, uzaktalar zaten...

Kendimi iyi hissediyorum, bir bebeğim olursa onun için daha iyi ve daha güçlü olabilirim...
Ben de hak etmiyor muyum artık bir IŞIK, bir UMUT olsun evimde, anne olmayı hak etmiyor muyum...

Selam ve dua ile

canım basın sag olsun.Benzer seyler yasadım , durumunu az cok anlayabılıyorum.Hersey Allah'tan ve eminim herşey çok daha iyiye gidecek.Biraz zaman ver hem eşine hem kendine güzel günler yakındır Allah'ın izniyle

canım basın sag olsun.Benzer seyler yasadım , durumunu az cok anlayabılıyorum.Hersey Allah'tan ve eminim herşey çok daha iyiye gidecek.Biraz zaman ver hem eşine hem kendine güzel günler yakındır Allah'ın izniyle
Sağol canım. Haklısın belki de biraz zamanla her şey oturur daha da...

Arkadaşım, çok afedersin, aptal aptal konuşmaları mı kafaya takıyorsun? Ağızlarından çıkanı kulakları duymamış.

Siz bir meleğin annesisiniz zaten, ikinci çocuğu herkes ister. Bu gücü kendinizde bulduğunuz sürece gerisi boş konuşuyor.

canım benim herşeyin en güzelini hak ediyorsun bence çok büyük bir acı yaşamışsın ben 2 aylık bebeğimi kaybettim kalbi durmuştu karnımda insan ona bile ne kadar üzülüyor ki senin acın tarifsiz Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin güzel sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah ailen hakkında endişelenmiş sadece yaşadıklarınız kolay değilmiş çünkü hiç canını sıkma hayata dört elle sarıl seni kocaman öpüyorummm

O anı yaşarken bizden başka kimsenin başına gelöemiş gibi hissediyorz ama yaşayan çok insan var etrafta. Bende yaşadım. 2,5 yıl snrasında diğer kızım dünyaya geldi. Ben beklerdim daha hazır değilmiyim acaba bakabilirniyim diye düşünürken hep, kayınvalidem görümcelerim hatta bana söylemekten çekinen ama kv ile söyleten kayınbabam bile cesaretlendirdi hep..
Doğum sancısı çekerken bile tereddütlüydüm gücüm kuvvetim yeticekmi psikolojim ağlamarı grce nöbetlerini kaldırabilicekmi diye ama o an verdiler ya kucağıma, o anda sadece ona özel bi sabır indi sanki üzerime..
Ama tabiki yaşadığımız acı dolayısıyla vucudumuz çöküntüye uğradığı için hamilelik çok ağır geçiyo onu göze almak lazım başta..
Kimseyi dinlemeyin bebek hasretini acıyı herşeyi yaşayan sizsiniz. İyiliğiniz için düşünüyo olabilirler ama sizi sizden daha iyi kimse tanıyamaz..

basiniz sagolsun adim atmadigimiz surece hayatin bizim karsimiza neler cikaracagini bilemeyiz , Allah yureginizdeki boslugu insallah kisa zamanda doldurur.

Arkadaşım, çok afedersin, aptal aptal konuşmaları mı kafaya takıyorsun? Ağızlarından çıkanı kulakları duymamış.

Siz bir meleğin annesisiniz zaten, ikinci çocuğu herkes ister. Bu gücü kendinizde bulduğunuz sürece gerisi boş konuşuyor.

beni de üzen şey acaba mantıklı mı diye düşündürmeye yetmiş olması zaten.
O kadar emin ve istekliydim ki bu kırıldı biraz
İnşallah hayırlısı neyse o olur zaman açısından...

Başınız sağ olsun. Çok üzüldüm. Hazır olmasanız zaten düşünmezdiniz ikinci bir çocuğu. Bu noktada en çok ama en çok sizin endişeniz ve korkunuz olmalı. Bütün bunlara rağmen düşünüyorsanız hazırsınız demektir. Eşiniz ve sizin kararınız belirleyici olmalı. Lütfen artık kötüyü düşünmeyin. Tabi ki geçmiş acılar kalbinizde olacak ama yüzünüz de gelecek yaşamınızda olacak. Hayırlısı olsun.

O anı yaşarken bizden başka kimsenin başına gelöemiş gibi hissediyorz ama yaşayan çok insan var etrafta. Bende yaşadım. 2,5 yıl snrasında diğer kızım dünyaya geldi. Ben beklerdim daha hazır değilmiyim acaba bakabilirniyim diye düşünürken hep, kayınvalidem görümcelerim hatta bana söylemekten çekinen ama kv ile söyleten kayınbabam bile cesaretlendirdi hep..
Doğum sancısı çekerken bile tereddütlüydüm gücüm kuvvetim yeticekmi psikolojim ağlamarı grce nöbetlerini kaldırabilicekmi diye ama o an verdiler ya kucağıma, o anda sadece ona özel bi sabır indi sanki üzerime..
Ama tabiki yaşadığımız acı dolayısıyla vucudumuz çöküntüye uğradığı için hamilelik çok ağır geçiyo onu göze almak lazım başta..
Kimseyi dinlemeyin bebek hasretini acıyı herşeyi yaşayan sizsiniz. İyiliğiniz için düşünüyo olabilirler ama sizi sizden daha iyi kimse tanıyamaz..
Yazdıklarınız kafamı biraz daha rahatlattı emin olun.
Bebeğinizi kucağınıza verdiklerinde sanki 40 yıldır anneymişsiniz gibi hissedersiniz ya, öyle olacağını düşünüyorum bana da. Dediğiniz gibi sabır ve güç de birlikte gelecek...

beni de üzen şey acaba mantıklı mı diye düşündürmeye yetmiş olması zaten.
O kadar emin ve istekliydim ki bu kırıldı biraz
İnşallah hayırlısı neyse o olur zaman açısından...

Bizim bir tanıdığımız depremde 3 çocuğunu birden kaybetti. Kadın 40'ından sonra hemen hamile kaldı ve o bebek onlara o kadar iyi geldi ki. Şuan hassas olduğunuz için her ihtimali düşünüyorsunuz ama sizin gibi ince düşünen biri bence harika bir anne olur.

Allah en yakın zamanda yeniden kucağını doldursun canım benim.. Başınız sağolsun..

Toplum olarak bir acı yaşayan ömür boyu onun yasını tutsun , asla tekrar hayata dönmesin istiyoruz .
Öncelikle çok zor şeyler yaşamışsın , başın sağolsun . Tekrar anne olmayı tabi ki hak ediyorsun . Acılarımızı içimize katarak hayata sımsıkı tutunmaliyiz .

Başınız sağ olsun. Çok üzüldüm. Hazır olmasanız zaten düşünmezdiniz ikinci bir çocuğu. Bu noktada en çok ama en çok sizin endişeniz ve korkunuz olmalı. Bütün bunlara rağmen düşünüyorsanız hazırsınız demektir. Eşiniz ve sizin kararınız belirleyici olmalı. Lütfen artık kötüyü düşünmeyin. Tabi ki geçmiş acılar kalbinizde olacak ama yüzünüz de gelecek yaşamınızda olacak. Hayırlısı olsun.
Acılarımı düşünmüyorum artık evladımın güzel hatırasıyla yaşıyorum ve güzel günlere inanıyorum, şu an yaşadığım gün ve gelecekteki günlere...

Bizim bir tanıdığımız depremde 3 çocuğunu birden kaybetti. Kadın 40'ından sonra hemen hamile kaldı ve o bebek onlara o kadar iyi geldi ki. Şuan hassas olduğunuz için her ihtimali düşünüyorsunuz ama sizin gibi ince düşünen biri bence harika bir anne olur.
Çok teşekkür ederim...
Allah kimseye evlat acısını yaşatmasa keşke başka...

Yazdıklarınız kafamı biraz daha rahatlattı emin olun.
Bebeğinizi kucağınıza verdiklerinde sanki 40 yıldır anneymişsiniz gibi hissedersiniz ya, öyle olacağını düşünüyorum bana da. Dediğiniz gibi sabır ve güç de birlikte gelecek...
Hele bide onu koklarken geç kaldığını düşünüyosun.38. Günümdeyim ve bazen kendimi yıllar öncesine dönmüş hiç bişey yaşanmamış gibi hissediyorum bakışını gözlerini gördüğüm anlarda.
İnşallah aratmadan nasip eder sizede. Evin içindeki o neşeye o altın top a ne kadar ihtiyacınız olduğunu kucağınıza aldığınzda daha çok farkediyorsunuz.
İçinizdeki vesveseye kulak asmayın o hep konuşur gereksiz yere..
Allah sağlıkla koklamanızı nasip etsin.

Hele bide onu koklarken geç kaldığını düşünüyosun.38. Günümdeyim ve bazen kendimi yıllar öncesine dönmüş hiç bişey yaşanmamış gibi hissediyorum bakışını gözlerini gördüğüm anlarda.
İnşallah aratmadan nasip eder sizede. Evin içindeki o neşeye o altın top a ne kadar ihtiyacınız olduğunu kucağınıza aldığınzda daha çok farkediyorsunuz.
İçinizdeki vesveseye kulak asmayın o hep konuşur gereksiz yere..
Allah sağlıkla koklamanızı nasip etsin.
Oy yerim gerçekten mis gibi kokuyodue o şimdi. Güle güle sağlık mutluluk içinde büyütün inşallah.

Back