• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hak etmedim...

siz beni yanlış anlamışsınız eşim tabiki de öfkelenecek sinirlenecek dediğiniz gibi robot değil. ama öfkeyi ifade etmenin tek yolu karşıdakine ses yükseltip bağırıp çağırmak dedüğildir. daha farklı yolları da vardır. iyi yönde ifade edebilmesi için elimden gelen her şeyi yaptım ama o yapmadı. aslında onun bir şeyler için çaba göstermesi gerekiyorken yine ben gösterdim. yaptığı şeyler gözüme batmıyordu, ta ki dün geceye kadar. dün gece kafama dank etti dedim ya. ondan sonra bana karşı tavırları ve konuşmaları film seridi gibi gözümün önünden geçti. sanırım eşimin hatalarıyla nasıl yaşamam ve onları nasıl tolare etmem gerektiğini öğrenmem lazım :14:

böyle bir insanla yaşam nasıl devam eder bilemiyorum..hatalarını alttan alıp susmayı başarabilirsen evliliğiniz sürer..hatalarıyla yaşaman için geçmişi düşünmiyceksin ozaman susup yaptıklarına göz yumucaksın. :19:

Aranizda ki farklar,simdiye kadar musame ettiginiz durumlar yavas yavas ortaya cikiyor.Kafanizda bitirmissiniz.Yoksa esnemesine ilk olarak o tepkiyi siz vermezdiniz.Ben kendimi sizin yerinize koydum da..Esimle uyku saatlerimiz asla tutmaz,ve ben benden once uyuduysa asla uyuyamam.Boyle garip takintilarim var.Gece 3 de gelir sapudusapudu terlikliklerle,buz gibi ayaklarini isitir,sonra birsekilde sarilir,tv yi acar.Ve ben hamileyim yani cita uyaniyorum.ve baslar horlamaya.Ortami dusunun.Ama benim asla aklima ona horlama yeter,napisyosun cek ayaklarini,off kapa su tvyi gibi birsy demek gelmedi.Aksine askimm lutfen kapatir misin,horluyorsun sevgilim obur tarafa don gibi onu tatli sozlerle uyaririm.Sonra uyuyamam;off cok sicak ben obur yataga gidiyorum der gecerim.Bu sevgi ve askla ilgili diye dusunuyorum.Bilmiyorum belki yanlis dusunuyor olabilirim ama sizin askiniz bitmis.
Kocaniz size bagirmasi da sizin tepkinize karsi bir tepki.Saygisizca ama oda tepki vermis.

kocamı hala cok seviyorum ben o sese uyandıımda uyku sersemi olarak düşünmeden tepki verdim, bağırırken ondan çıktığını anladım. ama o muhtemelen direk ona bağırdım diye algılamıştır. bnm sorunum sevgi ya da aşk değil. onun bana yaşattıkları ona karşı olan sabır eşiimi yavaş yavaş düşürdü sanırım

affedip affetmemek tercih meselesidir.. ama affedip de bunu sürekli başa kakmak etik değildir..

bu birine bir iyilik yapıp sonradan başına kakarak lanet ettirmek gibi bişey olsa gerek..

madem kaldıramıyorsunuz, psikolojik destek vs alın ya da ayrılık gibi kesin bir sonuca gidin.. ama önce kendinize, sonra eşinize hayatı dar etmeyin.. ne kadar tahammülsüz bir hale gelmişsiniz ki adam esnedi diye yataktan kovuyorsunuz..

Canım sıkkınsa, sorunlu bir dönemimiz varsa, birşeyleri içime atmış ve patlama noktasındayken, eşim uyur ve horlarsa "Şu yastığı kapatıvereyim suratına, ayı gibi horluyor ya insan mı bu şimdi?" derken, mutlu mesut herşey yolundayken ve eşim horluyorken "nasıl da yorulmuş, bebek gibi uyuyor canım benim" durumu oluyor.

Bardak taşmışsa gözünün üzerinde neden kaş var olayına bile takılabiliyor insan.Konuyla alakasız olmasına rağmen eşiniz adına yaptığınız ödemelerden bile bahsetmişsiniz.Yani komple bir hesaplaşma başlamış içinizde.Para da verdim, pulda, affettim, gene affettim, inandım gene inandım, herşeyi yaptım ama o bana neden uyku sersemi bağırıyor? Bence olay bu kadar yüzeysel değil ve derinlerde birikmiş kütleler var.

Eşiniz için herşeyi yapmış, vermiş, sunmuş,onu defalarca affetmiş olduğunuz için her daim sizi el üstünde taşısın, size hep minnet duysun, sizi yere göğe sığdıramasın istiyorsunuz ve üstünde durulmaması gereken küçük şeylerde bile bunları haketmediğinizi geçmişten gelerek herşeyi içine katarak düşünüyorsunuz.

Gergindir, canı sıkkındır, şudur budur diye geçiştirmek yerine ben ona neler neler yaptım, şimdi reva mı bu diye hep geri sararsanız ilişki sağlıklı yolda ilerleyemez bana göre.

Sonuçta en mantıklı adamın bile hammaddesi odun, sıkmayın kendinizi.Fırsatınız olursa bu güzel bahar mevsiminde kafa toplayıcı küçük bir tatil, arkasından aile terapisti bulmaca, belki aklınızda kalmaması için yeniden bir şans ve başlangıç, olmadı mı güle güle.Sürekli haketmedim diye kendi kendinizi yiyip bitireceğinize, kendinize bir şans ve yeni bir hayat sunmuş olursunuz.

kendime de kızar oldum ne kadar da günü geçiştirmek adına yaşamışım, zorlamışım olmuyor mu yapmıyor mu bırakmışımış ya da he deyip geçmişim. yazdıklarımdan hep benim eşime karşı bi beklentim var ablamını çıkarmayın lütfen. el üstünde tutmasını tabiki de bekliyorum ve haklı olduğuma inanıyorum. ama bunu her zaman yapamaz bi insan. her zaman yapamaz diye de hiçbi zaman yapmaz diye bişey de yokkk. vallahi söle bi düşünüyorum da bu ilişkide hep benden bişeyler gitmiş. boşanmaya cesaretim yok, 6 yıldır hayatımda ve tek başıma nasıl yaşayacağımı bilmiyorum, unutmuşum. e seviyrum da o da beni seviyo biliyorum, kendime dönüp biraz beklemek istiyorum, o bana adım atmadan bnm ona atmayacağımı zaten tahmin etmişsinizdir, onun tepkilerine ya da tepkisizliğine göre haraket edicem...

ilk baştan sizin o maymundan bozma dediğiniz arkadaşınızla ne işiniz var. yolluysa neden en iyi arkadaşınız. bunları bir otur düşün derim. sonra erkek veya kadın olsun hepimizin sinirli anları vardır anlık gürültü yapabiliriz farkında olmadan bundada hemen ters tepki evrmek yersiz. benim eşimde sesli esner hemde mağazaların içinde herkes biz ebakar biz güleriz hatta gece beşikte sallamadın ama diye alay edrim. bir kişiyle yaşamanın sorlukalrı vardır ve bu zorluklara göğüs germek gerekir. sizi aldatması yanlış şeyler ama sudan sebeplerde de kavga etmek yersiz oluyor kusura bakma. sanırım sende sert ve sinirli bir yapıya sahipsin bu yüzden ikinizde çakışıyorsunuz. yürütemiyecekseniz ayrılmanız en iyisi daha fazla birbirinizi kırmamış olursunuz

Rabbim yardım etsin ne denilebilir ki tez zamanda bi çözüme kavuşursunuz inşallah ..

affedip affetmemek tercih meselesidir.. ama affedip de bunu sürekli başa kakmak etik değildir..

bu birine bir iyilik yapıp sonradan başına kakarak lanet ettirmek gibi bişey olsa gerek..

madem kaldıramıyorsunuz, psikolojik destek vs alın ya da ayrılık gibi kesin bir sonuca gidin.. ama önce kendinize, sonra eşinize hayatı dar etmeyin.. ne kadar tahammülsüz bir hale gelmişsiniz ki adam esnedi diye yataktan kovuyorsunuz..

sürekli başa kaktığımı nerden çıkardınız? ilk defa dün gece ben dile getirdim ve sadece bana karşı sürdürdüğü davranışarını hak etmediğimi söyledim düşüncemi paylaştım yani. bir şey affedildi mi unutulmalı diye bir şey yok. sürekli de hatırlanmamalı tabiki. tecrübelerdir insanın hayatına şekil veren. deneyimlerimiz ve yaşadıklarımız hiç yokmuş gibi davranırsak asıl orda hata yapmış oluruz ve kendimizi kandırırız. önemli olan yaşantılardan sonra mutlu olmaya çalışabilmek, ben çok çalıştım, çalışıyorum da ama eşim unutma yolunu seçti ve hiçbir şey olmamış gibi davranmaya başladı.

ilk baştan sizin o maymundan bozma dediğiniz arkadaşınızla ne işiniz var. yolluysa neden en iyi arkadaşınız. bunları bir otur düşün derim. sonra erkek veya kadın olsun hepimizin sinirli anları vardır anlık gürültü yapabiliriz farkında olmadan bundada hemen ters tepki evrmek yersiz. benim eşimde sesli esner hemde mağazaların içinde herkes biz ebakar biz güleriz hatta gece beşikte sallamadın ama diye alay edrim. bir kişiyle yaşamanın sorlukalrı vardır ve bu zorluklara göğüs germek gerekir. sizi aldatması yanlış şeyler ama sudan sebeplerde de kavga etmek yersiz oluyor kusura bakma. sanırım sende sert ve sinirli bir yapıya sahipsin bu yüzden ikinizde çakışıyorsunuz. yürütemiyecekseniz ayrılmanız en iyisi daha fazla birbirinizi kırmamış olursunuz

ah ah en büyük hatayı orda yaptım ben işte. bu kız çocukluk arkadaşımdı, kendine böle bi yol çizdi. yapma dedim etme dedim 2 günde bir birinin kolundan öbürünün koluna girilmez dedim, dinlemedi. ben de en sonunda boşverdim herkesin kendi özel hayatıdr ben karışamam diye düşündüm ama bir gün bnm de canımı yakabileceği aklımın ucundan geçmedi. o esneme olayına herkes fazla takılmış sanırım yazımın başında belli bi sebep yok ama aslında birsürü sebep var demiştim. birkaç arkadaşın dediği gibi esneme sadece patlama oldu ki sizin bunu anlamış olmanız lazım. esnemeyle ilgili yorum yapmaya bile gerek yok bence. bnm derdim başka

ah ah en büyük hatayı orda yaptım ben işte. bu kız çocukluk arkadaşımdı, kendine böle bi yol çizdi. yapma dedim etme dedim 2 günde bir birinin kolundan öbürünün koluna girilmez dedim, dinlemedi. ben de en sonunda boşverdim herkesin kendi özel hayatıdr ben karışamam diye düşündüm ama bir gün bnm de canımı yakabileceği aklımın ucundan geçmedi. o esneme olayına herkes fazla takılmış sanırım yazımın başında belli bi sebep yok ama aslında birsürü sebep var demiştim. birkaç arkadaşın dediği gibi esneme sadece patlama oldu ki sizin bunu anlamış olmanız lazım. esnemeyle ilgili yorum yapmaya bile gerek yok bence. bnm derdim başka

Peki sen ne istiyorsun arkadaşım? Beklentin ne?

sürekli başa kaktığımı nerden çıkardınız? ilk defa dün gece ben dile getirdim ve sadece bana karşı sürdürdüğü davranışarını hak etmediğimi söyledim düşüncemi paylaştım yani. bir şey affedildi mi unutulmalı diye bir şey yok. sürekli de hatırlanmamalı tabiki. tecrübelerdir insanın hayatına şekil veren. deneyimlerimiz ve yaşadıklarımız hiç yokmuş gibi davranırsak asıl orda hata yapmış oluruz ve kendimizi kandırırız. önemli olan yaşantılardan sonra mutlu olmaya çalışabilmek, ben çok çalıştım, çalışıyorum da ama eşim unutma yolunu seçti ve hiçbir şey olmamış gibi davranmaya başladı.

canım bende eşime bazen öyle derim snein gibi unutamıyorum diye. ama oda bana aynı şekilde hayır ben hiçbirşeyi unutmam unutamam der. eşimin ailesi bize çok çektirdi çok ağlattı o yüzden. ama bende arkama atıyor mutlu olmaya çalışıyorum. eşim unutmuyor ama öyle davranıyor bunu her defasında söylersem huzurum kalmaz ki. geriye bakmamalısın hayat inan çok kısa günler akıp gidiyor biz farkında olmuyoruz bile. ve sinirlenerek kendine zarar veriyorsun bırak unutmuş mu unutsun sen kendi hayatını yaşa. birde erkekelr bizler gibi ince düşünemezlerki onalrdan bunu beklemek haksızlık olur inan.

Tamam eşiniz hatalar yapmış, tamam eşiniz sizi üzmüş.
Ama siz affetmişsiniz.
Koşullu af olmaz, birini affettikten sonra sürekli bu affın gölgesi altında bir ilişki sürmez. "Ben seni affettim artık sen bana hiç sinirlenmeyeceksin" diye birşey yok hayatta.
Eğer eşiniz sürekli sinirli şekilde size yaklaşmaya devam ediyorsa, size karşı hala sürekli saygısızsa tamam haklısınız yolunuzu ayırın.
Ama kendine sizi üzdüğü konulard açekidüzen verdiyse artık normal bir ilişki yaşamanın zamanı gelmiş demektir. Siz de olanları geride bırakıp normal bir evlilik sürmelisiniz. Normal evlilik ise, zaman zaman bağrışmayı da zaman zaman sabrın taşmasını da zaman zaman bir tarafın zaman zaman diğer tarafın alttan almasını da içerir.
Yani, siz geçmişte affettiğinizi söylediğiniz ama aslında affedemediğiniz konular olmasa, eşiniz bir kez sesini yükseltti diye (esnemek gibi eften püften bir konuda) bu kadar sorgular mısınız evliliğinizi? Hayır. Demek ki siz hala bazı şeyleri aşamamışsınız aslında.
Ha siz "ben aştım ama saygısızlığına devam ediyor, huyundan vazgeçmiyor" diyorsanız zaten bırakın yolverin gitsin.

Peki sen ne istiyorsun arkadaşım? Beklentin ne?

eşimin beni kıracak şekilde davranmasını ya da konuşmasını istemiyorum şuandaki beklentim bu. ama yine yanlış anlamayın lütfen kızlar hiçbir erkek tam anlamıyla şovalye ruhlu değidir. illa ki düşüncesizlik, kabalık yapabilir ya da sesini yükseltebilir. dediğim gibi biraz geçmişi düşünüyorum da eşim bunları sürekli yapmaya başlamış. bnm derdim bu davranışları yapıp yapmaması değil SÜREKLİ yapmaya başlaması. bu durumla ilgili eşimle yine konuşmaya çalışıcam, kendimi biliyorum yapıcı taraf yine ben olucam ama ilk adımı ben atmicam o bir şeyler düzelsin istiyorsa ben de atım atıcam

canım bende eşime bazen öyle derim snein gibi unutamıyorum diye. ama oda bana aynı şekilde hayır ben hiçbirşeyi unutmam unutamam der. eşimin ailesi bize çok çektirdi çok ağlattı o yüzden. ama bende arkama atıyor mutlu olmaya çalışıyorum. eşim unutmuyor ama öyle davranıyor bunu her defasında söylersem huzurum kalmaz ki. geriye bakmamalısın hayat inan çok kısa günler akıp gidiyor biz farkında olmuyoruz bile. ve sinirlenerek kendine zarar veriyorsun bırak unutmuş mu unutsun sen kendi hayatını yaşa. birde erkekelr bizler gibi ince düşünemezlerki onalrdan bunu beklemek haksızlık olur inan.

biliyorum cnm erkekler her zaman inca düşünemez. snn yanında en azından eşin var sana destek olan birisi ben yek başımayım kimseye anlatamıyorum ne aileme ne arkadaşlarıma, eşim zaten konuşmuyo ani bir kararla buraya yazdım işte. yorumlar bnmle aynı fikirde olsun ya da olmasın, insanlar beni anlasın ya da anlamasın en azından KONUŞABİLİYORUM

ve iyi ki de yazmışım kızlar farklı bakış açılarını görme imkanım oldu, kendimi değerlendirebildim. inanın kocam bana yapıcı yönde bir adım atsa ben ona 10 adım atarım. ben düşünüyorum neden bu hale geldim ya da geldik diye acaba o da düşünüyomudur bunları kendine dönüp bakabiliyomudur, sorgulayabiliyomudur merak içindeyim

eşimin beni kıracak şekilde davranmasını ya da konuşmasını istemiyorum şuandaki beklentim bu. ama yine yanlış anlamayın lütfen kızlar hiçbir erkek tam anlamıyla şovalye ruhlu değidir. illa ki düşüncesizlik, kabalık yapabilir ya da sesini yükseltebilir. dediğim gibi biraz geçmişi düşünüyorum da eşim bunları sürekli yapmaya başlamış. bnm derdim bu davranışları yapıp yapmaması değil SÜREKLİ yapmaya başlaması. bu durumla ilgili eşimle yine konuşmaya çalışıcam, kendimi biliyorum yapıcı taraf yine ben olucam ama ilk adımı ben atmicam o bir şeyler düzelsin istiyorsa ben de atım atıcam

İstediklerini ona çıkışarak, tavır yaparak, küserek elde edemezsin bunun farkındasın. Onu affettin evine döndün haliyle onun değişmesini bekliyorsun. Şimdi seni tavlamak için rol yapar ama 2 ay sonra yine eskisi gibi olacaktır. Benim eşim beni aldattı. Onu affettim, beraber mücadele ederken beni kırmadı tabi ki. Ama herşey düzeldikten sonra yine eskisi(kendisi gibi yani) gibi oldu. Yani biz önceden de tartışıyorduk şimdi de tartışıyoruz. O beni aldattı diye ondan herşeye boyun eğmesini beklemedim. E beklediğimden farklı bir tepki verseydi ben daha çok şüphelenirdim yine birşeyler karıştırıyo vs diye.

Eşini biraz rahat bırak ve lütfen sen de gevşe. Bak ona ikinci bir şans vermişsin. Seviyorsun da kocanı. Niye beklentilerini yüksek tutarak ilişkinizi çekilmez kılıyorsun ki? Ona olan kırgınlığını dile getir tabi ki. Neye üzüldüğünü, en çok neyin onu kırdığını tatlı dille açıkla. O da seni üzmek istemez. O da zor zamanlar geçirmiştir.

Benim takıldığım nokta bambaşka. Kız arkadaşının yakın bir arkadaşınız olduğunu söylüyorsunuz ama o kız he başka başka evlerde kalır, yolludur demeniz pekte aslında iyi arkadaş olmadığınzı gösteriyor madem böyle biriydi neden iyi arkadaşım sıfatı ile anıyorsunuz ayrıca nişanlınızda bu kişinin numarasının ne işi vardı. Bazı sevmediğiniz arkadaşlarıyla görüşmesini istememişsiniz ama eşinizin de arkadaşlarına eşim sizi sevmiyor görüşemem diyemez. Eşinizde onlara bakarak kötğ alışkanlıklar edinse o zaman haklısınız ama elbette bu mesajları sürdürmesi yalan söylemesi hatalı davranışlar. Ancak siz bu durumdan sonra evliliğiniz bitirmediyseniz ve şans verdiyseniz bu da eşinize her anı zehir etmek, tamamen size uyması, sizin istediiniz şekilde robot gibi yaşaması gerektiği anlamına gelmez bu herkese bıkkınlık gelir. Bence sizde birşeylerin birikmesi olmuş ve küçük şeyler bile sizi bu hale getiriyor. Eğer tahammülüz yoksa ayrılın bence böyle evlilik daha kötü..

Benim takıldığım nokta bambaşka. Kız arkadaşının yakın bir arkadaşınız olduğunu söylüyorsunuz ama o kız he başka başka evlerde kalır, yolludur demeniz pekte aslında iyi arkadaş olmadığınzı gösteriyor madem böyle biriydi neden iyi arkadaşım sıfatı ile anıyorsunuz ayrıca nişanlınızda bu kişinin numarasının ne işi vardı. Bazı sevmediğiniz arkadaşlarıyla görüşmesini istememişsiniz ama eşinizin de arkadaşlarına eşim sizi sevmiyor görüşemem diyemez. Eşinizde onlara bakarak kötğ alışkanlıklar edinse o zaman haklısınız ama elbette bu mesajları sürdürmesi yalan söylemesi hatalı davranışlar. Ancak siz bu durumdan sonra evliliğiniz bitirmediyseniz ve şans verdiyseniz bu da eşinize her anı zehir etmek, tamamen size uyması, sizin istediiniz şekilde robot gibi yaşaması gerektiği anlamına gelmez bu herkese bıkkınlık gelir. Bence sizde birşeylerin birikmesi olmuş ve küçük şeyler bile sizi bu hale getiriyor. Eğer tahammülüz yoksa ayrılın bence böyle evlilik daha kötü..

o kız en çok görüştüğüm arkadaşımdan biriydi ama kesinlikle en çok şey paylaştıklarımdan değildi. kız eşimin de aradaşıydı o nedenle numarası onda hep vardı. kendisi bana vaktinde onunla görüşmeni istemiyorum deseydi inanın görüşmezdim, dediğim gibi vakit geçirdiğimiz ortamlar aynıydı ama dostum falan deildi. ve o kızla ilgili tabikide yollu dicem çünük yollu ve ben o kızla görüşürken bunları onun surtına da söylüyordum. senin yaptığtna ..... derler diyebiliyodum, o salak da gülüyodu.

eşimin arkadaşına snn kötü alışkanlıklatın var bu koşullarda snnle görüşmek isteniyorum demesinin nesi yanlış? ben eşime hiç bir anı zehir etmiyorum neden anlamıyosunuz hep içime atmışım susmuşum dün akşam da bi apyalam olmuş kızgınlıkla belki ağır konuştum ama doğru konuştum, biz eşimle ben he deiyp geçtiğim sürece gayet uyumlu bir çiftiz

İstediklerini ona çıkışarak, tavır yaparak, küserek elde edemezsin bunun farkındasın. Onu affettin evine döndün haliyle onun değişmesini bekliyorsun. Şimdi seni tavlamak için rol yapar ama 2 ay sonra yine eskisi gibi olacaktır. Benim eşim beni aldattı. Onu affettim, beraber mücadele ederken beni kırmadı tabi ki. Ama herşey düzeldikten sonra yine eskisi(kendisi gibi yani) gibi oldu. Yani biz önceden de tartışıyorduk şimdi de tartışıyoruz. O beni aldattı diye ondan herşeye boyun eğmesini beklemedim. E beklediğimden farklı bir tepki verseydi ben daha çok şüphelenirdim yine birşeyler karıştırıyo vs diye.

Eşini biraz rahat bırak ve lütfen sen de gevşe. Bak ona ikinci bir şans vermişsin. Seviyorsun da kocanı. Niye beklentilerini yüksek tutarak ilişkinizi çekilmez kılıyorsun ki? Ona olan kırgınlığını dile getir tabi ki. Neye üzüldüğünü, en çok neyin onu kırdığını tatlı dille açıkla. O da seni üzmek istemez. O da zor zamanlar geçirmiştir.

tavsiyeleriniz için teşekkür ederim tek temennim ben bunlar için çabalarken onun dabir şeylerin elinden tutup yapıcı olması

tavsiyeleriniz için teşekkür ederim tek temennim ben bunlar için çabalarken onun dabir şeylerin elinden tutup yapıcı olması

E haklısın tabi ki. Ama onunla konuş, hırpalamadan, kırmadan, "bak ben geldim, seni affettim" cümleleri kurmadan. Onu sevdiğini ve kırıldığını anlat. Eminim kayıtsız klmayacaktır.

Back