Hak etmedim...

daisiesss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
201
6
68
İstanbul
Nerden başalayayım nasıl anlatayım bilmiyorum. dün gece ilk defa eşimle ayrı uyuduk ve bunun belirli bir sebebi yok ama aslında birçok sebebi var. en iyisi baştan kısaca anlatmak.
evlendikten 2 ay sonra eşimin biz nişanlıyken en yakın arkadaşlarımdan birisiyle mesajlaştığını öğrendim ve dünyam yıkıldı.bu arada objektif olarak baktığımda ben eşime göre her zaman daha dikkat çekici olmuşumdur, o kızla kendimi kıyaslamıyorum bile maymundan bozma bi tip ama her akşam başka başka adamların evinde kalan birisi, yani yollu.
öğrendiğimde eşime çok kızdım yeminler etti sadece bir gün mesajlaştık diye, onu denemek istedim dedi yollu bi tip olduğu için bakalım ona ne cevap verecek diye merak etmiş paşamız, sonra da uğraşmaktan sıkılmış ve daha mesaj atma ben seni denemiştim ama sıkıldım yazmış kıza :95: allahım ne gerizekalıca bi düşünce ya, niye böle bişeye ihtiyaç duymuş ne gerek var???
bunu hazmetmek bnm için çok zor oldu gecelerce ağladım, kendimi haksızlığa uğramış hissettim ve en çok da hak etmediğime üzüldüm. zamanında ailem, dostlarım herkes ondan daha iyi birisini bulabileceğimi, çok güzel olduğumu evliliği aceleye getirmememi söylemişti. bana göre de güzellik somut bir kavram olamazdı, insanlar bana yakıştırmasa da ben o adama aşıktım ve her koşulda her yerde onu savundum. bu nedenle yaptığını düşündükçe gene cinlerim tepeme çıkıyor.
herneyse eşim benden özürler diledi, eşeklik yaptığını kabu etti falan filan biz yine eskisi gibi olmaya başladık, ta ki başka yalanlar başlayana kadar. bir yakaladım bidaha yapmicam dedi, iki yakaladım söz valla bidaha olmicak dedi, üçüncü yakaladığımda boşanıyorum dedim. güvenmediğim bi adamla onu çok sevsem de bir ömür geçiremezdim. bu yine benden özür diledi bu ksımları kısa tutuyorum bildiğiniz hikayeler çünkü. bundan sonra her şey senin istediğin gibi olacak dedi senin bir dediğini iki etmicem dedi, ben de edemezsin zaten edersen bu iş biter, bundan sonra değil kavga etmek bana sesini dahi yükseltemezsin, bnm sana karşı sabrım kalmadı, artık sana müsamam yok ona göre davran dedim, kabul etti. daha sonra yine iyi anlaştığımız bir dönem başladı.
bu arada tüm bu süreç içinde kayınpederim araba aldı ona 3 bin lira verdim, eşimin birikmiş sgk borcu vardı 18 bin lira, onu ödedim. hiçte gocunmadım bunları yaparken.
gelelim asıl mevzuya kızlaaar. dün gece yattık ben tam dalmışım eşimin esneme sesiyle irkilerek uyandım, ama yok böle bi esneme. uyku sersemi noluyo ya dedim ve sesim yüksekti ama o anın şokuyla o kadar yüksek çıktı kulağımın dibinde berbat bi sesti. eşim bana bir bağırdı kızlar duvarlar inledi bişey olduğu yok yat uyu diye. işte o an kafama bişey dank etti. bu adam yine eskisi gibi olmuştu ama ben yeni fark edebilmiştim. eşim mizaç olarak sinirlidir, kolay sesini yükseltebilir ama yaşadığımız seylerden sonra kendini frenleyebiliyordu ve beni üzmemek adına gayret gösterdiğinin farkındaydım.
zamanında gözümün içine baka baka defalarca yalan söyleyen adam yine aynı arsızlıkla gözümün içine baka baka bana bağırabiliyodu, hem de bunu o olaylardan sonra ilk defa yapmıyordu ama ben yeni fark edebilmiştim. ben nerdeyim napıyorum dedim kendime ve ağzımdan sadece yataktan kalk sözleri çıkabildi. bu saçmalama abartıyosun dedi bana. ben de ona onu artık alttan almayacağımı, alamayacağımı ona karşı sabrımın kalmadığını, kocasına karşı sabırsız bir bayanla evli kalmayı kendisinin kabul ettiğini hatırlattım. bana sadece ben senin her istediğini yapamam. ben senin çocuğun değilim dedi.
baktım o yataktan kalmıyor ben kalktım bunların hiçbirini hak etmedim dedim. senin bana yaptıklarından ve onlara rağmen benim sana yaptıklarımdan sonra ben bunları hak etmedim dedim, gittim.

evli değilim ama yazdıklarınızdan bir sonuç çıkardım. eşiniz saygı kavramından bihaber sanırım. böyle bir durumda hemen boşanmak değil de evleri ayırmak çözüm olur diye düşünüyorum. ikiniz de sakince düşünürsünüz ve en azından karar verme sürecinde kafanız dinç olur.

İçten içe dolmuş ve sınıra gelmişsin. Patlamak an meselesiymiş oda olmuş. Anladığım kadarıyla seni birkaç kere aldatmış. Zaten kolay kabul edilecek şeyler değil. Bu aldatmalar mesajlaşmadan falan öte bişey mi?
Gözünü aç. Kendine bir bak. Kimse kimseye bağıramaz. Gerekirse yardım alsın ama olmaz böyle bağırmak çağırmak. Bir de artık bu işin devam etmesini istiyosa ona çok iş düştüğünü hissetsin.
Bence bu arada kendi sınırlarını, imkanlarını keşfet yeniden. Kendi içinde yolculuğa çık yani. Nesin nerdesin nerde olmak istersin? Eğer seviyosan bu adamı yola getirmenin çarelerini tartışalım

canım en başta yanı nişanlıyken onu ilk 2 kere yakalamanda yol verecektın uzatmayacaktın ilişkiyi çünkü 1 hata yapan 2 yı davet eder 3 .4 ooo öle gider keşke en başından bitirseydın ALLAH yardımcın olsun

Oh ne güzel yapmışsın! Karekter yok adam sanki evli değil kocaman bebek yakın zamanda boşanmanı dilerim, istediği gibi kadın,kız muhabbeti yapsın! Sende hayatına kaldığı yerden devam edersin,sütü bozuk adama sen düzeltemezsin,kendini ne sanıyor bu?

Eşiniz bazı hatalar yapmış ve siz affedip yolunuza devam etmişsiniz.
Bazı şartlarda sunmuşsunuz, buraya kadar güzel de, sonuçta eşiniz de insan değil mi, robot gibi yaşamasını bekleyemezsiniz heralde. Yeri geldiğinde sesini de yükseltebilir, dediğiniz gibi sizin artık sabrınız kalmamış, en ufak yaptığı şey göze batar olmuş. Ama eşiniz de insan ve hata yapmaya devam edecek.

kızlar eşimin o yolluyla mesajlaştığını ben evlendikten 2 ay sonra öğrendim, ama biz nişanlıyken mesajlaşmışlar. daha sonraki yalanları da aldatmayla ilgili değildi, daha günlük konulardı ama sonuçta yalandı... ben bunun bi arkadaşıyla görüşmesini hiç istemiyodum, adamın bazı kötü alışkanlıkları var. birkaç gez bana yalan söyleyerek onunla görüştüğünü öğrendim, bunun gibi şeylerdi

siz sıktığınız için yalan söylemek zorunda kalmıştır.. bağırma konusuna gelince insan canına evladına bile bağırabiliyor arada bir insanız sonuçta boş bulunabiliyoruz ..bence biraz abartmışsınız her zaman toz pembe olmaz hayat

siz beni yanlış anlamışsınız eşim tabiki de öfkelenecek sinirlenecek dediğiniz gibi robot değil. ama öfkeyi ifade etmenin tek yolu karşıdakine ses yükseltip bağırıp çağırmak dedüğildir. daha farklı yolları da vardır. iyi yönde ifade edebilmesi için elimden gelen her şeyi yaptım ama o yapmadı. aslında onun bir şeyler için çaba göstermesi gerekiyorken yine ben gösterdim. yaptığı şeyler gözüme batmıyordu, ta ki dün geceye kadar. dün gece kafama dank etti dedim ya. ondan sonra bana karşı tavırları ve konuşmaları film seridi gibi gözümün önünden geçti. sanırım eşimin hatalarıyla nasıl yaşamam ve onları nasıl tolare etmem gerektiğini öğrenmem lazım

arkadaşı ot kullanıyordu. sizi eşinizin böle bi adamla muhatap olmasını istermiydiniz? bunun sıkmakla bi ilgisi yok ki onun kendisinin düşünüp bu adamla görüşmemesini akıl etmesi lazım, ben toz pembe bir hayat istemiyorum, sadece kıymetimi bilen bir hayat arkadaşı istiyorum

Bakın,
hepimiz insanız hata yaparız. Ama ara sıra..... Sürekli tekrarlanan hatalar bağırıp çağırmalar, yalanlar dolanlar insanda bıkkınlık, mutsuzluk vb. bir sürü duygu bırakır. Hata değil yaşama biçimi olur. Karakter olur, huy olur. Sonrada hatadır affedelim demek kolay olsada uygulaması çok zor olur.
En basitinden ne demek bağırarak esnemek. Yanında biriyle uyuyorsun kendine gel. Tek başınayken bile yapılmamalı ama neyse.
Eşinin yaptığı sevmediğin hareketleri ona anlat ve vazgeçsin. Sende kendini koy ortaya oda sana söylesin sevmediği tavırları. Orta yol bulmanız lazım. Şu mesaj olayını unut artık. Geçmişi boşver ki geleceği sağlam temeller üzerine kurabilesin. Takılı kalma eskiye ve önüne bak bence tabi.....

ve adım gibi eminim dün geceki tavrım onun için hiçbir şey ifade etmiyor. bnm hatun dellendi yine düşünyodur, ciddi bir problem olduğu aklının uucundan bile geçmiyodur, ona ulaşamamak beni o kadar çok yoruyo ve üzüyo ki, farklı görüşlerde olduğumuz hiçbir konuyu onunla konuşamıyorum, hemen bir ses yükselmesi en nefret ettiim şey ben de büyümesin diye uzatmıyorum, uzatmıyorum da yaşadıklarımı paylaştım hep ben hep ben nereye kadar :2::2:

doldurma kendini arkadasım.. içine ata ata öyle bir patlarsınki sen bile şaşırsın o yüzden konuşmaya çalış eşinle..

Aranizda ki farklar,simdiye kadar musame ettiginiz durumlar yavas yavas ortaya cikiyor.Kafanizda bitirmissiniz.Yoksa esnemesine ilk olarak o tepkiyi siz vermezdiniz.Ben kendimi sizin yerinize koydum da..Esimle uyku saatlerimiz asla tutmaz,ve ben benden once uyuduysa asla uyuyamam.Boyle garip takintilarim var.Gece 3 de gelir sapudusapudu terlikliklerle,buz gibi ayaklarini isitir,sonra birsekilde sarilir,tv yi acar.Ve ben hamileyim yani cita uyaniyorum.ve baslar horlamaya.Ortami dusunun.Ama benim asla aklima ona horlama yeter,napisyosun cek ayaklarini,off kapa su tvyi gibi birsy demek gelmedi.Aksine askimm lutfen kapatir misin,horluyorsun sevgilim obur tarafa don gibi onu tatli sozlerle uyaririm.Sonra uyuyamam;off cok sicak ben obur yataga gidiyorum der gecerim.Bu sevgi ve askla ilgili diye dusunuyorum.Bilmiyorum belki yanlis dusunuyor olabilirim ama sizin askiniz bitmis.
Kocaniz size bagirmasi da sizin tepkinize karsi bir tepki.Saygisizca ama oda tepki vermis.

Aldatmış yakalamış affetmişinnnn o zamann yakaladığındaa böle küçük bi olay gibi kapatmayacaktın gözünü korkutacaktın yani sen başta affetmişin ondada nasılsa affediyor şeklinde ve kişiliğide önemli tabiki alışkanlık haline gelmiş artık 2-3 yapmış ve onların devamıda gelir yani başdaki davranış şeklin yanlış olmuş bencee Allah kolaylık versin

Eşinin bazı davranışlarını huylarını konuşarak değiştirebileceğini düşünüyorsan bence devam ettir değilse kendinle ilgili kararını ver bu hayat senin

Canım sıkkınsa, sorunlu bir dönemimiz varsa, birşeyleri içime atmış ve patlama noktasındayken, eşim uyur ve horlarsa "Şu yastığı kapatıvereyim suratına, ayı gibi horluyor ya insan mı bu şimdi?" derken, mutlu mesut herşey yolundayken ve eşim horluyorken "nasıl da yorulmuş, bebek gibi uyuyor canım benim" durumu oluyor.

Bardak taşmışsa gözünün üzerinde neden kaş var olayına bile takılabiliyor insan.Konuyla alakasız olmasına rağmen eşiniz adına yaptığınız ödemelerden bile bahsetmişsiniz.Yani komple bir hesaplaşma başlamış içinizde.Para da verdim, pulda, affettim, gene affettim, inandım gene inandım, herşeyi yaptım ama o bana neden uyku sersemi bağırıyor? Bence olay bu kadar yüzeysel değil ve derinlerde birikmiş kütleler var.

Eşiniz için herşeyi yapmış, vermiş, sunmuş,onu defalarca affetmiş olduğunuz için her daim sizi el üstünde taşısın, size hep minnet duysun, sizi yere göğe sığdıramasın istiyorsunuz ve üstünde durulmaması gereken küçük şeylerde bile bunları haketmediğinizi geçmişten gelerek herşeyi içine katarak düşünüyorsunuz.

Gergindir, canı sıkkındır, şudur budur diye geçiştirmek yerine ben ona neler neler yaptım, şimdi reva mı bu diye hep geri sararsanız ilişki sağlıklı yolda ilerleyemez bana göre.

Sonuçta en mantıklı adamın bile hammaddesi odun, sıkmayın kendinizi.Fırsatınız olursa bu güzel bahar mevsiminde kafa toplayıcı küçük bir tatil, arkasından aile terapisti bulmaca, belki aklınızda kalmaması için yeniden bir şans ve başlangıç, olmadı mı güle güle.Sürekli haketmedim diye kendi kendinizi yiyip bitireceğinize, kendinize bir şans ve yeni bir hayat sunmuş olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…