Haftalık gelen yardımcı yemek sorunu

kesenmakas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2014
1.518
1.379
Merhaba hanımlar,
Konuya sorun dediğime bakmayın. Doğrunun ne olduğunu bilmediğimden fikir almak istedim.
Haftada 1 gün evime yardımcı geliyor. Normalde yarım gün geliyor. Fakat tam geliş gidiş saati programlı değil. Çocuklarının durumuna göre gelip gidiyor. Ben çalıştığım için evde olmuyorum.
Genel itibariyle evde de olmadığımız için kahvaltılığım pek bulunmuyor hakeza yemek de öyle. Arkadaşın geleceği zaman beni basıyor bir stres. Hadi yemeğini dışarıdan söylüyorum falan ama erken geldiğinde kahvaltı yapmadan geliyor (evi ile evim arası 1 saat falan) bazen kahvaltılığım oluyor bazen olmuyor vs.
Bir de benim evimde yemek düzenim olmadığından bazen kadıncağız çalışırken unutuyorum yemek söylemeyi allahtan hep son anda yetiştiriyorum birşeyler.
Bunun olması gerekeni ne? Temizlik parasına ilave yemek parası vereyim diye düşündüm ama bu sefer de yemek yemezse aç bilaç çalışır diye o da işime gelmedi.
Kadına hep dışarıdan aynı şeyleri söylüyor olmak da ayıp gibi geliyor.
Özellikle temizliğe giden arkadaşlar varsa beklentileri bu konularda nelerdir?
Benim gibi çalışıp evde yokken yardımcısı eve gelen arkadaşlar bu yemek işini nasıl yapıyor?
Bana fikir verir misiniz?

Tam gün olunca kahvaltı olmasa bile öğle yemeği şart. Yoksa açlıkla yapılacak iş değil onlarınki.
Yarım gün alıyorum ben genelde evim küçük çünkü. Gelen kadınlara hep yemek sorduğumda hiç biri istemedi. Kahve yap yeter dediler. Yarım gün geldiği için bilemedim. Biraz onun talebiyle halletmen lazım gibi

Yarım gunde yemek yok, tam gunde var.
Benım de yardımcım var - geldıgı gunler ve saatlerı benım durumuma gore degısıyor. Dısardan soyluyorum bazzen para bırakıyorum yemek ıcın veya o kendı pısırıyo hem bıze hem kendıne hıc bısey yoksa patates haslayıp peynırle fılan yıyor. Buluyor yanı yolunu ben onu evın ınsanı gıbı goruyorum her defasında kebab fılan yıyemez kadın zaten, ıcını yag baglar

bir zamanlar yarımcı alıyordum (inşallah kısa sürede yine almaya başlarım)
tam gündü bizimki sabah kahvaltı ederdi öğlen de kahvaltılık atıştırırdı
ilk tanıştığımızda ne istersiniz diye sormuştum
o da kalhvaltılık yiyorum ben çay vazgeçilmezim birde dedi ona göre anlaştık

direk sorun bence

Yarım gunde yemek yok, tam gunde var.
Benım de yardımcım var - geldıgı gunler ve saatlerı benım durumuma gore degısıyor. Dısardan soyluyorum bazzen para bırakıyorum yemek ıcın veya o kendı pısırıyo hem bıze hem kendıne hıc bısey yoksa patates haslayıp peynırle fılan yıyor. Buluyor yanı yolunu ben onu evın ınsanı gıbı goruyorum her defasında kebab fılan yıyemez kadın zaten, ıcını yag baglar
Ya cutemom benim halim o kadar içler acısı ki evde bazen kuru ekmek olmuyor🙆
Annemlerle aynı apartmandayız yemek işi onlarda görülüyor. Valla kadın her hafta börek çörek kebap yiyor. Bazen önceki gün annem yemeği fazla yaptıysa ayırıyoruz ayda 1 kez falan ancak ev yemeği denk geliyor

Bana da her hafta yarım gün bir abla geliyor ama benimki sabah geliyor sürekli olarak ve öğlen 1-2 gibi gidiyor. O yüzden evde mutlaka kahvaltılık bulunduruyorum yoksa da 1 gün önce alıyorum. Abla ekmeğini sabahları taze alıp geliyor ben evden çıkana kadar kahvaltısını hazırlıyor, çayını demliyor. Bence olması gereken evde kahvaltılık/yemek bulundurmak. Yoksa da dışardan söyleyebileceği yerlerin listesini verip yemek için ekstra para bırakmak.

Bana haftada bir yardımcı geliyor şu an, sabah oğlumla kahvaltı etmeden önce geldiği için kahvaltıyı hazırlayıp onu da çağırıyorum birlikte yiyoruz. Öğlen de evde bir önceki günden ne varsa yiyoruz birlikte. Yoksa bir çorba yapıyorum hem akşama oluyor hemde öğlen yiyoruz, yanına bir salata ya da bir makarna ekliyorum genellikle. Daha önce her gün gelen bakıcım vardı, ben çalışıyordum, ona diyordum dolapta ne varsa, canın ne istiyorsa ye, çekinme. Dolapta yemek yoksa istediğini yap ye. Sizin evde yemek bulunmuyorsa dışarıdan söyleyeceğiniz zaman ona söyleyin, bana hatırlat işlerden unutuyorum sana yemek söylemeyi diye. Arasın yemek söyle desin size mesela, ya da malzeme varsa en azından bir Menemen yapar ya da bir çorba. Kendine bir şeyler yapıp yersin deyin. Ama evde en azından ekmek ya da yumurta, çorba malzemesi vs. Olmalı tabi. Ya da buzluğa köfte atın mesela, hiç malzeme yoksa, sabah çıkarırsınız kendisi pişirir yer.

Yarım gün yardımcı eve geldiğinde sabah kahvaltı yapmamışsa kahvaltı yapıyor bizde. Yumurta diğer kahvaltılıklar. Ben ekmek yiyemiyorum. Una alerjim var. Annemde ekmek pek yemez . Evde ekmek olmuyor genelde . mesaj yazıyorum ekmek alıp geliyor. Ben ekmeğin parasını veriyorum. Yarım gün olduğu için genellikle başka bişey yemiyor. Çay falan içiyor. Ben soruyorum istersen buzluktan mantı falan yapabilirsin diye ama istemiyor. Bazen meyve falan yiyor öğlen. Ben herzaman istediğini yiyebilirsin diyorum.

Ya cutemom benim halim o kadar içler acısı ki evde bazen kuru ekmek olmuyor🙆
Annemlerle aynı apartmandayız yemek işi onlarda görülüyor. Valla kadın her hafta börek çörek kebap yiyor. Bazen önceki gün annem yemeği fazla yaptıysa ayırıyoruz ayda 1 kez falan ancak ev yemeği denk geliyor

Bence sen hiç kafanı yome kadına 20 TL yemek parası ver. Bizim evde yemek olmaz, ister kendin getir, ister gelirken al yemek işi sende de.. Sen de kurtul o da rahatlasın...

Merhaba hanımlar,
Konuya sorun dediğime bakmayın. Doğrunun ne olduğunu bilmediğimden fikir almak istedim.
Haftada 1 gün evime yardımcı geliyor. Normalde yarım gün geliyor. Fakat tam geliş gidiş saati programlı değil. Çocuklarının durumuna göre gelip gidiyor. Ben çalıştığım için evde olmuyorum.
Genel itibariyle evde de olmadığımız için kahvaltılığım pek bulunmuyor hakeza yemek de öyle. Arkadaşın geleceği zaman beni basıyor bir stres. Hadi yemeğini dışarıdan söylüyorum falan ama erken geldiğinde kahvaltı yapmadan geliyor (evi ile evim arası 1 saat falan) bazen kahvaltılığım oluyor bazen olmuyor vs.
Bir de benim evimde yemek düzenim olmadığından bazen kadıncağız çalışırken unutuyorum yemek söylemeyi allahtan hep son anda yetiştiriyorum birşeyler.
Bunun olması gerekeni ne? Temizlik parasına ilave yemek parası vereyim diye düşündüm ama bu sefer de yemek yemezse aç bilaç çalışır diye o da işime gelmedi.
Kadına hep dışarıdan aynı şeyleri söylüyor olmak da ayıp gibi geliyor.
Özellikle temizliğe giden arkadaşlar varsa beklentileri bu konularda nelerdir?
Benim gibi çalışıp evde yokken yardımcısı eve gelen arkadaşlar bu yemek işini nasıl yapıyor?
Bana fikir verir misiniz?

Ne kadar ince fikirlisiniz. Ben çok daha fazlasını yaptım zarar gördüm. Yarım güne rağmen, yemektir , kahvedir hep yaptım. Ama yemekte 30 dk, kahvede 15 dk, giyin soyun 15 dk öyle böyle derken 1-1.5 saat gidiyor. İş yetişse sıkıntı değil ama yetişmediği zaman zamanı gelince çıkıyordu. Banyoyu da siz yapın gibisinden. Onu da sorun etmedim. Ta ki arkadaşımla bu konuyu konuşana kadar. Ben yol parasını bile verirken arkadaşım ne yol parası veriyor, sabahtan geldiğinde de lütfen kahvaltıyı yapıp gelin işler yetişsin demiş. Ve kadın hiç sorun etmemiş. Dedim anormallik ben de herhalde. Artık almıyorum gerçi, bu kadar iyi niyete 3-4 kez gelmesi gereken gün gelmedi üstelik misafir gelecekti, mağdur etti. Yeni bir kadın alırsam da arkadaşım gibi yapacağım.

Haftasonundan pişirip buzluğa atabilirsin. Akşamdan çıkarıp buzdolabına koy, öğlen olunca da ısıtıp yer.

Canım, bir peynir, bir ekmek, domates, yumurta, belki olsa olsa üç beş zeytin kahvaltılık dediğin şey bunlar da mı yok evde? Onun geleceği günler sabah vakit olmuyorsa akşamdan pastaneden falan bir börek al ısıtsın yesin. Derin dondurucunuza bir şeyler atabilirsiniz, çözdürüp ısııtıp yesin yani ne bileyim. Bir gece öncesinden hazır çorba pişirip koyarsınız buzdolabina, ya da makarna. Yani çok zor bir şey değil bu karın doysun yeter.

Ne kadar ince fikirlisiniz. Ben çok daha fazlasını yaptım zarar gördüm. Yarım güne rağmen, yemektir , kahvedir hep yaptım. Ama yemekte 30 dk, kahvede 15 dk, giyin soyun 15 dk öyle böyle derken 1-1.5 saat gidiyor. İş yetişse sıkıntı değil ama yetişmediği zaman zamanı gelince çıkıyordu. Banyoyu da siz yapın gibisinden. Onu da sorun etmedim. Ta ki arkadaşımla bu konuyu konuşana kadar. Ben yol parasını bile verirken arkadaşım ne yol parası veriyor, sabahtan geldiğinde de lütfen kahvaltıyı yapıp gelin işler yetişsin demiş. Ve kadın hiç sorun etmemiş. Dedim anormallik ben de herhalde. Artık almıyorum gerçi, bu kadar iyi niyete 3-4 kez gelmesi gereken gün gelmedi üstelik misafir gelecekti, mağdur etti. Yeni bir kadın alırsam da arkadaşım gibi yapacağım.
Haftada 1 gün yarım geliyor ayda 45 günde 1 falan da tam. Bizim ailenin kızı gibi oldu. Severim de. Hiç bende saat mesaisi yapmadı. İşi bitmediğinde tam gün gibi çalıştığı da oldu. Ben o kadar kesin çizgiler koyamıyorum şu saat gel şu saat git. Yapmalı mı bilemedim.

X