- 26 Kasım 2012
- 3.986
- 7
canım aman saç kreminden uzak dur da naparsan yapbioblasın kremleri var hem dökülmeyi önlüyo hem de canlı tutuyo onu kullanabilirsin ve her zaman olduğu gibi bioblas sarmaşık özlüyü tavsiye ederim :))toplar saçını
Bence sarımsaklı şampuan almak yerine bebek şampuanı alıp onun içine sarımsak atabilirsin onlar daha doğal diye bebek şampuanı dedim onun yerine bioblas alıp içine sarımsak da atabilirsin. Bizde bir markanın sarımsaklı şampuanı var ama annem kullandı onu ve kendimizin yaptığı sarımsaklı şampuanın daha etkili olduğunu söyledi açıkçası.
Ben sarımsak eziciler var ya onla ezip 3-4 diş sarımsağı şampuan kutusunun içine atmıştım. Sarımsak ezici dediğim de şunlar:hımmm Doğru diyosun aslında bioblas veya çocuk şampuanına sarımsak eklemek daha iyi olur:) güzel fikir peki nasıl ekliceem suyunu nası çıkarabilirm onun :)
peki ßanyo sonrası nemli saçı tararken yada sabah kalktığımda kuru saçı tararken önerebilceğiniz birşey warmı kopuo kırılıor acıooo diyee taramadan çıkıyorum evden :)))
Kızlar kafa karışıkken bemiksi kırmayı unutmuşum iyi mi yağlı kafayla duruyorum şu an öyle :)
eheheh ben de yapmıştım bir kere bemixi unutup, 2 gün sonra tekrar yağlanmıştım
Ben sarımsak eziciler var ya onla ezip 3-4 diş sarımsağı şampuan kutusunun içine atmıştım. Sarımsak ezici dediğim de şunlar: Eki Görüntüle 563891
Benim saçım da öyle dalgalı olduğu için kremsiz şampuan kullanırsam inanılmaz dolaşıyor başa bela :)) Bir keresinde taramayı bıraktım kurutup topladım sürekli sonra ördüm uçlarını bir süre öyle idare ettim ama olacak gibi değil. Şimdi saçımı şampuanladıktan sonra ya azıcık uçlarna saç kremi sürüp duruluyorum yani köklere değdirmiyorum ya da bioblasın durulanmayan kremini sürüyorum yıkadıktan sonra o zaman açılıyor ama ikisini de çok az sür ki saçını yağlandırmasın çabuk kirleniyor fazla sürünce. Köklerine de değdrmiyorum. Bioblasın kremini köke de sürün diyor ama ben yine de pek sürmemeye çalışıyorum sürersem de parmak uçlarında az kalan bir şeyi sürüyorum. Maalesef başka çare bulamadım ona.
kızlar saçınız normalde çok kıvır kıvırsa zor taranıp açılıyosa ara makas attırın derim ama tabi sinamekiyi yapınca durum gene aynısı olacak :44: canım bu arada sen sarımsakları direk mi aıyosn sütle kaynatılıp sonra eklendiğini duymuştum da belkide sen sölemiştin kafam dumanlı oldu birden kim sölemişti yahu :26:
o ara makasının saçı çok yıprattığını uçları kırdığını duymuştum ben. <hiç yaptırmadım şimdiye kadar. Sütle kaynatan ben değilim kokusunu alsın diye öyle yapanlar var ama ben etkisi azalabilir diye onu hiç denemedim açıkçası.
mrb kızlar.3 aydır kullandığım sarımsaklı şampuan ve sinameki+bemiks+tatlı badem yağı 3lü kürü ile elde ettiğim sonucu sizlerle paylaşmak istedim.sinamekili kür için de japongülü nickli arkadaşımıza çoookkk teşekkür ederim.senelerdir istediğim saçlara kavuşmama ramak kaldı , sayesinde....hihoyyyt
buyrun farkı kendi gözlerinizle görün:kedi:
[ımg]http://img84.imageshack.us/img84/8968/cimg307211.jpg[/ımg]
[ımg]http://img406.imageshack.us/img406/2819/kgmg1.jpg[/ımg]
böyleyken böyleesositososito
sarımsaklı şampuan : 400ml'lik şampuanınıza 5-6 diş sarımsağı rendeleyerek elde edebilirsiniz.
sinamekili kür: 1tutam (yaklaşık 7-8 yaprak gibi) sinamekiyi yarım çay bardağı suda bir kaç taşım ( bir kaç saniye fokurdasın) kaynatın, ılıyınca içine mevcut olduğu şişenin kapağı kadar tatlı badem yağı ve 1 bemiks ampül ekleyin. Saç diplerinize sürün. 4-5 saat bekleyin ve yıkayın.
Karışım her uygulama için ayrı yapılmalı yani taze olmalı.
rutin saç yıkamamı sarımsaklı şampuan ile yapıyorum,sonrasında da mis kokulu bir şampuan ile yıkıyorum ki sarımsak kokmasın.saçınızda boya yoksa durulama suyuna bir kaç damla sirke damlatarak(elma sirkesi) kokudan kurtulabilirsiniz.ya da gliss saç bakım spreylerini öneririm
sinamekili kürü ise haftada1 kez uyguluyorum.sinameki ve badem yağı aktardan,bemiks eczaneden alınıyor
darısı başınıza can'lar =)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
glıserınlı bakım
saç uçlarım kurumasın diye yeni başladığım bir kür bu da...
Gliserinin nemi hapsetme özelliğinden faydalanarak saç uçlarımızın kurumamasını dolayısı ile de kırılmamasını hedefliyoruz
aktardan alınan gliserin yağı,bebe yağı ve su 3'lüsünden elde ediliyor.
Hazırlanışı;
1çay bardağı su
1kapak gliserin yağı
2-3 damla bebe yağı
kullanım sıklığı konusunda özel bir kural yok
ben her gece uyumadan önce saç uçlarıma fıslatıp uyuyorum mesela...gayet memnunum.siz de bu şekilde uygulayabilirsiniz...
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
[ımg]http://img24.imageshack.us/img24/3029/2162v.jpg[/ımg]
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♪♪♪ :teytey:
uygulama yaptım ama uzama olmadı diyenler,lütfen bir de özel tarihlerde uygulayın kürü...
'o kadar bakım yapıyoruz neden sonuç alamıyoruz,işte cevabı' isimli topikte bu özel gün konusu bulunmaktadır
link vermek yasak olduğundan topik adı yazıyorum sadece.
Bir sürü kesimden sonraki son halimiz de şu şekildedir...
[ımg]http://img402.imageshack.us/img402/1351/16696036857269808861206.jpg[/ımg]
[sıze=3]sıkça sorulan sorular[/sıze]
[sıze=3]bemiks nasıl kırılır ???[/sıze]
bayanlar, şişenin üzerinde sarı bir nokta var
o noktanın üzerini bıçakla azcık kesin, yani incelsin orası (bıçakla üzerinden 3-5 kere geçerseniz olur)
sonra bi bez alın, şişeyi onun içine koyun ve elinizde o şekilde tutun ( camlar batmasın diye )
lavabonun kenarına dayayın şişeyi ve diğer elinizi o noktaya denk gelecek şekilde bastırın şişeye
pıt diye kırılıyor :78:
[sıze=3]bemiks yerine bepanten olur mu????[/sıze]
ne yazık ki olmuyor arkadaşlar.
Bepanten onarım amaçlı bir vitamindir, bemiks b vitaminidir ve uzaması içindir.
Bir çok arkadaşımız bemiks kokuyor diye bepanten kullandı ama hiç bir extra uzama elde edemediler.
[sıze=3]sarımsak kokuyor, ne yapmalıyım???[/sıze]
[sıze=2]
az miktar sütte 1 dakika kadar kaynatırsanız kokusu gidecektir.
Sonra süzerek şampuanınıza ekleyin, şampuana sütü koymayacaksınız yani.[/sıze]
saçım şuan şuramda, şu kadar ayda belime gelir mi???
[sıze=2]bunun cevabı kişiye özel ve sizde saklı. çünkü herkesin bünyesi farklıdır ve bakımlara farklı sürelerde tepki verir.[/sıze]
* sarımsaklı şampuanı yaz sıcağından dolayı kullanmıyorum,sıcakta çok koku oluyor çünkü... Havalar serinleyince,ekim-kasım gibi,yeniden başlayacağım
* sarımsaklı şampuanı saçım gürleşsın diye kullandım.sinameki kürü uzaması için... Yani ; [sıze=3]'sarımsaklı kullanmasam sadece sinameki kullansam uzar mı?'[/sıze] tarzı sorularınızın cevabı 'evet'.
* bir kaç uygulamada uzamıyor diyip pes edenler oluyor.yapmayın! Herkeste başlıktaki gibi haftada 1 cm uzama olmayabiliyor. 7-8 uygulama sonrası verilen 1-2 haftalık arada uzadığını göreceksiniz.
* [sıze=3]'sinameki saç rengi değiştirir mi?'[/sıze] saçınız boya ise alttaki rengi az miktarda da olsa meydana çıkarır evet.ama boyanız yoksa hiç bir şekilde renk bozma durumu olmuyor...
* saç derinizde yara vs varsa kullanmayın! Nihayetinde yaradır,açıktır,bir zararı olabilir...
* [sıze=3]'bu kürü kaşıma kirpiğime sürebilir miyim?'[/sıze] evet sürebilirsiniz.göze temas ettirmemek koşulu ile kullanın...aynı etki onlarda da görülücek...
[sıze=3]sinamekiyi kaynattıktan sonra yapraklarını atacak mıyım / süzecek miyim?[/sıze]
tabiki de evet.
[sıze=3]sinameki kürü saçımın dökülmesini durdurur mu?[/sıze]
[sıze=2]hayır. Hatta dökülmenizi arttırabilir bile. çünkü yağlı bakımlar bazı bünyelerde böyle olumsuz etkiler yapabiliyor.[/sıze]
[sıze=3]badem yağı yerine, şunu bunu onu ötekini berikini eklesem olur mu??? [/sıze]
[sıze=2]ben asıl tarifin dışına çıkmadım. Isterseniz siz tarifi değiştirebilirsiniz ama uzama elde edememe riskini göze alarak... Sonra bana trip atmayın[/sıze]
pamuk şekerimizin katkılarıyla..... :78:
1. Kürü kaç hafta uygulucaz?
C. Kür 8 hafta uygulanıp 2 hafta ara verilicek.
2. Saçlarım çok dökülüyor, ne yapmam lazım?
C. Sakin olun, panik yok. Kür ilk 2 hafta ölü saçları atıyor. Sorun yok. Bu saçların daha sağlıklı uzamasını sağlıyor.
3. Küre başka malzemeler koysam olur mu?
C. Olur ama kürün ana maddeleri ; badem yağı, bemik ve sinemaki.
4. Haftalardır yapıyorum ama uzama yok ne yapmalıyım?
C. Kontess'te bu uzamayı 3 aylık kullanım sonucu elde etti. Kür işe yarıyor sadece biraz sabır. Gerekirse ara verme süresini 2 haftadan 3 haftaya uzatın.
5. Başka bakımlar yapsam birşey olur mu?
C. 10 günde 1 başka bakım yapabilirsiniz fakat her hafta 2.3 bakım saçınızı çok yorabilir.
6. Saçımdaki boyayı akıtır mı?
C. Duruma göre değişebilir. Illa herkeste boyayı akıtıcak diye birşey yok. Kür aksine benim saç rengimi koyulaştırdı içindeki badem yağından dolayı. Ama şunu unutmayın; akıtabilirde akıtmayabilirde.
7. Kür çok kötü kokuyor ne yapmalıyım?
C. Küre ya da şampuanınıza kokulu yağlar ekleyebilirsiniz. ( portakal, çilek, menekşe, böğürtlen vs ) şampuanınıza koyucaksanız şampuanınızın büyüklüğüne göre ayarlamalısınız. 700 ml lik şampuana 1.2 kapak kokulu yağ ekleyin. Kürde kullanıcaksanız 1 tatlı kaşığı yeterli.
8. Sarımsaklı şampuanı nasıl hazırlıcam, nasıl kullanıcam, kokusu ne olucak?
C. 3.4 diş sarımsağı 2 ye bölüyoruz. Süt dolu cezveye atıyoruz ve taşıncaya kadar kaynatıyoruz. Sonra cezveyi ocaktan alıp sarımsakları ince ince doğruyoruz ya da rendeliyoruz.
Böylece koku felan kalmıyor. Isterseniz sarımsakları kokulu bir yağda dövüp ekleyebilirsiniz şampuanınıza.içiniz rahat etmedi mi? 2. şampuanlamayı başka bir şampuan ile yapın böylece koku sorununuz kalmaz.
[sıze=2]24 şubat itibariyle saçlarımı kestirmiş bulunmaktayım...
Tamamen olmasa da yıpranık kısımlardan %70-80 kurtuldum.
[ımg]http://img834.imageshack.us/img834/3233/cimg55261.jpg[/ımg]
neredeyse yaz başından beri yapmıyorum sinameki, sinüzitim çok feci azıyor
Zaten uzatma çalışmam da yok artık.
Bakım amaçlı bir takım ürünler ile idare ediyorum.
Onlar nedir diyenlere :
[ımg]http://img687.imageshack.us/img687/3769/cimg55381.jpg[/ımg] [/sıze]
Ben sarımsak eziciler var ya onla ezip 3-4 diş sarımsağı şampuan kutusunun içine atmıştım. Sarımsak ezici dediğim de şunlar: Eki Görüntüle 563891
Benim saçım da öyle dalgalı olduğu için kremsiz şampuan kullanırsam inanılmaz dolaşıyor başa bela :)) Bir keresinde taramayı bıraktım kurutup topladım sürekli sonra ördüm uçlarını bir süre öyle idare ettim ama olacak gibi değil. Şimdi saçımı şampuanladıktan sonra ya azıcık uçlarna saç kremi sürüp duruluyorum yani köklere değdirmiyorum ya da bioblasın durulanmayan kremini sürüyorum yıkadıktan sonra o zaman açılıyor ama ikisini de çok az sür ki saçını yağlandırmasın çabuk kirleniyor fazla sürünce. Köklerine de değdrmiyorum. Bioblasın kremini köke de sürün diyor ama ben yine de pek sürmemeye çalışıyorum sürersem de parmak uçlarında az kalan bir şeyi sürüyorum. Maalesef başka çare bulamadım ona.
ara makas nedir arkadaşlar?
:))) hımmm evet bak bu eziciler işe yarayabilir :) pekii saçta koku kalmazmı ? yani son şampuanı farklımı kullansaak pis pis kokmayalımda ::::) birde bu sarımsakla birlikte birer kpak hint yağı ve çamesansı katsam saçlarıma zararı olurmu? :) ve son sorummm :=) sarımsağı kaşlarımada sürmek istiyorum yalnız sabah sabunla yıkadağımda koku geçmez diye korkuorum bunun için ne yapmam lazm :)
SArımsağı ikiye üçe kesin ,bir ataşım sütte kaynatın ılıdıktan sonra ufak boyuta getirip koyun koku kalmıyor..Tecrübe ile sabit..:))) hımmm evet bak bu eziciler işe yarayabilir :) pekii saçta koku kalmazmı ? yani son şampuanı farklımı kullansaak pis pis kokmayalımda ::::) birde bu sarımsakla birlikte birer kpak hint yağı ve çamesansı katsam saçlarıma zararı olurmu? :) ve son sorummm :=) sarımsağı kaşlarımada sürmek istiyorum yalnız sabah sabunla yıkadağımda koku geçmez diye korkuorum bunun için ne yapmam lazm :)
:))) hımmm evet bak bu eziciler işe yarayabilir :) pekii saçta koku kalmazmı ? yani son şampuanı farklımı kullansaak pis pis kokmayalımda ::::) birde bu sarımsakla birlikte birer kpak hint yağı ve çamesansı katsam saçlarıma zararı olurmu? :) ve son sorummm :=) sarımsağı kaşlarımada sürmek istiyorum yalnız sabah sabunla yıkadağımda koku geçmez diye korkuorum bunun için ne yapmam lazm :)
canım bunu bende okudum ve uyguladım ama japongülü arkadaşımız bunu yarım saat durdurcağımızı yazdı saçımızda sen fazla tutmuyomusun?fazlası zarar diye biliiyorum